Adaletli yaz tatili süresi

Eşin zorlamiyor işte ne güzel
Ben olsam hayatta yapamazdim orda şartları okuyunca,evde sıkılmak bin kat iyi
 
Sizin anne babanız neden yanınizda kalıyor
 

Masraflar bir mi

Yani yaylaya alınan sabun çamaşır suyu konuya dahil de birlikte yaşayan anne babanızın masrafı yok mu

Tüm yok memleketini özlüyorum diyordunuz anne baca değil kutu memleketi özleyip 15 gün hasret gideriyorsunuz

Eşiniz de 15 gün memlekete 15 gün de anne Baba'ya hasret gideriyor diye düşünün

Cidden dert etmeyin sıkmayın Can'ınızı

Anladığım sizden iş vs de beklenmiyor alın kitapları okuyun gün boyu ağaç altında
 
Anami babami 10 ay gorsem. Memleketimde de 15 gun dier akrabalarimi gorsem. Esime agzimi acmaya hakkim olmazdi.
Bide banyosu tesisati olmayan evde o imsanlar bir omur kaliyor. Katlanilmayacak bisey yok . tadini cikarin ve sukretmeyi unutmayin.
 
Şöyle yapsanız; zaten aileniz sizinle olduğu için Eşinizin sizin memlekete gelmesine gerek yok. O memleketine gitse siz de aynı zamanda çıkıp kendi memlektinize gitseniz 15 gün kalıp Eşinizin yanına geçerseniz. Böylece hem siz az kalmış olursunuz, hem daha az para harcanır, hem de tatilin 1 ayı size kalır evde dinlenirisniz , tatil yaparsınız.
 
Ben size hak verdim tamam ailesinin yaninda olmasi onun suçu değil ki eş kişisi iyi bi insan belli yanlarinda kalmalarini istemiş siz de onlarin yanina gidiyorsunuz tamam ama o kadsr sure kalmaya gerek yok bence o şartlar icin uzun bir sure .. kisa sure de kalsam baska tatil icin masraf kalmıyor diyorsunuz o zaman annenizi babanizi goruyormussunuz zaten siz bi yil da kendi memleketinize gitmek yerine sanirim eskisehirdi baska bir tatil plani yapabilirsiniz bence
 
Hanımefendi öyle vuuuuluk bir durum yok. Emin olun burda yazanların hiçbiri bir gece kalamaz o şartlarda. Sadece duygularım ve mantığım arasında kalıyorum.
Anne babanız damadının yanında 10 ay nasıl rahat kalabiliyor ki. Eşiniz kabul ettiyse demekki talep edilmişki kabul etmiş. Sizin de işinize geliyor tabi hem anne babanız yanınızda hem eşiniz. Eşiniz sizin hatrınıza 10 ay ailenizle aynı evde kalıyorsa sizde 1 ay eşinizin ailesiyle yaşayabilirsiniz çok zor değil 10 da 1 oranında hatır sayıp gönül alacaksınız. Çok nadir sizin gibi şanslı bayanlar böyle kendi ailesiyle yaşayıp eşin ailesinde 1 aya tahammül edemeyip nazlananlar o yüzden öyle tepki verdim.
 
Aileniz on ay sizde kaldıktan sonra eşiniz bir de üstüne memleketinize geliyorsa bu adama daha fazla yüklenmeyin bence. Kendisi melaike yani o kadar söyleyim...
Benim ailem 10 ay bizde kalsa eşim benim menleketime adım atmaz. Dahası ben yaylaya giderim sen istemezsen gelme gibi bir seçenek de sunmaz
 
Onlar tamamen organik yaşıyor.ekmeklerini bile kendileri yapıyorlar.
 
Hanımefendi ben ailemin bizimle kalmasını talep etmedim. Tamamen eşimin fikriydi. Evimiz dubleks, büyük, iki ayrı katta iki wc, banyo var. Kimse kimseyi görmüyor evin içinde. Annemler alt katta, biz üst katta. Ben tek çocuğum. Eşim bu yüzden kendi teklif etti
 
Valla burada okuduklarım beni cok şaşırttı. İnsanlarda adalet duygusu körelmiş gibi. Öğretmen hanım size nacizane tavsiyem olacak lütfen alınmayın ama madem 10 ay aileniz sizde kalıyor tatilde 15 gün yine kendi ailenize gideceginize o süreci kendinize özel tatil zamanı ayırın. Çünkü zaten 1 yılda sadece 2 ay görmüyorsunuz. Kocanız takdir ettim cogu adama göre harbi adam diyebilirim. Ben yerinizde olsam kola koşa giderdim. Ailesini 1 ay görmesi çok degil inanın bana. Cogu erkek haksızlık yapar böyle konularda esiniz fazlaca adil bence. Basbasa tatil isterseniz dedigim gibi kendi ailenizin yanına gitmek zorunda değilsiniz. Zaten bol bol görüyorsunuz.
Bir de su acıdan düşünün kv ve kp sizde 10 ay kalıyor ve siz senede 1 ay sadece ailenize vakit ayırıyorsunuz. Zorunuza giderdi dimi eşinizin gitmek istememesi. Bir sorun olmadığı sürece gönüllerin hoş tutulması taraftarıyım. Bu sebeple kendinize dert etmeyin
 
Tek çocuk olunca ne oluyor?valla bravo eşinize bu devirde kim kabul eder. Siz de onun ailesine gidin yazin
Kıymet bilin az yahu
 
Bana adil geldi. Başbaşa tatil için de direk onun ailesiyle geçirdiği zamandan kısmanız doğru değil, 3-5 gün kendi memleketinizden 3-5 gün ondan kısarsınız gerektiğinde. Ayrıca siz neden mesela 15 günü evde yalnız 15 günü onunla ailesiyle geçirmiyorsunuz? İlla bir ay ya da hiç olmak zorunda mı? Böylece daha katlanılır olur ikisi de.
 
Onlar tamamen organik yaşıyor.ekmeklerini bile kendileri yapıyorlar.
Organik yaşarken masraf olmuyor mu.. un su elektrik falan kullanılıyordur ekmek için de.. tek mutfak var demiştiniz ayrı zamanlarda mı kullanıyorsunuz. Yani onlarda sizin aileniz yapılmasın demiyorum ama eşinizin ailesine yaptığınız alışverişi de onlar istemiyordur muhtemelen siz kendi ihtiyaçlarınız için yapıyorsunuzdur. Eşiniz çok anlayışlıymış 10 ay çoğu insan kendi ailesine tahammül edemez. Başbaşa tatil için memleketinize gitmeyiverin ama eşinizin ailesi ile geçirdiği süreyi kısıtlamayın. Eşinizde 3-5 tahta parçasını birleştirip duş almaya küçük bir yer yapamaz mı.. bir çözüm olurdu belki..
 
Bir kadın en minimum masrafla nasıl yaşar bir hayal edin, onun çok çok daha azını düşünün eşimin annesi öyle yaşıyor. Bizim satın aldığımız hiçbir şey onun hayatında yok. Çamaşır makinesi, bulaşık deterjanı, şampuan, peçete, kahve, bisküvi, reçel, zeytin, salça, saklama kabı, tuvalet kağıdı, kolonya, hiçbiri yok.
 
Ya size zorla geleceksin, gelmek zorundasin diye usteleseydi o zaman daha uzucu olmazmiydi ? Birde 10 ay ailen yanindaymis her erkek buna tahammul edemez. Bence esin cok anlayisli sana istersen gelme diyor. Yerinde olsam giderdim biraz kalirdim sonra sikilirsam donerdim.
 
Eşiniz tabiki haklı ama bana tuhaf gelen neden tüm tatillerinizin tamamını ailelerinizle geciriyorsunuz. Elbette ailelerinize zaman ayırın çok güzel bir şey ama en azından bir hafta eşimle birlikte tatil yapmak isterim yani. Biz de farklı şehirlerde yaşıyoruz gidip ailelerimizi görüyoruz iki gün yanlarında kalıyoruz şükür herhangi bir konuda bize ihtiyaçları yok ondan sonra da kendi planimizi uyguluyoruz ki bizim öyle uzun tatillerimiz yok. Bir hafta ya da on gün oluyo en fazla
 

abartıyor olabilir misiniz? türkiyenin en korkunç yerleri neresidir? doğu tarafı, sözde ilgiden uzak terör bölgesi. bayram da hakkariye gittim köylerine gittim gayet telefon çekiyordu. muhtemelen evlerinde suları da vardır. 15 gün elektrik olmayan bir yer olsa insanlar haberler de bas bas bağırırdı.

bizim köy evinde de ev içinde tesisat yok wc falan hep dışarıda, bazen suyu bidonlara koyup güneşin altına koyardık o su yıkanacak kadar sıcak olurdu ve yıkanırdık.. herkesin evinde vardı suyu ama biz ayda yılda bir gittiğimiz için amcam yaptırmamıştı.

adam 10 ay sizin ailenizi kabul ediyor, bence bu kadar bencil olmayın. oraya gidip surat asacaksanız da hiç gitmeyin..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…