öncelikle şunu söleyim tedaviye başlayan arkadaşaların kafası karışmasın herşey kısmet.
ben 28 haziranda negatifi aldım başkentte. öğretmenim okuldan rapor alıp gitmiştim temmuzda birdaha fırsatım olsun diye meğer 2 ay ara veriliyomuş bu ayrıntıyı araştırmamışım haberim yoktu.şimdi koca bir senem gitti.yeni yeni bunalıma giriyorum çıkmam gerekirken.kimse anlamıyo beni tek başımayım yatınca kuruyorum kendi kendime üstelik hiç bebeğim olcakmış gibi bir hayalim ümidim yok .2 aşılama ve tüpten öncede böle düşünüyodum.hayal kurup hayalimdeki bebeğe bağlanmak istemiyorum ona bağlanmak çok korkututyo beni.tüp yaptırcamı kimseye sölememiştim .okulda 4 arkadaş hamile 3 ü benden sonra evlendi diğerininde 2. çocuğu zaten.şimdi bi merkez bulamadım ona mı üzüleyim eşim hiç araşatırmıyo ona mı üzüleyim yoksa eylül de dönünce herkes hamileliği ilerlemiş olcak ve hayal kurcaklar ben de dinlemek zorunda kalcam ona mı.hayat çok
zormuş ...
tv de izlediğime göre galiba başarısız denemelerden sonra araşatırıyoruz diyorlar.bizim doktor hiç araştırırız demedi.bu bir yöntemdi denedik olmadı dedi.benim kistim yok hormonlarım normal,eşimin de spermi normal şimdi ben sebepsiz infertilitemiyim.kendi kendime doktora söledim.belki de bişey var araştırma gerektiren bişey.ondan tutmadı.
28 haziranda negatifi aldım ya 9 temmuzda kanımda enfeksiyon normal insana göre 12 kat fazla çıktı şimdi sabah akşam iğne vurunuyorum.acaba ondanmı tutmadı ozamanda varmıydı.
şimdi tedaviye ağustosta orada başlasam yine aynı şekilde başlıycaklar araştırmadan bakmadan yine tutmazsa üzülen benim kimseyi suçlamak istemiyorum ama aklıma geliyo bu aralar.ilgi yok mu diye.ya da başka merkezlerde de süreç iğneler aynı mı başka merkezlerde tedavi olan varsa beni bilgilendirir mi?
işlh canım tedavimiz başarılı olur sen naptın yeter tedavi oluyonmu ara verdin mi .
öncelikle şunu söleyim tedaviye başlayan arkadaşaların kafası karışmasın herşey kısmet.
ben 28 haziranda negatifi aldım başkentte. öğretmenim okuldan rapor alıp gitmiştim temmuzda birdaha fırsatım olsun diye meğer 2 ay ara veriliyomuş bu ayrıntıyı araştırmamışım haberim yoktu.şimdi koca bir senem gitti.yeni yeni bunalıma giriyorum çıkmam gerekirken.kimse anlamıyo beni tek başımayım yatınca kuruyorum kendi kendime üstelik hiç bebeğim olcakmış gibi bir hayalim ümidim yok .2 aşılama ve tüpten öncede böle düşünüyodum.hayal kurup hayalimdeki bebeğe bağlanmak istemiyorum ona bağlanmak çok korkututyo beni.tüp yaptırcamı kimseye sölememiştim .okulda 4 arkadaş hamile 3 ü benden sonra evlendi diğerininde 2. çocuğu zaten.şimdi bi merkez bulamadım ona mı üzüleyim eşim hiç araşatırmıyo ona mı üzüleyim yoksa eylül de dönünce herkes hamileliği ilerlemiş olcak ve hayal kurcaklar ben de dinlemek zorunda kalcam ona mı.hayat çok
zormuş ...
tv de izlediğime göre galiba başarısız denemelerden sonra araşatırıyoruz diyorlar.bizim doktor hiç araştırırız demedi.bu bir yöntemdi denedik olmadı dedi.benim kistim yok hormonlarım normal,eşimin de spermi normal şimdi ben sebepsiz infertilitemiyim.kendi kendime doktora söledim.belki de bişey var araştırma gerektiren bişey.ondan tutmadı.
28 haziranda negatifi aldım ya 9 temmuzda kanımda enfeksiyon normal insana göre 12 kat fazla çıktı şimdi sabah akşam iğne vurunuyorum.acaba ondanmı tutmadı ozamanda varmıydı.
şimdi tedaviye ağustosta orada başlasam yine aynı şekilde başlıycaklar araştırmadan bakmadan yine tutmazsa üzülen benim kimseyi suçlamak istemiyorum ama aklıma geliyo bu aralar.ilgi yok mu diye.ya da başka merkezlerde de süreç iğneler aynı mı başka merkezlerde tedavi olan varsa beni bilgilendirir mi?
canım öncelikle geçmiş olsun senin anlatmış oldukların bana okadar ben geldi ki arkasına söylenecek birşey kalmadı başkent hastanesine gelince bitakım testler yapıyorlardı ama neden yapmamışlar onu bilemedim ama bana göre adanada bu tedaviyi yapdırabilecegim tek yer yine başkent olurdu sebebsiz infertilitebaşarılı olduklarını duydum madem hiçbir sorun yok önümüzdeki aylar çoook önemli kendiliginden olma şansı tüpbebekden daha fazla birde bu dönemlerde preseed diye bir jel var onu kullanmanı tavsiye ederim int. araşdır bir çook insana umut oldu bide hergün kenzül arş süresini oku onunda faydasını görürsün pes etmek yok YOLA DEVAM
teşekkür edrim ALARA1983.hiçbirşeye gücüm kalmadı ya dua ederken bile unutuyorum bebeği bazen okadar çok dua ettimki onun için 2 senedir.hayırlı olsa verirdi rabbim.bazen sahipken yokluğuna düşürmesin Allah diyorum ama niye böle bunalımdayım bilmiyorum.önceden sorarlardı aşılamalardan falan kimsenin haberi yok olur bakalım falan diye geçiştiriyodum şimdi tüp bebeği söledim bikaç kişiye duyulur belkide artık geçiştiremiyorumda ve soryular çok üzüyo beni.
sende de oluyomu hiç 3 kişi olcakmışız gibi gelmiyo bana.hep böle 2 kişi olcaz sanki.ilk karar verdiğimiz zaman bebek kıyafeti falan almıştım vitrinlerde bakardım şimdi hiç dikkatimi çekmiyo.o şoku yaşıycam hamile oldumu öğrencem günü eşime nasıl sölicemin hayalini kurardım şimdi onlar hiç yok.burdan okuyup arkadaşlara üzülürdüm.aşılama tüp deneyenler tutmayanlar üzerdi beni ama benim sorunum yokya korkutmazdı beni.ilk denemede olur heralde diye düşünürdüm.olmadıhep dönünce annem bile hayırlısı üzülmme diyo ben de biliyorum hayırlısı isyanda ETMİYORUM AMA ÜZÜLMEK DE SUÇMU.ÜZÜLCEM HERALDE. ŞİMDİ LOJMANDAYIM HERKES TATİLDE EYLÜLDE GELCEKLER NERDEYDİN HAZİRANDA NE YAPTIN HERKESE YALAN SÖLEMEK ZORUNDA KALCAM TUTSAYDI DERDİM DİREK.BİR DE BEBeĞİNİ ALAN ÇIKACAK BEN DE CAMDAN BAKCAM ONLARA. gücüm tükeniyo tüp bile tutmamış normal yollamı tutcak.bu aya zaten hastaydım 4-5 gün bişey olmadı o ara yumurtlama dönemimse geçti zaten.hem dikkat etmiyorum artık yok ayağını kadır yok kalkma olcaksa olur herkesin ne sorunları var hemen olyo korunurken bile.
sebepsiz infertilitede iyi olduklarına nasıl karar verdin.bide benim rahim filmim spermogram falan vardı.kan tahlili yaptılar sadece.bide rahim filmine ilk muayene eden doktor bakmadı sonra ben başka doktora ilaçları kullandım 3.gün gittiğimde gösterdim.herşeye dikkat etmiştim ananas yedim kabız olmadım (tamamen mi tutmak gerekiyodu bilmiyom ozaman da sıkıştırırdı heralde),idrara çok sıkışmıştım transferden yarım saat falan sonra sürgüye yapmak zorunda kaldım.bide yumurtam 10 tane oldu ,8 e düştü 7 si döllendi,transfer günü 1 tane 9 hücreli kaldı.donduramadık.bu da bistres.aynı ilaçları tekrar alcam.3. gün transferiydi 5.gün daha iyiymiş sanki öle duydum.bide niye yumurtalarım zank diye gitti.bu da bir sorun belki bilmiyorum kafam çok karışık.ankaraya falan mı gitsem başkentte eylülde okul açılıyo dedim ozaman 1 ay ara verelim ağustosta deneyelim dedi doktor.bununda bir sakıncası olur mu?
ÇOK KONUŞTUM DİNLEDİĞİN İZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Kandılınız mubarek olsun
başkent iiçin en açıklayıcı bilgi olmuş eline sağlık canım inşallah en yakın zamanda umutlarımıza kavuşmak dileğiyle bu arada eşin nasıl oldu iyileşebildi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?