- Konu Sahibi pink_prenses
-
burda iyi kotu herkese yorum yazıyosunuz ya hanı...bana da yazın istedim durumum bu derdım bu insan gibi açık açık yazdımmmmmmmmmm
Ne alaka simdi bosansin diyorsunuz bosaninca terk etmis olmayacak mi cocuklarini? burda celisiyorsunuz ayrica.Benimde anne ve babam 10 yasimda iken bosandilar ama hic terkedilmis imaji verilmedi. Hep anlasamadik yavrum boylesi daha hayirli denildi. Ha bazi babalar var surekli cocuklariyla kontak halinde benim cevremde de var her hafta sonu gorusuyorlar bazilari gorusmuyor. Bu insandan insana gore degisir. Ama bu kadar da acitasyon yapmiyalim yani bosanmak ayrilmak cok yayginlasti gunumuzde bosanacak ne ilk ne son kisiler. Ben amanda terk edildim diye uzulmedim aksine guclendim ister babam beni gormek ister ister istemez ona kalmis bisi.Cokta boslugunu hissetmedim acikcasi...
adamın karısıyla birlikte olması onu sevdiği anlamına gelmez ki.
adamın karısıyla birlikte olması onu sevdiği anlamına gelmez ki.
Bende cok kaderci degilim gercekten kaderci olabilecek en son insanim, evliligimde de ondan sonra beraber 1 yil ayni evde yasadigim iliskimde de ben cok fedakarlik yaptim son ana kadar ama hic birseyi kurtaramadim, cok agladim , duzelsin istedim hayatimdan kendimden fedakarlik yaptim sonra dusundum uzatmayacaksin, olmuyorsa birakacaksin.... kader degil bu ama inanki onlari def ettim hayatimdan onum acildi.Olmuyorsa olmuyordur hic zorlamayacaksin bunu kendime ilke edindim. Ve hatta cok pismanim neden deneyen ben oldum onceden bitirdmedim diye.Bana maddi manevi oldu cunku.
Simdi gercekten bu gorusu benimsedim, bir seyi cok istiyor olabilirsin ama olmuyorsa zorlama yuce Rabimizin hepimiz icin planlari var. Bir kapi kapaniyorsa mucize gibi digeri aciliyor. Her serrin ardinda bir hayirda aslinda. Dunyanin dengesi gibi birsey bu ozellede yeri gelince sahit olmak o deneyimi yasayip evet onunla olsaydim bu kisiyi taniyamazdim, veya burada olamazdim, bu isi bulamazdim, bu kadar seyhaet edemez bu okula gidemez bu parayi kazanamazdim onumu kapiyordu... diye dusunmek oyle guzel ki.. adeta mucize gibi.
Arkadasim benim hayatim degil sonucta hepsi yetiskin,ben bu kadar ileri yorum yapmayi kendime hak gormuyorum. Gorusume katilmayabilirsiniz de... kim bilebililir ... ler le surdurmussunuz. Senaryolar turetilebilir kimbilirler le ilgili. Zit veya ayni yonde. Bizde bilmedigimiz icin kisitli yorum yapabiliriz.Verdiginiz orneklerin tam terside olabilir. Belki cok mutsuzlar kadin katlaniyor, bosanamiyor, belkide sizin dediginiz gibi. Bilinmeyen olasiliklar icin tartismayi dogru bulmuyorum.Hayır ben kendim ile çelişmiyorum, istersen yazdıklarımı bir kere daha okuyabilirsin.
Ben gayri ahlaki bir ilişki yaşamaktansa ve ailesine bunu yaşatmaktansa,
Böyle bir ilişki yaşanmadan taraflar boşansın diyorum!
Bu kadın için de erkek için de geçerli... Ahlaki yapıyı bozacak şeylerin yaşanmasına karşıyım..
Bu benim görüşüm, kabullenmek zorunda değilsin, bende senin görüşünü kabullenmiyorum, fakat öyle düşünüyorsun diye de saygısızlık edemem.
Senin fikrindir, seni bağlar...
Senin yaşadığın farklı bir durum anlaşılan, fakat bu farklı bir durum.
Konu anlaşamadığı veya sevmediği eşinden ayrılmak değil, konu eşini sevmediği için başka bir erkeğin varlığına sığınmak.
O erkeğinde evli ve 2 çocuk babası olması, hali hazırda bir yuva sahibi olması...
Kim bilebilir o kadının eşine bağlılığının ne derece olduğunu veya erkeğin karısına ne kadar bağlı olduğunu?
Biz sadece konu sahibinin anlattıkları ile sınırlıyız bu bilgilerde malesef ki...
Verilen bilgilere istinaden de bu yaşananları doğru bulmuyor, tasvip etmiyorum.
Bu durumda da sana cevabım "bu alaka"!
size birşey söyleyeyim mi; bir insan için hayattaki en önemli şey evlatlarıdır..eğer evlatlarını bile bırakabiliyorsa diğer çok sevdiği herşeyi de birgün bırakabilir..ve aldatmaya meyilli biri bunu 2.kez de çok rahat tekrarlayabilir.
evet bizler ilerisini görebiliyoruz ve burada size de göstermek için zaman harcıyoruz..
keşke siz de görebilseniz..
Arkadasim benim hayatim degil sonucta hepsi yetiskin,ben bu kadar ileri yorum yapmayi kendime hak gormuyorum. Gorusume katilmayabilirsiniz de... kim bilebililir ... ler le surdurmussunuz. Senaryolar turetilebilir kimbilirler le ilgili. Zit veya ayni yonde. Bizde bilmedigimiz icin kisitli yorum yapabiliriz.Verdiginiz orneklerin tam terside olabilir. Belki cok mutsuzlar kadin katlaniyor, bosanamiyor, belkide sizin dediginiz gibi. Bilinmeyen olasiliklar icin tartismayi dogru bulmuyorum.
ileriyi görmek değil
gerçekler bunlar....
o adam karımı sevmiyorum deyip 4 aylık bebekle karısını boşamayı göze alıyorsa
ikinci defa aynı şeyi yapmayacağının garantisi var mı?
peki adam karısına boşanma davaını açmış mı?
+ burada söylenenlerin onları rencide etmek,kötülemek için değil de aslında gittiği yanlış yoldan dönmesi için "iyiliği" için söylendiğini de bir anlasalar...
daha yenı terkettık evlerımızı zaten..ben dedım kı ıkımzde aynı anda yapalım madem benımle bırlıkte sende ayrıl bakalım dedım..
Ben tartışmıyorum zaten, fikrimi beyan ediyorum.
Eğer ortada bir "fikir alışverişi" var ise, yapılabilecekleri söyledim.
Paylaştığım fikir de buydu:
Mantıklı olan (madem bu insanlar "yetişkin"), yetişkin bir insanın yapması gereken önce var olan eşi ile problemleri varsa boşanır!
Sonra ne istiyorsa onu yapar, zaten kimse birşey demez.
Aynı şekilde kadın içinde geçerli, eğer sorunların varsa önce onları çözüp, boşanacaksan boşanırsın, sonra da ne istiyorsan, kimle olmak istiyorsan olursun...
Ahlakli olan budur!
Ama sanırım bu fikirim size de ters...
Ben tartışmıyorum zaten, fikrimi beyan ediyorum.
Eğer ortada bir "fikir alışverişi" var ise, yapılabilecekleri söyledim.
Paylaştığım fikir de buydu:
Mantıklı olan (madem bu insanlar "yetişkin"), yetişkin bir insanın yapması gereken önce var olan eşi ile problemleri varsa boşanır!
Sonra ne istiyorsa onu yapar, zaten kimse birşey demez.
Aynı şekilde kadın içinde geçerli, eğer sorunların varsa önce onları çözüp, boşanacaksan boşanırsın, sonra da ne istiyorsan, kimle olmak istiyorsan olursun...
Ahlakli olan budur!
Ama sanırım bu fikirim size de ters...
kader kader demişsinizde bakın ne diyor o yüce kitap:
"Biz her insanın kaderini ; kendi
çabasına bağlı kıldık..."
*İsra 13
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?