Adaletli yaz tatili süresi

Cok saçma, bu kadar anne babaya bağli olunmaz. Ikinizde anne baba için ömür tüketiyorsunuz.

Ben ne 10 ay annem ile dubleks evde kalabilrdim, ne 1 gün bile ahirda. Adamin 1 ayi orda kalmasi adil değil, işkence.

Sanırım çoğunluk eşimin bir ayını adil buldu. Sizlerden duymak içimi rahatlattı. En azından kendimi yaylada kurbanlık koyun gibi hissetmeyeceğim
uzaktan gördüğümüz kadarıyla eşin çektiğin bu sıkıntılara değecek bir insan. hani derlerya bazı insanların hatrına çiğ tavuk bile yenir. kendimi senin yerine koydum şartlar ağır katlanılması zor bir durum ama emin ol bence değer. yarın birgün eşinin ailesine bişey olsa vicdanın rahat olur. bence düzeni bozma eşinin yanında ol.

Onlar tamamen organik yaşıyor.ekmeklerini bile kendileri yapıyorlar.

Tamam yaylanın amacı organik yaşamak ekmeğini vs yapmak bunu size yaptırmaya çalışmıyorsa sorun yok uzat ayağını otur

Ben sizin anne babanızla masrafları sordum sizin anne babanız sizin yaşadığınız şehirde mi organik yaşıyor ben tam anlayamadım yani ortak mutfağı kullanıp kuruş kuruş ayrı masraf mı yapıyorsunuz

Özetle para hesabı çirkin kaldı ki muhtemelen o alınanların bir kısmı Kv için değil siz gittiğiniz için alınıyor

Şehrin gürültüsü,kirliliği ve yoruculuğu açısından çocuklara da size iyi olur diye düşünüyorum. Sikayet ettiğiniz şeylerde ise çözümü yine siz bulabilirsiniz. 15 senedir eşiniz küçük de olsa bir banyo yapabilirmiş mesela. Insan yaşadığı yeri kendisi güzelleştirir. Belgeselde görmüştüm. Kenyada yaşayan avrupalı fil bakıcısı , ahşap kovanın altına küçük delikler açarak kendine duş yapmıştı. Kovaya suyu doldurup asıyor ve su deliklerden azar azar dökülüyordu. Çok şaşırmıştım. Ya da eşinizin dediği gibi gitmeyin.

Ayni durum bendede var.esimin ailesi koyde yasiyor su,banyo,tuvalet yok bende mecburen gidiyorum esim ailesini ve dogup buyudugu yeri gormek istiyor giderken tlfnuma oyun yukluyorum banyo iside disarida su isitip yapiliyo yani mecbura kalinci

Kendi ailesi 10 ay yanındayken tatilde bir de memleketimi özlüyorum ailenin yanında daha az kalsak diyecek? Sağlam sorun çıkarırım. Benim memleketim ailem, onlar yanmdayda memleket yanımdadır. Diğerlerini görmek için 1 hafta yeter. Siz aile yanında geçridiğiniz memleket kısmını 1 haftaya indirin. Baş başa tatil süresi çıksın size de. Anne babasını görmek isteyen kişiden bu hakkı almanız bencilce olur ki yıl içinde onlar hiç gelmiyorlarmış zaten.

Siz hem oraya gitmek istemiyorsunuz hem de eşinizi yanınızda istiyorsunuz. Size gelme istersen demiş daha ne desin? Sırf kendinizi düşünüyorsunuz. Uzakta yaşarken 20 günün 1 haftasını eşimin ailesiyle 1 haftasını denizde 3-5 gün de kendi ailemin yanında geçirirdik. Eşim gider ben ailemle kalırdım. Herkesin gönlü olurdu. Eşime bizimkilerde de 10 gün kalacaksın desem kendi ailesinin yanında kalınacak süreden değil başbaşa tatilden kısardı o zamanı. Ne güzel sen gelme diyor işte, 1 hafta gidin sonra kendi memleketinize geçin. O mis

Tatilde 1 hafta kendinize ayırın. Yani gezip görebileceğiniz bir yerlere gidin. Eşinizin ailesinin yanında şartlarınızi iyileştirme ihtimaliniz yok mu? Elektrik su vs için. Aslında şehirde trafik gürültü bunalanlar için yayla havası iyi gelir.

Kendi ailenize maliyet hesabı yapmıyorsanız eşinizin ailesine de yapmayın derim. Sonra o iyi niyetli adımlar yol su elektirik ve ben senin ailene 10 ay katlanıyorumlara döner. Çünkü bağımsız dubleks bile olsa 10 ay altlı üstlü kalmak isteyeceğinizi sanmam eşinizin ailesiyle

Bende bu paylaşımın adil olduğunu düşündüm.Eşiniz size eşlik ettiği gibi sizde eşinize eşlik edin.
1 ayda sıkın dişinizi eğlenmeye bakın temiz hava doğal ortamın keyfini çıkarın.Anne babanız 10 ay yanınızdayken memleketinizde de 15 gün geçirmeniz yeterli değil mi sizce de ?Biraz daha olumlu bakın bence öyle daha mutlu olursunuz.

Nasil su yok? Yakinda temiz su kaynağı yokmu? Bu insanlar ne iciyor? Hayvanlar?
Su isitip yıkanın hergün.

Bence gayet edil. 10 ay yanınızda kalan anne babanız sadece 2 ay sizden ayrı duruyor onda bile yaz tatilinin 15 gününü onlarda geçiriyorsunuz gittiğiniz bayramlarda olmuştur. Eşinizin ailesi sonuçta o da ailesini görmek ister ailesi de onu. siz 15 gün kalın geri dönün o 15 gün daha kalsın mesela.

anne babanız neden 10 ay sizde kalıyor. eşin sıkılmıyor mu. çok mu yaşlılar. adam ailesini görmek istemekte haklı. bence herhangi bişey söyleme hakkınız yok .Biz de temmuz da izin alıcaz iki hafta. hiç ailelerin yanına gitmeyi düşünmüyorum. bayramda gideriz. iki haftalık süre de kendi tatilimi yapıcam.tur ile yer ayarladım. deniz tatili yapıcam.. Her izinde de aynı geçirilmez bence. Farklı tatil planlayın eşinizle.benim iki ay tatilim olsa. ooo dünya turuna çıkarım.

Son düzenleme:
Bir sene denedim. Çok sıkıcı oldu. Vakit geçmedi. Benim istediğim aslına 20-25 gün arasına indirmek. 15 gün benim memleketimde, 20-25 onunkinde, kalan zamanı da ya evde yada başka bir yerde.
Bence eşinizi sizin memlekete gelmesi konusunda ısrar etmeyin sizinkine gelmesin zaten yıl içinde sizinkileri yeterince görüyor 15 gün önden gitsin 15 günde siz gidin sonra beraber dönün 1 ayda size kalsın bu kadar basit:))

Bana biraz bencil geldiniz. Hem canım sıkılıyor gideyim, hem orda da sıkılıyorum demek eşim de gitmese keşke demek. Aksini düşünün. Sizin eşiniz aynı şekilde sıkıntı yaratsa ne yaparsınız

Aileniz niye siizn yanınızda??? Ben sizin yerinizde olsam bir bayramı bir aile ile diğerini diğeri ile geçirirdim. Yazında 15 gün ben kendi aileme o kendi ailesine gider, kalanını da evde ve farklı lokasyonlarda tatil yaparak geçirirdim. Senede 1 ay aileyi görmek için çok bile telefonlar var zaten isterse her gün arar görüşür iki tarafta ... Yazı aile yanında geçirmek benim için bir seçenek değil valla..

eşinizin annesigilin yaylasına prefabrik içinde herşeyi olan bir ev alın.20-25 civarında. yani dubleks evi olan bunu da yapabilir gibime geldi.o zaman banyo idi tuvalet idi sorunu kalmaz.

bu sisteme göre eşiniz hala istemiyorsan gelme diyorsa maşallah diyorum
genelde erkekler kabul etmez bunu ve siz hala kafaya takıyorsunuz bu durumu
memleketinizi özlediyseniz 2 hafta tek gidin sonra da eşinizin yanına gidin

Çocuk var mı bilmiyorum ama siz yaylaya gitmezseniz sadece benzin masrafı olur.. Artan parayla da 3-5 gün tatile çıkarsınız birlikte Açıkçası imkan olmayan yayla evine gitmemeniz bence hakkınız kimseyle aynı odada yatmak zorunda değilsiniz eşiniz bir ay gitsin sizde kendi memleketinize gidin sonra buluşup tatile çıkın ama tatile gidilmez mi 15 yıldır yazık yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…