oooo çok pahalıymış kromozom + pıhtılaşma yaptırsak demekki 2000e yakın tutcak, neyse o dediğiniz labaratuvar mersinde arkadaşın dediğimi ? orda da mı randevu felan almak gerekiyor acaba? kromozoma gerek varmı acaba ilk gebeliğimdi 8 haftalıkken kalbi durmuş , ne zaman gerek oluyor onlara acaba? 3 milyon nüfusu var ama hiç bişy yok yahu başka şehirlerde çare arıyoruz artık
adananın yabancısı olduğum için bi kaç komşu okadar övdü ki bende öyle gittim muzaffer Şengül diye öve öve bitiremediler adamı, hiç aslı yok adı çıkmış ama çok ilgisiz, elinde bi ultrason 2 tutuyo elinin ucuyla tmm kalk git sıradaki gelsin , yatağa ayakkabıyla çıkartıyorlar , ben çıkarttım ayakkabımı niye çıkarıyosun dediler dedim mikrop kapmayalım herkes yatcak bişy olmaz dendi, yüzüne bile bakmıyor konuşurken mırıl mırıl anlamıosn bile, ve bıkmış adam kalabalık çok , madem bıktın kota koy günde şukadar de işini temiz yap, para alcaz diye hastaneninde Dr.unda işine geliyor, ve öyle öve öve beni yönlendiren komşular kürtajdan sonra diyolarki arkadaşıma çocuğu illa alcaz dedi o doktorda aldırmadı şimdi çocuk çok sağlıklı dedi şok oldum e hani bana gelince pohpohlayarak bitiremiodn adamıbirde şunu söylemeden geçemeyeceğim nasıl olurda test yapmadan aspirin kulanın denir bunu bir dr nasıl söyler eğerki pıhtılaşma yoksa kan sualndığı için düşüğe yol açacağını bir çok kişi bilir (dr olmayan bir çok kişi)bende pıhtılaşma varken bile aspirin kuanırken ara kanamalrım oldu dr gittiğimde aspirini kesmem gerektiğini söyledi
sen özel yerine gitmişsin sanırım turan hocanın biz direk tüp bebek merkezine gittik bide antakyadan git gel yapıyorduk.bize zaten turan hoca burada pek durmuyor çok yoğun diyorlardı bizde taner beye gittik zaten ekip olarak çalışıldı hep yani yumurta toplanırken ve transfer yapılırken hep iki doktorda oradaydı hatta feza bey yapıyordu önemli işlemleri...çok ilgililer ve iyi bir merkez.ben asla kötü bir merkez demedim yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.yalnız kromozom ve kan pıhtılaşması,histeroskopiyi ilk gebelik kaybından sonra yaptırmamı söylediler ve yumurtamın az olduğunu bile bile bana amh testinden bahsetmediler bile...bende illaki bebeğimin ölmesimi gerekiyordu bu testleri yaptırmak için feza bey diye sordum bütün hastalarıda aynı şeyi soruyormuş ama bütün testler yapılırsa çok masraflı olurmuş falan filan işte....5 yıllık evliyim 4 yılımı doktorlarla geçirdim...okadar çok doktorla muhatap oldumki inanınki artık hem yoruldum hem sıkıldım allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah doktora gerek kalmadan rabbim bizlerede mucizesini yaşatır...ben kürtaj kısmını bilmiyorum hiç gebelik yaşamadım tedvai kısmındada benimle hep turan hocailgilenmişti 2010 yılında en son görüşmemeizde feza beyle konuştum iyi gibi geldi bana canım histerskopiye 1700 tl dediler mart ayına bana evet biraz pahalı bir merkez ama iyi bir merkez diye düşünüyorum
amin canım hepimize inşallah....evet söylemek gerekte antakyadadaydıım ozamanlar yüzüne söylemeyi okadar çok istedimki anlatamam...iyi bir doktorsun evet ama yaptığın her işi temiz yap değil mi ama...aslında biz hastalar hep içimize atıyoruz..aslında söylenmeli şikayetler..hayırlı haberler vermek nasip olsun..en kısa zamanda işallah..
bi hastaya nasıl söylenir bu ya aman allahım hayatta gitmem ben ozaman gidersem yine esra hanıma giderim..ya kızlar savunmak adına yada esra hanımı övmek adına yazmıyorum bunları inanın.bana söyledikleri yumurtan az görünüyor hemen amh ve bikaç test daha verdi bunları bu hastanede yaptır dedi.test sonuçları çıkınca baktıki amh testi sonucu yok hemşireyi arayıp fırça çekti hemen tekrar kan testi yaptırdık ve sonuç tabi sıfırın altında bi değer.çok üzüldüm ağladım erken menopozamı gireceğim dedim oda bana yok öyle değil senin yaşıtların 45-50 gibi menopoza girerken sen onlardan 3-4 sene önce gireceksin dedi..hemen tedaviye başladı ve biz bir tane yumurtayla devam ettik hep.asla yarıda kesmedi asla olumsuz bişey söylemedi hatta kızlar transfer esnasında aynen şunu söyledi bana..bak canım ilk tüp bebek denemen tutmuş bununda tutma olasılığı var ve senin durumunda olupta hamile kalan çok hastamız var sadece dua et dedi.diğer doktorları bilmiyorum inanın belki esra hanımda bikaç kişinin canını sıkacak şeyler söylemiş yada onlarla hiç ilgilenmemiş olabilir inanın bilmiyorum ama bana karşı davranışları bunlar.bide kromozom ve kan pıhtılaşması testlerini yaptırabileceğimizi ancak devletin bunu 2 veya 3 düşükten sonra karşıladığını söyledi bizde de ozamanlar para yok yaptıramadık tabi çünkü ilk tüp bebeğe çok masraf yapmıştık ve inanınki hala kredi taksitini ödüyoruz..Baskent ıcın hersey gereksız
kanda pıhtılasma testi,erkektekı morfolojı bozuklugunun olması,genetık testın yapılması hep gereksız goruldu bızım tedvımızde...
Ben orda 1 denem yaptım 2. Denememı ankada tup bebek merkezınde gokhan hocamla yaptım sonucum negtf oldu ama muthıs bır sekılde merkezden memnun ayrıldım.
Benım esımde sperm cıkısı cok az,gozunun ıcıne baka baka kendının eve gıdınce ceketı atsam esım hamıle kalır laflarını söledı.tedvımın tam ortasında bana sansın cok az tek embrıyo koyulacagı ıcın dıyıp psıkolojımı yerle bır etmıstı...
Esra hanım hakkında bılgım yok 1 defa muyaneme grmıstı sadece.
Aslında nedır artık dusuncem bılıormusunuz.ne merkez ne doktor ne söledıklerı embrıyo kalıtesının dgrulugu hcbır sey ınandırıcı gelmez oldu.nede yuzde yuz hamıle kalırsın lafları...
Rabbım muhtac etmesın emeklerının hıce sayılacagı yerlere gıtmeyı kımseyi.ve herkese hayrlı evltlr versın en dogalındannnnnnnnnnnnn :)
canım 4 gün önce aradım balcalıyı biz artık düşük araştırması yapmıyoruz dedi.doktorlar aynen şunu söylemiş bizi bu konuda hastalarla muhatap etmeyin inanın telefonu kapatınca hüngür hüngür ağladım.düşünsenize ben bir kaç ay önce gitmiş olsaydıım bedava yaptıracaktım ve belkide bebeğimi tekrar kaybetmeyecektim şanssızlık yine bana denk geldi..YAŞADIKALRINIZA ÇOK ŞAŞRIDIM KIZLARRR KOCAMAN ÜNVSRT HAS BUNALRIN YAŞANIYOR OLMASI ÇOK KÖTÜ BU TESTLER HEMOTOLOJİ YAPIYOR FAKAT İSTEMLERİ KADIN DOĞUM (ama hemotolojide isteyebilir idye düşünüyorum)BALCALIDA PIHTILAŞMA İÇİN GÜN VERMİYORLAR O GÜN HEMEN KAN VERİP SONUCUNU 20 GÜN SONRA ALIYORSUN AMA GENETİKLER İÇİN 3 4 AYA RANDEVU VERİLİYOR EVET BİRAZ UZUN SÜRÜYOR AMA ÜCRET ÖDEMİYORSUN ZATEN GENETİKLER TÜP BEBEK MERKEZLERİNDE YAPILIYOR HER İKİ EŞ İÇİN 500 TL CİVARINDA ÖDÜYORSUN PIHTILAŞMA İÇİNDE BAŞKENTTE BANA 900 TL DEMİŞLERİDİ BEN AMH TESTİNİ DÜZENLABRATUVARDA YAPTIRDIM GÜVENİLİR BİR YERDİR OADA YAPTIRABİLİRİSİNİZ
bu iğneler ve ilaçlar gerçekten düşüğe sebep olabiliyor mu ama nasıl olur ben ömrümde ilk defa kendiliğimden hamile kaldım ve hemen doktora gittim ilk gebelik düşükle sonuçlanınca hemen iğneye başlayalım dedi.aldık iğneleri ve ben sordum hadi bende pıhtılaşma yoksa bebeğe zarar verirmi dedim olur mu hiç bu dünyaca kanıtlanmış bi ilaç bişey olmaz dedi.sonra başka bir doktora başladım osman nuri aksu diye bi doktor...oda bana ilki düşük olduğu için önlem amaçlı kullanmam gerektiğini söyledi...9.haftada bebeğin öldüğünüde özel bir doktordan öğrendim ben erdemlideyim mersine git gel zor oluyordu..bu doktorda o iğnenin yanında bide bana keşke kalçadan iğne de kullansaydın dedi düşük önleyiciymiş iyide bende kanama yoktuki...birde şunu söylemeden geçemeyeceğim nasıl olurda test yapmadan aspirin kulanın denir bunu bir dr nasıl söyler eğerki pıhtılaşma yoksa kan sualndığı için düşüğe yol açacağını bir çok kişi bilir (dr olmayan bir çok kişi)bende pıhtılaşma varken bile aspirin kuanırken ara kanamalrım oldu dr gittiğimde aspirini kesmem gerektiğini söyledi
kromozom+pıhtılaşma 1100 dendi bize düzen laboratuvarında canım.bide doktor bana mutlaka pazarlığını yap dedi...randevuyu bilmiyorum ama bize görümcem cumartesi gününe alırım dedi eşim çalışıyor cumartesi uygun olur bize...oooo çok pahalıymış kromozom + pıhtılaşma yaptırsak demekki 2000e yakın tutcak, neyse o dediğiniz labaratuvar mersinde arkadaşın dediğimi ? orda da mı randevu felan almak gerekiyor acaba? kromozoma gerek varmı acaba ilk gebeliğimdi 8 haftalıkken kalbi durmuş , ne zaman gerek oluyor onlara acaba? 3 milyon nüfusu var ama hiç bişy yok yahu başka şehirlerde çare arıyoruz artık
kızlar özellikle tahlil yaptıracak olanlar şimdi turan çetini aradım bu hafta tüp bebek merkezinde olacakmış.bayan bana balcalıya git turan hocayla görüş anlat derdini sana yardımcı olur dedi ama ben önce onun beni bi görmesini istedim.kızda tamam yarın 4.30 da gel ozaman dedi.bu arada balcalıda testler yapılmıyormuş bana telefonda öyle söylediler dedim kızda yok öyle bişey hatta az önce 2 tane hasta geldi tahlil için hocamız balcalıya yönlendirdi dedi..demekki neymiş kızlar hocaların özel muayenehanesine gidersen tahliller bedavaya yapılıyormuş çok üzücü bir olay aslında ama napalım mecbur...bu arada test yaptırmak isteyenler biraz beklesinler yarın doktora bi gideyim buradan bilgi veririm....
canım bak aşağıya arkadaş yazmış böyle bir şey yok diyee mutlak git ve görüş balcalıyla iğnelere gelincede mutlaka bu testlere bakılmalı ona göre kulanıp kulanılmayacağına arar verilmelidircanım 4 gün önce aradım balcalıyı biz artık düşük araştırması yapmıyoruz dedi.doktorlar aynen şunu söylemiş bizi bu konuda hastalarla muhatap etmeyin inanın telefonu kapatınca hüngür hüngür ağladım.düşünsenize ben bir kaç ay önce gitmiş olsaydıım bedava yaptıracaktım ve belkide bebeğimi tekrar kaybetmeyecektim şanssızlık yine bana denk geldi..
bu iğneler ve ilaçlar gerçekten düşüğe sebep olabiliyor mu ama nasıl olur ben ömrümde ilk defa kendiliğimden hamile kaldım ve hemen doktora gittim ilk gebelik düşükle sonuçlanınca hemen iğneye başlayalım dedi.aldık iğneleri ve ben sordum hadi bende pıhtılaşma yoksa bebeğe zarar verirmi dedim olur mu hiç bu dünyaca kanıtlanmış bi ilaç bişey olmaz dedi.sonra başka bir doktora başladım osman nuri aksu diye bi doktor...oda bana ilki düşük olduğu için önlem amaçlı kullanmam gerektiğini söyledi...9.haftada bebeğin öldüğünüde özel bir doktordan öğrendim ben erdemlideyim mersine git gel zor oluyordu..bu doktorda o iğnenin yanında bide bana keşke kalçadan iğne de kullansaydın dedi düşük önleyiciymiş iyide bende kanama yoktuki...şaka gibi ya en sonda 4 gün önce mersin üniversitesine gittim tahliller için ve bana tahlil yapmadı daha önce yazmıştım biliyorsunuz bi sonraki gebelikte iğneyle beraber aspirin kullan dedi...ben belkide bu iğne yüzünden bebeğimi kaybettim inanamıyorum ya herkes kafasına göre ilaç söyledi ben zaten hamile kalamıyorum bana bi sonraki gebelik diyor benim bir sonraki gebeliğim olabilecek mi ki bana böyle söylüyorlar...allaha havale ediyorum başka kimsemiz yok çünkü....
Kromozom+pıhtılaşma 1100 dendi bize düzen laboratuvarında canım.bide doktor bana mutlaka pazarlığını yap dedi...randevuyu bilmiyorum ama bize görümcem cumartesi gününe alırım dedi eşim çalışıyor cumartesi uygun olur bize...
adananın yabancısı olduğum için bi kaç komşu okadar övdü ki bende öyle gittim muzaffer şengül diye öve öve bitiremediler adamı, hiç aslı yok adı çıkmış ama çok ilgisiz, elinde bi ultrason 2 tutuyo elinin ucuyla tmm kalk git sıradaki gelsin , yatağa ayakkabıyla çıkartıyorlar , ben çıkarttım ayakkabımı niye çıkarıyosun dediler dedim mikrop kapmayalım herkes yatcak bişy olmaz dendi, yüzüne bile bakmıyor konuşurken mırıl mırıl anlamıosn bile, ve bıkmış adam kalabalık çok , madem bıktın kota koy günde şukadar de işini temiz yap, para alcaz diye hastaneninde dr.unda işine geliyor, ve öyle öve öve beni yönlendiren komşular kürtajdan sonra diyolarki arkadaşıma çocuğu illa alcaz dedi o doktorda aldırmadı şimdi çocuk çok sağlıklı dedi şok oldum e hani bana gelince pohpohlayarak bitiremiodn adamıHerkes bi cins ya, zaten bi kere gittim kontrole , sonrasında bebeğim öldü kürtaja girdim , kendi şehrin olsa en iyi doktorları biliosn gidiosn da gurbetteyken kim ne derse ona inanıosn mecbur neyse rabbim bi daha o adamın eline düşürmesin beni , şimdi ortadoguda levent toksöze gidiorm çok iyi ilgili oturup eşime de bana da tek tek anlatıyor , güler yüzlü candan, adam bekletti diye özür diledi tek tek açıklama yaptı hastama acil bakmam gerekti diye, normalde doktorlar yüzüne bakmaz umursamaz ne kadar bekledini , hayatımda ilk defa gördüm beklettim özür dilerim diyen bi doktor , nezakete bak, ona dvm ederim adana da olursam, yalnız şu testleri yaptırmam lazım arkadaşın dediği kafamı karıştırdı başkent yok demiş var çıkmış felan Herkesmi tüccar olmuş nedir
canım ben turan çetin tüp bebek merkezine gittim o zaman özelde yeri varmıydı bilmiyorum ama bu yıl önce turan hocanın muaynehanesine gittim kendsiyle görüştüm sonrada tüp bebek merkezine geldim feza beyle görüştüm ben hep söylüyorum belki biraz pahalı bir yer ama adanda en iyilerden turan hocanın merkezisen özel yerine gitmişsin sanırım turan hocanın biz direk tüp bebek merkezine gittik bide antakyadan git gel yapıyorduk.bize zaten turan hoca burada pek durmuyor çok yoğun diyorlardı bizde taner beye gittik zaten ekip olarak çalışıldı hep yani yumurta toplanırken ve transfer yapılırken hep iki doktorda oradaydı hatta feza bey yapıyordu önemli işlemleri...çok ilgililer ve iyi bir merkez.ben asla kötü bir merkez demedim yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.yalnız kromozom ve kan pıhtılaşması,histeroskopiyi ilk gebelik kaybından sonra yaptırmamı söylediler ve yumurtamın az olduğunu bile bile bana amh testinden bahsetmediler bile...bende illaki bebeğimin ölmesimi gerekiyordu bu testleri yaptırmak için feza bey diye sordum bütün hastalarıda aynı şeyi soruyormuş ama bütün testler yapılırsa çok masraflı olurmuş falan filan işte....5 yıllık evliyim 4 yılımı doktorlarla geçirdim...okadar çok doktorla muhatap oldumki inanınki artık hem yoruldum hem sıkıldım allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah doktora gerek kalmadan rabbim bizlerede mucizesini yaşatır...
Amin canım hepimize inşallah....evet söylemek gerekte antakyadadaydıım ozamanlar yüzüne söylemeyi okadar çok istedimki anlatamam...iyi bir doktorsun evet ama yaptığın her işi temiz yap değil mi ama...
malesef bizde adanalı değiliz levnet bey balcalının dr pek güler yüzlü değildi balcalıdayken ama işinde iyi bir dr çok tutuluyordu balcalıdayken
cidden mi , ayy canım benm çok iyi moral oldun bana ya çok saol, iyi doktorsa sevindim valla, şanssızım dr konusunda tesadüfen gittim bi o müsaitti herkes doluydu :) ama çok memnun kaldım , ama pıhtılaşma için sordum nerde yaptırabilirim diye hemşiresi soralım dedi tanıdığı varsa yardımcı olur balcalıda yaptırırsın diye, dr a gelince sorduk hiç üstüne alınmadı varmış civarda yapan yerler dedi geçiştirdi balcalıyla başkent mi dedim evet dedi, belki sorunlu ayrıldıysa ordan kimseyle muhatap olmak istemedi belki kimbilir, amaann şans olsa bendeneyse hayırlısı önemli olan işini iyi yapsında şu pıhtılaşma testinide halletseydim bi.
inşallah benim başımdan böyle bir olay geçmez oturur ağlarım inanınki...canım 2008 yılında turan hocada 2. Tüp bebekten sonra histerskopi önerdi bana orası pahalı geldi için ben burada yaptıramam dedim balcalıya git ve benim has olduğunu söyle dedi gittim ikinci gün dosyam istendi 3saat geçti dosya yok dr gitim dosya olmazssa bakma diyor dedimki beni turan hoca gönderdi histerskopi için gün vereckmişsiniz bayan bana dediki ne yani hoca ise allah değilya gün falan vermiyorum dedi gidin özelde tüp beebk yaptrın tetkileri biz yapalım dedi bende dedimki ben hocano-ın hastasıyım diyecekleriniz yarın ona söylersiniz dıaşrıya çıktım turan hocayı aradım dr adını ve bana söyleidklerini ve tabiki uran oca için söyledikelrini anlattım bana dediki sen bu gn git yarın sabah 9 da kadın doğumda beni bul ikinci gün sabah saat 9 turan hoca geldi ama nasıl rüzgarr gibi kimiş o dr bakalım dedi bütün stajer dr sıraya durmuş ilk sıradakine saymaya başladı bende hocam o değil şu dr diye bir gün önce sorun yaşadığım dr gösterdim sen kimsinki beni has geri çeviriyorsun diye başladı sonrasını ahtırlamıyorum kadın dr özür diledi hocadan sonra beni aldı içeriye histerskopi için gün verdi ben o zaman anladım kii hastanedeki bir hocanın hastası olacaksın ve stenilen tetkikler yapılmayacak yok öle bir şey
adanadaki en iyi merkez canım ondan şüphe yok ama malesefki çok pahalı.turan hoca muayenehanesine gitmeyecekmiş bu hafta onun için hemşire tüp bebek merkezine gel dedi....benim için daha iyi oldu çünkü merkez teyzemlerin evinin orda..:)canım ben turan çetin tüp bebek merkezine gittim o zaman özelde yeri varmıydı bilmiyorum ama bu yıl önce turan hocanın muaynehanesine gittim kendsiyle görüştüm sonrada tüp bebek merkezine geldim feza beyle görüştüm ben hep söylüyorum belki biraz pahalı bir yer ama adanda en iyilerden turan hocanın merkezi
inşallah benim başımdan böyle bir olay geçmez oturur ağlarım inanınki...neyse yarın turan hocayla bir görüşeyim gerçi mersin erdemlideyim adanaya git gel zor olacak ama bebiş için herşeye değer...
adanadaki en iyi merkez canım ondan şüphe yok ama malesefki çok pahalı.turan hoca muayenehanesine gitmeyecekmiş bu hafta onun için hemşire tüp bebek merkezine gel dedi....benim için daha iyi oldu çünkü merkez teyzemlerin evinin orda..:)
inşallah benim başımdan böyle bir olay geçmez oturur ağlarım inanınki...neyse yarın turan hocayla bir görüşeyim gerçi mersin erdemlideyim adanaya git gel zor olacak ama bebiş için herşeye değer...
adanadaki en iyi merkez canım ondan şüphe yok ama malesefki çok pahalı.turan hoca muayenehanesine gitmeyecekmiş bu hafta onun için hemşire tüp bebek merkezine gel dedi....benim için daha iyi oldu çünkü merkez teyzemlerin evinin orda..:)
bende tarsustayım canım biraz uzak ama ne yapacaksınnn ya muayeneden sonra yada uygun olduklarında toplanıp bütün dosyalara bakıyorlarmış turan hocayla beraber feza bey öle dedi gerekli tedvi protokol birlikte karar veriryoruz dedi
biliyorum canım hep birlikte karar veriyorlar..allahım gönlümüzdekini hayırlı eylesin...bende tarsustayım canım biraz uzak ama ne yapacaksınnn ya muayeneden sonra yada uygun olduklarında toplanıp bütün dosyalara bakıyorlarmış turan hocayla beraber feza bey öle dedi gerekli tedvi protokol birlikte karar veriryoruz dedi
turan çetine ilk gittiğimde raporsuzdu o yüzden alt üst olduk..başkente gidince esra hanım beni hemen sorguya çekti rapor çıkarabilmek için bütün tahlillerimi sordu en son baktı rapor çıkaramıyoruz amh testi yaptırmamı söyledi...o testte zaten 0 ın altında çıkınca devlet 1 ve altında olanlara rapor hakkı veriyormuş sağolsun devlet bizleride pek bir düşünüyor..hemen rapor çıkarttı esra hanım tedaviye başlattı baya uygun oldu bizim için...benim bir rapor hakkım daha var ama onu istanbula gidersek düşüneceğim turan çetinde şimdilik tüp bebek düşünmüyorum açıkçası.bide daha yeni çıktım kürtajdan dr.ibrahim saraçoğlundan ilaç alacağım önce yumurtalarım artsın diye uğraşacağım çünkü şuan bedenim çook yıprandı....canım sen raporlumu raporsuzmu yaptırmak istiyorsun..rapordan faydalanabiliyorsan hakkını dene...turan çetin pahalı ama işlerini iyi yapmaya çalışıyorlar..ama gücü yeten şstanbulu denesin derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?