Acınacak halde miyim?

Sebi cok.iyi anliyorum.malesefki bu sorgular sualler baskilar bazen cileden çıkarıcı olabiliyor en yakinindakiler bile anlayissiz kesilebiliyor yada agizlarindan cikan kelimelerin canımızi ne denli acitacagini bilmiyorlar o yuzden takma kafana canim ki buyuk olcude stresinde etkisi var biliyorsun umarim bir an once evladina kavusursun tatlim♥

Eski kuşak anneler çocuklarının rencide olacağını asla hesaba katmadan konuşur, resmen rastgele.
Çocukluğumuzda gelen misafirler önünde kaç kez utanmışızdır annemizin gereksiz konuşmalarından dolayı..
Büyüdük hala devam eder. Yani sen tek değilsin bu konuda.. anneni ikaz etmen de sonucu çok etkilemez. Onu öyle kabul edeceksin.
Çocuk konusunda da doğru zamanda Allah nasip etsin, hayırlısıyla…

İşte bu yüzden kimseye bir derdimi anlatmaya paylaşmaya korkar oldum. Birisine bir derdini açsan onu topluluk içinde sohbet malzemesi yapılmasından midem bulanıyor. Bu yüzden ketumum işte.

Annen çok ayıp etmiş. Demek ki anneni bol bol uyarman gerekiyor. Düşünemediği belli.

Çocuk meselesine gelince tabi ki acınacak durumda değilsin. Sakın böyle düşünme. Kendini üzüp strese sokma bu da etkiler tedavini.
10 yıl 16 yıl çocuk özlemi çekenler var. Daha yolun çok başındasınız.
Bol bol dua et. Allah bir an önce bebeğine kavuştursun inşallah.

canım bir orta yol bul konuş annenle ayrıca ablanla filanda konuş annen konusunı çok rahatsız oluyorum herkese bu şekilde laf vermesinden filan de oda anlayışla karşılayacaktır senı bence.

ulu orta konuşanlarada bir iki ağzının payı verirsin susarlar bir daha konuşmazlar.

Galiba 1988dogumlusun kardes.ben 81liyim 2,5yillik evliyim benimde yok.gecengun esimle dugune katildim.esimin bir akrabasi adam masanin bir ucundan esime cocuk hani cocuk diye bagirdi.o masada kv kp bir surude onlarin akrabalari vardi kadinli erkekli.afrdersin agzina s.ccaktim asla o lafin altinda kalmam ama esimin tarafinin akrabasiydi.ona ne oluyosa bide erkek hadi kadin olsa karsimizdaki yine biderecede.dondum kicimi eglenmeye baktim.bosver kimseyi mutlu edemeyiz.Allah evladimmizi kucahimiza almayi nasip etsin.uzulme emi kkuzum

İşte bu yüzden en ince sorunlarımı anneme bile anlatmam. Bir konuda üzülsem bile normal birşeymiş gibi anlatırım, asla belli etmem. Bazen yaşlılarımız ne söylediğini bilmeyebiliyor.

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum
kendime zarar vermekten başka bişey değil şu düşündüklerim ve kendime çektirdiğim acı
o kadar ki bilinçsizce cahilce ebelere bile gidip ağır enfeksiyon geçirme durumlarını bile yaşadım halende yaşıyorum.
en son doktor muayenesine gittiğimde bana yumurtalarımın büyümediğini söylediğinde annem sayesinde soluğu ebe diye tabir edilen bir kadının yanında aldım.
bana kendince ilaç yapıp verdi kullanmaya başladığım günden beridir hastayım
halende sıkıntı yaşıyorum bu konuda
ama hala akıllanmıyorum
bebek fikrini kafamdan atamıyorum
sizden öneri istiyorum arkadaşlar nasıl düşünmemeye çalışabilirim bunu
nasıl akışına bırakabilirim herşeyi

bizimde korunmayı bırakalı 5 ay oldu bizimde daha olmadı. insan ister istemez üzülüyomuş ama ben etrafa üzüldüğümü belli etmiyorum açıkçası. geçen annemde bana buna benzer bi tavırda bulundu sadece ikimiz vardık ama çok üzüldüm. napıyım dedim geçiştirdim. rabbim verirse olacak vermesse napalım diyorum. kendimide öyle telkin etmeye çalışıyorum. sende üzme kendini dinleme artık çok düşünüyosun çünkü. biraz oluruna bırak

Senden bir yas buyugum, evlenmeyi gec sevgilim bile yok. Simdi sen acinacak durumda misin sence?
herkesin sıkıntısı farklı
bende evlenmeyi çok isterdim bekarken
bunun için çok dua ederdim
hayatta en çok istediğim şey evlilikti şimdi de çocuk

anneler bazen düşünmeden konuşabiliyor
o konuya değinmek bile istemiyorum yeterince üzülüyorum çünkü
şimdi benim için önemli olan kafamı boşaltmak
düşünmemek düşünmemek düşünmemek
herkesin konuşmalarından saçma sapan yorumlarından çok sıkıldım

Valla bilmiyorum ne denir ama sorun bende mi diye dusunmeye basladim bir yillik evliyiz en az bir yil daha cocuk istemiyorum

ebelerde ne işin var canım ya.
yumurtaların büyümemesi büyük bi sorun değil ki.
sen kendi kendine bilerek niye eziyet ediyosun.
kullanma öyle saçma sapan şeyleri.ebenin yaptığı ilaç mı kullanılır hangi devirdeyiz Allah aşkına.
iyi bir dr.bul.onun kontrolünden çıkma.yumurta büyümemesi filan hallolan küçük sorunlar.
bi rahat bırak kendini.
10-20 sene bebek hasreti ile yananlar var.hiç olmayanlar var.
olup ta kara toprağa verenler var.
Tevekkül sahibi olacaksın.Hayırlısını isteyeceksin.
Bu tür kendini telkin etmezsen bu stresle kendini iyice mahvedersin.
1.5 sene nedir ki arkadaşım ya.

herkesin sıkıntısı farklı
bende evlenmeyi çok isterdim bekarken
bunun için çok dua ederdim
hayatta en çok istediğim şey evlilikti şimdi de çocuk

insanların istekleri bitmez ki. biterse zaten hayattan zevk almama noktasına gelmiştir.
Tek fark bu isteklerin sana hayatı zindan etmesin.
Çocukla ilgili bir örnek vermek istemiyorum kesinlikle ama şöyle bir şey diyebilirim.
bir kız 30 lu yaşlarda evlenme isteğinin son noktasına ulaşır, hakkı da tabi. Ama hayırlı ya da hayırsız ister bunu.
Sonra evlenir Allah korusun bekarlığına hasret kalacak olaylar olur.Hiç bir şey de geri dönüşü eskisi gibi olmuyor. Aynen ayrılan bir kadın bekarlığına geri dönememesi gibi.
çocuk olayı için de aynı şey

valla ne desen haklısın
çok saçmaladım
dedim yaa bilinçsizce belki olur diyerek herşeyi yaptım
2 aydır da enfeksiyonla uğraşıyorum
sabırsızlık çok büyük kayıp
ben zaten özel hastanede iyi bir doktora düzenli olarak gidiyordum
doktor olumsuz konuşunca kendimi orda buldum işte
basiretim bağlanmıştı sanki

çok acele ediyorsun bence biraz sabır düşünme gezmelere git dolaş tatile çık havan değişsin bir süre o ortamlara hiç girme.

ve düşünme..

çok istemek yerine hayırlısını istemek önemli olan hepsinin farkındayım
ama öyle zamanlar oluyor ki mantığımla hareket edemiyorum

canım burda kendi kendini telkin edecek olan sensin. rabbime sığın dua et nasibimizde varsa olacak elbet ama yoksa elden ne gelirki isyanmı edicez hayır. bol bol dua et saçma sapan yöntemlerde deneme sakın. düşün hamile kaldın ya kullandığın şeylerden bebeğin zarar görmüş olursa Allah korusun yani. sen düzenli olarak dr gitmeye devam et ve düşünme. çünkü düşünmeyi kafaya takmayı bıraktıktan sonra çok hamile kalanı duydum ben..

Sende deseydın eger bekarsa sımdı seni evli degılsın ya evde kalmış hıssedıyorsundur.tobe yarabbim ya

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

doğru söylüyorsun inşallah kafamdan atabilirim bu düşünceyi

Sende deseydın eger bekarsa sımdı seni evli degılsın ya evde kalmış hıssedıyorsundur.tobe yarabbim ya

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evli canım çocuğuda var
hem eşimin ailesinde hemde benim ailemde evlenir evlenmez çocuk yapılır
benim ki gecikti yaa ondan bu muamele

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…