- 3 Mart 2009
- 2.344
- 269
- 123
- 39
insaallah yavrunu saglıgıyla kuvagına alırsın canım.raabbim bizimde yüzümüze baksın insaallah:26:Selam herkese..aslında ara ara girip sizi okuyordum..çoğu zaman da yazmayı düşündüm ama nedense yazamadım..ben de Başkentte tedavi gördüm..maceram 2008 yılında aşılama ile başladı..iki başarısız aşılama, iki laparoskopi, iki histeroskopi ve 7 tüp bebek denemesi sonucunda şimdi 7 aylık hamileyim..
bunları sizin moraliniz bozmak için değil, tam tersi size umut olmak için azminizi yitirmememiniz için yazıyorum..3 sene boyunca infertilite konusunda okumadığım yazı, bilgi, makale, yabancı site hatta yabancı makale kalmadı diyebilirim..araştırmadğım merkez de kalmadı..Gerek Ankarada gerekse İstanbulda bir çok merkez, bir çok doktor araştırdım..Adanadaki merkezlerin hepsini çok iyi biliyorum..ve diğer merkezlerle ilgili duyduklarımı ve yaşananları yazmak istemiyorum ama orada tedavi olabileceğiniz en iyi merkez kesinlikle Başkenttir..doktorları oldukça iyi, tecrübeli ve kendini geliştirmeye adamış, para hırsı olmayan kişilerdir..özellikle Bülent beyi ayrı bir yere koymak isterim..gerçekten de bilgisiyle, tecrübesiyle, kişiliğiyle genel doktor kalıbının çok çok dışındadır..
inan ki İst.daki veya Ankaradaki merkezlerde farklı uygulanan birşey yok..önemli olan iyi araştırma yapılması..tabi bu demek değil ki her gelen hastaya hemen laporoskopi, histeroskopi yapılacak, pıhtılaşma testlerine bakılacak..benim de laporoskopim iki başarısız aşılama sonrası, pıhtılaşma testlerim ise 4.başarısız deneme sonrası yapıldı..sonuçta bunlar hastayı maddi ve manevi olarak yoran testler..ilk başta rutin bir deneme yapılması normal..diğer merkezlerde de genellikle ilk 3 deneme öncesi farklı bir araştırma yapılmamakta..
Başkent hakkında yazılanları görünce ben de yazamadan duramadım açıkcası..evet kalabalık var, bazen iki-üç kişi giriliyor muayene odasına..ama oraya konfor satın almak için gidilmiyor..İst.da çok ünlü bir merkezde doktor hasta çiftle bekleme salonunda bağıra çağıra konuşarak, erkeğin hiç spermi olmadığını, tese yapılması gerektiğini anlatıyordu..çok yadırgadım bu durumu..nerede hasta mahremiyeti, nerede profesyonellik..Başkentte bunu hiç yaşamadım..eğer ki belli bir doktor da muayene olmak istiyorsanız bunu söylediğiniz takdirde yardımcı oluyorlar..sadece biraz daha beklemeniz gerekir..ben tedavi sürecim de Adanadaki bir başka merkezde tedavi gören, dış gebelik oluşunca da biz bunu halledemeyiz diyip apar topar Başkente gönderilen hasta da gördüm..Yine bir arkadaşım OHSS olunca tedavi gördüğü merkezdeki doktor tarafından ortada bırakıldı, 2 ay kadar yoğun bakımda kaldı..atlattığı hayati tehlike sonrası bir de üstüne üstlük yapılamayan transfer ücreti de geri verilmedi..
Kısacası herkesin kendi fikridir değerlendirmesidir ama gerçekten de bir-iki kere gidip bir kaç tetkik yaptırmakla iyidir-kötüdür şeklinde yorum yapılamayacağı kanaatindeyim..benim 3 senem orada geçti ve biliyorum benim gibi başarılı olmuş bir çok kişi de var..farklı şehirler düşünebilirsiniz..bir PGT, co-culture yok başkentte.ki bunların da başarıyı arttırdığı kanıtlanmamış..ama eğer ki Adanada bir tedavi düşünüyorsanız tercihiniz Başkent olmalıdır diye düşünüyorum..hepinize Allah en kısa zamanda hamile kalmayı, kucağınıza almayı nasip etsin..yaşadıklarınızı, duygularınızı, ikilemlerinizi birebir biliyorum..ben bunları 7 kez yaşadım çünkü..Allahın isteği, doktorumun azmi ve benim de sabrım sonucu şu anda hamileyim..Allah bana da sağlıklı sıhhatlı kucağıma almayı nasip eder inşallah..Allaha inacınızı ve sabrınızı asla yitirmeyin..
Arkadaşlar hepinize merhaba;
öncelikle hepinizden özür dilerim.
uzun zamandır yazmadım.
Allah'a şükür 12 haftalık hamileyim.
kendi kendime karar aldım 12 hafta olana kadr kimseye söylemeyecektim.
annemlerde daha bu hafta sonu söyledim.
iştekiler hala bilmiyor.
arkadaşlarımın büyük kısmı bilmiyor.
daha öncebir kimyasal bir dış gebelik geçirdiğim içindi bu karar..
tekrar tekrar özür dilerim hepinizden...
ama inaninki hep aklımdasınız..
isim isim her gün dua ediyorum sizlere.
Allah'ım bu mutlluğu onlarada yaşat diyorum..
bugün benim mutlululuğuma gölge düştü ikili test sonucumda yüksek risk çıktı.
ne yapcağımı bimiyorum.
bu kadar yaklaşmışken ... bu mutluluğu yaşamışken....
Arkadaşlar lütfen dua edin bebişim hayırlısıyla hayırlı ve sağlıklı olsun..
su benm trizmo 18 risk oranı 1/43 serbest beta hcg 12,7 çıkmış..
arkadaşlar inanın her duamda varsınız ...
Alllah hepimize hayırlısıyla hayırlı ve sağlıklı evlat nasip eylesin...
aminiyo sentezdeyüzde 1 ya da ikiyüzde bir civarında tehlikeli işlem. bu riski almak istemiyorum.
inşallah 3 lü test sonuçlarım iyi çıkar ..
dualarınızı esirgemeyin...
su benm trizmo 18 risk oranı 1/43 serbest beta hcg 12,7 çıkmış..
arkadaşlar inanın her duamda varsınız ...
Alllah hepimize hayırlısıyla hayırlı ve sağlıklı evlat nasip eylesin...
selam kızlar nasılsınız
nasıl gıdıor
umarım hersey yolundadır
eylul senın adına cok sevındım
ıns rısk tasıyan seyde ortadan kalkar ve test sonucun ıı cıkar
ıns dıger arkadaslara banada bu mutlulugu yasatır rabbım
dularda bulusmak dılegylen
aminiyo sentezdeyüzde 1 ya da ikiyüzde bir civarında tehlikeli işlem. bu riski almak istemiyorum.
inşallah 3 lü test sonuçlarım iyi çıkar ..
dualarınızı esirgemeyin...
allah cezanınızı versin başka ne denirki bilmiyorumistb da iki bebek ölü olaraka çöpe atılmış:26: bir tanesinin ağzında gazlı bez varmış 2 günlük bir bebek bunlar insan değiller hata hayvan bile değiler hayvanlar bile yavrularını bu şekilde terk etmezlerrrr
hayatta ne yapıyorsan yapama korunma diye bir şey var bakamayacağın çocuğu neden yapıyorsun neden öldürüyorsun neden çöpe atıyorsunnn allahım yaaaaaaaa
of yaaaaaa. hepsinden nefret ediyorum. biz neler çektik. neler yaşadık. onun tırnağına zarar gelse ondan çok canımız yanar. nasıl kıyıyorlar yavrularına. hiçmi içleri yanmıyor. kaldıki evlat kendilerinin. başkasının değil. düşmanının olsa insan dokunmaya kıyamazki kendi canına nasıl kıyıyorlar yaaa. Allah bildiği gibi yapsın onları.
Hayırlı cumalar kızlarrr:)
Bugün ve hergün ettiğimiz tüm duaların kabul olması dileği ile...
kuzular sizleri burad görmek çok güzellllllllllllllll
emikad bebğimm inşş bu sefer her çok güzel olsunnnn tatalım hiç bir şeyi takma kafana zaten biliyorsun başaımız bu sfresle dertte tedavinde etrafın çevrenin hatta kimsenn senin snei üzmesine strerse sokmasına izin verme
rabbim bebişnle seni buluştursun inşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
Arkadaşlar hepinize merhaba;
öncelikle hepinizden özür dilerim.
uzun zamandır yazmadım.
Allah'a şükür 12 haftalık hamileyim.
kendi kendime karar aldım 12 hafta olana kadr kimseye söylemeyecektim.
annemlerde daha bu hafta sonu söyledim.
iştekiler hala bilmiyor.
arkadaşlarımın büyük kısmı bilmiyor.
daha öncebir kimyasal bir dış gebelik geçirdiğim içindi bu karar..
tekrar tekrar özür dilerim hepinizden...
ama inaninki hep aklımdasınız..
isim isim her gün dua ediyorum sizlere.
Allah'ım bu mutlluğu onlarada yaşat diyorum..
bugün benim mutlululuğuma gölge düştü ikili test sonucumda yüksek risk çıktı.
ne yapcağımı bimiyorum.
bu kadar yaklaşmışken ... bu mutluluğu yaşamışken....
Arkadaşlar lütfen dua edin bebişim hayırlısıyla hayırlı ve sağlıklı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?