- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben tek çocuğum. Anne ve babamın bizde kalmasını eşim istedi. Benden başka kimseleri yok. Evimiz dubleks. Yani birbirimizi görmüyoruz aynı evde. İki katlı. Banyolar, odalar herşey ayrı. Sadece mutfak bir.
O zaman eşim annesini iki yılda bir görecek. O saçma olur.
uzaktan gördüğümüz kadarıyla eşin çektiğin bu sıkıntılara değecek bir insan. hani derlerya bazı insanların hatrına çiğ tavuk bile yenir. kendimi senin yerine koydum şartlar ağır katlanılması zor bir durum ama emin ol bence değer. yarın birgün eşinin ailesine bişey olsa vicdanın rahat olur. bence düzeni bozma eşinin yanında ol.Sanırım çoğunluk eşimin bir ayını adil buldu. Sizlerden duymak içimi rahatlattı. En azından kendimi yaylada kurbanlık koyun gibi hissetmeyeceğim
Onlar tamamen organik yaşıyor.ekmeklerini bile kendileri yapıyorlar.
Ayni durum bendede var.esimin ailesi koyde yasiyor su,banyo,tuvalet yok bende mecburen gidiyorum esim ailesini ve dogup buyudugu yeri gormek istiyor giderken tlfnuma oyun yukluyorum banyo iside disarida su isitip yapiliyo yani mecbura kalinciEvet çözüm ama bu defa evliliğinden her yıl yaz aylarını çıkartmak gerekiyor. Yaşanılan ortamı bilmeden yorum yaptığınız için. Su yok, banyo yok, 20 gün saçımı yıkamadan gezmek zorunda kalıyorum. Adet dönemi var bunun. Dört duvar oda. 15 gün elektrik kesildiğini biliyorum. Telefon çekmiyor. Bildiğiniz survivor. Evet yeşil, yayla çok güzel ama bir yerden sonra sıkılıyorum. Oralı olup iki gün kalamayanlar var.
Siz hem oraya gitmek istemiyorsunuz hem de eşinizi yanınızda istiyorsunuz. Size gelme istersen demiş daha ne desin? Sırf kendinizi düşünüyorsunuz. Uzakta yaşarken 20 günün 1 haftasını eşimin ailesiyle 1 haftasını denizde 3-5 gün de kendi ailemin yanında geçirirdik. Eşim gider ben ailemle kalırdım. Herkesin gönlü olurdu. Eşime bizimkilerde de 10 gün kalacaksın desem kendi ailesinin yanında kalınacak süreden değil başbaşa tatilden kısardı o zamanı. Ne güzel sen gelme diyor işte, 1 hafta gidin sonra kendi memleketinize geçin. O misGece gündüz gezmek para harcamak değildir. Çocukluğumun gençliğim sokaklaarında gezmek, simit yemek, dondurma yalamak, pazara gitmek. Bunlar için çok paraya gerek yok. Yaylaya giderken aldığımız sıvı sabun gözümr batmadı sadece örnekti. Yani şunu demek istedim normal evde olan hiçbir şey yok. Etrafınıza bakın bir, evinizde kullandığınız herşeyi almak zorundayım oraya giderken. Onların hepsini almak ne yazık ki bir maaş ediyor.
Evet çözüm ama bu defa evliliğinden her yıl yaz aylarını çıkartmak gerekiyor. Yaşanılan ortamı bilmeden yorum yaptığınız için. Su yok, banyo yok, 20 gün saçımı yıkamadan gezmek zorunda kalıyorum. Adet dönemi var bunun. Dört duvar oda. 15 gün elektrik kesildiğini biliyorum. Telefon çekmiyor. Bildiğiniz survivor. Evet yeşil, yayla çok güzel ama bir yerden sonra sıkılıyorum. Oralı olup iki gün kalamayanlar var.
Bence eşinizi sizin memlekete gelmesi konusunda ısrar etmeyin sizinkine gelmesin zaten yıl içinde sizinkileri yeterince görüyor 15 gün önden gitsin 15 günde siz gidin sonra beraber dönün 1 ayda size kalsın bu kadar basit:))Bir sene denedim. Çok sıkıcı oldu. Vakit geçmedi. Benim istediğim aslına 20-25 gün arasına indirmek. 15 gün benim memleketimde, 20-25 onunkinde, kalan zamanı da ya evde yada başka bir yerde.
Bana biraz bencil geldiniz. Hem canım sıkılıyor gideyim, hem orda da sıkılıyorum demek eşim de gitmese keşke demek. Aksini düşünün. Sizin eşiniz aynı şekilde sıkıntı yaratsa ne yaparsınızEşim de ben de öğretmeniz. İkimizin de memleketi farklı. Benim memleketime 820, onunkine 500 km uzaktayız. Benim anne ve babam, yaklaşık 10 ay yanımızda kalıyor. Onun anne ve babası, hayvancılık yaptıkları için bize gelme şansları yok. 15 tatil ve 2 ay yaz tatilimiz var. 15 tatilde onun memleketine gidiyoruz. Bayram tatilinde de onun memleketine gittik. Yaz tatilinde 15 gün benim memleketime gideceğiz önce, sonra 1 ay onunkine. Yazın onun anne ve babasının yanına gittiğimiz yer yayla evi. Yani 2500 metre yükseklikte, ahşap, içinde su tesisatı olmayan, banyo vs bulunmayan yayla evi. 15 senedir her yaz bir ay kalıyoruz mecbur. Annesini ve babasını sadece biz gidersek görüyor. Ama ben çok mutsuzum. Yaz tatili benim için mutsuzluk 15 yıldır. Çok sıkılıyorum. İstersen gelme diyor ama bu defa da 1 ay yalnız çok sıkılıyorum. Bunun orta yolunu bulamadım. Benim anne ve babam 10 ay yanımda.Tuzum kuru gibi yani. O annesini yazın bir ay görüyor. İçimde iki farklı düşünce gidip geliyor. Ben memleketimi özlüyorum. 15 gün yetmiyor. Eşime söyleyince sen memleketini özlüyorsun sadece, anne baban yanında, ben anne babamı görmeye gidiyorum diyor. Bu tatil işi canımı sıkıyor gerçekten
Aileniz niye siizn yanınızda??? Ben sizin yerinizde olsam bir bayramı bir aile ile diğerini diğeri ile geçirirdim. Yazında 15 gün ben kendi aileme o kendi ailesine gider, kalanını da evde ve farklı lokasyonlarda tatil yaparak geçirirdim. Senede 1 ay aileyi görmek için çok bile telefonlar var zaten isterse her gün arar görüşür iki tarafta ... Yazı aile yanında geçirmek benim için bir seçenek değil valla..Eşim de ben de öğretmeniz. İkimizin de memleketi farklı. Benim memleketime 820, onunkine 500 km uzaktayız. Benim anne ve babam, yaklaşık 10 ay yanımızda kalıyor. Onun anne ve babası, hayvancılık yaptıkları için bize gelme şansları yok. 15 tatil ve 2 ay yaz tatilimiz var. 15 tatilde onun memleketine gidiyoruz. Bayram tatilinde de onun memleketine gittik. Yaz tatilinde 15 gün benim memleketime gideceğiz önce, sonra 1 ay onunkine. Yazın onun anne ve babasının yanına gittiğimiz yer yayla evi. Yani 2500 metre yükseklikte, ahşap, içinde su tesisatı olmayan, banyo vs bulunmayan yayla evi. 15 senedir her yaz bir ay kalıyoruz mecbur. Annesini ve babasını sadece biz gidersek görüyor. Ama ben çok mutsuzum. Yaz tatili benim için mutsuzluk 15 yıldır. Çok sıkılıyorum. İstersen gelme diyor ama bu defa da 1 ay yalnız çok sıkılıyorum. Bunun orta yolunu bulamadım. Benim anne ve babam 10 ay yanımda.Tuzum kuru gibi yani. O annesini yazın bir ay görüyor. İçimde iki farklı düşünce gidip geliyor. Ben memleketimi özlüyorum. 15 gün yetmiyor. Eşime söyleyince sen memleketini özlüyorsun sadece, anne baban yanında, ben anne babamı görmeye gidiyorum diyor. Bu tatil işi canımı sıkıyor gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?