- 18 Ocak 2012
- 8.282
- 3.937
- 448
- Konu Sahibi deniz_1988
-
Ben bir süre çalışan komşumuzun kızına bakmıştım.sonra çalısmaya başladım.ama ne calışma.işten gelip evde sureklı ugras içindeydim.kafama takmadım.oluuna bıraktım ve sonunda tedavıyle aldım kızımı kucagomaHerkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum
kendime zarar vermekten başka bişey değil şu düşündüklerim ve kendime çektirdiğim acı
o kadar ki bilinçsizce cahilce ebelere bile gidip ağır enfeksiyon geçirme durumlarını bile yaşadım halende yaşıyorum.
en son doktor muayenesine gittiğimde bana yumurtalarımın büyümediğini söylediğinde annem sayesinde soluğu ebe diye tabir edilen bir kadının yanında aldım.
bana kendince ilaç yapıp verdi kullanmaya başladığım günden beridir hastayım
halende sıkıntı yaşıyorum bu konuda
ama hala akıllanmıyorum
bebek fikrini kafamdan atamıyorum
sizden öneri istiyorum arkadaşlar nasıl düşünmemeye çalışabilirim bunu
nasıl akışına bırakabilirim herşeyi
çok istemek yerine hayırlısını istemek önemli olan hepsinin farkındayım
ama öyle zamanlar oluyor ki mantığımla hareket edemiyorum
ipek bende biliyorum 2 sene'nin az bir zaman olduğunuAman deniz mantığımla hareket edemiyorum derken seni gören de yıllardır tedavi görüyorsun da çocuk olmuyor zanneder. Benim eltimin 16 yıl çocuğu olmamış. Ama umudunu yitirmeden uğraşmış.
Şimdi 2 tane sağlıklı çocuğu var.
ipek bende biliyorum 2 sene'nin az bir zaman olduğunu
ama işte burda anlatmak istediğim de zaten bu o kadar çok saçma sapan yorumlara maruz kalıyorum ki
artık ümitsizliğe kapıldım
korkuyorum hiç çocuğum olmayacak diye
düşünsene yaa eşim bile diyor ki bir çocuğumuz bile yok
ömrümüzden gidiyor falan filan
geçen haftalar da marketteydik
bi akrabasını gördü kız bizden çok sonra evlendi kızı vardı kucağında bana dedi ki;' bir çocuk bile yapamadın'
ama şaka ama ciddi bilemiyorum.
gücüme gidiyor
herkesin söylediği batıyor bana
eltim yanım da diyor ki;üçüncüyü mü doğursam acaba nispet yapıyor sanki
bu ve bunun gibi onlarca şey birikti
ve ben sulu göz umutsuz bir kadın oldum
onu arkadaş demedi eşim dediÇevrendeki insanlar ne kadar cahil. Resmen kara cahil. Çok üzüldüm senin adına bunlara çevre dediğine.
Arkadaşının bir çocuk bile yapamadın demesi yani o kadar basit bir şey altı üstü işte o işi yapacaksın çocuk olacak. Dile ne kadar kolay. Halbuki çocuğu olanlar bilir ki hiç dışarıdan bakıldığı gibi olmayan hayatını 180 derece değiştiren, farklı bir sen yaratan bir olay çocuk ve çocuk büyütmek. Eltin için de aynı şey geçerli doğursun dursun hatta 5 tane 10 tane yapsın. Onlara iyi bir gelecek veremedikten sonra çocuk sokakta da büyür. Diyecek bir şey bulamıyorum.
allah kucağına almanıda nasip etsinBenim duyduklarımı senin kulakların duysa intihar ederdin demek ki :)
Midesizlik, onursuzluk vs vs :)
Önemli olan senin hayata nasıl baktığın onların ne söylediği degil.
Iki sene once doktora gittiğimde zaman kaybetme tüp bebek yapmadan cocuğun olmaz demişti bana ama simdi Rabb'imin bana gönderdiği su mucizeye bak.
Ya nasip de ona yönel
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
onu arkadaş demedi eşim dedi
bazen de durduk yere bi çocuğumuzda olmadı gibisinden sözler söylüyor
ama onun söyledikleri başkalarının ki kadar üzmüyor beni genelde destek oluyor çünkü sağolsun
daha çook örnek var ipek
2 senede bu hale geldim düşün aileler,akrabalar ve çemremde ki herkes yüzünden
oysa ki yeni evlendiğimde çocuk falan istemiyordum
hatta olacak diye korkuyordum
evet çok haklısınBak şimdi herkesin bir imtihanı var bu dünyada biliyorsun. Farz et ki senin de imtihanın Allah korusun 5-10 yıl sonra çocuk sahibi olmak. Allah tez zamanda versin de.. Bu durumda sen hep kronikleştirirsen olayı yaşama sevincin kalmaz. Kaldı ki bu tür şeyler morale ve güce dayanır. Bırak herkesi kendi haline.
evet çok haklısın
ümitsizliğe kapılmakta büyük günah zaten
inşallah kafaya takmam toparlanırım bir an evvel
teşekkürler yorumların için
Selam arkadaşlar
Son zamanlarda canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Ben 2 senelik evliyim
1,5 senedir çocuk istiyoruz olmuyor
Bu sebeple ocak ayında ameliyat oldum tedavilerim devam ediyor.
Zaten sıkıntılı zamanlar geçiriyorum
çocuğumun olmaması beni yeterince üzüyor üstüne birde çevremden aldığım tepkiler daha da canımı sıkıyor.
Akrabalarım çocuğum olmuyor diye bana acıyor
beni her gören hemen teselli etmeye çalışıyor.
Benden sonra evlenen kuzenlerimin çocukları oldu benim daha olmadı diye bana resmen hasta muamelesi yapıyorlar.
Onları geçtim bunu bana en başta yapan annem ötekilerine ne diyeyim?
geçen hafta sonu annem ve annemin bayan arkadaşlarıyla pikniğe gittik
ordayken annemin bir arkadaşı yanımıza gelip sordu işte nasılsın falan diye annem ordan pat diye konuya girip;
''yaa denizinde çocuğu olmuyor işte'' falan dedi acımaklı bir ses tonu ve yüz ifadesi ile
kadın ne dese beğenirsiniz 'Aman olmasın zaten önce evliliğini yoluna koysun da'
şok geçirdim resmen annem samimi bile olmadığı arkadaşına benim eskiden evliliğimle ilgili yaşadığım bir takım sıkıntılarımı anlatmış meğer
daha neler neler..
Artık ciddi anlamda psikolojim bozulmaya başladı anne olamadığıma mı üzüleyim yoksa bana resmen kısır muamelesi yapan insanların tavrına mı bilemedim[/
canımya yazdıklarını okuyunca bi tuhaf oldum.inan seni ben çok iyi anlıyorum.her gece kafanı yastığa koyunca hayallaer.çift çizgiçıkan bir test bebeğini kucağına aldığın o ilk gün ve neler neler.ama ne olur olacağını unutma.olacak olacak dedikçe rabbiminşallah bizede nasib edecek.sakın umutsuzluğa düşme.bu bizimsınavımız.o havasını atanlar çokmu marifetli doğurdum diye.o marifet ona ait değil Allahım veriyo o bebeği.rabbim bizede geç verecek ama hayırlısını verecek canım sen hiç sıkma canını.ben 3 yıldır istiyorum ama yinede daha fazlasına hazırlıklı oluyorum.anca bu şekilde strese yapmamaya çalışıyorum.yoksa imkansız dedikleri halde o kadar hamile kalan varki biz mi kalmayacaz tatlımm.sadece sınav.biz elimizden geleni yaparız sonra tevekkül ederiz gerisi Rabbime kalmış
tüm yorumları baştan sonra tekrar okuyacağımah zaten bu erkekler.bizimkide aynı canım ya.benimkadar takmıyor sanki.sende kimseye bişey söyleme tatlım ben bıraktım tedaviyi diyorum onlarda bişey sormuyor.boşveer.dediğin gibi kimsenin umurunda değiliiz aslında ama rabbim biliyor herşeyi.ama sakın o şekilde düşünme.acınacak halde olan onlar canım biz hasta falanda değiliz.kimin sorunu olmaz geç olur.kiminin imkansızdır tedavisiz olur. :13:
tüm yorumları baştan sonra tekrar okuyacağım
bende karar verdim artık
kimseyle bişey paylaşmicam
laf atan olursada tersleyeceğim
kafamdan atmak için ne gerekiyorsa yaparım
Selam arkadaşlar
Son zamanlarda canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Ben 2 senelik evliyim
1,5 senedir çocuk istiyoruz olmuyor
Bu sebeple ocak ayında ameliyat oldum tedavilerim devam ediyor.
Zaten sıkıntılı zamanlar geçiriyorum
çocuğumun olmaması beni yeterince üzüyor üstüne birde çevremden aldığım tepkiler daha da canımı sıkıyor.
Akrabalarım çocuğum olmuyor diye bana acıyor
beni her gören hemen teselli etmeye çalışıyor.
Benden sonra evlenen kuzenlerimin çocukları oldu benim daha olmadı diye bana resmen hasta muamelesi yapıyorlar.
Onları geçtim bunu bana en başta yapan annem ötekilerine ne diyeyim?
geçen hafta sonu annem ve annemin bayan arkadaşlarıyla pikniğe gittik
ordayken annemin bir arkadaşı yanımıza gelip sordu işte nasılsın falan diye annem ordan pat diye konuya girip;
''yaa denizinde çocuğu olmuyor işte'' falan dedi acımaklı bir ses tonu ve yüz ifadesi ile
kadın ne dese beğenirsiniz 'Aman olmasın zaten önce evliliğini yoluna koysun da'
şok geçirdim resmen annem samimi bile olmadığı arkadaşına benim eskiden evliliğimle ilgili yaşadığım bir takım sıkıntılarımı anlatmış meğer
daha neler neler..
Artık ciddi anlamda psikolojim bozulmaya başladı anne olamadığıma mı üzüleyim yoksa bana resmen kısır muamelesi yapan insanların tavrına mı bilemedim
amin teşekkürler güzel dileklerin için bunlar hep umut oluyor bizleremerhaba canım konunuokuyunca hemen yazmak istedim ...1.5 sene daha nedirki çok kısa süre benim arkadaşım tedaviler gördü tüp bebek oldu ama yok olmadı 8 yıl dır evli dün aradı beni hamile olduğunu söyledi şok geçirdim o kdar tedaviler fayda etmedi ..kendiliğinden hamile kaldı yani doğal yolla tedavsiz umudunu kesmişti tedaviyi bırakmışlardı...yengemde aynı şekilde 7 yıl tedavi gördü ekme yapıldı ama olmadı umutlarını kesmişlerdi paşamız süpriz yaptı ve hamile olduğunu öğrendi şimdi 8 yaşında ...çevremde çok var böyle hepside er yada geç çocuk sahibi oldular ..allahtan ümit kesilmez canım bol bol dua et rabbim sanada bu duyguyu taddırsın en kısa zamanda kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?