adalet...

Hayır ben kendim ile çelişmiyorum, istersen yazdıklarımı bir kere daha okuyabilirsin.

Ben gayri ahlaki bir ilişki yaşamaktansa ve ailesine bunu yaşatmaktansa,
Böyle bir ilişki yaşanmadan taraflar boşansın diyorum!

Bu kadın için de erkek için de geçerli... Ahlaki yapıyı bozacak şeylerin yaşanmasına karşıyım..
Bu benim görüşüm, kabullenmek zorunda değilsin, bende senin görüşünü kabullenmiyorum, fakat öyle düşünüyorsun diye de saygısızlık edemem.
Senin fikrindir, seni bağlar...

Senin yaşadığın farklı bir durum anlaşılan, fakat bu farklı bir durum.
Konu anlaşamadığı veya sevmediği eşinden ayrılmak değil, konu eşini sevmediği için başka bir erkeğin varlığına sığınmak.
O erkeğinde evli ve 2 çocuk babası olması, hali hazırda bir yuva sahibi olması...
Kim bilebilir o kadının eşine bağlılığının ne derece olduğunu veya erkeğin karısına ne kadar bağlı olduğunu?
Biz sadece konu sahibinin anlattıkları ile sınırlıyız bu bilgilerde malesef ki...

Verilen bilgilere istinaden de bu yaşananları doğru bulmuyor, tasvip etmiyorum.
Bu durumda da sana cevabım "bu alaka"!

adamın karısıyla birlikte olması onu sevdiği anlamına gelmez ki.

ama bu adamın çok kötü olduğunu göstermiyormu.elbette sevmiyor.ama hiç olmazsa karısıyla beraber olmasın.bu acımasızlık değilmi. bu o kadına bir umut vermek değilmi. bu o kadını kullanmak değilmi. kendini tatmin edecek diye karısıyla beraber olan bu adamın kişiliğinden şüphe ederim ben. yazık o kadına. belkide eşi onla onunca ne çok sevinmiş ve umutlanmıştır. yazık diyorum.

Son düzenleme:
ay cenemızı yormayalım bız bence
kadın habersız hamıle kalmıs kadının sucu yokmuymus falanmıs fılanmıs

bosanın oda bosansın evlenın sızde hamıle kalın er yada gec yasattıklarınızı ya-sa-ya-cak-sınızzzzzzzzzzzzzzzzz Allah Unutmaz Geciktirir..

ayrıca ne yaparsanız yapın tertemız yureklı tertemız ınsan olarak tertemız alnınız ak basınız dık bır sekılde bır hayat suremeyeceksınız cunku sız kırlendınız oda kırlendı

elbette yasayacaksınız adam haklı kardesım kadın zorla bırlıkte oldu zaten onuda hıc sevmedı aılesı ıstendı dıye evlendı zorladılar ayrılamadı 2.cocukla ıyıce kapana sıkıstırmak ıstedı
kıme anlatıyoruz kı sızmı anlayacaksınız sızde sonucta onun karısına yaptıgını sızde esınıze yaptınız aldatmamak ıcın fılan degıl basbaya beraber olabılmek ıcın yuvanızı yıktınız beraberlık basladıgında evlılık bırlıgı hala kuruluydu

diğer konundada yzdığım gibi bu adamdanda ayrılmalısın 4 aylık bir bebeği varr eşini sevmese yada evliliğini dvm ettirmek istemse nıye 2. çocuk yapsın ya daha 4 aylık bi bebekten sözedıyoruz sizinde bebğiniz olsun ozaman çok iyi anlarsınız 4 aylık yavrusunu düşünmeyen sizimi düşünecek en çok zarar sız görüceksiniz emin olun

Madem evliligi iyi gitmiyordu adamın, mutsuzdu ne diye bosanmamıs bugüne dek? Ters giden birseyler varsa, mutsuzsa evliligini ne diye devam ettirsin? Ayrıca sizin iliskinizin süresini bilmiyorum ama ortada 4 aylık bir bebek varsa ve sizin iliskiniz daha eskiyse adam hicte karısını sevmiyormus, sorunlar yasıyormus gibi görünmüyor.. Kadın korunuyorum demis olsa bile düzenli bir seks hayatları varmıs netice de.. Karısını sevmeyen, sorun yasayan, baskasına asık! olmus adam bırak cinselligi, aynı yataga girmek istemez.
Biz ilerisini görmüyoruz haşa orasını Rabbim bilir, biz aklı olup düsünebilen dogruyu yanlısı bilen insanlar olarak, olabilecekleri söylüyoruz..
Burda bu kadar insan yanlıs düsünüyor da bir tek sen mi dogruyu düsünüyorsun?

Yaşadıklarınızı tam olarak bilemiyorum ama siz aldatmamış aldatımışsınız maalesef.. E peki eski eşiniz kader kurbanı mı ? O yüzden mi aldattı ? Hayır tabi ki, bilerek isteyerek yaptı sizde gerekeni yapıp ayrılmışsınız zaten.. Hakkınızda hayırlısı olsun her zaman..

Ancak burada tam tersi bi durum var ki konu açıp durmasa yine karışmam.. Sürekli bir ben masumum kader işte felek işte diyerek konu açma 'adalet' ten bahsetme.. Çok saçma buluyorum.. Herşeye kader denmez , irade ve akıl denen şeylere sahibiz.. Kötüye kullanırsak kötüye gider, iyiye kullanırsak iyiye ( ki siz değil mesela eski eşiniz iradesini kötü yönde kullanmış )..

Ne konu sahibi ne de aşk yaşadığı şahsiyet masum değil bence.. İsteyerek bilerek her ikisi de evli iken böyle bir yasak ilişki yamaışlar ve yaşıyorlar.. Hatta karşı taraf konu sahibini kekliyor bana göre..

Kendi tercihi, sonuçları da kendisini ilgilendirir tabi ama lütfen kimse masum ayağı yapmasın şimdi.. 2 çocuk ve aldatılan eşler dışında.. Eşleriniz sorunlarınız varsa bile efendice konuşmanız gerekiyorsa ayrılmanız sonra nane yiyecekseniz yemeniz gerekirdi.. Töbe estağfurullah beni de böyle konuşturuyorlar sonunda

Arkadasim benim hayatim degil sonucta hepsi yetiskin,ben bu kadar ileri yorum yapmayi kendime hak gormuyorum. Gorusume katilmayabilirsiniz de... kim bilebililir ... ler le surdurmussunuz. Senaryolar turetilebilir kimbilirler le ilgili. Zit veya ayni yonde. Bizde bilmedigimiz icin kisitli yorum yapabiliriz.Verdiginiz orneklerin tam terside olabilir. Belki cok mutsuzlar kadin katlaniyor, bosanamiyor, belkide sizin dediginiz gibi. Bilinmeyen olasiliklar icin tartismayi dogru bulmuyorum.

+ burada söylenenlerin onları rencide etmek,kötülemek için değil de aslında gittiği yanlış yoldan dönmesi için "iyiliği" için söylendiğini de bir anlasalar...

Ben tartışmıyorum zaten, fikrimi beyan ediyorum.
Eğer ortada bir "fikir alışverişi" var ise, yapılabilecekleri söyledim.

Paylaştığım fikir de buydu:
Mantıklı olan (madem bu insanlar "yetişkin"), yetişkin bir insanın yapması gereken önce var olan eşi ile problemleri varsa boşanır!
Sonra ne istiyorsa onu yapar, zaten kimse birşey demez.

Aynı şekilde
kadın içinde geçerli, eğer sorunların varsa önce onları çözüp, boşanacaksan boşanırsın, sonra da ne istiyorsan, kimle olmak istiyorsan olursun...

Ahlakli olan budur!

Ama sanırım bu fikirim size de ters...

kader kader demişsinizde bakın ne diyor o yüce kitap:
"Biz her insanın kaderini ; kendi
çabasına bağlı kıldık..."

*İsra 13

ileriyi görmek değil
gerçekler bunlar....
o adam karımı sevmiyorum deyip 4 aylık bebekle karısını boşamayı göze alıyorsa
ikinci defa aynı şeyi yapmayacağının garantisi var mı?

hayatta neyin garantisi varda bunun garantisini sorguluyoruz kı???sizin aldatılmama garantiniz varmı mesela yada burdaki herhangi birininn????

peki adam karısına boşanma davaını açmış mı?

daha yenı terkettık evlerımızı zaten..ben dedım kı ıkımzde aynı anda yapalım madem benımle bırlıkte sende ayrıl bakalım dedım..

+ burada söylenenlerin onları rencide etmek,kötülemek için değil de aslında gittiği yanlış yoldan dönmesi için "iyiliği" için söylendiğini de bir anlasalar...

elbette zaten burdakı arkadaşların fıkırlerını onemsemesem yada baska konularda okuduğum kadarıyla onemlı bulmasam burda konu acmazdım zaten..ama ınsan gıbı fıkır veren de var..cok ağır konuşanda...sölemekten soylemeye fark vardır demi..

daha yenı terkettık evlerımızı zaten..ben dedım kı ıkımzde aynı anda yapalım madem benımle bırlıkte sende ayrıl bakalım dedım..

O adam yüzünden ayrılmadım zaten mutsuz olduğumdan evi terkettim diyorsun

Eee neden böyle bi anlaşmaya gerek duyuyorsun o zaman ?

O da aynı gün evini terketmese sen eşinle yaşamaya devam edecektin demek ki

konu sahibinin üzerine gereksiz yere gidildiğini düşünüyorum..
yaptığının yanlış olduğunun kendisi de bilincinde. ki bilincinde olduğu için eşinden boşanmaya karar verdi..

öyle yorumlar okudum ki, önce karşı tarafın boşanmasını bekleseydin keşke şeklinde..
bu mu ahlak?
savunulan şey bazılarının konuyu mide bulandırıcı bulması kadar kötü bence...

neden beklesin ki karşı tarafı...?
kendisi huzuru ve sevgiyi bulamadığı yuva da neden zaman geçirsin, o gelmezse bende boşuna kocamı kaybetmiş olmayayım mı desin?
eşe yapılan saygısızlık asıl bu olur...
gelirse giderim gelmezse dururum... bu mu mantık? bu mu yakışan?

iyi de etmişsiniz... boşanmaya resmen karar vererek evi terk etmekle..
sevdiğiniz gelir ya da gelmez siz en azından kalbinizin çarpmadığı bir adamla birlikte değilsiniz artık...

diğer adamdan da size yar olur olmaz.. zaman gösterir..
önce kendi hayatınızı yolunuza koyun..

Ben ters veya degil demedim. Sadece hepsi yetiskin kendileri ne yapacaklarini daha iyi bilirler dedim. Sonucta benim hayatim degil karismayi uygun gormeyip elestrinin dozunu kacirmak istemem dedim.Dedikleriminde arkasinda duruyorum. Ayrica burda bir durum var bu bayan hic mi kocasinin pesine dusmez, hic mi arastirmaz kocasi ne yapiyor diye... belkide farkinda aldatildiginin ve gozunu kapatiyor nasilsa kocam eve geliyor diyen biri, belkide umursamiyor.Sanmam ki bi bayan anlamasin aldatildigini ve bunu bile bile evli kalsin... bu da bir muamma tabi.

zaten yaptığımı savunmuyorum..evet evlıyken asık olmak yanlıştı ama olan oldu kı..hala neyın tartısması bu.........

yazık valla çok yazık
aşktan sevgiden bahsetmişsiniz birde pehh

hemen çocuk yapmayın da bari siz çocukla ortada kalmayın
kucağınızla bebeyle arkasından bakarsınız o çok sevdiğiniz adamın

bi insanın karakteri değişmez çünkü
gerçi aynı şeyi adama da okutmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…