Adım adım seçim Ankara’da yaşanan seçim kumpası

ölüyorum grip olmuşum fena halde ama pc başından da kalkmıyorum 2 dk kalktım hemende bir gelişme olmuş
diğer ilçelerde de bekliyoruz inşallah bu sayımları..

Valla sabah 5 bucukta eve geldim neredeyse 24 saat seçim yerindeydim ama uyandım 10 bucukta halada uyuyamıyorum sersem gibiyim.Cümlelerim bile düşük Geçmiş olsun canım bu arada.

Dünkü seçimden sonra artık twitter'a çok itibar etmiyorum ama Mansur Yavaş'ın facebook hesabında şu yazılı

Bugün yoğun bir şekilde seçimde meydana gelen usulsüzlükleri inceliyor ve itirazlarımızı hazırlıyoruz. Yarın 15:00'da YSK'ya sunacağız.

Sizler de beyanlarınızı maille ihbarankara@gmail.com,telefonla 2074027,faxla 2074022 veya formla http://......./1gHnX8M iletebilirsiniz.

Birleşe birleşe kazandık fakat çeşitli oyunlarla irademizin önü kesilmeye çalışılıyor. Birleşe birleşe sahip çıkalım. #AnkaraSandıkİhbarı

Bu arada fark 26bine inmiş ve Cankayada açılmayan 250 üstünde sandık varmıs.

Herşeyin hayırlısı keşke hilesiz hurdasız alabilseyi Gökçek bizde o meşhur '' milli irade'' diyebilseydik.İsterdim.Hemde çok.

Tamam ben haksızlığa elbette dediğim bişey yok ama türkiye genelide mi haksız! benim demek istediğim o. Bi
şekilde oldu bitti herkese ama herkese hayırlı olur inşallahh......

Tamam ben haksızlığa elbette dediğim bişey yok ama türkiye genelide mi haksız! benim demek istediğim o. Bi
şekilde oldu bitti herkese ama herkese hayırlı olur inşallahh......

Siz topiğin içeriğini okudunuz mu ? Söz konusu oy hırsızlığı Ankara ve birkaç şehir veya ilçe için Türkiye geneli neye itiraz edilmiş ?
Herkes saygısını gösterip seçim sonuçları bu millet kararını verdi dedi ki öyle de zaten.

Ankara 'da sandık tutanakları aranıyor: 1097,1194, 1214,1249, 1295,1457,2113,237,2440,2508 3144-45-46-47 3195,3225,3294,3320,3340,3407,3521

Istanbulda oy verdiğim ilçe AKP ve CHP'ye oy verenler diye ikiye bölünmüş durumda
Biz CHP seçmeninin çoğunluk olduğu taraftayız
Oylar verilirken kapalı bir bayanın(kapalı olmasıyla sorunum olduğundan değil olayı açıklamak için belirtiyorum.)her odaya girip çıktığı
Elinde bir anahtar olduğu ve kilitli bir odayı açarak sık sık girdiğ, görülüyor
Etrafındakiler de bu kişiye hep abla diyorlar
Seçmenler şüphe duyup kim olduğunu soruyorlar
Kadın belediye başkan yardımcısıyım diyor
Kimlik istiyorlar,öyle bir kimliği vs yok
Kadının yanındaki gençlerle seçmenler arasında tartışma başlıyor
Herhangi bir partinin okulda oda alması yasak zaten
Neyse tartışmalar,bağırmazlar derken iki beyaz doblo türü araba geldi ve bir sürü genç indi arabalardan
Neler oradakilerden biri AKP ilçe gençlik başkanıymış ve diğerleri üyeleri
Resmen huzursuzluğu büyüttüler,sakinleşen olayı büyüttüler
Sonra o bayan okul aile birliğinden vs vs dendi
Düşünün bir telefonla iki minibüs adamla gelip hakkını arayan insanlara saldırdılar ki bu bölge CHP nin çoğunluk olduğu bir yer
Daha ücra köşelerde nasıl bir baskı ve neler vardır bilemiyorum

Seçim açısından en sevindirici noktalardan biri Türkiye genelinde katılımın %89 civarı olması...Diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça yüksek bir durum bu ve demokrasi adına gerçekten çok sevindirici. Ama keşke sadece oy atıp evimize gelsek ve her şey tertemiz bir şekilde sonuçlansa. Kimse oy çuvallarının üzerinde uyuyarak sabahlamasa...

Muğla’nın Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan itirazlar ve tekrar yapılan sayımlar sonucu belediye başkanlıkları AKP’den CHP’ye geçti.

Köyceğiz’de CHP’den mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay ile AKP’den Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan oldu. Dün gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda AKP’li Kamil Ceylan’ın 10 oy farkla önde olduğu açıklandı. Bunun üzerine CHP bu duruma itirazda bulundu. Yeniden yapılan sayım sonrası CHP’li Salih Erbay’ın 4 oy farkla başkanlığı kazandığı açıklandı. Salih Erbay’ın 10 bin 217 oyuna karşılık, Kamil Ceylan’ın 10 bin 213 oy aldığı belirtildi. AKP’nin sayıma itiraz edeceği öğrenildi.

Dalaman’da ise; MHP’li mevcut Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, AKP’li Süleyman Camuzcuoğlu ve CHP’li Muhammet Şaşmaz arasında geçen seçim mücadelesinde ilk yapılan açıklamaya göre; AKP’li Süleyman Camuzcuoğlu’nun 8 oy farkla seçimi kazandığı, CHP’li Muhammet Şaşmaz’ın ikinci, MHP’li Sedat Yılmaz ise 220 oy farkla üçüncü sırada yer aldığı açıklandı.

CHP’liler yapılan sayıma itiraz etti. Tekrar yapılan sayımda CHP’li Muhammet Şaşmaz’ın 7 bin 294 oy ile seçimi kazandığı, AKP’li Süleyman Camuzcuoğlu’nun 7 bin 282 oy aldığı, MHP’li Sedat Yılmaz’ın 7 bin 210 oy ile seçimi kaybettiği açıklandı. Dalaman’da da AKP ve MHP’nin sayıma itiraz edebileceği kaydedildi.

Dün gerginliğin yaşandığı Yatağan İlçesi’nde seçimi, tekrar yapılan sayımın ardından CHP’li Hasan Haşmet Işık’ın kazandığı bildirildi.

http://telgrafhane.org/itirazlar-sonuc-verdi-chp-o-belediyeleri-aldi/

Arkadaşlar ankarada olanlar chp genel merkeze gitse? pclerinizi de alıp, ucundan kıyısından destek olsak? twiterdaki çağrıdan sonra ankaralı arkadaşlarımı haberdar ettim, hoş zaten haberleri varmıi..Kendiniz gidemiyorsanız bile eşinizi dostunuzu haberdar edin, destek olalım hep beraber.

Buradan elimden bişey gelmiyor kahroluyorum. Eğer bu itirazlar yerini bulacaksa nolur elimizden geleni yapalım...

sandıklara hem melih gökçek
hem de mansur yavaş itiraz etmiş sanırım
şimdi haberlerde gördüm
nasıl olacak merak ediyorum

Son düzenleme:

Ankarada olsam saniye durmazdım giderdim 4-5 saatlik uykuyla dursamda kesinlikle.Çok ciddi bir şekilde tutanak ve oy göstergelerinde dengesizlik var.
Bişeyler yapılsın.Sonuc değişmese bile en azından hakkımızı aradık sonucuna öyle kabullenelim.

ben annemin işi dolayısıyla gidemiyorum malesef

Bazı yerlerde usulsüzlükler tespit edilip itirazlar yerini bulmuş canım, bu ülkede biraz olsun adalet kaldıysa ankara için de aynı şey olacaktır diye ümit ediyorum..

sandıklara hem melih gökçek
hem de mansur yavaş itiraz etmiş sanırım
şimdi haberlerde gördüm
nasıl olacak merak ediyorum

Sabah 6 da başkanlığını ilan etti kutlamalara başladı ne diye itiraz ediyo ki acaba İ.melih gökçek.
Daha açılmayan yüzlerce sandık var bu arada.
Bu arada resmi itirazı yarın 15:00da yapıcakmış Mansur Yavaş.Şu anda deliller toplanıyormuş.

Son düzenleme:

şimdi haberlerde gördüm
hem kutlama yaptığını gördüm sonra da bunları söyledi
ben sadece mansur yavaş itiraz ediyo sanmıştım şaşırdım o yüzden
%3lük oyumuz sayılmadı ya da kayıp gibi birşey dedi
itiraz edicez dedi

Şu an genel merkez yeterince kalabalık zaten asıl destek gece lazım sabaha kadar dayanamaz orda ki insanlar zaten dün geceden beri ordan oraya koşuşturdular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…