• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açlıktan ölecek !!!

Bebekler o kadar zeki ki bizlere gore insan hayret ediyor. Yasadiginiz tum sorunlari gozlemledigini, ona kizdiginiz anlari kaydettigini unutmayin. Sinirli tepki vermeyi, inatlasmayi ogreniyor. İsrar etmeyin. Bence yemek konusunda en onemlisi bu. Bende bebegimin 1 hafta agzina lokma sokmadigini bilirim.

Mutlaka kendi yesin. Sakin olun. Bence bebeklikten itibaren bebege yerse onun icin iyi olacagi ogretilmeli. O yediginde siz doymuyorsunuz. Yemezse siz cezalandirilmis olmayacaksiniz. İnanin yoluna girecek. Sevdigi seyleri ariyor belki. Belki yeni tatlar ariyordur. Gunde kahvalti, ara ogun, ogke yemegi, ara ogun, aksam yemegi yapin. Varsa balkonda, bazen piknik yapar gibi disarida deneyin. Dedigim gibi mutlaka ister eliyle ister kendisi catalla kasikli yemesine musaade edin.
bu dediğiniz çok umut verdi uygulayacağım kesin

günde iki çeşit çorba yaparım onu sevmezse bunu sever diye çok güzel seçenekler sunmuşsunuz inan'ın takla atmadığım kaldı dedıgınız hepsını yapıyorum ama o ağız var ya o ağız hiç açılmıyor
Kiyamam ;) onu sevmezse bunu yesin diye dusunmeyin,o zaman yemek seciyorlar. Ben enginar corbasi yapmistim bir defa cok begendi. Belki oglunuzun gelismis bir damak zevki vardir herseyi begenmiyor da olabilir. Benimki oyle,insan gicik oluyor. Ama sakin sinirlenmeyin,kendi haline birakin, yuruyen bebek,erisebilecrgi bir yere koyun yemegini ayrilin yanjndan. Kendi kendine yiyebilir. Salatalik verin eline,domates verin. Bol meyve verin,kirazlarin cekirdeklerini cikarip koyun bir kaseye verin mutlaka yer. Veya cilek ayni sekilde. Yakinlarda meyve toplayabileceginiz yer varsa goturun beraber agactan meyve toplasin sizinle. Tekrar meyve gordugunde o gunu nasil da degisik ve guzel gecirdigini hatirlayip yer mutlaka.

çalışmıyorum ben bakıyorum ona doğru bir de su aklıma geldı yemekten önce hep su içer ki su çok içer acaba o mu tıkıyor

çok üzerine düşüyorsunuz gibi geldi.
gözünüz hep onda olsun ama belli etmeyin.
yemek teklif edin ama ısrar etmeyin.
oturun siz de onunla yiyin.
yemekle oynanmaz ama eline bir meyve bir örtü verin. ne yapacak izleyin.
balkonda piknik keyfi falan diye çağırın yanınıza..
hazır gıdaydı vs... diye çok takmayın. bazen o dışarıdan zararlı şeylere de ihtiyaçları oluyor bağışıklıklarının kuvvetlenmesi için..

Tıkayabilir

Kahvaltıda ne yedi mesela

Bir de bazı bebekler aile ne yerse ondan ister yani ona ayrı konduğu için yemez

Sizin tabağınızdan yesin ne yiyecekse ona değil kendinize koyup ona da sen de benim yemeğinden yer misin diye teklif edin
kahvaltıda peynirli yumurta zeytın domates çok az bal yedi . evet bu hep böyle biz sağlıksız ama o sağlıklı yer tabi görünüm tad bizden çok başka bunu da uygulamaya alıcam hemen

Bu kadar stres yapar ve yemek yemesini onemli bir olaymis gibi yansitirsaniz yemez.
Birakin hayatin dogal akisinda su icmek, uyumak, tuvaletini yapmak gibi ihtiyac duydugu zamanda ve miktarda yesin. Emin olun acliktan ölmez, hatta hicbir sey olmaz.
Bir de şiddetle tavsiye ediyorum Carlos Gonzales/ çocuğum yemek yemiyor. Okuyun sindirin uygulayin. O da siz de cok mutlu olacaksiniz.

Kiyamam :KK66: onu sevmezse bunu yesin diye dusunmeyin,o zaman yemek seciyorlar. Ben enginar corbasi yapmistim bir defa cok begendi. Belki oglunuzun gelismis bir damak zevki vardir herseyi begenmiyor da olabilir. Benimki oyle,insan gicik oluyor. Ama sakin sinirlenmeyin,kendi haline birakin, yuruyen bebek,erisebilecrgi bir yere koyun yemegini ayrilin yanjndan. Kendi kendine yiyebilir. Salatalik verin eline,domates verin. Bol meyve verin,kirazlarin cekirdeklerini cikarip koyun bir kaseye verin mutlaka yer. Veya cilek ayni sekilde. Yakinlarda meyve toplayabileceginiz yer varsa goturun beraber agactan meyve toplasin sizinle. Tekrar meyve gordugunde o gunu nasil da degisik ve guzel gecirdigini hatirlayip yer mutlaka.
çok mantıklı evet hep meyve önüne koyarım karışmam o yer

çok üzerine düşüyorsunuz gibi geldi.
gözünüz hep onda olsun ama belli etmeyin.
yemek teklif edin ama ısrar etmeyin.
oturun siz de onunla yiyin.
yemekle oynanmaz ama eline bir meyve bir örtü verin. ne yapacak izleyin.
balkonda piknik keyfi falan diye çağırın yanınıza..
hazır gıdaydı vs... diye çok takmayın. bazen o dışarıdan zararlı şeylere de ihtiyaçları oluyor bağışıklıklarının kuvvetlenmesi için..
haklısın iyi ki buraya danıştım . evet çok düşkünüm bu azalmiş halelerim

Bu kadar stres yapar ve yemek yemesini onemli bir olaymis gibi yansitirsaniz yemez.
Birakin hayatin dogal akisinda su icmek, uyumak, tuvaletini yapmak gibi ihtiyac duydugu zamanda ve miktarda yesin. Emin olun acliktan ölmez, hatta hicbir sey olmaz.
Bir de şiddetle tavsiye ediyorum Carlos Gonzales/ çocuğum yemek yemiyor. Okuyun sindirin uygulayin. O da siz de cok mutlu olacaksiniz.
Rabbim razı olsun alıcam kesin tşk ederim

ilk mesajımda da yazdım. kardeşimden her şeyi sakındık sağlığı için çocuk çok iştahlı ama...
sağlıklı bir çocuğunuz olduğu için çok şükredin çok...
çok şükür haklısınız biraz kaybettim kendımi zayıf görünmesi beni daha da öfkelendırdı biliresiniz anneler hep toplu olsun ister birde etraf ay zayıf ay zayıf hepten delirdim

çok şükür haklısınız biraz kaybettim kendımi zayıf görünmesi beni daha da öfkelendırdı biliresiniz anneler hep toplu olsun ister birde etraf ay zayıf ay zayıf hepten delirdim

etrafı dinlemeyin.
kendinizi telkin edin, çok şükür sağlıklı ya rabbimden daha ne isteyim.
kendisi isteyince yer çocuğum vs.. deyin.

Kızım suan 3 yaşında.
1 yaşında 8.5 kilo
2 yaşında 10.5 kilo
3 yaşında 12.5 kilo.
Her sene 2 kilo alabiliyor şaka gibi:işsiz:

Kafanıza takmayin sağlıklı olsun yeter.
Bi dönem sizin gibiydim artık saldim gitti

bu sefer rahat olacağım bakalım insaAllah umduğumu bulurum
Rahat olun,rahatlığınız bebeğinizede yansıyacak. Yemek için zorlamayın,daha çok tiksinir. Canı isteyince o gelsin.. kızım 18 aylık yemek saatleri düzenli ama ben demiyorum. O saatte acıkıyor ve anne mama diye elimden tutuyor. Hiç zorlamadım yemek için. İstediği kadar yedi hep.

Back
X