- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
slm kızlar
Lütfen banada yardımcı olun cok korkuyorum
bn 18 yasındayım.ilk adet dönemine 14-15 yaslarında girdim.ama o gün bugundür değişen ve bir trlü su zaman benm adet dönemim diyebileceğim bir zamanım olmadıcok düsensiz
doktora gittim üstelik özel bir kliniğe .ultrasonda baktı.bişe yok dior görünmüyor ultrasonda.bu normaldir diyor belkide büyüynce yoluna giricek flan.ama ben yinede güvenemiyorum korkuorum.ısrarla sordum nasıl düzelir die.bu normal dedi eğer illada ayda bir olmak istiorsan al bu ilac (Progestan) iç dedi.öyle yapıourm bnde ama bu hormon ilacı ben düzene girene kdr 100 kilo olurum.Cok kilo aldıyıro bunlar.55 kiloydum 66ya cıktım her zamanki yemeklerimi yiyiorum üstelik.ve kilo alıp vermektende vücudum catladı.
psikolojim cok bozuk
hem düzenli olmasını hemde çatlaklarımın gecmesini istiyorum.lütfennn bi akıl verin bana
ben canım ben 55 günde adet oluyorum son ikidir öncedende düzensizdi ama bu kadar da değil.2006 ve 2007 de hormon testleri yaptırdım geçen yıl smear de yaptırdım birşey çıkmadı yarın yine gideceğim çapaya bu sefer ama çok endişe ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah
Canım samimiyetin ve yüreklendirmen için çok teşekkür ederim.Gittim bugün çapaya sağolsun arkadaşım var hemşire hiç koşturmadım.Muayne etti hiç bir problem yok eskiden kistlerim vardı oda yokmuş çok şükür.Smear için parça aldı bir ya sonra sonucunu alıcam.Adetin üçüncü günü kan vericem hormon testi için.Ama düzensiz olduğundan eylül 10 civarı farlutalla adet yaparız test için dedi benim adetimi beklersek 2 ay sürer sanırım.Rahimle ilgili bir problem olsa kısmen görünürmüş ultrasonda orası o yüzden aslında çok net değil ama içim daha rahat şimdi.Sende git canım en azından içimiz rahat etmiş oluyor.Bide tatlım bende şimdiye dek o tip ilaçları kullanmamayı tercih ettim ama rahim kanseride düzensiz adetler rahim duvarını kalınlaştırıp etken olabiliyormuş biliyor musun düzensizlikte iyi değil dr arkadaşım arkadaşı olduğundan rahat konuşabildim ama dedim ben düzenlesin diye kilo almak istemiyorum ona göre tedavi ederiz dedi.Gelişme oldukça paylaşırım sağol canıma.s.benim de aynen, hep düzensiz ve gecikmeli.. korkma, adet gecikti diye.. kötü bişey çıkmaz.. nedense iki üç gündür umursamıyorum gelmemesini. tatilde gecikebilirmiş ve arkadaşıma anlatıyordum tam, o da öyle ,benimde 45 gün oldu dedi.
tabi doktora git ama korkulacak birşey değil, o hasta koltuğuna oturmak dışında.. sen de benim gibi herşeyi kafaya takıyorsan adet de gecikir, kabız da olursun, karnın da davul gibi şişer..
ilk bekarken 4 sene önce gecikiyo die gittim, doktor fırçaladı, olabilir diye,sadece ultrasona baktı ,tahlil falan yok, bi adet getirten iğne varmış, onu verdi, yaptırdım iğneyi, çamur gibi geldi.
sonra evlendiğimin ilk senesi. yine gittim. kabız olur musun dedi doktor, evet dedim. ikisi de stresten dedi. o tahlil de yaptı, ultrasona da baktı. doğum kontrol hapı verdi ama kullanmadım, normalse geciksin dedim.
yakında aynı şeyden ben de tekra gidecem sanırım.
sen de kafana takma, doktordan sonra durumunu paylaşırsan sevinirim, ama korkulacak bişey yoktur.
Canım samimiyetin ve yüreklendirmen için çok teşekkür ederim.Gittim bugün çapaya sağolsun arkadaşım var hemşire hiç koşturmadım.Muayne etti hiç bir problem yok eskiden kistlerim vardı oda yokmuş çok şükür.Smear için parça aldı bir ya sonra sonucunu alıcam.Adetin üçüncü günü kan vericem hormon testi için.Ama düzensiz olduğundan eylül 10 civarı farlutalla adet yaparız test için dedi benim adetimi beklersek 2 ay sürer sanırım.Rahimle ilgili bir problem olsa kısmen görünürmüş ultrasonda orası o yüzden aslında çok net değil ama içim daha rahat şimdi.Sende git canım en azından içimiz rahat etmiş oluyor.Bide tatlım bende şimdiye dek o tip ilaçları kullanmamayı tercih ettim ama rahim kanseride düzensiz adetler rahim duvarını kalınlaştırıp etken olabiliyormuş biliyor musun düzensizlikte iyi değil dr arkadaşım arkadaşı olduğundan rahat konuşabildim ama dedim ben düzenlesin diye kilo almak istemiyorum ona göre tedavi ederiz dedi.Gelişme oldukça paylaşırım sağol canıma.s.
Arkadaslarbende 20 gundur adet gibi ama cok az kanama oluyo ve cok kotu sancilarim var offf niye boyle oluya ya
ben de sorunu yıllardır yaşıyorum..bi kez çok uzun süre olmadığında doktora gittim.yumurtalıklarımda tembellik olduğunu söledi..sonra bi ilaçla oldum adeti..düzene girdi gibi oluo yine gecikio..şu an tam 15 gün gecikti yine..off off..yine o ilaçtan kullanıyorum bakalım.ama o da zararlıymış sanırım..en ufak bi stres üzüntü bile geciktirebiliyo ya çok ilginç..bide şimdi yazarken aklıma takıldı bu yumurtalıklarda tembellik nedir?gebe kalmayı engeller mi acaba? ilerisi için sorim dedim :1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?