Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

Seyahat kıyafete para harcamayı gerektiren bir etkinlik değil mi aslında? Kıyafete para harcamam dedi konu sahibi o açıdan ben de şaşırdım.
Sezon sonu indiriminden eğer ihtiyacım varsa alıyorum :) Gezerken rahat kıyafetleri tercih ediyorum. Yani sıradan dışarı çıkarken giydiğim bir kıyafetle Viyana'ya gidebilirim. Hatta gittim :)

Ben de pinti olduğunu düşünmüyorum. Kimi yeni yerler görmeye harcar parasını kimi kitaba eğitime harcar, kimi de evim arabam olsun der...Öncelikler farklıdır. Tabi bir de kişinin sağlığı iyi olmalı bunları gerçekleştirmek için.
Ben seyahate çıkacağım zaman üstelik yurt içindeyken bile mecburen 1-2 yeni şey alıyorum. Yurt dışına giderken iklim ve doğasına göre mutlaka kıyafet alımı oluyordur bence...

15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu
Bunu bu şekilde hesaplamak sizi yormuyor mu? Bence ileriye dönük kendinize zarar verebilirsiniz hayallerinizi gerçekleştirmek uğruna.

Aslında biraz açıklayabilirim bu kısmı. Ben dikiş dikmeyi çok seviyorum. Ve kumaş kalitesi benim için vazgeçilmez. Mesela benim 20-30 liraya alıp dikeceğim bir elbise mağazada 200 lira. O yüzden de pek tercih etmem alış veriş yapmayı. Ha bir de dikiş dikmeyi bilenler beni anlar inanılmaz adi kumaştan yapılan kıyafetler bile marka olunca alıcı buluyor. Ama kot pantolon dikecek mont dikecek halim yok. Onda da rahat ve kaliteli bi iki çeşit alıyorum. O gözüme gelmiyor ama eskimeden de gidip başka almıyorum. Bazıları sıkıldım bundan deyip giymez ya. Ben severek alır severek giyerim

Sezon sonu indiriminden eğer ihtiyacım varsa alıyorum :) Gezerken rahat kıyafetleri tercih ediyorum. Yani sıradan dışarı çıkarken giydiğim bir kıyafetle Viyana'ya gidebilirim. Hatta gittim :)
Ben seni takdir ettim aslında ama ne için biliyor musun? Ne hayallerinin peşindesin diye ne de tutumlusun diye...Pinti olduğunu da düşünmüyorum..
Arkadaşlarının senin hakkındaki düşüncelerinin farkında olmana rağmen onların istediklerine boyun eğmemeni, kendinden taviz vermemeni takdir ediyorum. Şöyleki istemediğin halde gücenmesinler, hakkımda olumsuz düşünmesinler diye onların istediği gibi hareket edebilirdin..

aynen aliuordur sanirim zaten bi yerde bahsetmis galiba aliyorum sezon sonu indiriminden diye
ama ne biliyim siz de yazmissiniz cidden bazen saglik sorunu oluyo bazen baska bisey cikiyo o biriken para gidiyo yani hayat bu belli olmuyo ki getirisi götürüsü ben cok planci bi insan degilimdir "amaaan ne zmn olcem belli degil ye gitsin " diye dusunurum :)
ama kinu sahibi pinti degil iyi hos hayallar falan da biyle yaparsa cidden arkadasi kalmaz ki
onceligi ne onu bi dusunmeli hayaller mi arkadaslik mi ???
ikisini de diyorsa eger 1 senede biriken oarayi 2 sende biriktircek hayallerine 1 sene ara vercek hem de arkadaslariyla vakit gecircek
su gun gelemem bu gun gelemem dersen yalniz kalirsin konu sahibi arkadasim...
hayaller iyi hoş da arkadassizlik da cok kotu insan bazen dertlescek birini ariyo...

Kaldım zaten kızlar çok arkadaşım kalmadı. Asıl konu pintilik ve hayallerdi ama arkadaşımın çok olmamasına da açıklık getirmiş oldum. Dediğiniz gibi dengelemeye çalışıcam. Yılda bayram seyran yıllık izin hepsini değerlendiriyordum. Birinden vazgeçmek kararı aldım

Hayaller sizi yasadiginiz ortamda sosyal hayattan soyutluyor sanki biraz. Eğer bundan rahatsız değilseniz tercihleriniz kimseyi ilgilendirmez. Bi de bence her şeyin aşırısı zarardır. Bir şeyleri yapmaya çalışırken başka yerden başka şeyler kaçırıyor olabilirsiniz bunu denge çözer.

Cidden çook tatlı biri, varlığı bile kendimi amaçsiz hissettiğim zamanlarda bana kuvvet veriyor:)
Herkesin arkadaştan beklentileri farklıdır.
Ben de sırf ortama uyum sağlayabilmek icin gereksiz para harcayacak şeyler yapmayı sevmiyorum . Erkek arkadaşım yurtdışından geldiğinde bile İstanbul'un en güzel yerlerine götürüp piknik yaptırırdim. Çaysa çay, şarapsa şarap...harika zaman geçirmek için bir kafeye ikiyuz lira bırakmamıza ne gerek var ki?
Benim arkadaş grubum da sinemaya gitme planları yapardı, birisi 'gitmişken IMAX'a gidelim' derdi, hoop, 40 lira para
Ne gerek var?
Sonra ipleri eline aldım. Artık neredeyse hep devlet tiyatrolarina gidiyoruz ,9 TL 'ye :)
Sinema-bovling diye tutturanlari kirmiyorum sali-persembe-bir alana bir bedava kampanyalarına falan denk getiriyorum. Sırf çok param gitmesin diye grubun organizatörü oldum resmenÇünkü onlara bıraksam , 'ayda bir arkadaşlarımla eğlenmeyeceksem neden çalışayım ki' modundalar, maksat iyi zaman geçirmek diye değmicek şeylere para saçar dururlar :)
Ayrıca size tavsiye, eğer ekonomik yaşamak istiyorsanız Grupanyanin, fırsat.me gibi sitelerin deli indirimleri var.
Ben mesela 1 yıllık dil kursumu (ki çok kaliteliydi,hocalarımız yabancıydı) Grupanya indirimden 350 liraya almiştim. Oysa çevremde dil kursuna giden insanlar başka başka firmalardan iki üç milyara kurs aldılar, benim fiyatı duyunca da 'ucuz etin yahnisi yavan olur' modunda,göz devirdiler :)
Aynı şekilde bu sene başka bir kursa gitmek istiyordum, ismek'in ücretsiz bir kursunu buldum,çok da memnunum :)
Dövme yaptıracaktım, her yer gösterdiğim modele ucyuz beşyüz derken fırsat.me sitesinden kampanya buldum, 79 liraya yaptırdım (4 sene geçti, hiç bir problemim yok)
Özel birini özel bir yemeğe gotureceksem yine o sitelerden kupon alıyorum, 100 dakikalık güzellik salonuna başkaları ikiyuz lira öderken ben kuponumla 29 liraya giriyorum:)
Hayatı herkesten daha kaliteli yaşıyorum ama cooook daha ucuza:)
İnsanlar arastirmadiklarindan bilmiyorlar. Çok para vermeyi de marifet zannediyorlar.
Sizin o bir kahvaltıya 90 lira veren arkadaş modelini çok iyi biliyorum,onlardan biri de Annem mesela. İki yer olsun biri pahalli biri ucuz ,hemen pahalliya koşar
Ankara'ya gidecek- İki bilet var, biri çok ucuz Pegasus,biri otuz lira pahallidan THY
Tutturur THY'den al diye :)
Niye?
Sırf pahalli diye:)
Öyle insanlarla ne kadar az takilsaniz o kadar işinize gelir bence :)

* Sizin arkadaşlar beni görse ne derler acaba
Geçen sene Eylül ayinda biraz ekonomik-biraz hayatımı sadeleştirme gibi sebeplerle karar vermiştim : 1 sene boyunca bir parça bile kıyafet almayacağim diye.
Üstelik tiklim tıklım dolapta giyecek birşey bulamamaktan sıkılıp yazlıkları kışlıklari...uzun süredir giyinmedigim herrr kıyafeti bir valize doldurup belediyeye bağışladım (abiyeler hariç, onlar bir ömür giyilir)
Dolabımda sadece hep giyindigim belli başlı kıyafetlerim kaldı. Bazanin altı şurası burası kıyafetlerle dolu değil artık. Bu bana bir rahatlama hissi verdi:) artık 'giyecek hiçbir şeyim yok yaaa' derken hakikaten birşeyim yok :)
Cidden inat ettim ve 13 ay boyunca neredeyse hiçbir şey almadım. Sadece 'bu fiyata bu kaçmaz' dediğim birkaç yazlık kıyafet...
Pişman mıyım?
Hiç değilim. Kredi kartım rahatladı :)
Elalemin yorumlarından bana ne?

Hayalleriniz icin birseyler yapiyor olmaniz cok guzel. Ama bu sizin arkadassizliga itmemeli.
Tayland resminize yorum yapan sacma kisilikler degilse tabii size kahve ve kahvalti onerileri sunanlar.. Oyle kisilerse onlar hayatimda arkadas sifati ile olmasa da olur derdim.
Fakat candan samimi bir dostluk icin cok gosterisli yerlere gitmeye gerek yok. Bir candan kahkaha ve dertlesecek omuz icin bu kadar "ince"hesap yapmamalisiniz.

Ve hediyelesmek cok guzel neden ! O kisma takildim... Illa para vermeniz gerekmez sevdiklerinize hediye vermek icin...

Bazi yerlerde dozu ayarlayamamissiniz..
Hayalleriniz benim de hayallerime benzer ama tatil donusu orda yasadiklarimi anlatacagim insanlar yoksa o heyecanlari tekrar yasayacagim kisiler yoksa sadece sosyal medyada yanki bulacak seylerse bir daha dusunurdum..

Bazi seyler hayatta cok onemlidir. Bir dost bir icten sohbet derdinizi anlatacak birisi. Hayallerinizi gerceklestirin ama bunun icin yol bu degil. Paranizin tasarrufu sizde ona bisey denilemez ama. Hayallerinizi gerceklestirdiginizde yanliz ve amacsiz hatta arkadassiz kalabilirsiniz. Onlarda bunu anlatmaya calisiyorlar bence. Harika yerleri gezdim gordum bunu paylacagim kimse yoksa neye yarar hayat.. yarin belki bir bebeginiz olacak kimse onun dogum gunune bile gelmeyecek cunku siz hicbirseyde olmadiniz. Bunuda dusunun. Bende tutumluyumdur hatta arkadaslarim bana derki nasil bir insansin hem istediklerini aliyorsun hemde para biriktiriyorsun hemde her etkinliklere katiliyorsun. Bugun bir arkadasimi aradim ilk soyledigi seni cok ozledim soyle gorussekte bir dertlessek bu mukemmel bir his. Taylant gezisini paylastiniz bitti ne oldu yasanan gecici bir haz ya hayatin kalani..

Ne kadar benziyoruz :) ben de devlet tiyatrolarını, senfoni orkestralarını kaçırmam. Pegasus'tan aylar öncesinden 30 liraya bilet alır haftasonumu başka bir şehirde gezerek geçiririm fırsat.me hemen bakıcam. Okuduğum bütün kitapları kütüphaneye bağışladım geçen sene de sonra gittim kütüphaneye üye oldum artık kitaba da para vermiyorum. Kıyafetlerimi bende ara ara bağışlarım. Ama bu beni daha cesaretlendirdi giymediklerimin hepsini vericem. Lazım olur mu diye koymıcam. Biz de eşimle yanımıza yiyeceklerimizi alıp bi yerlere pikniğe gideriz satranç takımını da alır satranç oynarız galiba İstanbul'a göre küçük bir şehirde yaşamasam insanlar beni bu kadar garip karşılamıcaktı. Düşünsenize müdürüm her tatilde köyüne gider. Ben Cumartesi sabah İstanbul'a gidip gezip pazar akşam döndüm diye bana garip bakıyor. Halbuki biletlerimi aylar öncesinden alırım 30 lira gidiş 40 lira dönüş. Vb şeyler. Fırsat.me araştırıcam grupanya aslında duydum daha önce ama yok canım olur mu öyle şey demiştim :) bu arada ismek kursları harikadır. Ben de İstanbul'da yaşarken giderdim. Çok eğleneceksinizdir. Keşke burda da olsa :)

birkaç kişi sizin için arkadaşım olmanızı istemezdim demiş ama ben tam tersini düşündüm
keşke benim arkadaşım olsanız da para harcamadan sırf gezip tozarak vakit geçirsek :)
derdimiz yeme içme olmadan sokağa çıkmayı özledim ya
hatta karikatürist umut sarıkayanın ifadesiyle "kafe içinde kaldım lan"
cüzdanla beraber fenalardayım
ha çok mu darda kalıyorum? hayır ama artık cidden acımaya başladım sokağa çıktığımda verdiğim paraya
bence en doğrusunu yapıyorsunuz
büyükşehirde olmasanız veya başka başka bir ortamda çalışıyor olsaydınız bu eleştirileri almayacaktınız muhtemelen
siz ve eşiniz muhteşem bir ekip olmuşsunuz tam gaz devam edin bence :)

Ben pintilik göremedim
Ozaman ben de pintiyim..

O pahalı yerlerde hic kahve icmedim.
Lux mekanlarda yemek yemiyorum.
Marka takintim yok.
Kimseye borc vermem.
Indirim takip ederim

Kapitalizm hepsi

Yakın arkadaşların ise listeni göster
Anlayacaklardır
Ya da anlat ben para biriktirip x yere gitmeyi istiyorum o yüzden harcamak istemiyorum de

Senin ilgi alanlarınla arkadaşlarınınkiler farklı (bu arada ben de senin gibi olmayı çok istiyorum ve uğraşıyorum)

Varsın adın pintiye çıksın nolucak ki sen hayallerini gerçekleştiriyosun

Yalnız o zaman insanların planını bozma derim
Sinemaya gitmek isteyen gruba evde film gecesi yapalım demek yerine ben gelemicem arkadaşlar siz gidin demek daha mantıklı

Kahvaltıya gidelim diyenlere de aynı şekilde
Ya da gidin ama onlar serpme kahvaltı yerken siz evden yiyip çıktığınız için az bişey yiyin ya da çay için.

Kısmen doğru kısmen yanlış...
Arada kahvaltıya gitmek, sinemaya gitmek fazladan 1 kazak gömlek ayakkabbı almak listenizi tamamlamaya engel değil arada arkadaşlarınız ile sosyal aktivitelerde bulunmak sizede iyi gelir

Bana garip geldi
Kendi yaşadığın,hayatının geçtiği yerde sinemaya dahi gitme,dışarı çıkma
Neden,yapacak listende yurtışı bilmemnere var diye
Hayatının çoğunluğunu yaşadığın yerdeki hayatın oluşturuyor ve sen onu yaşamıyorsun
Hediye almama kısmını ise gerçekten çocuğun olup kimse ona tek çöp almayınca anlayacaksın
Ben senin hayatını istemezdim
Sen mutluysan ne mutlu
Ama ben bütün planları evde çaya,film gecesine dönüştüren bir arkadaş da istemezdim

Nolur sizinle arkadaş olalım bana yol gösterin
Ekonomi başlığında "bugün ne almadın" diye bi konum var
Ben de şimdilik 1 ay boyunca bişey almıyorum ama bunu uzatıp 6 ay ve 1 yıl yapmaya uğraşıcam

Kıyafetlerimi bağışladım
3 pantolon 10 kazak kaldı kışlık gömlek elbise ve eteklerim de var bi kaç tane
Sıkılmadan giyerim diye düşünüyorum

Aldığım şeylerin sayısı az ama kaliteli malzemeden olmasını tercih ediyorum mesela

Kredi kartına çok borcum var bu almama olayı gerçekten yardım eder mi
Şu an kredi kartım asla kapanmayacak gibi geliyor bana
Çok umutsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…