Acınacak halde miyim?

Ben bir süre çalışan komşumuzun kızına bakmıştım.sonra çalısmaya başladım.ama ne calışma.işten gelip evde sureklı ugras içindeydim.kafama takmadım.oluuna bıraktım ve sonunda tedavıyle aldım kızımı kucagoma

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çok istemek yerine hayırlısını istemek önemli olan hepsinin farkındayım
ama öyle zamanlar oluyor ki mantığımla hareket edemiyorum

Aman deniz mantığımla hareket edemiyorum derken seni gören de yıllardır tedavi görüyorsun da çocuk olmuyor zanneder. Benim eltimin 16 yıl çocuğu olmamış. Ama umudunu yitirmeden uğraşmış.
Şimdi 2 tane sağlıklı çocuğu var.

Düşünmüyoruz bir süre daha diyip geçiştirsen daha iyi olur sanki. Biz soranları 5 yıl öteledik bu şekilde

ipek bende biliyorum 2 sene'nin az bir zaman olduğunu
ama işte burda anlatmak istediğim de zaten bu o kadar çok saçma sapan yorumlara maruz kalıyorum ki
artık ümitsizliğe kapıldım
korkuyorum hiç çocuğum olmayacak diye
düşünsene yaa eşim bile diyor ki bir çocuğumuz bile yok
ömrümüzden gidiyor falan filan
geçen haftalar da marketteydik
bi akrabasını gördü kız bizden çok sonra evlendi kızı vardı kucağında bana dedi ki;' bir çocuk bile yapamadın'
ama şaka ama ciddi bilemiyorum.
gücüme gidiyor
herkesin söylediği batıyor bana
eltim yanım da diyor ki;üçüncüyü mü doğursam acaba nispet yapıyor sanki
bu ve bunun gibi onlarca şey birikti
ve ben sulu göz umutsuz bir kadın oldum

Çevrendeki insanlar ne kadar cahil. Resmen kara cahil. Çok üzüldüm senin adına bunlara çevre dediğine.
Arkadaşının “bir çocuk bile yapamadın” demesi yani o kadar basit bir şey altı üstü işte o işi yapacaksın çocuk olacak. Dile ne kadar kolay. Halbuki çocuğu olanlar bilir ki hiç dışarıdan bakıldığı gibi olmayan hayatını 180 derece değiştiren, farklı bir sen yaratan bir olay çocuk ve çocuk büyütmek. Eltin için de aynı şey geçerli doğursun dursun hatta 5 tane 10 tane yapsın. Onlara iyi bir gelecek veremedikten sonra çocuk sokakta da büyür. Diyecek bir şey bulamıyorum.

Benim duyduklarımı senin kulakların duysa intihar ederdin demek ki :)

Midesizlik, onursuzluk vs vs :)
Önemli olan senin hayata nasıl baktığın onların ne söylediği degil.
Iki sene once doktora gittiğimde zaman kaybetme tüp bebek yapmadan cocuğun olmaz demişti bana ama simdi Rabb'imin bana gönderdiği su mucizeye bak.

Ya nasip de ona yönel

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

onu arkadaş demedi eşim dedi
bazen de durduk yere bi çocuğumuzda olmadı gibisinden sözler söylüyor
ama onun söyledikleri başkalarının ki kadar üzmüyor beni genelde destek oluyor çünkü sağolsun
daha çook örnek var ipek
2 senede bu hale geldim düşün aileler,akrabalar ve çemremde ki herkes yüzünden
oysa ki yeni evlendiğimde çocuk falan istemiyordum
hatta olacak diye korkuyordum

allah kucağına almanıda nasip etsin
çevreyi geçtim de ben kendime zarar vermekten ne zaman vazgeçicem acaba:26:

Bak şimdi herkesin bir imtihanı var bu dünyada biliyorsun. Farz et ki senin de imtihanın Allah korusun 5-10 yıl sonra çocuk sahibi olmak. Allah tez zamanda versin de.. Bu durumda sen hep kronikleştirirsen olayı yaşama sevincin kalmaz. Kaldı ki bu tür şeyler morale ve güce dayanır. Bırak herkesi kendi haline.

evet çok haklısın
ümitsizliğe kapılmakta büyük günah zaten
inşallah kafaya takmam toparlanırım bir an evvel
teşekkürler yorumların için

evet çok haklısın
ümitsizliğe kapılmakta büyük günah zaten
inşallah kafaya takmam toparlanırım bir an evvel
teşekkürler yorumların için

3 yılı geçkindir olmuyor benim.tedavilerle boğuşuyorum....vallla millet ne derse desin arada bende takıyorum ama abartılacak boyutta değil.sonuçta kimse benden, sağlığımdan huzurumdan kıymetli değil

zehra tabi ki o bebeği allah nasip ediyor dediğin gibi kimsenin marifeti değil
ben bu tedavi süresince şunu çok iyi öğrendim ki eşim bile bana gerçek anlamda destek olamadı
ince düşünemedi sende bilirsin bebek tedavisi çok hassas bir durum
psikolojik olarak ruhende fizikende çok yıpratıcı ki ben herşeyi göze alarak
ameliyat dahi oldum
ve hiç kolay değildi çektiğim ağrılar aklıma geldikçe olsun çekerim yeter ki anne olayım diyorum.
haberleri izlediğim de yada dışarıda bir çocuk gördüğümde bir çok anneden daha çok anneyim ben
bana kusurlu muamelesi yapılmasını hazmedemiyorum
zırt pırt şehir dışında ki görümcemin arayıp tedavi oluyorsun değil mi deyip beni daha da strese sokmasına tahammül edemiyorum.
ama bu şekilde sonu yok
kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bir süre kafamı dağıtmaya ihtiyacım var.

adaşımsın

insanları takma diyeceğim ama olmuyor bilmiyorum

2 yıl çok erken biraz işi akışına bırak,bazen birşeyi çok istersin olmaz biliyorsun herşey allahtan iyilikte kötülükte

pat diye çocukmu olurmuş hemen ya azıcık keyfini çıkarın evliliğin asla acınacak halde değilsin toparla kendini güçlen tedavini ol sağlığına kavuş bebişlerin olur elbet

ah zaten bu erkekler.bizimkide aynı canım ya.benimkadar takmıyor sanki.sende kimseye bişey söyleme tatlım ben bıraktım tedaviyi diyorum onlarda bişey sormuyor.boşveer.dediğin gibi kimsenin umurunda değiliiz aslında ama rabbim biliyor herşeyi.ama sakın o şekilde düşünme.acınacak halde olan onlar canım biz hasta falanda değiliz.kimin sorunu olmaz geç olur.kiminin imkansızdır tedavisiz olur. :13:

tüm yorumları baştan sonra tekrar okuyacağım
bende karar verdim artık
kimseyle bişey paylaşmicam
laf atan olursada tersleyeceğim
kafamdan atmak için ne gerekiyorsa yaparım

tüm yorumları baştan sonra tekrar okuyacağım
bende karar verdim artık
kimseyle bişey paylaşmicam
laf atan olursada tersleyeceğim
kafamdan atmak için ne gerekiyorsa yaparım

aynen tatlım öyle yap.inşallah kucağımaza bebişleri alınca bu günleri gülerek hatırlayacağız

merhaba canım konunuokuyunca hemen yazmak istedim ...1.5 sene daha nedirki çok kısa süre benim arkadaşım tedaviler gördü tüp bebek oldu ama yok olmadı 8 yıl dır evli dün aradı beni hamile olduğunu söyledi şok geçirdim o kdar tedaviler fayda etmedi ..kendiliğinden hamile kaldı yani doğal yolla tedavsiz umudunu kesmişti tedaviyi bırakmışlardı...yengemde aynı şekilde 7 yıl tedavi gördü ekme yapıldı ama olmadı umutlarını kesmişlerdi paşamız süpriz yaptı ve hamile olduğunu öğrendi şimdi 8 yaşında ...çevremde çok var böyle hepside er yada geç çocuk sahibi oldular ..allahtan ümit kesilmez canım bol bol dua et rabbim sanada bu duyguyu taddırsın en kısa zamanda kucağına almayı nasip etsin

canım yaradan her şeyin hayırlısını gönlüne göre versin inş. herkesin dediği gibi olursa da olmazsa da Allah'tan. dua etmekten başka hiç bir şey elimizden gelmiyor. tedavi de oluyormuşsun ne güzel...

ben de 4,5 yıl evli kaldım. şu an boşanma arefesindeyim. bu konu da inan bende çok yıpratıldım. ben hiç bir zaman gebeliği düşünemedim. deliler gibi bebek istememe rağmen. isteyemedim çünkü eşimle ciddi problemlerimiz vardı. ama inşallah bir gün ben de anne olabilirim...

bana da herkes sen kısır mısın diyordu ki ben daha gebeliği bile düşünemezken... ama geceleri gizli gizli döktüğüm gözyaşlarını sadece yaradan biliyor ve bana bunları yaşatanlardan bu konu da razı gelmeyecek...

tekrar söylüyorum. yerleri ve gökleri yaratan yüce rabbimiz inşallah bir gün sağlıkla kendi bebişini doğurmanı nasip etsin...

amin teşekkürler güzel dileklerin için bunlar hep umut oluyor bizlere
en gereken şey stres yapmamak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…