Adalet nerde

Allah Allah... İnsanlar mutsuz olsa, sabah akşam ağlasa sizin keyfiniz mi yerine gelecek?
Sizin mutlulugunuzun herhangi bir insanin mutsuzluğuyla bir ilgisi yok ki.
Onlarin mutluluğuna odaklanana kadar kendinizi mutlu edecek şeyler yapın;bilet alın, tura katılın,kız kıza çıkın için dağıtin...
Zaten iç huzuru olan insan başkalarının ne yaptığına bakmaz bile...
Benim de (karakteri bozuk olan) eski sevgilimin cumlesiydi: ne yaaani benden ayrılıp bu kadar günde mutlu musun?
Ama benim ona söylemesem de içimde tuttuğum cümle : zaten artık mutlu olabilmek için senden ayrıldım,tabii ki mutluyum'du.
Hatta hemen sonrasında, 15gun sonra falan hayatımın en romantik ilişkisine başlamıştım.

Benim bildiğim tek bir ilahi adalet çeşidi var; başkalarının mutsuz olmasını, kötülüğünü isteyen insanlar her zaman mutsuz oluyor. Ne zaman kötü düşünceleri bırakırsınız, eski sevgilinizi kendi haline bırakır umursamazsınız, onun ne yaptığı önemli olmaz, o zaman mutlu olursunuz.

Bizde karakteri bozuk olan karşı taraftı. Kendi ağzıyla itiraf etmişti "ben sana bunu yaptım iki yakam bir araya gelmeyecek benim" demişti. Benim vicdanım rahat ama huzursuzum ilahi adalet islesin istiyorum

Beddua etmek hiç bana göre değildi hiç de etmemiştim 22 yıllık hayatimda ama şimdi ediyorum ve yerini bulmuyor. Bu sefer beddua bana dönecek diye pişman oluyorum

Anliyorum caniniz yandigi icin ediyorsunuz ama etmeyin doner dolasir sizi bulur. Allaha havale edin. Soyle dusunun vicdan ve hak kavrami olsaydi bunlari yasatmazdi size demek ki yok. Onunuze bakin.

Bakın ben mağdur olan taraftım bunu eski hödük de söylüyordu. Ben sana bunu yaptım iki yakam bir araya gelmeyecek diyordu. Yoksa ben durduk yere kimsenin kötülüğünü istemiyorum, aksine ben bana bizzat kötülük yapan insanlar için bile iyilik sağlık dilemiştim. Ama konu bu herif olunca dileyemiyorum. Ilahi adalet islesin ettiğini bulsun istiyorum bu yani.

Anliyorum caniniz yandigi icin ediyorsunuz ama etmeyin doner dolasir sizi bulur. Allaha havale edin. Soyle dusunun vicdan ve hak kavrami olsaydi bunlari yasatmazdi size demek ki yok. Onunuze bakin.
Kesinlikle zaten onunla asla olmaz vicdanı da yok sadece adalet istemiştim ama benim ahımla gerçeklesmiyor demek ki. Allahindan bulsun

Bizde karakteri bozuk olan karşı taraftı. Kendi ağzıyla itiraf etmişti "ben sana bunu yaptım iki yakam bir araya gelmeyecek benim" demişti. Benim vicdanım rahat ama huzursuzum ilahi adalet islesin istiyorum
İyi de bu kadar karakteri bozuk adamı madem sen niye terketmedin? Önceki mesajlardan birinde de vicdansız demişsin.
Akıllı bir kadına benziyorsun. Neden böyle iğrenç bir adam seni terkedene kadar bekledin?
Ben de bunu anlayamıyorum.
Benim (kötü insanlarla) iliskilerimde de hep böyle olur. Beraberken benden iyisi yok,ayrılınca senin gibi anlayislisini bulamam diye barışmak istemeler, ağlamalar sızlamalar...ne zaman ki hayatıma yeni birini alip mutlu bir ilişkiye baslasam benim zaten her zaman ne kadar bencil, ne kadar berbat , ne kadar yanardoner bir insan olduğumu falan söylerler :) bana cidden çok saçma geliyor. Madem bu kadar kötüydüm,bencildim,kırıcıydim neden sen benden ayrılmadin? Kendine böyle bir kadın mı reva gördün?
Bence bu adami stalklamaya bir son ver. Kafanda kurup onu suçlu çıkarmaya da bir son ver.
Geçen gün bir film izlemistim: the light between ocean isimli.
Oradaki adam da diyordu; affedersen unutursun ama nefret etmek için her gün tekrar tekrar hatirlamaya,nefretini diri tutmaya ihtiyacın var
Bunu kendine neden yapasın ki? Ayrıca şu an onun mutsuz olmasını istemenin sebebi onun kötü bir insan olmasi vsvs değil. Sadece senin çok mutsuz olman. Eğer sen mutlu olsan,iç huzurun olsa,ya da ne bileyim ayrılık sana yarasa ve harika bir insanla tanışsan: olacağı varmış olmuş. Hayırlısı buymuş. O da mutlu olur umarım ,dersin:)
O yüzden bence çare onun mutsuz olmasını beklemek değil,kendini mutlu etmek için elinden geleni yapmak

Tamam işte ben de diyorum ki istediğiniz gibi bir adalet yok malesef. Siz ne zaman vazgeçerseniz o zaman mutlu olursunuz. Adamın ne olduğu da umurunuzda olmaz.

Benim sizden bir tık daha takıntılı bir arkadaşım var.
Adamdan ayrılalı 7 yıl oldu. Adam evlendi . Çocuk sahibi oldu. Hala onu takip edip , o aslında çok mutsuz diyor.
Kendisi ne yeni bir ilişki ne başarılı bir hayat için hiç çabalamadı.
Ve şu an ağır depresyonda.
Yerinde olsam(ki hepimiz bu zamanlardan geçtik) engeli basar , hayatıma devam ederim.
Bunlar hep boşluktan oluyor...

İşte bu da kendimi affetmeme sebebim. Zamanı geri alsam ve biz daha 2 3 aylıkken yol verseydim diyorum. İleride pişman olmayım terk eden o olsun istedim belki de. Beni terk etti diye adı vicdansız olmadı, o hep bencildi kendisine ve ailesine aşıktı. Bunu yüzüne de söylemiştim ama neden terk etmedim işte ah aptal kafam. Ders almam gerekiyormuş demek ki. Ben affetmeyi de denedim ertesi gün yine sinirlendim. Bu arada kendi işime gücüme bakıyorum ders çalışıyorum okulla ilgileniyorum vs. İhtiyacım olan harika bir insanla tanışmak o da yok şimdilik işte. Bir de hazır mıyım bilmiyorum. Bu sefer ona çok bağlanırım kurtarıcım olarak görürüm falan:) Zamanı var ama keşke çabuk gelse

Siz adaleti ilahi makama bıraksaydınız..ama ilahi adalette karşı tarafın kötülüğü nu istemek yok.hased etmek yok..beddua yok..ozaman bakın ilahi adalet nasıl tecelli ediyor..Siz böyle biriyle nasıl vakit geçirdim diye üzülüp aynı hatayı yapmamak için neler yapmalısınız ona bir bakin..

O zaman 'kurtuldum' diye düşünün...
Bence bizim ülkenin hem benim çevremde hem KK'da gördüğüm şey bitmiş,devam etmemesi gereken ilişkileri bitmiş diş macununu hala inatla sıkar gibi devam ettirmeye çalışmak.
Bundan sonraki ilişkilerinizde olamayacağını anladiginiz anda uzatmazsiniz. En azından bu olay size bir ders olmuş olur. Yine sizin yarariniza.
Ben mesela ilk sevgilimi sırf kezbanliğumdan, trip atmak için terkettim. Yani ilgi isteğimi bu şekilde dışa vurdum, o da 'hayhay' dedi gitti :))
Sonradan o kadar pişman oldum ki. Ama Allah ondan razı olsun,bana güzel bir ilişki dersi verdi . Bundan sonra asla emin olmadan bir ilişkiyi bitirecek cümleler kurmadim. İlgi isteğimi dile getirecek daha yapıcı yollar buldum. Boyle böyle eski ilişkilerden ders çıkara çıkara ilerlersek bence hem daha güzel iliskiler yaşarız hem de kendimiz daha mutlu oluruz

Hayatıma devam etmeye çalışıyorum doğru boşluktan ve kendi ilişkim olmamasindan

Haklısınız çok düşündüğüm ve dinime yakışmayacak kötü düşüncelerde bulunduğum için ilahi adalet tecelli etmiyor belki de. Belki de hiç etmeyecek. Allaha havale en güzeli

Ben de ders aldım ama yeni ilişkim olacak mi bir de o var. Amma saçma konuştun lonely diyebilirsin ama benim ilişki yönünden şansım yok. Bu adamla ben çoook kişiyle tanıştıktan sonra birlikte olduk. Yani kiminke tanışırsam tanısayım olmuyordu basiretim bağlanmış gibi. Bu yönden korkum da var. Kötülüğünü istemekte haksızım ama kim olsa ettiğini bulsun isterdi. Tamam yoluma bakayım bakıyorum da ama neticede insanız

Kendini böyle şartlama ya. Evrene pozitif enerji ver ki güzel şeyler seni bulsun:)
22 yaşındasın, en cıvıl cıvıl yaşlar.
Bak ben 27yim bir gün öyle dusunmedim, hayatin insanı karşısına en olmadık yerlerde aşkı çıkaracağını biliyorum çünkü:)

İlk kez böyle bir şey yaşıyorum ne yapacağımı bilmiyorum o yüzden. Şey gibi hissediyorum o hemen birini bulacak evlencek çocuğu olcak falan. Ben de yalnız kalacakmışım gibi. Ne kadar salak bisey oldum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…