• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açlıktan ölecek !!!

Kaşıkla değil de elinle verebileceğin şeyler yapsan nasıl olur ? Mesela makarna pişir parka falan götür orda elinle ver. Bazen çocuklarda fayda ediyor.

herkes öyle dedi kesicem galiba
anne sütü bebeğinize verebileceğiniz en sağlıklı besin sakın ha sakın en erken 2 yaşından önce kesmeyin. bırakın yemesin zaten pişirerek az olan besin değerini de öldürüyoruz bizim yemeklerimizi yiyeceğine sütünü içsin az yesin. anne sütünü kes diyenlere de pes diyorum, tahsiliniz ne işin uzmanı mısınız da bebeğin anne sütü alma hakkını annesinin kafasını karıştırarak elinden almaya çalışıyorsunuz.

bilmediğimiz konularda da susmayı bilmeliyiz bence.

hiçbir canlı kendini aç kalarak öldürmez merak etmeyin, ilgisini çekmiyordur belki damak zevkine uygun değildir, stres altındadır, bir yeri ağrıyordur, büyüme atağı geçiriyordur, canı sadece meme emmek istiyordur. yememesinin bir sürü sebebi olabilir. meme sadece doyma aracı değil bebek için annesine yakın olmak sığınak altında olmak güvende hissetmek demek.

benimki 13 aylık 8 buçuk kilo boyu da kısa... doktor sürekli azarlar gibi bu çocuk çok zayıf deyip duruyor sanki yiyor da ben vermiyorum :mad: hazır gıdalar artık kurtarıcım oldu boğazından birşeyler geçsin derdindeyım sadece. maşallah bence siz iyi durumdasınız:KK51:

nasıl yani anne sütü zaten arttık doyurmuyordur bence
Yooo doyuruyor ki yemek istemiyor. Bu çok yaygın birşey sütü kestiğin zaman iştahı artacaktır. Tabi süt kesme dönemine dikkat etmeniz lazım erkenden kesmeyin çünkü süt bebeği hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklığını kuvvetlendiriyor en iyi yiyecekten daha etkili bence.
Bebeğinizin gelişimini takip edin

Yurumeyemi basladi? 1 yasinda yurumeye dogru gider cocuklar, yada cok aktif bi sekilde surunur. Her cocuk yurumeye baslayinca kilo verir. Boyuna verir ve sen kilo vermis zayiflamis sanirsin.

130 boy kıyısından 21 kilo oğlum var 7 yaşında arkadaşlarının en hafifi 5 kg daha ağır ve daha kısa

Doktor çocuk daha Nasıl gelişsin bu yaşta bile ayda bir cm uzuyor diyor

Evet uzuyor ama zayıf lakin yiyor da

Protein yiyor pilav makarna da yiyor hatta artık şeker çikolata bile yiyor ama Afrika'dan gelmiş gibi

Tatilde idik üstü çıplak olunca kaburgalar taaaa uzaktan sayılıyor
benimkide yiyor valla helede iyi acikdiysa beni bil yer yemek seçmez :)

7 yasindaki oglum da 20 kilo civarinda ama 120 cm yok daha boy, kiyafet alamiyorum 6 yas kuçuk geliyor 8 yas buyuk geliyor,7 yasda çogu markada yok :((((

niye içmesin ?
diger kati gidalari butun omru boyunca yemeyecekmi zaten
ne alakasi var. kati gida omru boyunca yicek olmasi 1.5 yasinda sutu icmesini mi gerektiriyor. 1.5 yasinda cocuga sut kati gida kadar yaramaz. arti istahini keser. 1.5 yasa kadar alinan sut kafidir. hele ki cocukta istahsizlik da varsa bi de.

Çünkü dünya sağlık örgütü ve Türkiye'deki doktorlar iki yaşa kadar emzirin diyor

Benimki iki buçuk yaşa kadar emdi ama öğünde de oturup lokantadaki az çorba ve az pilav üstü döner yerdi

Anne sütüne bağımlı değil sadece ara öğün şeklinde yediğinde kimse bırakın demez ki
canim anne sutunu 8 yasina kadar veren diydum ben. cocga verdkca icer ama onun cocuga 1.5 yas sonrasi o kadar faydasi olmaz. hele hele cocukta istahszlk varsa bide. demek ki cocuga sut yaramiyor. bu durumda kesilmeli ve kati gidaya adapte etmeli

ne alakasi var. kati gida omru boyunca yicek olmasi 1.5 yasinda sutu icmesini mi gerektiriyor. 1.5 yasinda cocuga sut kati gida kadar yaramaz. arti istahini keser. 1.5 yasa kadar alinan sut kafidir. hele ki cocukta istahsizlik da varsa bi de.
anne sutu her zaman faydalidir,isterse 5 yasina gelsin
biz bu konuda anlasamayiz bosuna ugrasmayalim, doktorlar bile aralarinda anlasamiyoalr zaten :)

beni kimse inandiramaz anne sutunun bi yastan sonra faydasiz olduguna senide inandiramaz faydali olduguna

Haklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum ama yok iste yemeyince o kavanoz mamalarindan denemek de lazim. Sadece onlarla buyuyen cocuklar var ve yasiyorlar saglikli sukurler olsun :KK66: olaya boyle bakin. Hazir gida degil de sadece kavanoz mamasi deneyin. Cesit cesit corba yapmayin diyor mesela bizim doktorumuz. Hep ayni corbayi yapin bir sure ve sadece bir kasik verin diyor. Ondan bikinca baskasina gecin diyor. Bu yontemi de denediniz mi? Irmikli yogurt corbasini yemeyen bebek yoktur mesela. Kasiga sinir oluyorsa baska kasik alin. Kendi kasiginizla da deneyin. Ev makarnalari var eriste gibi onlardan da deneyebilirsiniz. Cogu bebek sever. Bulgur pilavi,pirinc pilavi,kofte,firinda az baharatli patates vs. aklima geleni yaziyorum benim oglum da cok istahsizdir,21 aylikolacak haftaya.
İrmikli yoğurt çorbasını benim yavru yemiyor :( dilinde alt ön dişlerin hizasında aft gibi pamukçuk gibi olmuş emmiyor dünden beri ve iştah zaten yok sadece sevdiği şeyleri veriyorum istediğini yiyoor fakat çok az :dua:

anne sutu her zaman faydalidir,isterse 5 yasina gelsin
biz bu konuda anlasamayiz bosuna ugrasmayalim, doktorlar bile aralarinda anlasamiyoalr zaten :)

beni kimse inandiramaz anne sutunun bi yastan sonra faydasiz olduguna senide inandiramaz faydali olduguna
doktora danismak lazm. bz tabi burdan yanlis yonlendirmis olmayalm. ama soyle dusun vucut buyudukca bebegin ilk aylarndaki ihtiyacndan daha fazlasi gereklidir. sut ilk aylar yeterliyken 1 yas sonrasi temel gida degildir.

canim anne sutunu 8 yasina kadar veren diydum ben. cocga verdkca icer ama onun cocuga 1.5 yas sonrasi o kadar faydasi olmaz. hele hele cocukta istahszlk varsa bide. demek ki cocuga sut yaramiyor. bu durumda kesilmeli ve kati gidaya adapte etmeli
8 yaş mıııı :olamaz: :confused:

yorumların bazılarını okudum ve şoklardayım :) anne sütününün yaramaması ne demek ya insan yavrusunun 6 yaşına kadar bile anne sütü alması normal. kızım 33 ay bilfiil emdi. alerji geçmişi nedeniyle kilo ve boy geriliği vardı kimseyi takmadım. şu an 3.5 yaşında ve daha 13 kilo. 11 aylıkken 11 kilo olması çok çok iyi artı kilo=sağlık demek değil. kızım hiçbirşey yemezdi hiçte dert etmedim çünkü en kıymetli şey anne sütüydü onun için. kes ondan yemiyo diyenlere inat emzirdim. daha da emseydi kesmezdim. bu yaşına kadar ne antibiyotik kullandım ne başka ilaç. zorla memeden ayırıp çocukta psikolojik tramvalar yaratana da rastladım. osho nun çocuk kitabında zorla memeden ayrılan çocukların ileride meme manyağı olduğunu da okudum. diş değil demişsiniz ama 17 ayda bütün dişleri tamamlanmıyorki. 3 yaşa kadar yolu var dişlerin. artı hastalık dönemlerinde iştah kapanması da vücudun savunma mekanizmasıdır. bizler herşeye dışardan müdahale etmeye çalıştığımız için çıkıyor bütün sıkıntılar. bırakın yemesin. en güzeli akışına bırakmak. ablam oğlunu hep zorlardı. şimdi 12 yaşında ve ağzına meyve sürmüyor. çocuğu o kadar zorladı ki herşeye tepkili tadına bile bakmaz. ben o zamanlar kızdığımda seni de görcez derdi. gördüde yemeyen bir kızım vardı ne dert ettim ne zorladım. kendi ne isterse onu yedi. o sağlıklı bu sağlıksız diye bilinçaltını kirletmedim çocuğun. yiyeceklere anlam yüklemesin istedim. şu an yaşıtları şeker görünce çıldırırken bizimki yüzüne bile bakmaz. biraz doğal sürecine bırakın en güzeli bu bence. tecrübe etme şansım da oldu çok şükür :)

merhaba anneler suan çok üzgünüm 17 aylık oğlum da büyük iştahsızlık var 1 yaşına kadar masaAllah derdı herkes çok ilerideydi bir yaşindan sonra azar azar zayıfladı suan inanin sadece sabah kahvaltısı etmiş 9 da . öğlen boyunca gram birşey yemedi akşam 8 de üç beş kaşık yoğurt ekmek yedi şimdi babası uyutmaya götürdü napıcam ben bılmıyorum diş degil çünkü neredeyse hepsı çıktı ne olur yardım edin her öğün icin artık dışarı çıkıyorum yesin diye
Aynı dert bizde de var canım 20 ayımız bitecek sadece süt içiyor..
Deli olacağım aç bıraktım 11 saat yine yemiyor 9.5 kilo 2 yaşayacak çöp gibi kilosuna takılmıyorum sağlıklı olsun yeter ama yemek yememesi sıkıntı

doktora danismak lazm. bz tabi burdan yanlis yonlendirmis olmayalm. ama soyle dusun vucut buyudukca bebegin ilk aylarndaki ihtiyacndan daha fazlasi gereklidir. sut ilk aylar yeterliyken 1 yas sonrasi temel gida degildir.
benim doktorum her ay her yas ta anne sutunun ozelliginin degistigini, her aya yasa uygun içerige sahip oldugunu soyler hep,yani 1 yalik çcoukla 2 yasindaki çocugun anneisnin verdigi sut ayni deil içerik açisindan
baska bi dr anne sutunden daha iyisini yapmayi basaraamdi derdi insanoglundan için adam musluman bile deil, Allah ona uygun yaratmis anne sutunu o ozellige sokmus arastiryolardir illaki ama bulamiyolar sebebi, sebep yaradan oyle istemis olmali :)

Back
X