- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.582
- 408
Umarım bu mesajınızı bana para avcısı muamelesi yapan bazı arkadaşlar da okumuştur çünkü resmen olayı ozetlemissiniz
Bben de bundan korkuyorum isteAdetler umrumda olmadı.
O zamanlar çalışmıyordu eşim 200 tl lik tek taşla evlenme teklif etti.
Pırlanta falan görmedim.
Benim annem bize hep şunu der.
İsteyerek yaptırdığınız bir şey sizi mutlu edecek mi?
İstemeyin. İsterseniz benim kızım değilsiniz..
Öyle diye diye kendi kendimizi evlendirir gibi evlendik.
Sonra da paspas kadar değerimiz olmadı.
Açık açık isteyen, zora sokan arkadaşlarım baş tacı oldu benim.
Anladım ki doğrusu istemekmiş.
İste kardeş iste. Boşver.
+100Zaten bu yeni nesil erkeklerin neredeyse çoğunluğu, adet sevmiyorum diye masrafa girmezler.
Kadın da çalışmalı, maddi özgürlüğü olmali derler ama hem iş hayatını hem ev hayatını hem de çocuk olunca bebek bakımını kadına yikarlar.
Kadın hem maddi gelir getirir eve hem evi idare etmeye devam eder.
Erkek kalkıp bir salata yapsa, temizliğe yardım etse kadınlar için iyi koca olur.
Ben bizim ozgurlestigimizi değil daha çok amelelestigimizi dusunuyorum arkadaşlar.
Şu kırmızı kuşak bakireliğin simgesi diye burada duydum.
Bizde gayret kuşağıdır o.
Baba, abi ya da aile büyüklerinden bir erkek düğünün sonunda dualarla bağlar geline. "Gayretli ol, güçlü ol kızım" diye diye.
İki defa evlendim. Her ikisinde de bağlattım, yine olsa yine bağlatırım. Ana baba duası almak kadar muhteşem bir olay var mı?
Günaydın.Anlamını masumlaştırmak için diyorlar o gayret kuşağını. Ama kırmızı oluşu falan hep malum semboller.
Zaten aklı sekste bir toplum olduğumuzdan pek çok adetin anlamı da bu.
Kuşak bekareti simgeliyor ne yazık ki en azından çıkışı bu sonradan modernize edilmiş olabilir tabii. Bu kına gecesi de kocasına kurban olsun diye yakılıyor mesela. Bu adeti de istedikleri kadar allasınlar pullasınlar ben kına yakmam kimseye de kurban olmam.
Gelin hamamı da Osmanlı zamanında kaynanalar kız bakire mi yoksa değil mi anlamak için yapılırmış, oradan gelen bir adet yine.
Şimdi bize sempatik gelen bu üç adette kötü anlamları olan gelenekler esasında ne yazık ki.
Geline kına yakılır, ailesine, kocasına kurban olsun diye.Anlamını masumlaştırmak için diyorlar o gayret kuşağını. Ama kırmızı oluşu falan hep malum semboller.
Zaten aklı sekste bir toplum olduğumuzdan pek çok adetin anlamı da bu.
Kuşak bekareti simgeliyor ne yazık ki en azından çıkışı bu sonradan modernize edilmiş olabilir tabii. Bu kına gecesi de kocasına kurban olsun diye yakılıyor mesela. Bu adeti de istedikleri kadar allasınlar pullasınlar ben kına yakmam kimseye de kurban olmam.
Gelin hamamı da Osmanlı zamanında kaynanalar kız bakire mi yoksa değil mi anlamak için yapılırmış, oradan gelen bir adet yine.
Şimdi bize sempatik gelen bu üç adette kötü anlamları olan gelenekler esasında ne yazık ki.
Geline kına yakılır, ailesine, kocasına kurban olsun diye.
Koç'a kına yakılır Allah'a kurban olsun diye.
Askere gidecek erkeğe yakılır, vatana kurban olsun diye.
Kırmızı kuşakta aynen dediğin gibi masumlastiriliyor ama bekareti simgeler.
etraftan çok etkileniyorsunuzSize yemin ederim benim için önemsiz şeyler sadece huzurum olsun başka bir şey istemem
Anneannemden örnek vereyim konuyu açtı ben de anneanne onun adet kavramı yok ne bileziği dedim
O da dedi ki 4-5 cocugunla bekâr adama mi variyon bi ince bileziği çok mu görecek sana dedi
sevgiliniz çok mantıklı bi insanBu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi
bu adam ne iş yapıyor?Öncelikle merabalar
3yillik ilişkim.yakin zamanda (olabilirse) isteme+ söz olacak aynı gün
Benimki Bulgar göçmeni ve ne olur yanlış anlamayı sosyete diye tabir edebileceğimiz bir ailede yetişmiş
Söz öncesi pahalı bir araba soktu araya(krediyle) ben de karşı çıktım bak söz nişan düğün kapıda altından kalkamazsin dedim
O da sözde ne kadar masraf olabilir ki en fazla yol parasıyla felan 1000 tl onu da bulurum merak etme dedi
Ben de bak tektaş bile 1500 bunun alyansi var çiçeği var çikolatasi bar yolu var dedim
Ne tektaşi ya ben onu evlenme teklifi ederken takicam dedi (artık düğün sabahı mi edecek nedir)
Ben de dedim ki bak aile akraba laf eder eleştirir kimseye laf dusurmeyelim dedim
Ki kızlar babamı karşıma alarak bu yola çıkıyorum adam istemiyor
E bak bulduğun kişi seni bi şeylere layık gormedi diyecek
Bar yolu ne oluyor.Öncelikle merabalar
3yillik ilişkim.yakin zamanda (olabilirse) isteme+ söz olacak aynı gün
Benimki Bulgar göçmeni ve ne olur yanlış anlamayı sosyete diye tabir edebileceğimiz bir ailede yetişmiş
Söz öncesi pahalı bir araba soktu araya(krediyle) ben de karşı çıktım bak söz nişan düğün kapıda altından kalkamazsin dedim
O da sözde ne kadar masraf olabilir ki en fazla yol parasıyla felan 1000 tl onu da bulurum merak etme dedi
Ben de bak tektaş bile 1500 bunun alyansi var çiçeği var çikolatasi bar yolu var dedim
Ne tektaşi ya ben onu evlenme teklifi ederken takicam dedi (artık düğün sabahı mi edecek nedir)
Ben de dedim ki bak aile akraba laf eder eleştirir kimseye laf dusurmeyelim dedim
Ki kızlar babamı karşıma alarak bu yola çıkıyorum adam istemiyor
E bak bulduğun kişi seni bi şeylere layık gormedi diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?