Adaletli yaz tatili süresi

Tersi de olabilir ama kimse mecbur olmadıkça evinde başka birisiyle yaşamak istemez. 1ay 3 ay neyse de 10ay. Diğer 2 ay yalnız kalabiliyorlar demek ki. Allah korusun elden ayaktan düşmek başka bir durum. Sizin talebiniz olduğu kanısındayım, hadi siz istemediniz anne babanız düşünüp de ayrı bir evde kalabilir ihtiyaçlarını yine görürsünüz. Eşiniz bence çok da memnun değil ve bu sebeple de sizi 60 gün yaylada kalmaya mahkum ediyor ki haklı da.

Keske annem babam 10 ay yanimda kalsa benimde...Cok sanslisiniz.
Biz evleneli 1 sene oldu.Esimin memleketindeyiz.Simdiden yaz tatillerinde herkrs bir sure kendi ailesiyle olucak diyoruz.10 gundur memleketimdeydim.Raporluydum.Temmuzda da nasipse doktorum izin verirse gidicem.Kendi de benimle bikac gun kalip sonra donuyor.Napicaksiniz 1 ay yaylada.Kendi memleketinizde takilin ne guzel siz.

Ben memleketimdeyim annemi ve babamı istediğim zaman görüyorum şükür. Eşimin memleketine 8 saat uzakta yaşıyoruz. İkimiz de öğretmeniz. Yazın 10gün kalır tatilimize gider evimize döneriz. Eşim de ben de rahat edemiyoruz başka evde. 13 yıldır bu şekilde düzenimiz. Kv falan biraz isyan edecek gibi oluyordu başlarda. Eşim ben evimde sere serpe dinlenecem karışmayın geldik gördük az da çok da kalsak gideceğiz sonuçta dedi. Konu kapandı.
Siz de kıştan tatil için planlama yapın. Yaylada kalma sürenizi yavaş yavaş azaltın. Ben olsam hiç gitmem kendi memleketime gider keyfime bakarım. Tüm yıl gerçekten hem fizikten hem ruhen çok yoruluyoruz. Biraz enerji depolamak lazım yoksa o moralle tekrar okula dönmek işkence olur.

Hayır benim hiç bir talebim olmadı. Eşim durup dururken 2006 yılında ya biz eve gidince anne ve baban yalnız kalıyor dedi. Parkta bir bankta oturuyorduk. Benimkiler gelemiyor hiç değilse seninkiler yanımızda olsun dedi. O zaman merkezi sistem kalorifer vardı evde. Bütün kış boş eve yakıt veriyoruz, gelsinler sıcacık otursunlar dedi. Aynen böyle. Hatta eşime kızıyorum sen sardın annemler başımıza diye

Onlar geliyor mu hiç sene içinde

Eşinize bravo valla, demek ki anne ve babanız da gerçekten anne baba. Valla size çözüm bulmak çok zor geldi bana.

Su tesisatı olmayan yayla evi bir ay kendi aileniz on ay yanınızda ve 15 yıldır bu sistemde yaşıyorsunuz. Her açıdan ayrı strese girdim ben okurken. Sizin aileniz bizzat sizin evde mi kalıyor

Sanırım çoğunluk eşimin bir ayını adil buldu. Sizlerden duymak içimi rahatlattı. En azından kendimi yaylada kurbanlık koyun gibi hissetmeyeceğim

Yayla şartları ağır gelmiş olabilir bunu anlarım ama eşinizin ailesiyle geçireceği 1 aylık süreyi azaltmaya çalışmanız bana doğru gelmedi.Sonuçta siz ailenizle zaten 10 ay ve 15 gün berabersiniz ve esiniz de bundan sikayetci değil.Size düşen ya yayla hayatına katlanmak ya da esinizin gelmeyebilirsin önerisini uygulamak.Açıkcası buraya konu açmanızı bile gereksiz gördüm her şey bu kadar netken.Yani sorgulanacak şey var sorgulanmayacak şey var.Esiniz size ve ailenize karşı bu kadar yapıcıyken sizin 30 günlük süreden 5-10 gün tasarruf yapmayı planlamanızı ben bile tuhaf karsıladım sizi tanımam etmem..Yani gitmeyin olsun bitsin bunun bedeli sıkılmaksa da sıkılıverin her sey sizin istediginiz gibi olmak zorunda degil siz memleketinizde gezeceksiniz diye i(kaldı ki 15 gün zaten geziyormissunuz neyse )esiniz anasindan babasindan onlara olan özleminden mi feragat edecek..

[QUOTE="biyoist,
Sadece benzin 1500-2000 tutuyor. Mutfak değil tüm ev diyeyim. Çamaşır suyundan, bulaşık deterjanına, bakliyattan, aklınıza gelen herşeye. Tuvalet kağıdından çaya kadar.
[/QUOTE]
Siz bu masrafları evde otururken de almayacak mıydınız? Salça tuvalet kağıdı mutfak masrafı zaten zaruri ihtiyaç oraya gitmeseniz yine alacaktınız,. Karı koca öğretmenmişsiniz bence biraz pintilik yapıyorsunuz Bi hafta Antalya ya gidebilirsiniz

[QUOTE="biyoist,
Sadece benzin 1500-2000 tutuyor. Mutfak değil tüm ev diyeyim. Çamaşır suyundan, bulaşık deterjanına, bakliyattan, aklınıza gelen herşeye. Tuvalet kağıdından çaya kadar.
Siz bu masrafları evde otururken de almayacak mıydınız? Salça tuvalet kağıdı mutfak masrafı zaten zaruri ihtiyaç oraya gitmeseniz yine alacaktınız,. Karı koca öğretmenmişsiniz bence biraz pintilik yapıyorsunuz Bi hafta Antalya ya gidebilirsiniz
[/QUOTE]
Yok, hiç pinti değilimdir. Hatta hep eksideyim

15 yıllık evli olduğunuzu yazmışsınız. Çocuğunuz var mı? Yoksa bile çekirdek aile olarak tüm vaktinizi ailelerle geçirmeniz yanlış değil mi? 15 tatilde ve yazın 15 gün görmek kafi. Arada başka zamanlarda ufak seyahatler de yapılabilir. Masraf elbet oluyor. Aileme bir hafta gelsem (kendi tercihim) Pazar masrafı eksik vs derken hiç olmadı 300-400 lira harcanıyor kişisel harcamalar hariç. Hem bireysel olarak hem de çocuklar varsa çocuklarınız için tatil planlamanız daha uygun olur.

eşinizi de düşünmek lazım sürekli kb, kv yanında siz görüyorsunuz ama o anne, babasını 1 ay görüyor. 1 ay dayabilirsiniz benim ananem ve babannemin orada da su sorunu olurdu ama giderdik napalım aileleri görmesinler mi? dayanılmayacak gibi değidir az anlayışlı olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…