- Konu Sahibi pink_prenses
-
kader kader demişsinizde bakın ne diyor o yüce kitap:
"Biz her insanın kaderini ; kendi
çabasına bağlı kıldık..."
*İsra 13
hayatta neyin garantisi varda bunun garantisini sorguluyoruz kı???sizin aldatılmama garantiniz varmı mesela yada burdaki herhangi birininn????
daha yenı terkettık evlerımızı zaten..ben dedım kı ıkımzde aynı anda yapalım madem benımle bırlıkte sende ayrıl bakalım dedım..
elbette zaten burdakı arkadaşların fıkırlerını onemsemesem yada baska konularda okuduğum kadarıyla onemlı bulmasam burda konu acmazdım zaten..ama ınsan gıbı fıkır veren de var..cok ağır konuşanda...sölemekten soylemeye fark vardır demi..
zaten yaptığımı savunmuyorum..evet evlıyken asık olmak yanlıştı ama olan oldu kı..hala neyın tartısması bu.........
Hayatta hiçbir şeyin tabii ki garantisi yoktur.
Ama karakter diye de birşey vardır,evlilikte huzursuzluk olduğunda çözmek,bitirmek yerine başka aşklara yelken açan bir adam,2. belki 3. evliliğindede çok daha rahat aynı yolu izleyecktir.
Gerçi sizin için farketmez ki;nasılsa sizde aynı çözüm yolunu seçiyorsunuz,geçinir gidersiniz.:
Hep adama yüklendik çünkü onun çocuklarına kıyamadık,sizinde ondan hiçbir farkınız yok .
Ama karakter diye de birşey vardır,evlilikte huzursuzluk olduğunda çözmek,bitirmek yerine başka aşklara yelken açan bir adam,2. belki 3. evliliğindede çok daha rahat aynı yolu izleyecktir.
Gerçi sizin için farketmez ki;nasılsa sizde aynı çözüm yolunu seçiyorsunuz,geçinir gidersiniz.:
Hep adama yüklendik çünkü onun çocuklarına kıyamadık,sizinde ondan hiçbir farkınız yok .
Dogru olabilir ama bunun disinda Allah'a guvenmek olmuyorsa hayirlisini ondan dilemek ve istemek diyede birsey vardir. Hep dua ederken hayirlisini isteyin denir. Bazen bir seyin olmamasi yoldaki gelecek hayirli seyede musbettir.Bir istegimiz dilegimiz olmamissa olmuyorsa bazen iyiye niyettir,Allah'a gucenmemeliyiz. Belki esinizi, erkek arkadasinizi cok seviyorsunuz ve dua ediyorsunuz donsun duzelelim beraber olalim vs diye. Olmuyorsa israr etmemek lazim Allah inanin her aldigi seyin yerine daha iyisini veriyor.
Buna ' her şer de vardır bi hayır ' denir.. Önce bize kötü gibi görünse de Allah'ın bir bildiği vardır.. Biz zamanla anlarız onun altında yatan iyiliği şeklinde..
Ancak üstüne basa bas söylüyorum kader başka şey.. Örneğin hasta olmayı biz istemeyiz bi çaba da sarfetmeyiz ancak hasta oluruz.. Bu Allah'ın takdiridir kaderimiz de vardır yaşarız, belki sağlığın önemini çok daha iyi anlar şükrederiz bu duruma bile..
Fakat ben evliyim başka evli birini de sevip görüştüm görüşüyorum.. Bugün evi terkettim ona da dedim 2 çocuğunu ve eşini sende bırak aynı gün bakalım dedim.. Diyerek 'ama kader işte' diye bağlayamaz sonunu.. Burda kul iradesi vardır, adamla tanışır , konuşur, aşk yaşar, eşlerimizden ayrılalım gibi birşeye teşvik eder.. Yani pek ala çabalarsa kendi buna kader diyemez bu iradedir, kendi isteği ve çabalarıdır çünkü..
Tabi tek konu sahibi değil aynı çabayı gösteren karşıdaki adam(!) da aynı şekilde hatalı.. Hataları da kendilerini ilgilendirir fakat kader filan hikayesi anlatmasınlar..
O adam yüzünden ayrılmadım zaten mutsuz olduğumdan evi terkettim diyorsun
Eee neden böyle bi anlaşmaya gerek duyuyorsun o zaman ?
O da aynı gün evini terketmese sen eşinle yaşamaya devam edecektin demek ki
konu sahibinin üzerine gereksiz yere gidildiğini düşünüyorum..
yaptığının yanlış olduğunun kendisi de bilincinde. ki bilincinde olduğu için eşinden boşanmaya karar verdi..
öyle yorumlar okudum ki, önce karşı tarafın boşanmasını bekleseydin keşke şeklinde..
bu mu ahlak?
savunulan şey bazılarının konuyu mide bulandırıcı bulması kadar kötü bence...
neden beklesin ki karşı tarafı...?
kendisi huzuru ve sevgiyi bulamadığı yuva da neden zaman geçirsin, o gelmezse bende boşuna kocamı kaybetmiş olmayayım mı desin?
eşe yapılan saygısızlık asıl bu olur...
gelirse giderim gelmezse dururum... bu mu mantık? bu mu yakışan?
iyi de etmişsiniz... boşanmaya resmen karar vererek evi terk etmekle..
sevdiğiniz gelir ya da gelmez siz en azından kalbinizin çarpmadığı bir adamla birlikte değilsiniz artık...
diğer adamdan da size yar olur olmaz.. zaman gösterir..
önce kendi hayatınızı yolunuza koyun..
olanın yanlış olduğunun farkındasınız ve o yanlışa devam etme çabanız var burda buna karşı çıkılıyorr ewt olan olmuş ama daha yıkıcı şeyler olmadan bırakın adamı sizin tuzunuz kuru arkadnızda anne babaya ihtıyacı olan bir bebek yok tabıı madem buraya konu açarak yardım istiyorsunuz alın size yardım adamı bırakın ben evı terk edıyorum sende terk et ben boşanıyorum sende boşan ne saçma anlaşma buböyle
Canim anlatmak istedigini anliyorum, ama benim kadercilik anlayisim su noktada ortaya cikar ve cikmistir, Tecrubeylede sabittir, Adam seni istemiyorsa, aldatmissa, veya ayrilacaksa veyahut ilsikiniz kotu gidiyor kavgalarin sonu gelmiyorsa .... Incindigin halde duzeltmeye calisiyor , uzuluyor dua ediyor, her yolu deniyorsan fakat caban sonucsuz kaliyorsa o insanin zincirlesen durmaz. Yapabilecek birseyin yoktur bir insan gitmek isterse gider... zorla tutamaz veya asik edemezsin. Ha bazi sinsiler vardir hem evde hizmetci karim olsun hem disarda sevgilim vs.. bu ayri konu ben konuyu incinen ve duzeltmeye calisan kisi olarak ele almistim. Sarfedilen caba anlaminda.
Hadi yaaaDD bak iki tane erkek arkadasim olmustu Turkiyede 1 er yil surdu ikiside... sonlarina dogru iliskinin burnumdan getirdiler bende yanlarina koymadim tabi
Adamlar karaktersizdi benden ayrildilar baktim simdi evlililer masallah duzelmis sut kuzusu olmus coluk cocuga karismislar facebook tan ekleme talebi gondermislerekleyip sildim sonra:))) demek ki ben adam ediyomusum DDD
peki şimdi erkek ne diyerek evini terketti
peki senin için evini bırakıp gittiğine göre
o kadın seni aramadımı yada bu tarz bişey olmadımı...
eğer olmadıysa kadın kurtulduğuna seviniyordur eminim..
iyi düşün iyi taşın bir kadının dünden kurtulmaya razı olduğu adamı aklıyacaksın..
aslında herkes aynı şeyi söylüyor; sevgilin de boşansın ondan sonra bir ilişkiye başla..
konunun özü bu..
atlamış olabilirim ancak sevgiliniz de sizin gibi mantıklı davranıp evini terk etti mi ya da eşiyle konuştu mu?
siz doğru olanı yapmışsınız ama o da yaptı mı aynısını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?