• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

Bi kahve icmeyi bile ertelemek pintilik bence. Ayda yilda bir yapın onuda hepsinin tadı bambaska.
Valla gecmise bakinca en unutamadigim anlar arkadaslarla toplanip aksam bi kafeye gidip kahkahalar atarak kahve içtiğimiz gunler geliyor. Ne guzel gunlerdi. 10-15 lira hayallerinizden geri koymaz sizi :)
Artık yapmıyor musunuz?

Kızlar İşyerinde ve tüm çevremde adım pintiye çıktı çok rahatsız oluyorum. Ve gerçekten ben yanlış mı yapıyorum diye sorgulamaya başladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle şöyle anlatim benim "ölmeden önce yapılacaklar listem" var. Bazı şeyleri yapmak için para gerekmese de bazılarını yapmak için paraya ihtiyacım var örneğin helikopterle İstanbul'u gezmek Paris'i görmek dalış yapmak gibi.... para biriktirdikçe birini yapıyorum. Normal öğretmen maaşı alıyorum. Kıyafete para harcamıyorum eskimedikçe bi kıyafeti atmıyorum her kıyafete ayrı ayakkabı falan moda takibi yapamıyorum başka hayallerim var diye. Ya da starbucksta kahve içmiyorum. Arkadaşlar kahvaltıya gidelim deyince hayır diyorum kahvaltıyı bende yapalım, dışarı çay içmeye gidelim ya da sinemaya gitmeyelim evde film gecesi yapalım vs. Bunları yapınca adım pintiye çıktı. Kimseye öyle hediye mediye de almam. Bu arada keşke yapmasam ama sosyal medyada da gerçekleştirdiğim hayallerimi paylaşıyorum. O zaman da laf sokuyolar. 1 ay önce Tayland'a gitmiştik eşimle fille safari yapmıştık az önce bitanesi yorum yapmış "ben de parayı mezarına mı götürecek diyordum meğer Tayland'a götürmüşsün hahaha" diye. Gıcık oldum ... biraz uzun oldu ama belki benim göremediğim bir yol görürsünüz diye size akıl danışmak istedim
Mesela taylanda gittginde bise aliomusun ordan oranin yiyceklerinden hediyelik esyalarindan arada comertte olmak lazim elebbette turumlu olman guzel hani ihtiyac fazlasini almaman ama mesela yardim yaparmisin birilerini mutlu etmezmisin bence abartiya kaciosun.bende birikim yaparim ama disarda yedigim otuz liralik kahvaltiylada mutlu olurum listeni yapicam derken bazi seylerdende geri kaliyorsun...

Dışarda kahvaltı etmek yerine evde hazırlamanızı beğendim en azından sağlıklı ne hazırladığınızı , nasıl şartlarda hazırladığınızı biliyorsunuz.. hayalleriniz var ne kadar güzel hepsini gerçekleşirin kimsenin dediğine takılmayın ama naçizane fikrim ; bir kahve içilebilir 10 günde bir dışarda kahve içmek sizi fakirleştirmez zira içmemek de zengin etmez..

Pintisiniz ama böyle mutluysanız kimseyi takmayın ben de öyleyim kaliteli yaşamın sırrı bu çünkü bu bir yerlerden kisip bosyere para harcayacaginiza bunu yapmanız çok hoş ...ama ben arkadaşlarımlada vakit geçiriyorum onlara çok büyük hediyeler değil daha küçük hediyeler alıyorum değer yargıları para harcamaksa aynı ortamda bulunmayın yapamadiklarini eksikliklerini yazıyorlar ondan dalasiyorlar

Aynı şeyi ben de soracaktım. Öğretmen olduğunu duyunca şaşırdım. Öğretmenlerden fazla maaş alıyorum ama Avrupa'ya kongre için bile gidemiyorum..

Burda 3 ay falan evvel konu vardi

Kizin psikolojisi bozulmus kpss stresinden

Ben de kpss tek yol degil ki yani sagligindan onemli mi? Hatta memur maasi baslangicta iyi gelse de tecrube kazandikca ozele gore limitli kaliyor cunku ozelde terfi imkani cok daha yuksek asgariyle baslarsin ama sıkı calisirsan iyi yukselirsin dedim. (Kiz ogretmen degildi 4001 kadrosundan herhangi bir yere girmeyi planliyordu yanlis anladiysam)

Herkes bana saldirdi. Ogretmenler 15.000 tl aliyormus.

Neyse konuyu saptirmayayim konu sahibi.

Hayallerin olmasi elbet guzel. Ulasabilmen de cok cok sahane.
Bir kisinin starbucksta kahve icip icmemesi beni hic ilgilendirmez. Icmiyor diye kimseye pinti demek bana dusmez. Ama boyle biriyle arkadas olur muyum? Olmam.

O yorum da cok ayip olmus. Hadsiz biriymis. Herkese acik yerde yazilacak sey var yazilmayacak sey var.

Bence günlük sosyal aktiviteye bütçe ayırın aylık bütçenizden. Örneğin maaşinızdan 50-100 liranızı aylık sosyal ihtiyaç kategorisine koyun, başka bir şeyden kısın. Ben ampullerimi led ampulle değiştirdim bayağı faydasını gördüm mesela, bu tip bir düzenleme getirebilirsiniz. Bazen gruptaki oyunbozan olmak hem sizin hem dostlarınızın canını 50 liradan daha fazla sıkabilir, yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. 10 etkiliğin 3üne gidip ayarı tutturabilir hem de listenizi tamamlayabilirsiniz. Bence sizin de hoşunuza gidecek. Sevgiler.

Bi kahve icmeyi bile ertelemek pintilik bence. Ayda yilda bir yapın onuda hepsinin tadı bambaska.
Valla gecmise bakinca en unutamadigim anlar arkadaslarla toplanip aksam bi kafeye gidip kahkahalar atarak kahve içtiğimiz gunler geliyor. Ne guzel gunlerdi. 10-15 lira hayallerinizden geri koymaz sizi :)
15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu :(

Kıskanıyor dermisim:KK70: sizin yaptığınizi yapmak isteyen çok kişi vardır ama irade gerektirir bence parayi çok kaliteli şeylere harciyorsunuz

Bence günlük sosyal aktiviteye bütçe ayırın aylık bütçenizden. Örneğin maaşinızdan 50-100 liranızı aylık sosyal ihtiyaç kategorisine koyun, başka bir şeyden kısın. Ben ampullerimi led ampulle değiştirdim bayağı faydasını gördüm mesela, bu tip bir düzenleme getirebilirsiniz. Bazen gruptaki oyunbozan olmak hem sizin hem dostlarınızın canını 50 liradan daha fazla sıkabilir, yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. 10 etkiliğin 3üne gidip ayarı tutturabilir hem de listenizi tamamlayabilirsiniz. Bence sizin de hoşunuza gidecek. Sevgiler.
Valla en faydalı yorumlardan biriydi. Bence çok mantıklı. Teşekkür ederim

Üzgünüm ama evet cevremde senin gibi bir arkadaş var ve kimseye gidip söylenmesem de bana da çok pinti geliyor kendisi.
Hepimiz çalışan insanlarız.
Toplanırız bir kahve içelim, ben gelemem der.
Bir sinemaya gidelim, gelemem.
Bir fuar bi etkinlik olur, ben gelemem.
Bu nedenle pek arkadaşı kalmadı çevresinde.
Hatta nisanında kişi başı 3 baklava vardı diye herkes şok oldu ve "aaa ayşe almamıştır kesin baklavalari damat almistir" demişlerdi.
Bana göre utanç verici bir diyalogtu ve asla kimse benim için söylesin istemezdim.

Mecburen 2 sohbet etmek istiyor insan.

Paralı etkinlik falan denmiş de, parasız bir şey mi var Allah aşkına?
Napacagiz yani liseli sevgililer gibi parkta bankin ustunde bulusamayacagimiza gore mecburen cay kahve birsey.
Gidip birine yüklenip sana geliyoruz çaya yemeğe demek daha bencil bence.

bence o yorumu sil :)
herkes kiyafete para yatirmak ya da disarda zirt birt yemek zorunda degil herkesin ilgi alani farkli
hayalleri gerceklestiriyo olabilmek de cok guzel bi duygu
ama nacizane tavsiye hic mi disarda yemezsin canın istemez ?? hic bi arkadasinla disarda vakit gecirmezsin ?? ya da hic mi eskiyene kadar kiyafet almazsin cidden ???
eger oyleyse hayatın cok sıkıcı olur sirf hayaller icin de bu kadar kendini sıkma yine para biriktir yine hayallerini yapmaya calis atıyorum 2 senede biriktirdin parani bi hayal icin 3 sene biriktir az da arkadaskarinla vakit gecir disarda ye ic insaniz ya sonucta canimiz ister yani kacamak yapmak ne kadar iradeliymissin sasirdim valla...

15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu :KK43:

Bu kadar çok hesap yapılmaz canım...Hiç aklına gelmeyen masraflar çıkmıyor mu mesela...Ben ne zaman şu iş için para ayıracağım desem ya da şu kadar biriktireceğim desem o ay mutlaka ekstradan bana masraf çıkar...Ya sağlığım bozulur ya benden para isteyen bir yakınım çıkar ya da evdeki herhangi bir eşya bozulur tamire gider..Yani kısaca senin dediğin gibi ayda şu kadar harcasam yılda şu kadar eder diyerek yaşayamıyorum. Herhalde bu nedenle para biriktiremiyorum...

15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu :KK43:
Haftada 15 liraya acıyacak durumdaysanız hayat sizin için pek kolay geçmiyor olmalı.
Hayallerimin peşinden gidiyorum derken bazı şeyleri atlamaya gerek yok.
Dışarda çay kahve içmekten bahsetmiyorum, pinti değil de çok hesapçısınız diyelim.

bence o yorumu sil :)
herkes kiyafete para yatirmak ya da disarda zirt birt yemek zorunda degil herkesin ilgi alani farkli
hayalleri gerceklestiriyo olabilmek de cok guzel bi duygu
ama nacizane tavsiye hic mi disarda yemezsin canın istemez ?? hic bi arkadasinla disarda vakit gecirmezsin ?? ya da hic mi eskiyene kadar kiyafet almazsin cidden ???
eger oyleyse hayatın cok sıkıcı olur sirf hayaller icin de bu kadar kendini sıkma yine para biriktir yine hayallerini yapmaya calis atıyorum 2 senede biriktirdin parani bi hayal icin 3 sene biriktir az da arkadaskarinla vakit gecir disarda ye ic insaniz ya sonucta canimiz ister yani kacamak yapmak ne kadar iradeliymissin sasirdim valla...
Seyahat kıyafete para harcamayı gerektiren bir etkinlik değil mi aslında? Kıyafete para harcamam dedi konu sahibi o açıdan ben de şaşırdım.

Hayallerini gerçekleştirecek cesareti olamayanlar hep böyle bok atarlar zaten :)
Yabanci bir arkadaşım var, bisikletiyle dünyayı geziyor-biz de istanbuldayken tanışıp birbirimizi çok sevmiştik, hala hep konuşuyoruz. Çocuk filoloji mezunu, hatta yüksek lisans yapmış. Şimdi memleketine döndü, yeni seyahatler için para biriktiriyor. Ağustos ayinda bağ bozumu yapmış, üzüm kesmiş- kalacak yer vermemişler bir hafta çadırında kalmış. Şimdi duvarlara mantolama yapıyor . Tuvalet bile temizlese gülerek resim atar bana.
Çünkü hayallerinin peşinde giderken hiçbir şey ona engel olamaz. Çünkü o ne istediğini bilen harika bir insan!
Bazen o da söylüyor,ailesinin, okul arkadaşlarının ona söylediği kötü cümleleri...ne yaparsın? Filolog olarak iyi maaş alıp tatillerinde de tüm biriktirdiği parayı benim çocuğun bir senede doya doya gezdiği şehirlerde bir hafta geçirmek için harcayacak olan insanlar...
Hangisinin yaptığı daha mantıklı?
Hiç takılma bile,
Kesinlikle ennnn iyisini yapmışsın
Ben de istifa edip yurtdisina tatile çıkmıştım, dönünce uzunca bir süre iş bulamadım, part time saçma sapan işlerde çalıştım. Hiç de utanmadim. Beni eleştirenlerin hiçbiri izlediği filmde sevgililerin geçtiği köprüyü tanımanin verdiği o hazzı bilen insanlar değil :)
Ne tatlı biriymiş o ya :) ben de bu hissi çok yaşadım. Mardin ya da Macaristan fark etmez bi yerde görünce "ordaydım" demek Harika bir şey. Sadece gezmek tozmak da değil istediğin arabayı almak, büyük bir akvaryum kurmak, ata binmek zaman sabır sağlık ve maddiyat gerektiriyor. Ne istediğimi biliyorum ama bunu yaparken insanların kıskanç ya da alaycı sözlerine maruz kalmak yıpratıcı. Bazıları da benim gibi biriyle arkadaş olmak istemeyeceklerini söylemişler. Bu da kafamı karıştırdı. Siz ne önerirsiniz?

Seyahat kıyafete para harcamayı gerektiren bir etkinlik değil mi aslında? Kıyafete para harcamam dedi konu sahibi o açıdan ben de şaşırdım.
aynen oyle bi bayan olarak kiyafet vazgecilmez bisey mecburi bi yandan da...
acaba diyorum konu sahibi ornek vermek icin mi oyle bisey dedi yoksa inanamiyorum cidden...
sirf bi hayal icin kendisini bu kadar sıkıyosa cok sıkıcı gercekten ve inanilmaz bi irade diyorum pintilik diyemiyorum cok tuhafima gitti ama
cunku pinti olsa avrupaya tatillere gitmez pinti insan hic harcamaz evde biriktirir mezara kadar yemez...
bazen tvde goruyoruz 80 yasinda ninelerin evine hirsiz giriyo 100 200 milyar parasini caliyo teyze agliyo
"ah be teyze mezara mi goturcektin yeseydin bu ne pintilik " diyorum

Back
X