Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

geçmiş olsun cnm psikolojikten kaynaklanıyor olabilir
bende 13 yaşında adet olmaya başladım 11 yıldır adetim hep düzensiz walla miğde ağrısı için gittiğim doktorda ultrasonda pkolu olduğumu öğrendim 3 yıl önce bu sene hormon testi yaptırdığımda hipotiroid hastası olduğumu öğrendim bu hastalıkta adetin düzenini etkiliyormuş bence sen iyi bir doktora git geniş kapsamlı hormon testi yaptır

Başka başlık açmalıydım belki ama ad koyamadım arkadaşlar ben bişey sorucam ama tarifi bile zor adet gecikmem var şimdi hastayım ama pedimde hep üste doğru bir kanama görüyorum sanki kanama üst taraftan oluoy gibi geliyor sidik deliğinden miş gibi vajınadanda geliyor ama sanki yukardanda geliyor anlıyamıyorum idrar yaparken bakıyorum normal ama bir türlü anlıyamadım pedimin ortası değil üst kısmı kirleniyor.Kusura bakmayın bunu yaşayan var mı ?

Kimse bişey yazmamış biter gibi oluyor yine başlıyor doktora gitmeyi ihmal ediyorum daha doğrusu nisanda gitmiştim ultrasonda problem yoktu hormon testi için adetin 3. günü gidemedim sonrada kaldı 2 yıl evvel özelde yaptırmıştım hormon testi problem yoktu sonra bi daha yaptırmadım bazen benim kide böyle işte diyorum ama bugün yine kuruntu yapıyorum arkadaşımın ablası çapada kadın doğumda hemşire haber bekliyorum bi oraya gidicem kızlar destek verin kimse bakmıyor mu buraya

2 seneye yakın doğum kontrol hapı kullanıyordum adet düzensizliğinden hapı bıraktım haziran 20de adet oldum sonra temmuz 10da şimdi ağustos 14 oldu hala olamadım eşimde korunuyor hamileyim desem adet düzensizliği kabusu başladı sanırım yine böyle nasıl çocuk düşüneceğim ben ((( acaba hapı bıraktıgım için olabilirmi bu düzensizlik

Benim de nedensen her ay 2-3 gün gecikmeli oluyor.14 yaşımdan beri yani 7 senedir adet oluyorum ama hiç mi düzenli olmaz!İlk başlarda yani ilk 3 4 yıl pek önemsemedim ama artık düzene girmesi gerekmiyor mu?Bazen çok ağrılı geçiriyorum bazen hiç ağrım olmuyor.Jinekoloğa gitmemi gerektiren bir drum mu bilmiyorum.Bu defa doğum kontrol hapları vermesinden korkuyorum adeti düzenlemesi için onlar da sanki hormon deposu gibi!

ben de aynı şekildeyim, tam hamilelik düşündüğüm sırada 50 gün oldu adet yok.. gebelik yok.. idrar testi de kan testi de yaptım yok. hepsinden sonra ağla ağla, yani ya o olsun ay da adet diyorum artık ama ikisi de yok.hani hep gecikirdi de en geç 38 olurdu.. bu ne ya.. bu kadar uzun süre adet olmak için bekleyen var mı aranızda.. hamilelik düşünmeden önce komple tahliller muayene vs. de oldu.

ben canım ben 55 günde adet oluyorum son ikidir öncedende düzensizdi ama bu kadar da değil.2006 ve 2007 de hormon testleri yaptırdım geçen yıl smear de yaptırdım birşey çıkmadı yarın yine gideceğim çapaya bu sefer ama çok endişe ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah

benim de aynen, hep düzensiz ve gecikmeli.. korkma, adet gecikti diye.. kötü bişey çıkmaz.. nedense iki üç gündür umursamıyorum gelmemesini. tatilde gecikebilirmiş ve arkadaşıma anlatıyordum tam, o da öyle ,benimde 45 gün oldu dedi.
tabi doktora git ama korkulacak birşey değil, o hasta koltuğuna oturmak dışında.. sen de benim gibi herşeyi kafaya takıyorsan adet de gecikir, kabız da olursun, karnın da davul gibi şişer..
ilk bekarken 4 sene önce gecikiyo die gittim, doktor fırçaladı, olabilir diye,sadece ultrasona baktı ,tahlil falan yok, bi adet getirten iğne varmış, onu verdi, yaptırdım iğneyi, çamur gibi geldi.
sonra evlendiğimin ilk senesi. yine gittim. kabız olur musun dedi doktor, evet dedim. ikisi de stresten dedi. o tahlil de yaptı, ultrasona da baktı. doğum kontrol hapı verdi ama kullanmadım, normalse geciksin dedim.
yakında aynı şeyden ben de tekra gidecem sanırım.
sen de kafana takma, doktordan sonra durumunu paylaşırsan sevinirim, ama korkulacak bişey yoktur.

Son düzenleme:
Canım samimiyetin ve yüreklendirmen için çok teşekkür ederim.Gittim bugün çapaya sağolsun arkadaşım var hemşire hiç koşturmadım.Muayne etti hiç bir problem yok eskiden kistlerim vardı oda yokmuş çok şükür.Smear için parça aldı bir ya sonra sonucunu alıcam.Adetin üçüncü günü kan vericem hormon testi için.Ama düzensiz olduğundan eylül 10 civarı farlutalla adet yaparız test için dedi benim adetimi beklersek 2 ay sürer sanırım.Rahimle ilgili bir problem olsa kısmen görünürmüş ultrasonda orası o yüzden aslında çok net değil ama içim daha rahat şimdi.Sende git canım en azından içimiz rahat etmiş oluyor.Bide tatlım bende şimdiye dek o tip ilaçları kullanmamayı tercih ettim ama rahim kanseride düzensiz adetler rahim duvarını kalınlaştırıp etken olabiliyormuş biliyor musun düzensizlikte iyi değil dr arkadaşım arkadaşı olduğundan rahat konuşabildim ama dedim ben düzenlesin diye kilo almak istemiyorum ona göre tedavi ederiz dedi.Gelişme oldukça paylaşırım sağol canıma.s.

merhaba bir arkadaşım on günde bir adet görüyor kis varmış,doktoru iyleştiğini söylemiş tedaviyi bitirmiş ama halen adeti düzensiz bilgisi olan varmı neden olabilir,birde çocuk istiyor olmuyor.

ben de dün adet oldum. (üstelik asncı bile yok, iltihaplanma yüzünden ecikti desem)
doktora gideyim mi dedim, sonra vazgeçtim. ilk defa böyle bişey oldu. 53. gün. bakalım, bu ay nasıl olacak, ona göre hareket edeceğim.
yaz tatili hava değişimi falann derken belki etkilenmiştir. en son haziranda gittim doktora, gebelik için, daha önce problem çıkmıştıı(kürtaj oldum) , izin almak için:)
problem yok dedi, bütün tahliler de yapılmıştı. tam hamilelik düşünmeye başladım, bu düzensizlik başladı.
acaba vücudum istiyor da olmayınca bana oyun mu oynuyor:)) hiç belli olmaz ,olabilir. gebelik olursa hemen, olmazsa 6 ay sonra gel demişti zaten, ben de en geç kasımda tekrar uğrayacağım için, boşverdim şimdilik. her gittiğimde aynı cevabı alıyorum zaten, bu ay ayaklarımı üşütmemeye ve karın bölgemi sıcak tutmaya çalışacağım.
sonuçları paylaştığın için sağol, geçmiş olsun tekrar, ama nasılsa tanıdık doktor bulmuşsun, daha rahat olur. bende doktor takıntısı var, çok korkarım. son gittiğim doktordan vazgeçmeyeceğim artık(tavsiye üzerine gittim ve çok güven verici birisi, gayet sakin, acele etmiyor, başından atmaya çalışmıyor)

bu konuda malesef bende çok çekiyorum hatta kızıma 3 aylık hamileyken onun varlığını öğrendim (yine sıradan düzensizlik sanıyordum)
doğum yaptım hala düzensizlik aldı başını gidiyor bu konu yüzünden yine hamile kalcağımdan çok korkuyorum

ben de sorunu yıllardır yaşıyorum..bi kez çok uzun süre olmadığında doktora gittim.yumurtalıklarımda tembellik olduğunu söledi..sonra bi ilaçla oldum adeti..düzene girdi gibi oluo yine gecikio..şu an tam 15 gün gecikti yine..off off..yine o ilaçtan kullanıyorum bakalım.ama o da zararlıymış sanırım..en ufak bi stres üzüntü bile geciktirebiliyo ya çok ilginç..bide şimdi yazarken aklıma takıldı bu yumurtalıklarda tembellik nedir?gebe kalmayı engeller mi acaba? ilerisi için sorim dedim :1rolleyes:

Aslinda korkuyorum ama yarin gidicem zaten bunaldim eskiden 4gun olurdum bikardim aslinda bir ilac aldim o ilac agrimi keserdi ama kanamam c'ok az olurdu neyse bakalim dr nedicek yarin kotu birsey soylemez insalah korkuyorumda kizlar ya

hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar bendede adet düzensizligi vardı , hormon tesleri yaptırdım normal çıktı ama hep 15 gün falan geç oluyordum bende civanperçemi kullanmaya başladım ve şimdi düzenli oluyorum bende.tadıda kötü değil yeşil çayı içebilen herkes rahatlıkla içebilir.

çok geçmiş olsun canım, bende benzer şeyler yaşadım ama üzülme ben çok kolay gebe kaldım , gerçi bebegimi kaybettim ama o farklı nedenlerden dolayıydı. Şimdiden kafana böyle şeyler takıp kendini üzme canım

arkadaşlar bende adet olamıyorum temmuz10unda oldum enson hapı bıraktım yine düzensizleşti eylülde bebek düşünmeye başlayacaktık ama adet gelmiyor çok sıkılıyorum 45 gün oldu hapı bıraktıgım içinmi böyle oldu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…