• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açlıktan ölecek !!!

biz de genetik olarak alerji var, ama kız kardeşim de çoklu gıda alerjisi çıktı.
neocate ve pregomin iki temel mama. ve tatları çok kötü. kendim denedim :)
bizim karbonhidrattan başka her şeye alerjimiz vardı.
o yüzden pirinç unu ile sıvı ve şekerli mama hazırlayıp içine koyduk pregomini..
o sayede çok şükür içti ve vitamin eksikliğimiz falan hiç yok.
hastalığımızın ilk döneminde bizim yıllardır gittiğimiz prof. amerikada eğitimdeydi o yüzden belli bir süre bekledik.
yaşadığımız şehirde iki tane tıp fak. var, ve fakültelerden bir tanesi çocuğu rezil ettiler. (hepsi ihraç oldular çok şükür ki)annem direnip kontrollü davranmasa idi bağırsaklarını düşünemiyorum. çok bebek gördük hastanede kanamalar geçiren..
annem 10 aya kadar emzirdi kendisi de diyet yaparak. doktor sütten kestirdi sonrasında..
diyet deyince herkes ne kadar yapabilir diyor ama sizde anlarsınız, sadece karbonhidrat alarak beslendi. başka her şey zarar verdi.
doktorumuz gelene kadar biorezidans denedik ama çok büyük bir etkisi olmadı.
doktorumuz ülkeye dönünce tedavi sürecimiz başladı.
kendisi diğer tıp fakültesinde bölüm başkanı idi.
onun bir öğrencisinin reçetesiyle pregomini kullandık 4-4,5 yaşa kadar.
alerji karın ağrısı mukuslu kaka olarak belirti gösterirken şimdilerde ateş olarak gösteriyor.
genetik sayımları yapılacakmış şimdi, pafa diye bir rahatsızlığı tetikliyor olabilir dediler.
antibiyotik asla işe yaramıyor. bir tane kortizon var ondan başkası iyi gelmiyor.

deri testi kan testi zaten çıkmıyor.
ki kan da çıksa ömür boyu buna mahkum kalırlar..
şimdi değişkenlik gösterecek..
diyeti sağlam yaparak büyümelerini bekleyeceğiz.

çok geçmiş olsun. gerçekten zor bir süreç. benim kızım iki mamayıda almadı ve bende tadına baktım gerçekten iğrenç. içine vanilya şurubu bile alıp denemiştik. ben de diyetimde sadece ekmekle yeşil zeytin yemiştim. bize tahılda yüksek çıktı dikkat edin demişlerdi. şimdi hiç üstelemiyorum. yemek istemediği birşeyi zorlamıyorum. dışardan sorumsuz anne gibi gözüküyorum ama zaten içgüdüsel olarak çocuk alerjisi olan besini yemek istemezmiş. o yüzden zorlayan anneleri hiç anlamıyorum. başta benim ablam yaptı yiğenime zorla yediriyordu herşeyi. çocuk şimdi herşeye tepkili yaklaşıyor. durumunuzu bir de benim danıştığım hocaya aktarsanız belki farklı bir önerisi olabilir.

Back