Acınacak halde miyim?

o 1988 doğum yılınsa evet acınacak haldesin.
ama çocuğun olmadığı için değil, kendini bu duruma soktuğun için.
Daha yaşın kaç? Kaç senelik evlisin ki? Ne bu umutsuzluk?
Bak geçmiş konularına bakmadım ne sorun yaşadın ettin bilmiyorum. Masallardaki gibi bir aşk yaşasan da 2 sene çok erken. Hepsini geçtim hiç çocuğun olmasa ne olacak sanki?
Dünyanın sonu değil.
Kendini üzmeye zaten değmez, bu yaşında hiç değmez.

İlk iş olarak annenle konuş ve uyar. Bende hiç hoşlanmam alakasız insanların benim hakkımda birçok şey bilmesinden. Benim annemde biraz öyledir ağzında bakla ıslanmaz. Benim gizli tutmak istediğim şeyleri anlatır bu yüzden bazı şeyleri anneme söylemiyorum.

Çocuk meselesine gelince niye zavallı olasın ki? Veren Allah alan Allah. Allah'tan hayırlısını iste. İnşallah hayırlı zamanlarda Allah doldurur kucağını.

yok artık canım ama çevren çok düşüncesiz bu konuda bence ne olursa olsun böyle denir mi ya yüzüne.

canım haklısın
bende diyorum takmayacağım düşünmeyeceğim diye ama olmuyor
biliyorsun çalışıyorum
dolu dolu bir hayatım var ama nasıl oluyorsa aklım yine bebek işine gidiyor hep
dedim yaa bir saplantı gibi
gece yatarken aklımda sabah kalkınca aklımda işte
psikoloğa mı gitsem acaba?

zaten annem meselesi çok ayrı
bahsettikçe sinirleniyorum
başkası olsa bağırır çağırır haddini bildirirsin ama anneme ne diyeyim ki
onunlada bişey paylaşmak istemiyorum artık

aayyhhh ben okurken bunaldım ben senin yerinde olsam fırça çekerdim kesin
allah yardımcın olsun canım benim valla hhiiçç önemseme kim ne derse desin ya aammaannnn

güzel fikir bence imkanın varsa git derim ayrıca güzel bir tatile git kafanı dağıt. dünyanın sonumu sen sağlıklısın eşin sağlıklı daha ne istersin Allahtan.

ayrıca evlilik yıl dönümün nasıl geçti

evet 88 doğumluyum
valla büyük konuşmamak gerekiyormuş
2 sene önce bu konuyu başkası açsa senin tepkinin aynısını verebilirdim
ama artık ben öyle bir duruma geldim ki
ben bile kendime acıyorum

evlilik yıldönümüm çok güzel geçti
evliliğimde de herşey yolunda
bide şu sorunum olmasaydı ne güzel olurdu
keşke başka şehirde yaşasaydık eşimle hiçbir tanıdığımızın olmadığı bir yerde

sen milletin ağzına çok laf vermişsin canım bu yüzden şimdi ardı arkası kesilmiyor.

biliyosun ben düşünüyorum gelip beni bile teselli ediyorlar olur olur sıkma canını diye yahu düşünmüyorum diyorum kendilerince başlıyorlar u yüzden tıka kulaklarını ve hatta görüşme kimseyle girme ortamlarına biraz uzak dur ve annenle konuş hata yaptığını söyle ayrıca oda uyarsın kuzenleri filan ne canım o öyle ulu orta.

sana doktor olur dedi mi tamam sen buna bak. burada doktorun bile çok umutsuz konuştuğunu ama güzel haber veren insanlarıda okuyoruz bu yüzden inancını yitirme.

çok sevindim güzel geçmesine.

inan sabah aklımdaydın ne yaptı acaba dedim.

annenle bir şey paylaşma bundan sonra ne yapmak istiyor anlamadım insan evladının sırrını neden başkasına anlatır ki . Elbet bir gün bebeğin olacak zamanı var demek ki Allah'ım gün gelecek sana da evlat nasip edecek çevrende soran olursa artık bir süre düşünmüyoruz bebek işini de

38 yaşındayım, çocuğum olma ihtimali hiç yok, ne olur ki olmasa, herkesin imtihanı bir şekilde
Boşa strese sokma kendini, Rabbim ol dediğinde oluyor, kaç kez şahit oldum
Ancak annenle konuşmalısın bence, aile sırlarını, yaşadıklarını insanlarla paylaşmamalı, hoş bir durum değil
Acınacak halde de değilsin, kendini depresyona sokma, insanlar bu konuları açtığında bir kaç sivri cevap ver, cesaret edemezler sonrasında
Dua et, hırpalama kendini, Rabbim hayırlı vakitte, hayırlı evlatlar nasip etsin

sağol canım benim son zamanlarda kafayı buna taktığımdan pek bişey düşünemiyorum
kesinlikle katılıyorum sana kelimesi kelimesine haklısın
milletin ağzına ben verdim lafı
sordular söyledim sonunda da durum bu
annem ahh annemm
anlatma kimseye diyorum benim özelim diyorum anlamıyor ki
ne söylesem başkasından duyuyorum yinede
geçen akşam anneme gittim
amcamın hanımıda vardı
yengem sordu nasılsın eşin nasıl falan
annem ne dese beğenirsin
aman sen iyi olda allah eşini ıslah etsin
yaa söylenecek yer mi orası neyini gördün kocamın,sana saygısızlık mı etti.
ne var yani sıkıntı yaşamışsam eşimle
bunu niye olur olmaz yerde söylüyorsun be kadın!

Canim acinacak haldemiyim de nedemek sacmalama lutfen iki yil cok kisa bir sure benim dort bitiyo besinci seneye giriyorum evliligimde hala cocugum yok tedavi goruyorum ama olmuyor benim kayinpederim yetmis yasindaki babama senin kizin bana bir torun veremedi demis babam nasil uzulmus sen iki yilda acinacak haldeysem ben oleyim ozaman hicbirsey icin skma canini vakti saati vardir tedavine yogunlas sadece Rabbim cok buyuk hic ummadigimiz birzamanda verir meleklerimizi insallah

inşallah arkadaşım allah bize ve isteyen herkese nasip eder
sanırım psikolojim bozuldu bu durumlar yüzünden sağlıklı düşünemiyorum

demekki neymiş denizcim evlenınce sorunumuza annemize bile anlatmayacakmışız... mesela henüz istemıyoruz dicektin.. evliliğinle ilgli sorunları cok buyuk olmadığı surece anlatmıcaktın..kol kırılır yen içince kalır bize anlat vallahı burdakı herkes o kadar samımı yorum yapıyor ki rıyakarsız kıskanclık olmadan olamaz kii.. ama gercekte tanıdıgımız bırıne anlatsak kınıyor kıskanıyor yadırgıyor durust olamayabılıyor yorumunda burda öyle değil ben butun samımıyetımle cevap verıyorum ve alıyorm oyuzden buradaki herkes en iyi arkadaşım sende üzme kendini canım.. anlatma annene falan ben anlatmıyorum..

Allah Allah,sen daha dün eşini öz yeğeninden kıskanıp milleti forumda birbirine katan bi de HAMİLEYİM rızkını yeğenine veriyor diyen,KANAMAM oldu diyen insan değil misin?

Aaa elenaa doğru sen dünkü bayansın.
hayırdır ya ,bir açıklaman vardır umarım.
hani kanaman olmuştu hastaneye gitmiştin.
gerçi dün sen kendi konunda uzun süre aktiftin dikkatimi çekmişti ne ara gidip geldin diye.
malum dün bizi epey bir oyaladın.
neler oluyor bi ziah etsen!!!!
Konu sahibi konunu dağıtmak istemezdim özür dilerim ama bu ilginç bir vaka o yüzden es geçemedim:))

Son düzenleme:
canım hiç üzme kendini
rabbim inşallah hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip eder sana

ben 7 yıl evlilikten sonra çocuk sahibi oldum
ama bizim tercihimizdi çocuk istemedik
ben millete laf söyletmedim hiç çok nettim çünkü
daha 10 aylık evliyken kayınvalidem çocuk lafı etti bir iki kez
bu benim özelim hiç hoşlanmam böyle laflardan duymak istemiyorum dedim kestirdim attım
kayınvalideme bile öyle deyince eşimin tarafı sesini çıkaramadı zaten
annem desen hiç karışmaz

35 yaşına gelince tutuştuk tabi yapalım diye
belki olmaz diye korunmayı bıraktığımı anneme bile söylemedim
Allah nasip etti hamileyim

her yerde diyorum hamile kalmak sağlıklı çocuk doğurmak marifet değil Allahın takdiridir
sen kendini güçlü hissedip dik duracaksın net cevap vereceksin ki kimse ağzını açamasın
sorana herşeyi anlatmak zorunda da değilsin
bundan sonra da kestir at gitsin
senin güzel canına yazık elin münasebetsizleri yüzünden
güçlü ol daha çok gençsin rabbim elbet nasip edecek

Benimde uzun süredir çocuğum olmuyor, millet sağda solda kafasına göre konuşuyor ve buda sinirimi bozuyor..artık kim sorsa biz çocuk düşünmüyoruz diyorum. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Böyle düşünmeyin lütfen. Daha yaşınız genç, henüz 2 senelik evlisiniz. İnsanlar zaten 2 senelik evliliklerinden sonra düşünmeye başlıyorlar bu konuları. Baştan dışarıdaki insanlara çocuk istiyoruz demeniz olayları bu hale getirmiş. En büyük suçlu da anneniz, Destek olması gerekirken neler yapmış. Bir anne evladının canını neden yakar ki anlamıyorum gerçekten. İnsan derdini annesi ile de paylaşamayacaksa kimle paylaşacak yani?

Ama olan olmuş, anlatmış. Siz annenizle oturup bir konuşun. Ben zaten yeterince üzülüyorum, neden başkalrına benim özelmi anlatıp beni daha da üzüyosun, bu olay sebebiyle seninle birşey paylaşmak gelmiyor içimden artık diyin mesela. ANlayacaktır. Ama tedbirli olun bundan sonrası için, eşinizle paylaşın, burada bizlerle paylaşın...

Canınızı da sıkmayın. Herşeyin bir zamanı da varr. Tedaviye de başlamışsınız ne güzel. Allah'ın izniyle olumlu sonuçlanır. Biraz sabır, kendinizi üzmenin ne size, ne bu duruma bir fayası yok. Moralli olun, olumlu düşünün ki olumlu sonuçlansın hayırlısıyla herşey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…