- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
-
Artık yapmıyor musunuz?Bi kahve icmeyi bile ertelemek pintilik bence. Ayda yilda bir yapın onuda hepsinin tadı bambaska.
Valla gecmise bakinca en unutamadigim anlar arkadaslarla toplanip aksam bi kafeye gidip kahkahalar atarak kahve içtiğimiz gunler geliyor. Ne guzel gunlerdi. 10-15 lira hayallerinizden geri koymaz sizi :)
Mesela taylanda gittginde bise aliomusun ordan oranin yiyceklerinden hediyelik esyalarindan arada comertte olmak lazim elebbette turumlu olman guzel hani ihtiyac fazlasini almaman ama mesela yardim yaparmisin birilerini mutlu etmezmisin bence abartiya kaciosun.bende birikim yaparim ama disarda yedigim otuz liralik kahvaltiylada mutlu olurum listeni yapicam derken bazi seylerdende geri kaliyorsun...Kızlar İşyerinde ve tüm çevremde adım pintiye çıktı çok rahatsız oluyorum. Ve gerçekten ben yanlış mı yapıyorum diye sorgulamaya başladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle şöyle anlatim benim "ölmeden önce yapılacaklar listem" var. Bazı şeyleri yapmak için para gerekmese de bazılarını yapmak için paraya ihtiyacım var örneğin helikopterle İstanbul'u gezmek Paris'i görmek dalış yapmak gibi.... para biriktirdikçe birini yapıyorum. Normal öğretmen maaşı alıyorum. Kıyafete para harcamıyorum eskimedikçe bi kıyafeti atmıyorum her kıyafete ayrı ayakkabı falan moda takibi yapamıyorum başka hayallerim var diye. Ya da starbucksta kahve içmiyorum. Arkadaşlar kahvaltıya gidelim deyince hayır diyorum kahvaltıyı bende yapalım, dışarı çay içmeye gidelim ya da sinemaya gitmeyelim evde film gecesi yapalım vs. Bunları yapınca adım pintiye çıktı. Kimseye öyle hediye mediye de almam. Bu arada keşke yapmasam ama sosyal medyada da gerçekleştirdiğim hayallerimi paylaşıyorum. O zaman da laf sokuyolar. 1 ay önce Tayland'a gitmiştik eşimle fille safari yapmıştık az önce bitanesi yorum yapmış "ben de parayı mezarına mı götürecek diyordum meğer Tayland'a götürmüşsün hahaha" diye. Gıcık oldum ... biraz uzun oldu ama belki benim göremediğim bir yol görürsünüz diye size akıl danışmak istedim
Aynı şeyi ben de soracaktım. Öğretmen olduğunu duyunca şaşırdım. Öğretmenlerden fazla maaş alıyorum ama Avrupa'ya kongre için bile gidemiyorum..
15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor muBi kahve icmeyi bile ertelemek pintilik bence. Ayda yilda bir yapın onuda hepsinin tadı bambaska.
Valla gecmise bakinca en unutamadigim anlar arkadaslarla toplanip aksam bi kafeye gidip kahkahalar atarak kahve içtiğimiz gunler geliyor. Ne guzel gunlerdi. 10-15 lira hayallerinizden geri koymaz sizi :)
Valla en faydalı yorumlardan biriydi. Bence çok mantıklı. Teşekkür ederimBence günlük sosyal aktiviteye bütçe ayırın aylık bütçenizden. Örneğin maaşinızdan 50-100 liranızı aylık sosyal ihtiyaç kategorisine koyun, başka bir şeyden kısın. Ben ampullerimi led ampulle değiştirdim bayağı faydasını gördüm mesela, bu tip bir düzenleme getirebilirsiniz. Bazen gruptaki oyunbozan olmak hem sizin hem dostlarınızın canını 50 liradan daha fazla sıkabilir, yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. 10 etkiliğin 3üne gidip ayarı tutturabilir hem de listenizi tamamlayabilirsiniz. Bence sizin de hoşunuza gidecek. Sevgiler.
Teşekkür ederimKıskanıyor dermisimsizin yaptığınizi yapmak isteyen çok kişi vardır ama irade gerektirir bence parayi çok kaliteli şeylere harciyorsunuz
15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu
Haftada 15 liraya acıyacak durumdaysanız hayat sizin için pek kolay geçmiyor olmalı.15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu
Seyahat kıyafete para harcamayı gerektiren bir etkinlik değil mi aslında? Kıyafete para harcamam dedi konu sahibi o açıdan ben de şaşırdım.bence o yorumu sil :)
herkes kiyafete para yatirmak ya da disarda zirt birt yemek zorunda degil herkesin ilgi alani farkli
hayalleri gerceklestiriyo olabilmek de cok guzel bi duygu
ama nacizane tavsiye hic mi disarda yemezsin canın istemez ?? hic bi arkadasinla disarda vakit gecirmezsin ?? ya da hic mi eskiyene kadar kiyafet almazsin cidden ???
eger oyleyse hayatın cok sıkıcı olur sirf hayaller icin de bu kadar kendini sıkma yine para biriktir yine hayallerini yapmaya calis atıyorum 2 senede biriktirdin parani bi hayal icin 3 sene biriktir az da arkadaskarinla vakit gecir disarda ye ic insaniz ya sonucta canimiz ister yani kacamak yapmak ne kadar iradeliymissin sasirdim valla...
Ne tatlı biriymiş o ya :) ben de bu hissi çok yaşadım. Mardin ya da Macaristan fark etmez bi yerde görünce "ordaydım" demek Harika bir şey. Sadece gezmek tozmak da değil istediğin arabayı almak, büyük bir akvaryum kurmak, ata binmek zaman sabır sağlık ve maddiyat gerektiriyor. Ne istediğimi biliyorum ama bunu yaparken insanların kıskanç ya da alaycı sözlerine maruz kalmak yıpratıcı. Bazıları da benim gibi biriyle arkadaş olmak istemeyeceklerini söylemişler. Bu da kafamı karıştırdı. Siz ne önerirsiniz?Hayallerini gerçekleştirecek cesareti olamayanlar hep böyle bok atarlar zaten :)
Yabanci bir arkadaşım var, bisikletiyle dünyayı geziyor-biz de istanbuldayken tanışıp birbirimizi çok sevmiştik, hala hep konuşuyoruz. Çocuk filoloji mezunu, hatta yüksek lisans yapmış. Şimdi memleketine döndü, yeni seyahatler için para biriktiriyor. Ağustos ayinda bağ bozumu yapmış, üzüm kesmiş- kalacak yer vermemişler bir hafta çadırında kalmış. Şimdi duvarlara mantolama yapıyor . Tuvalet bile temizlese gülerek resim atar bana.
Çünkü hayallerinin peşinde giderken hiçbir şey ona engel olamaz. Çünkü o ne istediğini bilen harika bir insan!
Bazen o da söylüyor,ailesinin, okul arkadaşlarının ona söylediği kötü cümleleri...ne yaparsın? Filolog olarak iyi maaş alıp tatillerinde de tüm biriktirdiği parayı benim çocuğun bir senede doya doya gezdiği şehirlerde bir hafta geçirmek için harcayacak olan insanlar...
Hangisinin yaptığı daha mantıklı?
Hiç takılma bile,
Kesinlikle ennnn iyisini yapmışsın
Ben de istifa edip yurtdisina tatile çıkmıştım, dönünce uzunca bir süre iş bulamadım, part time saçma sapan işlerde çalıştım. Hiç de utanmadim. Beni eleştirenlerin hiçbiri izlediği filmde sevgililerin geçtiği köprüyü tanımanin verdiği o hazzı bilen insanlar değil :)
aynen oyle bi bayan olarak kiyafet vazgecilmez bisey mecburi bi yandan da...Seyahat kıyafete para harcamayı gerektiren bir etkinlik değil mi aslında? Kıyafete para harcamam dedi konu sahibi o açıdan ben de şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?