Adet günü yaklaşanlar acaba hamile miyim diyenler burayaa...

Canim bana yengem söylemisti hormon eksikligine iyi, hormonlari düzene sokuyor diye

GEBELİK BELİRTİLERİ
Acaba gebe misiniz? Aslında adet kanamanız bir-iki hafta gecikene kadar hiçbir belirti sizin dikkatinizi çekmeyecektir. Eğer adet kanama döngüsünü takip etmiyorsanız veya takip etseniz bile aydan aya çok değişiklik gösteriyorsa kanamanızın ne zaman olması gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Ancak aşağıda anlatacağımız belirtileri (tabii ki her kadın için aynı olmayacaktır) anlamaya başladığınızda, adet kanamanız da gecikdiyse gebe kalmış olabileceğinizi bilirsiniz. Bundan tam olarak emin olmak için daha sonra evde gebelik testinizi de yaparsınız. gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik
Şiş Ve Hassas Memeler
Gebeliğin erken belirtilerinden birisi şiş ve hassas memelerdir. Bunun nedeni hormon düzeylerindeki artıştır. Memelerdeki bu rahatsızlık hissi, adet kanaması öncesinde olan durumun biraz daha artmış şeklidir. Gebeliğin ilk üç aylık döneminden sonra, vücut bu hormon değişikliğine alışacak ve rahatsızlık hissi de azalacaktır.

Halsizlik
Gebeliğin erken dönemlerinde görülen halsizlik, bitkinlik, yorgunluk gibi şikayetlerin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak progesteron hormonundaki hızlı artışın buna neden olduğu sanılmaktadır. Üç aydan sonra kendinizi daha enerjik hissedeceksinizdir. Ancak gebeliğin son dönemlerinde, artan yükünüz ve gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik gebeliğin yaptığı diğer rahatsızlıklar nedeniyle gece uykularınız zorlaşacağı için, bu şikayetiniz tekrar ortaya çıkacaktır.

Tutunma Kanaması
Bazı kadınlarda gebeliğin 11 veya 12. gününde çok az miktarda vajinal kanama olur. Bu süre tam da adet kanamanızın geciktiği döneme denk gelir. Kanamanın nedeni, tam olarak bilinmese de, döllenen yumurtanın, kandan zengin rahim dokusuna tutunmasıdır. Bu süreç, döllenmeden sonraki altı günden sonra başlar. Kanama çok az olur ve yalnızca bir veya iki gün sürer. Kırmızı lekelenme şeklinde veya pembe- kahverengi akıntı olarak gelebilir. Kanamanız özellikle ağrı ile beraber olduysa dış gebelik belirtisi olabilir. Bu durumu doktorunuza bildirmeyi ihmal etmeyin.

Bulantı Ve Kusma
Çoğu gebe kadında sabahları olan bulantı ve kusma, döllenmeden sonraki bir aya kadar olmaz. Ancak bazı kadınlarda bu durum biraz daha erken başlayabilir. Ayrıca sadece sabahları da değil tüm gün hatta geceleri de devam edebilir. Gebelerin yaklaşık yarısında, üç aydan sonra bulantıda azalma olur. Diğer yarısında ise bir ay daha veya daha da uzun süre devam edebilir.

Kokulara Karşı Artmış Hassasiyet
Eğer yeni gebe kaldıysanız salamlı sandviç veya bir fincan kahve kokusu sizi çok rahatsız edebilir. Hatta bazı kokular öğürme refleksinizi tetikleyebilir. Tam olarak bilinmese de, bunun nedeninin vücudunuzda hızla artan östrojen hormonunun yan etkisi olduğu sanılmaktadır. Daha önceden severek yediğiniz bazı gıdaların artık, aniden size kötü gelmeye başladığını hissedebilirsiniz.

Karında Şişlik Olması
Gebeliğin erken dönemindeki hormonal değişiklikler nedeniyle, tıpkı adet kanaması öncesi dönemindeki gibi karın şiş hissedilir. Bel ölçünüzü biraz artmış hissetseniz bile rahminiz halen oldukça küçüktür.

Sık Tuvalete Gitme
Gebe kaldıktan kısa bir süre sonradan itibaren sürekli tuvalete gitme ihtiyacı hissedersiniz. Çünkü gebelik sırasında, vücudunuzdaki kan ve diğer sıvıların miktarı artar. Bu da böbreklerinizden geçen sıvının artması demektir. Böylece mesaneniz daha sık dolmaya başlayacaktır. Bu belirti ilk altı haftalıkken başlar ve gebelik ilerledikçe devam eder, hatta bazen daha da artar. Çünkü büyüyen bebeğiniz de artık mesaneye baskı yapıyordur.

Adet Gecikmesi
Eğer adetleriniz çok düzenli ve kanamanız her ay zamanında oluyorsa, belirtiler başlamadan da gebelik testi yapabilirsiniz. Ancak adet kanamalarınız çok düzenli değil, veya bunu takip etmiyorsanız, bulantı ve memelerdeki hassasiyet gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik ile diğer belirtiler size adetinizin geciktiğini hatırlatacaktır.

Vücut Isınızın Yüksek Kalması
Eğer vücut ısınızı takip ediyorsanız, vücut ısınız 18 gün boyunca hep yüksek kaldıysa muhtemelen gebesinizdir.

Gebelik Testinin Pozitif Çıkması
Evde yapılan gebelik testleri, olması gereken adet kanama tarihinizden bir hafta sonra tam olarak sonuç vereceklerdir. Daha erken sürede yaptığınız ancak negatif çıkan testleri birkaç gün sonra tekrarlamakta fayda vardır. Evde yaptığınız gebelik testi pozitif çıkarsa doktorunuzdan randevu alıp durumunuzu belirtin.

Ben incir kürü ve havuc kürünü beraber uyguladim yaptigim incir kürü:
8-9 inciri yariya böldüm yarim litre suda 15.dk kaynattim. Sonra 4 tane kart olmayan gevrek havucu 3-4 bölüp yine yarim litre suda 20.kaynattim. Sonra ikinisini birbirine karistirp cam bir sürahiye süzdüm. 2-3 günde bir taze yaptim. 15 gün boyunca ictim. Ikisinin karisimi bu suyu icinde yumurta sayisi artiyormus ve yumurta catlamasi kolaylasiyormus. Ama bana yaramadi orasi baska

Saolun kızlarrrr....(
elden bişey gelmiyor iştee daha net diil olduğum ama akıntımla karışık gördüm akşama çözülürüm sanırım.allahtan hayırlısı ((

ben kaçar kızlar kızım uyanır birazdan haydin işlh hayırlı haberlerinizi alırım teker teker:) sırf sizin haberleri alabilmek adına giriorum her gün :) :) haydin kendinize çok çok ii bakın

canım 5 ay cok bir zaman değil ben ilk bebeğime 10 ay sonra hamıle kalabilmiş bir sorunda yoktu korununca gec olabiliyor
ama sende eşinde dr gidin bir problem olmadıgından emin olun

ben geeldiiimm..nasılsınız canlar..doktora gıttım geldım nihayet.ultrasonda bısey gorunmedı.kan testı yapıldı degerım 696 cıktı.cok yenı dedı doktor tebrik etti.pazartesı tekrar bakılacak hormon sevıyesıne..gelişme olur inş..seviniyim mi sevinmeyim mi bilemedim:44::44::44:.anneme söylesem mi beklesem mi:44::44::44:

sevin tabi. sevinmiceksin de napıcaksın ki? bak mesela ben çok sevindim :))) maşallah. allah nazarlardan saklasın...
valla ailene söyleme konusunda bilemedim istersen biraz daha bekle söylemek için.. iyice yerleşsin mercimek.... ay ne bilim heyacandan dayanamazsın ki söylersin gibi :))))

değerin güzel canım günlük 2 ye katlaması gerekiyor degerin sanırım 4 hafatalık falan ben ilk yaptırdıgımda değerin 450 falandı adetim 5 gün geciyordu

seviniyim o zaman ..Allahım sağlık versın inş. haber verme konusunda bıraz daha beklıyım en azından pazartesıden sonra.folidoce yazdı doktor nöbetçi eczanede yoktu.kolay bulunmuomuş.bulcaz artık

seviniyim o zaman ..Allahım sağlık versın inş. haber verme konusunda bıraz daha beklıyım en azından pazartesıden sonra.folidoce yazdı doktor nöbetçi eczanede yoktu.kolay bulunmuomuş.bulcaz artık

canım tebrik ederim...
RABBİM KUCAĞINA ALMAYI DA NASİP ETSİN İNŞALLAH...
folidoce ben kullanıyorum..
kolayca da buldum...
folidoce diğer folik asitlere göre b12 vitamini var içinde...
fiyatı 10 lira falan..

pearl tebrik ediorum canım seni... allah sağğlıkla kucağına almaı nasip etsin... annenlere de bence bebeği görünce 6. 7. haftada görünür kesesi... o zaman söyle istersen biliorum zor ama :) :) :)

canım tebrik ederim...
RABBİM KUCAĞINA ALMAYI DA NASİP ETSİN İNŞALLAH...
folidoce ben kullanıyorum..
kolayca da buldum...
folidoce diğer folik asitlere göre b12 vitamini var içinde...
fiyatı 10 lira falan..
tesekkur ederım canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.. ben ilçedeyim malum haftasonu olunca imkanlar kısıtlı..yarın merkeze bakcm, bulamazsam orduya gecerım..

tesekkur ederım canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.. ben ilçedeyim malum haftasonu olunca imkanlar kısıtlı..yarın merkeze bakcm, bulamazsam orduya gecerım..

İnşALLAH canım...
keseyi 5+5 gibi de görebilirsin...

pearl tebrik ediorum canım seni... allah sağğlıkla kucağına almaı nasip etsin... annenlere de bence bebeği görünce 6. 7. haftada görünür kesesi... o zaman söyle istersen biliorum zor ama :) :) :)
gözümle bi görym dımı..annemden de bişey saklayamam yumurtlarım hemen ama neyse ben beklıyım, Allah korusun kotu bı durum olursa onlar da uzulmesın

Slm arkadaşlar ben yazılara pek katılmıyorum ama hepinizin yazılarını okuyorum. Bir hafta var adetime eğer belirtilerim artarsa test yapıcağım inş.

ay sıkıldım ya kasıklarım ağrıo ya hasta olursam offffffffffffffffffffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…