• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açlıktan ölecek !!!

Zuleyhanin_bebegi04

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
798
254
33
merhaba anneler suan çok üzgünüm 17 aylık oğlum da büyük iştahsızlık var 1 yaşına kadar masaAllah derdı herkes çok ilerideydi bir yaşindan sonra azar azar zayıfladı suan inanin sadece sabah kahvaltısı etmiş 9 da . öğlen boyunca gram birşey yemedi akşam 8 de üç beş kaşık yoğurt ekmek yedi şimdi babası uyutmaya götürdü napıcam ben bılmıyorum diş degil çünkü neredeyse hepsı çıktı ne olur yardım edin her öğün icin artık dışarı çıkıyorum yesin diye

Bu kadar stres yapmayin. Emiyor mu? Mama yiyor mu yani devam sutu vs? Kavanozlardaki meyve purelerini hic tavsiye etmem ama hic bir sey yemeyen cocuklarin onlardan yediklerini duydum. Denediniz mi?
Doktorunuz ne diyor? Multuvitamin surup onermesini isteyin. Bir de balik yagi alin yinedoktor tavsiyesi ile tabii ki. Sakin kafaniza gore biskuvi falan vermeyin. Meyve sularihazirlamayi denediniz mi? Farkli tarifler vs?

Bu kadar stres yapmayin. Emiyor mu? Mama yiyor mu yani devam sutu vs? Kavanozlardaki meyve purelerini hic tavsiye etmem ama hic bir sey yemeyen cocuklarin onlardan yediklerini duydum. Denediniz mi?
Doktorunuz ne diyor? Multuvitamin surup onermesini isteyin. Bir de balik yagi alin yinedoktor tavsiyesi ile tabii ki. Sakin kafaniza gore biskuvi falan vermeyin. Meyve sularihazirlamayi denediniz mi? Farkli tarifler vs?
ya inanin benim yaptığımı kimse yapmaz ben hele hazır gıda konusunda o kadar pimpirik biriyim sorma yani . bu güne kadar hazır boğaz'dan geçmedi meyve suyu herşey herşey yapıyorum yok kaşık görümce cıldırıyor ilaç hiç vermek istemiyorum of ya

Korkmayın sakin.. açlıktan ölmez. Bazen yapıyorlar böyle. Dönemsel oluyor. Sevdiği herhangi bir şeyi yedirmeyi deneyin. Zorlamayın zorladıkça inatlaşacaktır ve reddecektir. Sigara böreği vs. Gibi şeyleri verin eline döke saça yesin makarna falan. Her şeyi yiyen oğlum 1.5 yaşından sonra yemez oldu. O süreçte sevdiği şeyleri sadece verdim. Az yedi ama yedi bir şekilde. Stres yapmayın kurabiye falan verin siz yapın hatta onu da işin içine katın. Zorlu süreç ama başarırsınız sadece biraz fazla sabır.

en son 11 aylıkken doktor kontrolüne gitti orda 11 kilo çıktı boyu da 80
Bebeginizin kilosuda boyuda standartlarin uzerinde zaten. Doktorunuzda soylemistir muhtemelen. Evde de tartin arada. Ciddi kayip olmadikca sorun yok. Birde siz mi yediriyorsunuz kendisi mi yiyor?

zorlamayın öncelikle yemek için ısrarınızı görünce daha çok zorlayacaktır sizi.

gece uyurken doktorun önerdiği mama takviyesi verebilirsiniz.

vitamin eksikliği vs varsa doktorunuzla bir konuşun.

ve size bir şey anlatayım; 5 yaşında kız kardeşim var. 50'den fazla gıdaya alerjisi var. kısaca sadece karbonhidrat barındıran şeyler yiyebiliyor, bir de pilav ve kuzu eti. çocuk aç ama hiç bir şey yiyemedi yıllarca... elmanın tadına bakmak için dilinin ucunu bile değdirse atak geçiriyordu. her yaş aldıkça bir kaç şeyin daha tadına bakabilir oldu. biz de sofraya dahi zeytin peynir hiç bir şey koymadan kahvaltı yaptık. simit çay, poğaca çay o kadar..

ama o kadar canı çekiyordu ki..
sadece doktorun verdiği o özel mamadan yiyebildi sadece...

o açıdan şükredin.
yavaş yavaşta olsa yer.
zayıflığına değil vitaminlerine bakın.
sıkıntı yoksa ısrarlarınız size sadece iştahsız ve yemek seçen bir bir çocuk kazandıracaktır.

Son düzenleme:
Boyu kilosu nasil? Ne zamandir boyle ve son zamanlarda hayatinizda bir degisiklik oldu mu?
yani 1 aydır böyle evet oldu eşimle çok sıkıntı dönemler atlattık 1 yaşından sonra yani 7 8 ay çok zor süreç atlattım tabi artık ona tahammül edemiyorum mesela akşam bile artık birşey yemeyince bağırdım haketmese de

ya inanin benim yaptığımı kimse yapmaz ben hele hazır gıda konusunda o kadar pimpirik biriyim sorma yani . bu güne kadar hazır boğaz'dan geçmedi meyve suyu herşey herşey yapıyorum yok kaşık görümce cıldırıyor ilaç hiç vermek istemiyorum of ya
Haklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum ama yok iste yemeyince o kavanoz mamalarindan denemek de lazim. Sadece onlarla buyuyen cocuklar var ve yasiyorlar saglikli sukurler olsun ;) olaya boyle bakin. Hazir gida degil de sadece kavanoz mamasi deneyin. Cesit cesit corba yapmayin diyor mesela bizim doktorumuz. Hep ayni corbayi yapin bir sure ve sadece bir kasik verin diyor. Ondan bikinca baskasina gecin diyor. Bu yontemi de denediniz mi? Irmikli yogurt corbasini yemeyen bebek yoktur mesela. Kasiga sinir oluyorsa baska kasik alin. Kendi kasiginizla da deneyin. Ev makarnalari var eriste gibi onlardan da deneyebilirsiniz. Cogu bebek sever. Bulgur pilavi,pirinc pilavi,kofte,firinda az baharatli patates vs. aklima geleni yaziyorum benim oglum da cok istahsizdir,21 aylikolacak haftaya.

Bebeginizin kilosuda boyuda standartlarin uzerinde zaten. Doktorunuzda soylemistir muhtemelen. Evde de tartin arada. Ciddi kayip olmadikca sorun yok. Birde siz mi yediriyorsunuz kendisi mi yiyor?
bazen o bazen ben o konularda çok rahat biraktım etraf batar asla bakmam bile hatta etrafım kızar bu kadar özgür olmasına

Makarna vs verin önüne yesin kendi

Hatta çorbayı bile mıncıklasın

Parmak batırıp yalamayı öğretin

Bir de sabah kahvaltı yapmış demişsiniz

Siz çalışıyor musunuz kim bakıyor

Mesela o kahvaltıda ne yiyor

Çocuklar bir yaşını geçince yediklerini azaltır

Bir de sıcak hava zaten meyve teklif edin bol bol

Haklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum ama yok iste yemeyince o kavanoz mamalarindan denemek de lazim. Sadece onlarla buyuyen cocuklar var ve yasiyorlar saglikli sukurler olsun :KK66: olaya boyle bakin. Hazir gida degil de sadece kavanoz mamasi deneyin. Cesit cesit corba yapmayin diyor mesela bizim doktorumuz. Hep ayni corbayi yapin bir sure ve sadece bir kasik verin diyor. Ondan bikinca baskasina gecin diyor. Bu yontemi de denediniz mi? Irmikli yogurt corbasini yemeyen bebek yoktur mesela. Kasiga sinir oluyorsa baska kasik alin. Kendi kasiginizla da deneyin. Ev makarnalari var eriste gibi onlardan da deneyebilirsiniz. Cogu bebek sever. Bulgur pilavi,pirinc pilavi,kofte,firinda az baharatli patates vs. aklima geleni yaziyorum benim oglum da cok istahsizdir,21 aylikolacak haftaya.
günde iki çeşit çorba yaparım onu sevmezse bunu sever diye çok güzel seçenekler sunmuşsunuz inan'ın takla atmadığım kaldı dedıgınız hepsını yapıyorum ama o ağız var ya o ağız hiç açılmıyor

yani 1 aydır böyle evet oldu eşimle çok sıkıntı dönemler atlattık 1 yaşından sonra yani 7 8 ay çok zor süreç atlattım tabi artık ona tahammül edemiyorum mesela akşam bile artık birşey yemeyince bağırdım haketmese de
Bebekler o kadar zeki ki bizlere gore insan hayret ediyor. Yasadiginiz tum sorunlari gozlemledigini, ona kizdiginiz anlari kaydettigini unutmayin. Sinirli tepki vermeyi, inatlasmayi ogreniyor. İsrar etmeyin. Bence yemek konusunda en onemlisi bu. Bende bebegimin 1 hafta agzina lokma sokmadigini bilirim.

Mutlaka kendi yesin. Sakin olun. Bence bebeklikten itibaren bebege yerse onun icin iyi olacagi ogretilmeli. O yediginde siz doymuyorsunuz. Yemezse siz cezalandirilmis olmayacaksiniz. İnanin yoluna girecek. Sevdigi seyleri ariyor belki. Belki yeni tatlar ariyordur. Gunde kahvalti, ara ogun, ogke yemegi, ara ogun, aksam yemegi yapin. Varsa balkonda, bazen piknik yapar gibi disarida deneyin. Dedigim gibi mutlaka ister eliyle ister kendisi catalla kasikli yemesine musaade edin.

Makarna vs verin önüne yesin kendi

Hatta çorbayı bile mıncıklasın

Parmak batırıp yalamayı öğretin

Bir de sabah kahvaltı yapmış demişsiniz

Siz çalışıyor musunuz kim bakıyor

Mesela o kahvaltıda ne yiyor

Çocuklar bir yaşını geçince yediklerini azaltır

Bir de sıcak hava zaten meyve teklif edin bol bol
çalışmıyorum ben bakıyorum ona doğru bir de su aklıma geldı yemekten önce hep su içer ki su çok içer acaba o mu tıkıyor

çalışmıyorum ben bakıyorum ona doğru bir de su aklıma geldı yemekten önce hep su içer ki su çok içer acaba o mu tıkıyor

Tıkayabilir

Kahvaltıda ne yedi mesela

Bir de bazı bebekler aile ne yerse ondan ister yani ona ayrı konduğu için yemez

Sizin tabağınızdan yesin ne yiyecekse ona değil kendinize koyup ona da sen de benim yemeğinden yer misin diye teklif edin

Back
X