adetlere karşıymış...

Kırmızı kuşağın anlamına çok şaşırdım ben şok ben manşet. Bizde de var o adet hatta 3kere çözüp bağlarlar o 3un de bi anlamı var mı hiç şey etmedi ama 3kere öpüşmüs olabilir felan

Şu kırmızı kuşak bakireliğin simgesi diye burada duydum.
Bizde gayret kuşağıdır o.
Baba, abi ya da aile büyüklerinden bir erkek düğünün sonunda dualarla bağlar geline. "Gayretli ol, güçlü ol kızım" diye diye.
İki defa evlendim. Her ikisinde de bağlattım, yine olsa yine bağlatırım. Ana baba duası almak kadar muhteşem bir olay var mı?

Ben adetlere karşı olan birisi değilim. Gerekli şeyler karsilikli konusularak imkanlar dahilinde yapılmalı bence.Sizin nisanli adayiniz ben anlamam öyle adetten falan diyor da yok mudur anne babası yol yordam bilen kişiler. ? Onlardan da ses yok mu?

Yaw he he deseydin ..

gerçekten öyle mi bilmiyorum buralarda bekaret simgesi diyorlar bağlayacak olanlar da o amaçla bağlıyorlar o yüzden bağlatmayı düşünmüyorum

cimri herif,evlemedenöce iyi düşün, cimrilikvar mı eğervarsa kaç heme bence

gerçekten öyle mi bilmiyorum buralarda bekaret simgesi diyorlar bağlayacak olanlar da o amaçla bağlıyorlar o yüzden bağlatmayı düşünmüyorum
Sen bilirsin tabii.
Ama bekaret kuşağı çok ayıp. Bizde mesela bu konularda hiç konuşulmaz bile. Herkesin özel hayatı kendini bağlar.

Sen bilirsin tabii.
Ama bekaret kuşağı çok ayıp. Bizde mesela bu konularda hiç konuşulmaz bile. Herkesin özel hayatı kendini bağlar.

ne güzel... doğrusu da bu zaten... üstelik bekaret kuşağı amacıyla bağlamaları çok büyük bi cinsiyet ayrımcılığı. erkeğe de bağlasınlar ben de izin veririm o zaman belki

Kk geçmişimde ilk kez bir mesajı favorilerime ekledim

Yeri gelince kullanacağım bunu

Yazmak istediklerimi yazmışs

Ben de birinin yazısında denk gelmiştim ve şaşırmıştım şu kuşak olayının bekaret ile bağdaştırılmasına.Çünkü benim bildiğim de sizinkiyle aynı.

Bencede takıda adettendir diye birşey olmaz bu hediye dir, hediyenin miktarı nıda eden belirler alan değil.

Eskiden altın takma adeti de yoktu..
Kiz istenir, baslik parası verilir, nişan bohçası, ceyiz sandığı..
Sandik alınır, erkeğin evine gidilir, belki bir yüz görümlügü takılır.
Artik baslik parasının yerini, altin 'adeti' almış..!!

bi ilk olmanın sevincini yaşamakla birlikte sözlükten alıntıladığımı belirtmek isterim benim düşüncelerim evet ama ilk yazan ben değilim

Evet evet hatırladım bir sözlükten olduğunu ancak bir süredir arıyordum bunu :)
Bu kadar aklımdakileri birebir dökebilirdi

olaylara bakış açınız farklı bxabanızla aynı fikirde olmakla beraber bir çok sorunla karşılaşacak gibisiniz
kolay gelsin

Ya bakalım biz de yakın zamanda düşünüyoruz. Sevgilimin ailesinin bu konuda neler yapacağını bilmiyorum ve sormam da zaten hiçbir şey de sipariş etmem. Keşke benimkiler de böyle olsa ben çok bunalıyorum gelenek görenekten. Annem ısrar etmese kına bile düşünmem sade bir nikahla hallederdim her şeyi kesin.

Yahu madem çok dert ediyorsun elalem ne der diye...

Birlikte gidin tek taş alyans bilezik ne gerekiyorsa hepsinin sahtesini alın... Durumu yoksa böyle yapın...

Sen Bu adamı çok seviyorsun madem fedakarlık yapabilirsin o halde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…