AdAm OLaCaK KıZLaR...

benim annemde bakamaz sürekli hem astımı var hem ara ara depresyon geçiriyo falan , o sıkıntıya gelemez yani , en güzeli kendim bakmam , tabi yani insan sağlıklıysa neden bakmasın ki torununa gerçi bakmam diyen çoğu insan bile torununu kucağpına bi alsın ayrılmak istemiyormuş ama ben o lafı duydum ya içime dert oldu artık istese de baktırmam

Öyle evlatlar daha kıymetli olur zaten..

Baktırma canım, doğmamış çocuğa don biçmiş
Sende altında kalma, kreşe gidebilecek duruma gelene kadar kendin bak

Öyle evlatlar daha kıymetli olur zaten..

Katılıyorum, abim çok kıymetlidir çokkk

muhabbetin ortasında biri geldi de çıkmak zorunda kaldım. yine de anlatayım bir şey. şu kpeder kvalideyle bire bir mücadele olayına örnek.

bir cuma sabahı telefonum çalar:

kpeder:eee aşgolsun gızım hiç aramıyon sormuyon..

ben: işler öyle yoğun ki eve zor atıyorum kendimi baba

kpeder: cuman mübarek ossun.

ben: aa bugün cuma demi... saol baba senin de..

böyle kapanır.

akşam 5 gibi bir daha arar. ben de korktum ne var diye.

ben: hayırdır baba bir şey mi var kötü.

kpeder: yok gızım bana 1500 tl lazım gönderir misin? Ama Ali'nin(eşim) haberi olmasın.ben sonra veririm sana.

ben: nasıl yani baba. ben sabit maaşla çalışan biriyim gizli nasıl hesabım olsun benim. ayrıca benim maaş kartım Ali'de durur. ben bankadan uzak olduğum için o çeker. günleri falan hep bilir. ben nasıl gizli göndereyim ki sana.

kpeder: tamam gızım gocana bir şey söyleme...

o gün bugün aramaz beni.

ben topu eşime attım kibarca. eşim de gönderemez zaten. cevabını versin kendi..

kendi de bize gelecekti bi ara. ben de ona diyecektim ki:

baba sizin şurdan şunu şunu getirir misin bana? Ama Ali'nin haberi olmasın ben param olunca sana veririm. yöresel bir şey diyelim. param yok der de hep. ama gelmedi ben de diyemedim.

Benim annemde çalışmıyor babamdan aldığı ekmek paralarından birikim yapıyor .
Bana tencere takımı çatal bıçak falan bişeyler yapmaya çalışıyor.
Anne olabilmek cidden zor.

Yani aslında takmak istesem takılacak öyle çok şey var ki
Ben takmıyorum, böylesi daha temiz oldu diyorum
Ki bu kadın ne oğlunu düşnüüyo, ne kızını
Beni niye düşünsün ki diyorum

Laf dürtme vs. huyu olmadığından daha doğrusu kendisine dürtülse bile anlamadığından rutin şekilde ilişkilerimiz.
Geçmişi kurcalarsam kimsenin yüzüne bakmamam lazım ama geçmiş geçmiştir bana göre
Oğlunun canını acıttığı kadar benimkini acıtamaz nasılsa, eşimin annesi diye saygı gösteriyorum o kadar.

yok sovr çocuğunu sevmeyen anne baba çıkar da torununu sevmeyen çıkmaz derler. çok tatlı oluyormuş. şimdi benim annem babam kızımla 2.bahar yaşıyorlar sanki.. tüm uğraşları kızım ve çok mutlular.

Şükür ki telefon muhabbetine girmem kimseyle
Kendi ailem ve arkadaşlarım hariç, onlarla da kısa konuşurum bi durum yoksa
Sevmiyorum konuşmayı mesajlaşmak daha cazip benim için.

Kayınvalidem de bize annemler geldiyse arar gelmek istediğinin işaretidir
Onun dışında aramam
Eşimle telefonlaşırlar.

Aynen Kader
Bende geçmişi hiç kurcalamadım,
Ama sana zarar vermiş biri, (direk olmasada)
Sonra dönüp dolaşıp yine zarar veriyor
En iyisi gardını almak
Ben senelerdir uzağım
Hepte öyle olacağım
Tek derdim Allah bana muhtaç etmesin onu
Bakmak istemem
Çünkü tek evladı var
Ama tek evladım diye tek gelinine değer verseydi keşke...

kızlar alakasız da dün bir yerde okudum çok hoşuma gitti şu laf.paylaşmak istedim.

"İnsan başta olmak üzere “çok kötü” olarak nitelenen her yaratığın derinliklerinde mutlaka iyi bir varlığın yaşadığı, önemli olanın bu iyiliği açığa çıkaracak koşulların hazırlanması gerektiği..."

doğru söylüyosun zaten bende evlendim tek çocuğum şimdi resmen kendilerini sokaktaki kedi köpeğe bakmaya adadılar , veyahut komşu çocuklarına ölür biterler kendi torunları olsa kafayı yerler heralde içindeki sevgiyi aktaracak yer bulamıyorlar şimdi de kuş aldılar kuşla yatıp kuşla kalkıyorlar resmen :))

beni de aramıyor artık hatta geçen bir yakınımı kaybettim yine aramadı.. aramıza para girdi.halbuki ne güzel "gızımmm" derdi bana. nolduysa

ben inanmıyorum ona bakarsan özünde herkes iyi ama kötü olmayı seçtiyse kendi tercihidir, kendi kötülüklerinde boğulmaya da mahkumdur

ayy içim burkuldu birden okuyunca. tek olmak nasıl bir şey senin için?
ben de düşünmüyorum da başka çevresel baskılar beni bazen düşündürüyor. kardeşsiz olmaz gibi.

Bakma bizimkinin başında anneanne var, o onu bıktırıyo. Benle uğraşacak halleri kalmıyo

Geçen yaz hatırlıyorum, kayınvalidem geldi kendini bizim eve atar atmaz
Aaa dünya varmış be, siz en iyisini yaptınız dedi ( Ben olsam söylemeye yüzüm tutmaz yani onca şeyden sonra )
Beni anneanneniz bıktırıyo, evde bi rahat uzanamıyorum kapıya vuruyo açmıyorum. Telefonu çaldırıyo açmıyorum, cebi arıyo, sonra bakıyo içerden ses geliyo yine kapıyı yumrukluyo
Sizin bura ne sakin.. dedi
Güler misin ağlar mısın
Yapıyo ediyo ama zeki değil yani, açık ediyo kendini
Ben olsam bu kadar ortaya dökmem herşeyimi, ne yani sen öz annene kapı açmıyosun biz de sana mı açmayalım

kadın safça mı biraz yoksa çok mu doğal. bu kadar aleni olmaz ki

ayy içim burkuldu birden okuyunca. tek olmak nasıl bir şey senin için?
ben de düşünmüyorum da başka çevresel baskılar beni bazen düşündürüyor. kardeşsiz olmaz gibi.

cnm daha önce bahsetmiştim ben 17 yaşındayken kaybettik kardeşimi 11 yaşındaydı şimdi hayatta olsaydı 22 yaşında olucaktı benimki farklı bi tek çocukluk yani, keşke hayatta olsaydı insanın kardeşinden alacağı desteği hiçbir dost arkadaş veremez bana göre, hatta annem ara sıra ağlar biz öldükten sonra yapayanlız napıcaksın sen diye

o yüzden 2 çocuk şart bana göre , bikaç arkadaşım diyor ki tek çocuğum olsun onu en iyi okullarda büyüteyim byünce arabasına kadar hiçbirşeyini eksik etmiyim diyorlar, bana göre yanlız para pul araba tek mutluluk değil bana göre hayattta

Kader biliyor musun benim kv de öyle
Kendi erkek kardeşlerinin eşlerini çekiştiriyordu bana
Hep diyordum acaba beni de çekiştiriyor mudur diye :)
Saf mıdır nedir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…