- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
23 yaşındaydımO zaman kaç yaşındaydınız?
Aslında ortada iyi niyeti suistimal, dolandırıcılık söz konusu ama ortada imzaladığınız bir vekalet var o yüzden yasal yollar tıkalı gibi birşey, akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz derler ne kadar doğru, yetim çocukların haklarını gasp etmiş resmen.vekaleti 10 yıl önce vermiştim. nüshaları da bende değil. ama genel vekaletti çok iyi hatırlıyorum.
Peki hiçbirşey yapamam mı çok korkuyorum
İşte belki iyi bir avukat burdan çıkıp suçlayabilir amcayı.23 yaşındaydım
Evet malesef ki öyle ve bu kişi amcam ne yazık kiAslında ortada iyi niyeti suistimal, dolandırıcılık söz konusu ama ortada imzaladığınız bir vekalet var o yüzden yasal yollar tıkalı gibi birşey, akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz derler ne kadar doğru, yetim çocukların haklarını gasp etmiş resmen.
Peki ben ne Olacağım bu durumun sonunda benim yapabileceğim hiçbir şey yok mu ?Amcana iyilikle ödetmeye çalış. Ödemezse bir avukata başvur. Hukuken kesin sonuç alamayacağını anlarsan da bir şekilde bu borcu kendin kapatmaya çalış. Yoksa dağ gibi büyür. Ben bankacıyım biz çok gördük böyle şeyler.
Ama herseyden önce notere gidip vekâletname iptali yap. Şuan bile sizin adınıza canı ne isterse yapabilir. Genel vekaletnameler inanılmaz kapsamlı oluyor. Nasıl anlatayım senin yerine bir evlenemez, onun dışında herseyi yapabiliyor resmen.
Aile Büyük'leri konuştu herkes ama herkes amcama bunu ödemesini söyledi. Amcam da tamam ödeyeceğim diyor ama bilmiyorum ne olurİyi bir avukatla görüşün. Bide iyi maaşlı ve sigortalı bir işe girsen de maaşının hepsine el koyamazlar. Devlet belli bir kısmına el koyabilir yalnız bu borç senin değil. Danışabileceğin aile büyükleri yok mu? Biri konuşsun amcanla. Ben babama vekalet vermem. Bundan sonra dikkatli olun
Peki borçtan kurtulabilir miyim ?Amcaniz vekaletinizi kullanarak bı ortaklık göstermiş borçlar size karlar ona kalmış anladığım kadarıyla
Amcaniza dava açabilirsiniz bazı konularda
Üstünüzde görünen SGK gibi borclarida mecbur ödersiniz
Taksitlendirme yaparsınız düzenli ödemede indirim de yapıyorlar
İş hukuku ticaret hukuku bilen bı avukata danışın
Notere gidin baskatibine veya noterin kendisine vekalet iptalini sorun hangi notere gittiniz direk ona gidin işlem hala duruyor arşivinde. başka memleket bile olsa telden yine örneği teyit edilir vekaletinize noterden ulaşabilirsiniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun gerçekten çok üzüldümBizim basimiza geldi bu durum. Babam adina kredi cekmisler , kendi ev adreslerini adres diye vermisler. Borc evraklari gelince onlari da imzalayip gecmisler. En son maaslara haciz kondu haberimiz oldu. Yuklu miktar para odedik geri de alamadik tabii. Insallah siz bir yolunu bulursunuz
Malesef...Peki borçtan kurtulabilir miyim ?
Sagolasin canim odedik bitti sukur bu da babama ders oldu. Sen toymussun bir de aciliyken vermissin o vekaleti amca yani guven duymak istemissindir, cok normal. Babam koca adam bir de devlette amir, yine de kanmis vermis vekalet sonucu kotu oldu ama ders oldu ona. Insallah bir yolunu bulursun. Biz avukat tuttuk , karsi tarafi dava edemedik cunku yerimize gelen borc evrakalrina imza attilari icin hapse girme durumlari vardi. Insallah sen hakkiyla karar verip siyrilirsin bu isten. Bence amcana cok guvenme, dava et demiyorum ama bundan sonra zarar gormemek icin bi avukata mutlaka danis.Allah yar ve yardımcınız olsun gerçekten çok üzüldüm
Of işim çok zor desenizeMalesef...
Mecbur ödeyeceksiniz
Dava açarsanız ki ne zaman nasıl sonuçlanır bilmem amcaniz kazanırsaniz paranızı ödeyebilir
Bunu en iyi iş hukukçusu bilir
Mecbur ödeyeceksiniz SGK Bağkur maliye affetmez
Vekalet iptalini yarın yaptıracağım ters düşmek istemediğim için avukata gideceğim demedimSanırım burda şunu denemeniz gerekiyor
Yasal olarak hakkım var avukata giderim dava açarım gözünü azmini sizde görürse size ozaman öder
Zaman geçtikçe faizi artıyor bari hemen odesin
Sessiz kalır kötü olmayalım amcamiz derseniz ömrünüzün sonuna kadar borç ödemek zorunda kalabilirsiniz
İlk iş vekalet iptalini istemek
Resmi iş ne yapılacaksa birlikte yapın bu meseleden kurtulmanız lazım amcaya bırakmamak gerek artık
Hayır henüz görüşmedimMuhasebecinizle görüştünüz mu
Zaten artık bu olaydan sonra hiçbir yere imza atmam asla ve aslaSagolasin canim odedik bitti sukur bu da babama ders oldu. Sen toymussun bir de aciliyken vermissin o vekaleti amca yani guven duymak istemissindir, cok normal. Babam koca adam bir de devlette amir, yine de kanmis vermis vekalet sonucu kotu oldu ama ders oldu ona. Insallah bir yolunu bulursun. Biz avukat tuttuk , karsi tarafi dava edemedik cunku yerimize gelen borc evrakalrina imza attilari icin hapse girme durumlari vardi. Insallah sen hakkiyla karar verip siyrilirsin bu isten. Bence amcana cok guvenme, dava et demiyorum ama bundan sonra zarar gormemek icin bi avukata mutlaka danis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?