Evet ne yazık ki şimdi trend hale getirilip şatafata boğuldu bu anlamı kötü, pis adetler...
Ben bu nedenle hiç birini uygulatmadım gayet sert durdum. Böyle böyle biz bitireceğiz bu kötü zihniyetlilerin eskiden beri uygulayarak gelenek adını taktıkları adetleri. Umarım bitireceğiz yani.
Bar yolu ne oluyor.
Sonra o dönüp dolaşiyor sende bedavaya geldin zaten ne merakliymişsın oluyor.Bide kaynananin diline duserse vayy haline.Adam haklı bayanlar dağılın
Aynı benim kafadan. Hayat felsefem; Ne gerek var
Adam elalemin eğlencesine yedireceği parayı, gitmiş arabaya vermiş. Çok mantuhku
Bence bu düğünler, kınalar, bilmem neler topyekün fuzuli masraf..
Bar yolu yazınca değişik birşey heralde dedim :)Var demek istemiş :)
Sonra o dönüp dolaşiyor sende bedavaya geldin zaten ne merakliymişsın oluyor.Bide kaynananin diline duserse vayy haline.
Ayy çok üzüldüm inanın. . Ya altındı para için değil insan kendini değersiz hissediyor. .istemeye eli boş mu gelecekmiş? adeti geçtim ayıp ya hu. Benimde eski sözlüm adetleri bilmediğini söylerdi ailecek. ben de inanırdım. benim eller kollar bomboş, ee bilmiyor insanlar modunda gezerken bir düğünlerine katılmamla hayatımın en büyük üzümlü keki hissetmiştim kendimi. Kız verirken adetleri var, el kol dolduruyorlar ama kız alırken adetleri yokmuş meğer.
Zaten adetlerin anlamı değişince bitmiş olmuyor mu? İnsanlar eğlenecek yani adı kına olmasın gelin hamamı olmasın adına takılcak bir durum yok ki... Bekarlığa veda partiside desen aynı şeyleri yapıcaksın... Bu kadar kasmak gereksiz geliyor bana da. Ben bütün adetleri yaptım hamam yaptık ama sadece kendi tanıdıklarımla yaptık... Kına da yakıldı ama aklımın ucundan kurban olmak kelimesi dahi geçmedi ki 4-5 saat süren bir olayda kına kısmı toplasan 15-20 dk dır.... Kardeşim kırmızı kuşakta bağladı hiç bir anlamı yoktu benim için... Çok takılıp canla başla savaş açıp yıpranmaya hiç gerek yok...
Pardon da siz daha evlenme teklifi bile almamışsınız ki zorla adama daha tektaş alacaksın diyorsunuz bu sizin demenizler alınacak bir şey değil ki kendinin düşünmesi lazım. Evleneceğimiz gün teklif edecek herhalde diyorsunuz herhalde teklif almadan şıp diye evleneceksiniz. Hem evlilik çiçek çikolatadan mı ibaret yahu bu çocuğun ailesi var elbet yol yordam biliyorlardır tabii ki alyansınız alınacak asıl önemli olan ev düzmek bunun eşyası var evi var yani siz tutmuş isteme günü getirilecek olanlara takmışsınız çocukta ben yapmam öyle şeyler dememiş ki bunlar zaten herkesin bildiği yaptığı şeyler ailesi de halleder onları çok tuhafsınız yan önce bir teklif alın ciddileşsin de olay.
Bar yolu ne oluyor.
Şunu yapalım şöyle olur demek işlerine gelmiyordur :)Ben bana teklif edeceksin şunu yap bunu yap demedim olay şöyle gelişti 55binlik araba için krediye başvurdu ben de dedim ki bak söz nişan düğün kapıda
O da dedi ki söz dediğin en fazla bin TL
Ben de dedim 1000 i aşabilir haberin olsun
Sonra dedi bi alyans değil mi alacağimiz bi de yol parası daha ne kadar tutabilir dedi
Ben de tektaş felan takılıyor yanlış anlama ama dedim
Ne tektaşı ya ben onu evlenme teklifi ederken çok sonra takicam dedi
Yani sırayı bilmiyor
Ailesi var dediniz de şöyle yol gösterecek bi Anadolu insanı değiller şunu yapalım şu şöyle olur böyle olur diyeni yok . Tek umudum su an iki arkadaşı evleniyor belki onların nişanında düğününde kendine ip uçları çıkarır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?