Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Benim düzensizliğim geçensene bu dönemlerde başladı.3 ay boyunca olamadım ve sonunda doktora gittim.yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını tembel olduğunu söyledi ve söktürücü bir ilaç verdi.ilacı 2 hafta boyunca kullandım ve ikinci haftanın sonunda oldum.ve ondan sonra gecikmem falan olmadı hatta düzünli oluyodum taki bu zamana kadar.50 günden beri olamadım ve bu bende ağrı yapmaya başladı.Acaba tekrar doktorun bana verdiği ilacı alıp kullansammı diyorum ama o ilacada bağlanmak istemiyorum.bir zararı olur diye korkuyorum.malesef öyle bekleyişlerdeyimsenağlamasenağlama

çok teşekkür ederim içimi rahatlattğın için a.s. bu arada çok geçmiş olsun canım :teselli:

aynı sorun bende de var..benim de o ilacı aldıktan sonra düzene girdi sonra yine gecikti..ama en ufak bişeyden etkilenio bu adet ya. son zamanlarda bişeye üzüldüysen,stres yaptıysan,şehir değiştirdiysen fln hepsinden etkilenio.eğer doktorda kötü bişi çıkmadıysa sorun diil bence.napalım..ben alıştım artık bunla yaşamaya..ilerde bi sorun teşkil etmesin başka bişi istemem..a.s

Bugun doktora gittim adeti kesmek icin ilac verdi bu ilaci aldintan sonra onumuzdeki ay adetim duzene girermi ya sizce? 20gundur kanma vardi bende

Bugun doktora gittim adeti kesmek icin ilac verdi bu ilaci aldintan sonra onumuzdeki ay adetim duzene girermi ya sizce? 20gundur kanma vardi bende

çok geçmiş olsun canım , umarım düzene girer bir sonraki ay . İlaçlar herkeste aynı sonuçları vermiyor beklemekten başka caren yok sitres yapmamaya çalış

bak benimde adetim düzensizdi canım hemde kendimi bildim bileli ama ben çok rahat bir şekilde hamile kaldım hemde iki defa:) korkma olurmu canım
Sagol canim neblim boyle duzensiz olunca insan tedirgin oluyo iste evleninceduzene girermis aslinda doktor bana dogum kontrol hapi verdi ama ben korktum kulanmadim agrilarda sidetli

Merhabalar, başka bi başlığa daha yazdım ama ne yapacağımı bilemedim..yasmin kullanıyorum, yeni başladım, gayet de çömezim..dünün hapını unutmuşum..şimdi bugünden mi devam edeyim yoksa dünü almalı mıyım mutlaka..

merhaba ben yeni katıldım.bir arkadaşım on günde bir adet görüyor,doktora gitti tedavi gördü doktoru iyleştin demiş,kısa bir süre sonra rahatsızlığı devam etmiş,birde çocuk istiyor,rahatsızlığı neden olabilir bilgisi olan varmı.

Sagol canim neblim boyle duzensiz olunca insan tedirgin oluyo iste evleninceduzene girermis aslinda doktor bana dogum kontrol hapi verdi ama ben korktum kulanmadim agrilarda sidetli

Benimde adetlerim düzensizdi. Doktora gittim 5mm bi kist oldugunu söledi ve ilaçla geçmezse ameliyat bile olabileceğimi söledi.Bir iki kan testi sonucunda "Yasmin doğum kontrol hapı" verdi. 3 ay kullan kontrole gel dedi.Üç ayın sonunda kontrole gittim tmm artık ilacı bırakabilirsin dedi. Ağrım olursa ağrı kesici kullanmamı söledi. Artık düzensizlik yaşamıorum en fazla 1 gün oynuo o kadar kaydirigubbakcemile2
Kist varsa ii veya kötü huylu olabilir bence bi doktora görün eğer ilaç verirlerse kullan derim ameliyatsız bu probleminden kurtulursun yerimseniben

Sagol canim tavsiyen icin ama boyle duzensizlik ilk defa basima geliyo yani bukadar cok uzun surmesi bende mikrokist vardi cok agrida yapiyo ilac kulandim ama simdiki durum farkli 20gunden fazladir akinti var cokta olmazsa dogum kontrol hapini tavsiye eti doktor ama ben kulanmak istedim ilerde cocuk bakimindan iste au vallah kizlar sinirim cook bozuluyo offf

ben de adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim.doğum kontrol hapı kullandım 3 ay.hapı kullanırken düzenli adet görüyodum, bıraktığımda yine adet olmadım.tekrar test yaptırdığım da tsh yüksek çıktı.doktor beni Endokrinoloji uzmanına yönlendirdi.şimdi tiroit hapı kullanıyorum. Acaba ne zaman düzelir adetlerim?Hormonlarım alt üst oldu bu haplardan.Doktora gitmeden önce daha iyiydi adet zamanlarım sanki:) Napacağımı şaşırdım.Uffff

Canım dogum kontrol hapı kullanmak cocuk için bir engel teşkil etmez, bende evlilgimin ilk 4 ayı korunmak için dogum kontrol hapı kullandım bıraktıgım ay hamile kaldım keza arkadaşımda da aynısı oldu bıraktıkları gibi en geç iki ay içinde hamile kaldılar.Hamile kalamamanın birçok değişik nedenleri var bunu dogum kontrol hapına baglamak yanlış olur.Zaten saglıklı bir kadının hiç korunmasa , hamileligi engelleyici hiçbir sorunu olmasa ,hergün ilişkiye girse bile bir ayda hamile kalma oranı %25 dir . Hangi günler hamile kalabilmek daha kolay olur bunuda adetin düzenliyse hesaplayabilrsin canım ama ondada bir garanti yok çünkü bazen yumurtlama zamanları değişebiliyor birazda şansa kalmış birşey yani şimdiden kendini böyle sitreslere sokma bence önce tedavini ol sonra hamileligi düşün , ben inanıyorum kolayca hamile kalacaksın:teselli:

bende de adet düzensizliği var bazı arkadaşlar bilir dün doktora gittim bir kaç testen sonra doktor banada doğum konrol hapı verdi yasmin ve adet söktürücü verdi bakalım kullanacam artık

Ya neblim canim insan korkuyo ben hep duyuyorum genc kizlar dogum kontrol hapi kulaninca ilerde gec hamile kalabiliyolar falan oyuzden tedirgin oldum ama doktorun verdigi ilaci kulaniyorum bugun cok az kanama oldu insalah kesilir cunku gercekten cok stres oldum ama sen Benim icimi rahatlatiyosun cok tesekurler seni bir Abla gibi gormeye basladim tanismiyoruz ama kanim kaynadi sana:1hug:

canım korunmuyoruz ama adetlerim düzensiz diyorsun bununla ilgili değil adet düzensizliği bir dr agiseydin hormon testi yaptırsaydın hormonlarında sorun olabilir adet düzensizliği benimde öyle çünkü fsh yüksek çıktı

benim de 2 ay öncesine kadar hiç bi düzensizliğim yoktu ama 2 aydır adet olamıyorum çok fazla akıntım var sürekli karnım başım ağrıyo delirmek üzereyim artık adet olmak istiyorum onu özliceğim hiç aklıma gelmezdi :kedi:

aynısı bendede var blackk doğum kontrol hapını bıraktım 50 gün geçti hala yok akıntı var gelecekmiş gibi karın ağrısı da var ama gelmiyor çok sıkıldımm

Bir abla gibi görmene sevindim canım , dedigim gibi kendini şimdiden sıkıp boş yere sitres yapma önemli olan senin saglıgın ,ne demişler en önemli hazinen saglıgındır , insanın agrısı sızısı oldugunda gözü ne mal görüyor ne mülk. Öncelikle tedavini ol iyileş gerisini yeri geldiginde düşünürsün, dogum kontrol hapı kullanıp sonradan hamile kalamadıgını söyleyenlerin genelde sebep olarak altında yatan başka birçok nedeni var canım, en basitinden kansız olmak bile hamile kalmayı zorlaştırıyor yada erkekten kaynaklanan nedenler olabiliyor ama bizim toplumumuz genelde erkege toz kondurmayı sevmez ve kadında arar önce hatayı . Sitres yapmaman çok önemli ve öncelikle iyileşecegine inanman gerek sen kendine inan gerisini boşver.Allah büyük ilerde sanada verir güzel bir evlat:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…