- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
o zamanlar aklıma da gelmişti ama annem illa tutturdu o senin amcan ona güvenmeyeceksind e kime güveneceksin bak baban yerine okulunu da okuyacaksın harç borç iflas ne varsa o halledecek sen hayatını düzene sokmaya bak dedi.İnsana zarar hep en yakınından gelir
Çok üzülüp çok ağlama sağlığına zarar gelir
Olmus artık bu zararın neresinden donulse kar
Keşke bizim yapabileceğimiz birşey olsaydı inan başıma gelmiş gibi bende çok üzüldüm
Kısa sürede sorun çözülür inşallah...
bize gayet rahat şekilde ödeyeceğim ben size her türlü yardımı yapmadım mı diyorBu nasıl vicdansızlıktır, adınıza çok üzüldüm. Amcanıza abisinin emaneti sayılırsınız nasıl koruyup kollamış sizi, yüzünüze nasıl bakabiliyor utanmadan? Allah yardımcınız olsun.
merhaba arkadaslar, sorunum şu bundan 10 yıl evvel babamı kaybettim babam ticaretle uğrasıyordu kendi yeri vardı bende babam öldüğü sırada okuyordu ünv. de baba zamanında o işi kurarken amcam destek olmuş. babam vefat ettiğinde işleri neredeyse iflas noktasına gelmişti. ben ve kardeslerimde okuduğumuz için bu noktada ne yapacağımızı bilemedik. amcam devreye girdi ve ''bana vekalet verin sizin adınıza işleteyim parasını size vereyim her ay '' dedi ve bizde kabul ettik. vekalet verdik amcam orayı işletti bizde okuduk vs derken birgün devlet dairesinde işim vardı sizin adınıza yüklü miktar borç görünüyor dediler. araştırdım amcam işyerine yüklü miktarda kar göstermiş. hiç vergi vs ödememiş yıllarca bunun sonucunda ceza borç hersey bizim üzerimize olduğu için bizim adımıza gelmiş. en sonunda da kendi üstüne devaralmış işletmeyi.
bunu kendisine sordum ve bana ben o borçları taksit haline döküp ödeyeceğim dedi ama o zaman bu zamana kadar neden bu kadar borç yaptı? işyerini kendi üstüne de almış o kadar borçla şu an ortadayım.
lütfen bilenler yardım etsin. ne yapabilirim ?
Ben dökümlerini aldım onların 500 bin civarı
Ne kadar bir borc sozkonusu?Bir de derhal vekaleti iptal ettirin amcana soylemeden ama inada bindirmesin olayi.Belki bu arada oder borcu harci.Sirketi nasil kaptirdiniz ona ya cok uzuldum.Bir avukat tutup bu isin pesine dusun bence.Aile Büyük'leri konuştu herkes ama herkes amcama bunu ödemesini söyledi. Amcam da tamam ödeyeceğim diyor ama bilmiyorum ne olur
avukatlara danıştım ama hepsi bu para ancak amcanız öderse silinir diyorlar. yani para bizim üzerimize göründüğü için sadece onun insiyatifindeyiz şu anda500binlira inanılmaz bir para.. vergisi faizi bu kadar çıktıysa ciddi de kar etmiş olması gerekli niye ödememiş şaşılır şey.. siz ticaret hukuku bilen dişli bir avukat bulun bu işi yalnızca o çözebilir.. ödeyeceğim demekle olmaz 500bin liraya kim kime güvenir, borç neticede size kayıtlı. amca ölse kimi bulursunuz muhatap olarak kalır öyle.
hala daha bana sizi ben okuttum benim paramı yediniz ünv.deyken harçlığını ev kiranı ben ödedim daha ne istiyorsun diyor500 bin borç takmış amcaya mı güveniyorsunuz???
Şöyle düşün ayda 5 bin alıyorsun, bu parayla 8,5 sene hiç aralıksız yemeden içmeden yaşamasan bu parayı ödersen o borç kapanır, kaldı ki 32 yaşında olsan 41 yaşında biter o borç
Sen hala iyi niyetten mi bahsediyorsun?
Ben olsam avukatın kapısında yatardım...
Ömrün gider
Allah bildiği gibi yapsın senin o pislik amcanı... yetim hakkı yemiş Allah gursağında bıraksın....
bir halam var ama o da amcamın tarafını tutuyor o size borç bırakmaz bu zamana kadar sizi o okuttu diyor. amcamda benim paramı yediniz diyorAile buyuklerin devreye girsin amca uzerine mal.mulk varsa sattirip odetmeye bak cnm.Hayatin mahvolur 500 bini odemeye calismakla gecer omrun.Memur olsan maasina haciz gelecek disiplin cezasi alcan.Ozelde olsan da alacagin para ne kadar olcak ki.Allah yardimcin olsun.Annen ne diyor bu duruma?Baska amcan var mi onlar biraz baski kursunlar
Avukatsanız bir şey sorabilir miyim ?Vermiş olduğunuz vekaletin kapsamı nasıl?yani sadece çalıştırabilir mi yoksa her türlü işlemi yapabilir mi (üzerine geçirmesine istinaden)?Ayrıca üzerine geçirmiş olsa bile yasal prosedür var.Sizin devri yapmanız ve bunun muklabilinde bir para almanız gerekli.Muhasebecinizle acilen görüşün derim.
Devir sadece noterden alınan bir kağıtla olmuyor.Demirbaşların fiyatlandırılması ve fatura kesilmesi keslien fatura mukabilinde hesaba para yatırması gerek amcanızın.Detayları işyeri muhasebecisiyle görüşün yada mali müşavirinizle.
ağlamaktan kafamı toparlayamamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?