canım paylaşımlarımız işe yarıyorsoo ne güzel
günaydın canım ewt işe yarıyo paylaşımlar ben yazmasamda takip ediyorum suan tüp bebek düşüncesi falan yok daha ilk asamaya yeni başladım ama bende seyhan başkente gittiğim için takip ediyorum sizi. gecen yazmıstım dupdoston verdi doktor demiştim ya pazartesi doktora gittiğimde yazmıstı o ilacı ve cuma günü basla adetin ilk günü ara 3,gün gel demişti ama ben carsamba günü yıne adet oldum o günde aradım esra hanım persembe gelsin göreyim öyle yönlendiririm demiş dün gittim işte adetli iken muayene etti bu kezde klomen verdi bugun basla aynı anda 2 tane iç 5 günde biter haftaya persembe tekrar gel dedi. yeni adım atıyoruz bakalım haftaya ne olcak bi gelişme olcak mı acaba.
canım hayırlı uğurlu olsun bebişli olsun inşşşşşşşş
tunaydın kzılar
hepınızın anneler gunu kutlu olsun
dılerım sneey bu zmanlarda evlat sahıbıolanlardan oluruz
ve bzde gusel bır anneler gunu gecırırrız
sultancıgım senın ıcın cok gusel bır anneler gunu olacak bu yıl
her sene melegınlen rabbım bu zmanlara cıkmayı nasp eylesın
emılkaddan haber nedır acaba ?
her zamn dularımdasınız
sızlerı cok optum rabbıme emanet olun ınşallahhhhhhh
Amin canım.Bende başkentte tüpe başladım.Allahtan hayırlısı.Hakkımızda hayırlısını yüce Rabbim nasip etsin.
kızlar herkes iyidir inşallah. kademi canım çıktığın yoldan 2 kişi dönersin inşallah. Allahım emeklerini ümitlerini boşa çıkarmasın inşallah.
esra canım çok teşekkür ederim evet canım bu yıl benim için en güzel anneler günü canım. Allahım seneye sizlerede nasip etsin İnşallah. Allahım sizlerede en kısa zamanda anne olmayı nasip etsin İnşallaaah. hepinizi çook seviyorum kızlar
canımyazdığın her mesajda bizi nekadar düşündüğünü dualrında eksik etmediğini biliyorum rabbim sana sağlıcaka büyütmeyi bizleredeee anne olmayı nasip etsin inşşşş
amin canım amiiiin. her zaman aklımda dualarımdasnız canım.
Tüm arkadaşlarımın anneler günü kutlu olsun.Taze anne su,canım Allahım doğurmayı nasip etti,inşallah sağ selimde büyütmeyi nasip etsin.
yeter canım Allah izin verirse pazartesi toplama var.
Selamlar.
merhabalar,
benimm 3.denememde negatif buraya yazıp yazmamak arasında kaldım ama takip eden varsa denediklerimi, sonucu bildirmem gerekir diye düşündüm.. pollyannanın acı sonu deddiğinizi duyar gibiyim:)evet çok fena patladı bu tedavi elimde.. yani nerdeyse transferim bile yapılamayacaktı miniklerim çok küçüktü fragmantasyonluydu vs..yanii vejeteryanken öğürme sınırında iki ay boyunca et yedim yahu hemde haftada 3 kez..uzun süre kasapların önünden geçemeyeceğim sanırım.. inanmalıymısım ya olacağına x-ray den geçmedim hamileyim dedim dısarda başlamıstı gebelık cok da yalan değildi hani..al sana kuvantum fiziği,al sana protein diyeti al sana inanmak ve stressiz bi tedavi süreci...hepsi laff-mış geriye kalan iki embriyom 2.günde 2 ve 4 hücreli ve doktorların deyimiyle çöp gibiydi yapılan 3 tedavi içinde en kötüsü, iptal edilen bile dahi iyiydi yani.. transferden sonra nasılsa olmıcak dedim gezdim tozdum düğüne gittim dans bile ettim..gayet relax bi süreçti yani..ehh artık siz kendinize bi pay çıkarın yapmadığım ,denemediğim hiçbirşey kalmadı hepsi mantık çerçevesinde doğruydu ama demekki benim gebe kalamayısım ne yumurta kalıtemde, ne ınanmayısımda ne de stresimdeymiş yani 2.gün olsun demesek 3.güne kalmayacaktı belki de. sırf benim psikolojim için yani artık transferim bile yapılamıo stresine girmeyeyim diye 2. gün yapalım dedik ..
Benim derim çok kalınlaşmış arsızlık sınırındayım yani o sıfırı gördüm yine birbirimizsiz yapamıoz eve geldım yüzsüz yüzsüz süslenip yemeğe gittik bide:)eşim çok yıkıldı onun için üzüldüm çok 2. gün sabah aradıklarında işten geldi ve gözleri kıpkırmızıydı transfer yapıldı yüzüme bile bakamıyordu..bu ikimizin de suçu değildi aslında ama suçluyordu işte kendini..onun bu yüküne ortak olmak, kendimde sorun bulmak için çok uğrastım yaptırmadığım tetkik kalmadı ama bi sorun çıkmıyordu işte en son benim yumurtalrım kalitesiz diyip ınandırmıstım makale bıle okuttum kanıtımda vardı hani..oda rahattı uzun süredir son olarak adamda varikosel çıktı epey kötü durumda ve doktorumuz senın yumurta kaliten gayet iyi diyince yine yıkıldı benim duygusal sevgilim..tek düşündüğüm bu süreçte,bir gün birbirimizden acısını çıkarmamak,bebek uğrunda koşarken aşkımızı ayaklarımız altında ezmemekti..yoksa hiçbir mantıklı kadın ailesinde kanser vakası varken 3 ayda bir sık sık tedavi düşünmez..
Sonuç olarak eşim ameliyat oldu, 3 negatif tüp bebek tedavisinden sonra insanın çok da inanası gelmiyor spontan olabileceğine ama örnekler varmış bakalım uzun süre herhangi bir tedavi düşünmüyorum bu arada spontan deneyecekmişiz eşimin doktoru olur fakat biraz zaman alır diyor ben ise ne umutsuzum ne de olacak olacak diorum..artık olmam gereken yerdeyim sanırım.. elimde açılmamış 1 kutu menopur ve 1 kutu lucrin var yakında tedaviye başlayacak arkadaşlar özelden adreslerini yazarlarsa seve seve yollayabilirim
herkese bol şans...
sağol canım darısı hepimize olur insallah..
seni en iyi ben anlayabilirim sanırım bende 3. negatifimi aldım bu ay başı
ama ne yapalım hayat devam ediyor hiç ağlayamadım bile arsızlık mı senin dediğin gibi bilmeme alışmışlık mı,ben son denemede daha adet olmadan yeni bi merkezde görüşmede buldum kendimi.eşim çok kızdı biraz dinlenelim unutalım diye dedim biz unutsak hatırlatacaklar en iyisi zaman kaybetmemek,gelecek ay yeni bir maceraya atılmaya kkarar verdim karyotip analizlerim çıkarsa,bu aradada genetik testi yaptıracam
benim embriyolarda kalitesiz oluyodu,bbenim eşimde varikosel amel. oldu denemelerden önce üzgünüm ama işe yaramadı
inşallah siz olumlu sonuç alırsınız başkenttemiydi denemelerin???
merhabalar,
benimm 3.denememde negatif buraya yazıp yazmamak arasında kaldım ama takip eden varsa denediklerimi, sonucu bildirmem gerekir diye düşündüm.. pollyannanın acı sonu deddiğinizi duyar gibiyim:)evet çok fena patladı bu tedavi elimde.. yani nerdeyse transferim bile yapılamayacaktı miniklerim çok küçüktü fragmantasyonluydu vs..yanii vejeteryanken öğürme sınırında iki ay boyunca et yedim yahu hemde haftada 3 kez..uzun süre kasapların önünden geçemeyeceğim sanırım.. inanmalıymısım ya olacağına x-ray den geçmedim hamileyim dedim dısarda başlamıstı gebelık cok da yalan değildi hani..al sana kuvantum fiziği,al sana protein diyeti al sana inanmak ve stressiz bi tedavi süreci...hepsi laff-mış geriye kalan iki embriyom 2.günde 2 ve 4 hücreli ve doktorların deyimiyle çöp gibiydi yapılan 3 tedavi içinde en kötüsü, iptal edilen bile dahi iyiydi yani.. transferden sonra nasılsa olmıcak dedim gezdim tozdum düğüne gittim dans bile ettim..gayet relax bi süreçti yani..ehh artık siz kendinize bi pay çıkarın yapmadığım ,denemediğim hiçbirşey kalmadı hepsi mantık çerçevesinde doğruydu ama demekki benim gebe kalamayısım ne yumurta kalıtemde, ne ınanmayısımda ne de stresimdeymiş yani 2.gün olsun demesek 3.güne kalmayacaktı belki de. sırf benim psikolojim için yani artık transferim bile yapılamıo stresine girmeyeyim diye 2. gün yapalım dedik ..
Benim derim çok kalınlaşmış arsızlık sınırındayım yani o sıfırı gördüm yine birbirimizsiz yapamıoz eve geldım yüzsüz yüzsüz süslenip yemeğe gittik bide:)eşim çok yıkıldı onun için üzüldüm çok 2. gün sabah aradıklarında işten geldi ve gözleri kıpkırmızıydı transfer yapıldı yüzüme bile bakamıyordu..bu ikimizin de suçu değildi aslında ama suçluyordu işte kendini..onun bu yüküne ortak olmak, kendimde sorun bulmak için çok uğrastım yaptırmadığım tetkik kalmadı ama bi sorun çıkmıyordu işte en son benim yumurtalrım kalitesiz diyip ınandırmıstım makale bıle okuttum kanıtımda vardı hani..oda rahattı uzun süredir son olarak adamda varikosel çıktı epey kötü durumda ve doktorumuz senın yumurta kaliten gayet iyi diyince yine yıkıldı benim duygusal sevgilim..tek düşündüğüm bu süreçte,bir gün birbirimizden acısını çıkarmamak,bebek uğrunda koşarken aşkımızı ayaklarımız altında ezmemekti..yoksa hiçbir mantıklı kadın ailesinde kanser vakası varken 3 ayda bir sık sık tedavi düşünmez..
Sonuç olarak eşim ameliyat oldu, 3 negatif tüp bebek tedavisinden sonra insanın çok da inanası gelmiyor spontan olabileceğine ama örnekler varmış bakalım uzun süre herhangi bir tedavi düşünmüyorum bu arada spontan deneyecekmişiz eşimin doktoru olur fakat biraz zaman alır diyor ben ise ne umutsuzum ne de olacak olacak diorum..artık olmam gereken yerdeyim sanırım.. elimde açılmamış 1 kutu menopur ve 1 kutu lucrin var yakında tedaviye başlayacak arkadaşlar özelden adreslerini yazarlarsa seve seve yollayabilirim
herkese bol şans...
seni en iyi ben anlayabilirim sanırım bende 3. negatifimi aldım bu ay başı
ama ne yapalım hayat devam ediyor hiç ağlayamadım bile arsızlık mı senin dediğin gibi bilmeme alışmışlık mı,ben son denemede daha adet olmadan yeni bi merkezde görüşmede buldum kendimi.eşim çok kızdı biraz dinlenelim unutalım diye dedim biz unutsak hatırlatacaklar en iyisi zaman kaybetmemek,gelecek ay yeni bir maceraya atılmaya kkarar verdim karyotip analizlerim çıkarsa,bu aradada genetik testi yaptıracam
benim embriyolarda kalitesiz oluyodu,bbenim eşimde varikosel amel. oldu denemelerden önce üzgünüm ama işe yaramadı
inşallah siz olumlu sonuç alırsınız başkenttemiydi denemelerin???
ahh bir bıraksalar suenvarcım bizi kendi halimize biz de bırakıcaz herşeyi oluruna..
eşim bukadar üzülürken ben de aceleci davrandım biran önce olsun hayatımız yoluna girsin dedim yapmadığım kalmadı ama yok işte olmayınca olmuyor..
halbu ki biz daha 2.5 yıl bıle olmadı evleneli daha birbirime doyamadık ki..en yakın arkadasımla paylaşayım dedim gebeliğini gözüme gözüme soktu..yok 2.ye korunurken kalmıs da hemde erkek olmus da bu sanki kendi zaferi hem erkek olunca noluo onuda anlamıorum..yok bizim olsa dahi sperm kaliteli olmayınca cocuk zekı olmazmıs hangi arastırmaysa bu olsa ben okurdum zaten.. daha aklıma gelmıo neler neler resmen canımı acıtmak için kurulmus planlı cümleler hem de en yakınımdan yok bılmem kım hanım cocuk düşünüyorladı daha becerememişler mi demişmiş..yanii insanın en mahrem acısının üstünde tepiniyor, hem de en yakının..
Biliomusun suenvarcım eskıden çocuğu olmayan çiftleri toplum dıslar, lanetlı bu kadın drlermiş yaptıkları hala aynı aslında sadece söylemler biraz modernleşti okadar kısır değil infertil çift olduk..
ve o günden sonra en yakın arkadasımı sessiz sedasız hayatımdan çıkardım içinde şeytani duygularla yasayan hiçkimse yakInımda olamazdı.. Aslında içinde allah korkusu olmayan yada etik duygulardan yoksun butun kadınlarda var o şeytandan ..
hala kimseye söylemıyorum müdürüme bile ayaküstünde kırk yalan atıorum sevk ve rapor alırken..artık düşünmüyoruz yalanını yemeyecklerdir ama ben yinede saklayabildiğim yere kadar saklayacağım çünkü sırrını paylasınca insan,özgürlüğünü de kaybediomuş..
Eşimi de alıp kimsenin bana bebek sormayacağı bi yere gitsek hayat ne güsel olurdu ben de çok acele ettim ama o zamanı naapsan kısaltamıosun bu konudaki bütün yazdıklarımı ve yaptıklarımı okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın
şimdi eşim varikosel ameliyatınan sonra değerlerin düzeleceğine ve spontan gebelık elde edeceğimize inanıyor doktoru öyle demiş..bugazbize bi süre yetececktir o mutlu olunca bende kasmıorum ..koyverdim gitti artık:))))
evet 3 denememi de orda yaptım..vallla benim sadece genetik tastler kalmıstı yaptırmadığım ama ancak yenıden tedavı dusunursem o zaman yaptırırım bence mersinde de deneme eğer fırsatın varsa istanbulda lab.iyi olan bir merkezde dene beklemen gerekıosa bekle erkek infertilitesinde sperm seçimi çok önemli hele de embriyolar kailteli olmyor diosun naçizane bi tavsiye sadece sen bilirsin elbette ama..bol şans diliyorum..
kızlar yazdıklarınızı okuyunca o kadar üzüldümki anlatamam size. Allahım yardımcınız olsun. Allahım sabır versin. okurken gözlerim doldu. kızımın yüzüne baktım sarıldım . bende sebepsiz infertilite denen ne olduğu bile bilinmeyen bişey yaşadım hemde 5 yıl. tam 5 yıl. yeterim biliyorsun canım. o süreçte neler neler yaşadım duydum gördüm. canım dedikleriniz canınızı actmak için neler yaptılar söylediler. en çok onlardan nefret ettim. ama şimdi kızım 56 günlük oldu. kimse hayırlı olsuna bile gelmedi. sadece belli kişiler. kimse sormuyor bile. ne garip kızlar. nerde şimdi onlar. inanın umrumda değiller. bi gün İnşallah sizinde umrunuzda olmayacak. kimseyle paylaşmıyoruz diyorsunuz ya. ne kadar gizli kalırsao kadar rahat yaşarsınız inanın. bilince her defasında öyle darbeler atıyorlarki her darbede bıçak yemiş gibi oluyorsunuz. o yangını o acıyı tarif bile edemem. gözlerinden akan yaşın haddi hesabı yok. 5 yıl dedim ya tam 5 yıl. 5. yılın sonunda geldi benim kuzum. yani 5. yıl biterken hamile kaldım. herkes düşecek diye bekliyordu ne garip. hatta hala duruyormu diye soranların sayısını ben bile bilmiyorum. ne garip değilmi. meğer kimse bana yakıştırmıyormuş. yani lanetli kadın olayı var ya işte öyle sanırım. ama Rabbim sonunda layık gördü çok şükür. Rabbim bana bağışlasın kuzumu. doğumda teyzem kaldı yanımda. kızım ağlarken kızım sen uzak yollardanmı geldin çokmu yoruldunda bu kadar ağlıyorsun diyordu. o kadar uzaktıki o yollar bi ben bilirim onu. ben bile vazgeçmiştim artık. insanlar şaşırmış çok değildi aslında. şimdi babam akciğer kanseri ve kızım sanki ona ilaç gibi geldi biliyormusunuz. önceleri çok kötüydü psikolojisi. ama şimdi kızım ona moral oldu .çare oldu. onunlayken hastalığını unutuyor. Rabbim onu bize bağışlar inşallah. hayatta acı bitmiyor kızlar inanın. Allahım sizi sevdiklerinize sevdiklerinizi size bağışlasın inşallah. ve hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah. hepinizi çok seviyorum dualarım sizinle herzaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?