adetlere karşıymış...

Seven insanın senin yüzünü yere egdirmemesi lazım. Hatta babanı yanıltmak için her şeyi fazla fazla yapması gerekir.

ben adama hak verdim hiç sevmem böyle adetler yani kim eleştiri yaparsa yapsın boşver

Bu yaptıkları bana adet karşıtı olmaktan ziyade maddi kulfetten kaçmak gibi geldi. İstemiyorsan hani bohça falan yapmazsa ama ailelerin beklediği bazı temel şeyleri de yapmazsan göze batar. Nitekim New York ta yaşamıyoruz.

Bulgar gocmenleri gosterisi seven insanlardir. Burada gocmen olan bi arkadas daha belirtti sadece sozde bile kac kiyafet degistiririz fln diye.
Eli de siki insanlardir Allah icin.
Bana erkek arkadasiniz adetler bana gore degil ayagiyla sizi yiyor gibi geldi.
Kendi gibi gocmen birisini alsa aynisini yapabilecegini hiiic sanmiyorum

Ha bana kalirsa evlilik surecinde maddiyat kesinlikle problem olmamali ama daha onemlisi kisiler de birbirlerini saklamamali.

Tek taşın fiyatını niye bu kadar abartılı buldunuz anlamadım, ben de masraflarımız olacak diye bir cümle kuracak olsam 1.000-1500 lira derdim ki düşündüğü kadar ucuza mal olmadığını anlasın.
Kendine o kadar pahalı bir araba alabiliyorsa ki ayrılma durumunda siz ondan hak talep edemeyeceksiniz ya da kanıtlamak için uğraşacaksınız, siz kendinizi bu kadar zora sokacakken kredi ödemek için o niye üçün beşin hesabını yapıyor? Bence bunun adet bilmemek ya da istememekle alakası yok, sırf gönlünüz olsun diye bile alınmalı, kırmamak için. Seçimlerinizi sorgulamalısınız bence.

Yani ben coxugumu evlendirsem ille su olsun diye dayatmam, orasi da yanlis. Ama istemisler. Isteyenin bir yuzu vermeyenin 2 yuzu derlr ya aynen oyle :) ben damat beyin ukalaligina sinir oldum.
Diretmek değil zaten adam olan yapacağını bilir işte cahilliklerinde böle düzelir diye bekliyorlar sonra boşanma konusu açıyorlar hiç örnek almıyorlar hiç

Bırakın elalem ne derse desin. Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz ve edemezsinizde. O elalemi kotü gününüzde görecekmisiniz ki ?
Benim eşim de yurtdışı doğumlu. Biz adet falan dinlemedik. Söz, nişan birarada hatta eşimin doğum gününde yaptık. Ailem başka şehirde yaşıyor. Gittik yüzük taktık. Pasta yedik döndük.
Düğün içinde kimseye baskı yapmayın. Kim ne takı yapabilirse yapsın zorlamayın. Ayrıca kimseyide karıştırmayın. Gelinliği, davetiyeyi birlikte karar verin.
Önemli olan anlayışlı olmanız.
Daha yolun başındasınız. İkinizin mutlu olacağı şeyleri yapın derim.
Not :Ailenizin isteklerini makul düzeyde yapmaya çalışın, sizde emekleri var üzülmesinler.

Bende pek anlamam bu adetlerden de yuzuk zaten evlilik teklifi sirasinda takilmaz mi? Ve size evlilik teklif etmeden mi gelcekler istemeye?

ben normalde böyle şeylere karşıyım ama konu sahibinin babası bu yüzden bir senedir kızıyla konuşmuyormuş
ben erkek olsam 50 bine araba almak yerine benim için babasını bu kadar karşısına alan kız için her şeyi yaparım
tüm sorumluluk siz de konu sahibi ne bilim çok mu rahat yeterince sevmiyor mu sizi anlamadım erkek arkadaşınız

1500 lük tektaş zaten pırlanta istiyorsan en makulünü söylemişsin ben de mesela pırlanta olmayan tektaş lara anlam veremiyorum. Orda bi sucun yok rahat ol

Maddi olarak hicbir beklentim olmadi hatta bicok seyi kendim yaptim, benim esimde adet falan istemez ,dugun falan sevmez ama ailenin icinde kalmasin davul zurna istesinler onu bile yaparim demisti ki bu bana da aileme de deger verdigini gosterdi .bu sekilde davranmasaydi beni aileme karsi zor durumda biraksaydi ben kararimi bi kez daha dusunurdum bence siz de oyle yapin.

Reactions: anu
Adam kendine güveniyor demek ki sen başta uyarmışsın konuşmuşsun olsun demiş fazla düşünme inş mutlu olursunuz

Evlilik teklifi olmadan neden istemeye geliyorlar. Keske kabul etmeseydin. Ben cok yuklenme derim belki arastirmistir yuklu gelmistir. Cnku 1500 liraya biraz minimini bi tektas bulur. Daha iyisini sonrasinda alabilecektir. Bilezik takintisina karsiyim zaten senin bi isine yaramiyor kolunda dugune kadar bekliyor:) bana 6 tane takildi sözde ama dugunde de taksalar olurdu cunku kullanmiyosun bozmuyosun.

birde adet adet deniyor da Türk orf ananelerinde tek tas yüzük, yok gelin cicegi atma vs var mi?hatta cok kizilcak belki ama o beyaz gelinlik bile yok aslinda...
adet konusunda bu adetler birtek takida mi ortaya cikiyor?hersey usulüne uysun derseniz sizinde o kisinin ailesini donatmaniz gerekir ki yapsanizda laf edicek okan yine eder hicbirsey bulamazsa damadi begenmez bula bula bunumu buldu der rahat olun

Biz göçmeniz. Eşim de. Ama yıllarca istanbulda yaşamış adet falan kopuk insanlarız. Nişandan önce kayınvalidem(nur içinde yatsın) annemi aradı. Nedir, nasıldır sizde adetler diye sordu. Kaçta gelelim falan vs diye. Takı falan asla konuşulmadı. Nişandan bir gün önce gidip tektaş ve alyansları aldık. 4 sene önce hepsine 2500 verdik.

Çiçek, çikolata ellerinde geldiler. Aile biraz görgü biliyorsa zaten almaları lazım. Ben eşime bak çiçek al şunu al bunu yap deseydim boşa tartışmış olacaktık.

Geldiler üç beş takılarını da takıp gittiler. Ama dediğim gibi eşimle yüzgöz olmadım. Ailesinin görgüsüne güvendim.

Bir de 300 liraya tektaş var diyenler olmuş. Hayır efendim onlar tektaş değil taşlı yüzük.

Ayrı kültürlerde büyütüldüğünüz için, adetleri birbirine söylemek gayet normal. Ben sizin yaptığınızda abes bir durum görmedim. Ben ailemden normal zamanda da pahalı hediyeler aldım. Eşim olacak insandan da, aileme karşı herhangi farklı bir his se girmemeleri için istedim. Ki aldığı şeyleri, zaten evlenmeseydik de alabilirdik. Bunlar bizim bütçemizi çok zorlamadı. Zaten onlar ikimizin. Çok da önemi Yok yani!

Ama bu işte en garibime giden, nişan için ayrılan 1000tl. Sosyetik bir aileden diyorsun, o parayı öyle biri sıradan bir cumartesi gezmesinde harcar. Bu sana verdiği önemi gösteriyor.

Diğer Garip gelen; babanın onay vermemesi. O en önemlisi hatta!!!!

Tek taş takılır usulen ..ama bilezik falan gereksiz bence ..ama istiyorsan yapmalı tabi ..

adetlere bende karışıyım saçma sapan şeyleri ama herkes yapıyor diye sürdürmenin hiç bir anlamı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…