- Konu Sahibi Pembepusula
-
Arkadaslariyla arada bir disarda kahvalti yapmaktan aciz bir insanin ne isi var taylandda
Çok ağır bir ithamda bulunmuşsunuz, insanların yaşam şartlarını/hayat görüşlerini bilemezsiniz.Arkadaslariyla arada bir disarda kahvalti yapmaktan aciz bir insanin ne isi var taylandda
Anlayamazsınız!Arkadaslariyla arada bir disarda kahvalti yapmaktan aciz bir insanin ne isi var taylandda
Baktım o topiğe, bir derdim var'da olmamasına rağmen ne kadar da aktif, maşallah :)Nolur sizinle arkadaş olalım bana yol gösterin
Ekonomi başlığında "bugün ne almadın" diye bi konum var
Ben de şimdilik 1 ay boyunca bişey almıyorum ama bunu uzatıp 6 ay ve 1 yıl yapmaya uğraşıcam
Kıyafetlerimi bağışladım
3 pantolon 10 kazak kaldı kışlık gömlek elbise ve eteklerim de var bi kaç tane
Sıkılmadan giyerim diye düşünüyorum
Aldığım şeylerin sayısı az ama kaliteli malzemeden olmasını tercih ediyorum mesela
Kredi kartına çok borcum var bu almama olayı gerçekten yardım eder mi
Şu an kredi kartım asla kapanmayacak gibi geliyor bana
Çok umutsuzum
Eskiden bir çok bankadan kredi kartım vardı. En az borç olandan başlayarak hepsini kapattırdım. Sadece maaş aldığım bankanın kredi kartı kaldı. Onda da önce borcumu sıfırladım sonra da az borç yapmaya dikkat ediyorum. Bu kadar büyük bir borcun altındaysan, sakın sadece askeri tutarı ödeme, maaşının yarısını borca yatır. Geri kalanıyla geçin. Ama yiyeceğinden içeceğinden asla kısma meyveni falan eksik etme sağlık daha önemli. Evden çıkarken kredi kartını evde bırak. AVM'ye gitme. AVM düzeni ışığından rengine kadar sana bir şey satmayı hedefleyerek profesyonel çalışanlar tarafından düzenleniyor. O kampanyalar indirim kuponları falan hep daha fazla harcama yapman için. Yine dışarı çık. Ama sinemaya değil devlet tiyatrosuna git mesela. Afili kahve mekanları yerine çay bahçesine git. Ama bana hep yorum yapmış insanlar senin gibi biriyle arkadaş olmak istemezdim diye. 4-5 arkadaşım var samimi olan, eşim ve annemler. Yani öyle kalabalık bir çevren kalmayacak. Ama eşimle kendi başımıza evlendik kimseden yardım almadan. 1 ay sonra sıfır arabamızı aldık kredi borcu ödüyoruz. Zaten 4 aylık evliyiz. 4ay içinde 4ü yurtiçi 1i yurtdışı tatil yaptık. Kış geldi. Sanırım bir süre tatile çıkamayız. Belki bir kayak sadece o kadar. Onun maaşıyla borçlarımızı ödüyoruz benim maaşımla geçiniyor ve geziyoruz. Adını pintiye çıkaranlar zaten yakın arkadaşların olmuyor genelde iş çevresi. Ama tüm gün iştesin kaçamıyorsun. Bir de gerçekten işin içine kıskançlık da giriyor. Karşındaki haftasonu evde pineklemiş sen Nemrut'a güneşin doğuşunu izlemeye gitmişsin. O da haklı tabiiNolur sizinle arkadaş olalım bana yol gösterin
Ekonomi başlığında "bugün ne almadın" diye bi konum var
Ben de şimdilik 1 ay boyunca bişey almıyorum ama bunu uzatıp 6 ay ve 1 yıl yapmaya uğraşıcam
Kıyafetlerimi bağışladım
3 pantolon 10 kazak kaldı kışlık gömlek elbise ve eteklerim de var bi kaç tane
Sıkılmadan giyerim diye düşünüyorum
Aldığım şeylerin sayısı az ama kaliteli malzemeden olmasını tercih ediyorum mesela
Kredi kartına çok borcum var bu almama olayı gerçekten yardım eder mi
Şu an kredi kartım asla kapanmayacak gibi geliyor bana
Çok umutsuzum
Eskiden bir çok bankadan kredi kartım vardı. En az borç olandan başlayarak hepsini kapattırdım. Sadece maaş aldığım bankanın kredi kartı kaldı. Onda da önce borcumu sıfırladım sonra da az borç yapmaya dikkat ediyorum. Bu kadar büyük bir borcun altındaysan, sakın sadece askeri tutarı ödeme, maaşının yarısını borca yatır. Geri kalanıyla geçin. Ama yiyeceğinden içeceğinden asla kısma meyveni falan eksik etme sağlık daha önemli. Evden çıkarken kredi kartını evde bırak. AVM'ye gitme. AVM düzeni ışığından rengine kadar sana bir şey satmayı hedefleyerek profesyonel çalışanlar tarafından düzenleniyor. O kampanyalar indirim kuponları falan hep daha fazla harcama yapman için. Yine dışarı çık. Ama sinemaya değil devlet tiyatrosuna git mesela. Afili kahve mekanları yerine çay bahçesine git. Ama bana hep yorum yapmış insanlar senin gibi biriyle arkadaş olmak istemezdim diye. 4-5 arkadaşım var samimi olan, eşim ve annemler. Yani öyle kalabalık bir çevren kalmayacak. Ama eşimle kendi başımıza evlendik kimseden yardım almadan. 1 ay sonra sıfır arabamızı aldık kredi borcu ödüyoruz. Zaten 4 aylık evliyiz. 4ay içinde 4ü yurtiçi 1i yurtdışı tatil yaptık. Kış geldi. Sanırım bir süre tatile çıkamayız. Belki bir kayak sadece o kadar. Onun maaşıyla borçlarımızı ödüyoruz benim maaşımla geçiniyor ve geziyoruz. Adını pintiye çıkaranlar zaten yakın arkadaşların olmuyor genelde iş çevresi. Ama tüm gün iştesin kaçamıyorsun. Bir de gerçekten işin içine kıskançlık da giriyor. Karşındaki haftasonu evde pineklemiş sen Nemrut'a güneşin doğuşunu izlemeye gitmişsin. O da haklı tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?