adıma borç yapılmış ?

Of işim çok zor desenize
Malesef...
Muhasebecinizle görüşün dosyanıza bı bakın gelen giden giren çıkan devir ne varsa tüm resmi belgelere
Maliyeye SGK ya gidin adınıza tum borçları çıkarın ne kadar ne borç varmış

Muhasebecide bilir bunu beyan lardan bilirler görürler istemeleri daha kolay çok gidip geldiklerinden işi daha hızlı olur
Muhasebeciyle ve avukatla mutlaka görüşün

Ben dökümlerini aldım onların 500 bin civarı

Size cok üzüldüm muhtemelen isyerinde sizi yetkili göstermiş o yuzden bütün borclar size kalmis büyük ihtimalle vergi beyanname vermeme tarzi cezalardir ustunede faiz binmistir mecburen ödeyeceksiniz yapilandirma yapiliyo bu tur cezalara yariya düşüp taksitle odeyebiliyosunuz benzer bir olay da bizim basimiza geldi 80 000 borc cikti 40 a indi onunla ilgili maliyeye bittimi artik diye girttik bi dosya unutulmuş 10 000 daha çıktı yani nereye giderseniz gidin devlet bir sekilde aliyo sizden sizden alamazsa cocuklariniz torunlariniz ama pesini birakmiyor isiniz baya zor gibi görünüyor allah kolaylik versin

Uzerinizde mulk varmi araba ev arsa vs
Nasil bir vekalet verdiniz iyi arastirin eger uzerinizde birsey varsa ve cok genis kapsamli verdiyseniz amcanin onlara iliskin islem yapma hakki varmi bunlara bakin sonra baska turlu agrimasin basiniz

Peki ben ne Olacağım bu durumun sonunda benim yapabileceğim hiçbir şey yok mu ?

Yani yapabileceğin herseyi söyledim. Vekaletnameyi iptal et. Bu para ödenmeden kurtulamazsın artık. 500 bin çok büyük bir para. Amcanın ödeme ihtimali de bence sıfır. En azından kendini şu şekilde kuetarabilirsin. Kendi üzerine taşınır, taşınmaz hiçbir mal olmamalı. Çünkü olursa devlet el koyar. Banka hesabı kullanmamalısın. Bankaya yatan her kuruşuna devlet el koyar. ( Maaş hesapları hariç, maaş hesaplarına aylık %25 oranında haciz uygulanıyor.) Hasta olduğunda devlet karsilamayacak, tedavini sen karşılayacaksın.Bunu kabul ederek saglik kuruluşlarına basvur. Bunlara dikkat ederek yaşa.
O amcanı da Allah ıslah etsin.Vicdansız. .

Tövbe est.
500 binlik ne borç yapmis adama bak ya
Nasılsa kendine birşey olmayacak yardirmis cezaları faizleri rakamları
10 sene boyunca hiçbirşey ödenmemiş çok yüksek rakamlı karlar çıkmış ödenmeyen vergiler faiziyle cezasıyla birlikte büyümüşte büyümüş

bir vekaletname verdim güvendim başıma ne işler açıldı offffffffff delireceğim

Uzerinizde mulk varmi araba ev arsa vs
Nasil bir vekalet verdiniz iyi arastirin eger uzerinizde birsey varsa ve cok genis kapsamli verdiyseniz amcanin onlara iliskin islem yapma hakki varmi bunlara bakin sonra baska turlu agrimasin basiniz
üzerimde bşy bulundurmuyorum

Kaç senelik vergi borcu bu? Kendi üstüne geçirmesi o kadar kolay değil ki, hele borç vs. varken... yarın muhasebecinizle konuştuktan sonra gelişmeleri yazın lütfen...
9 senelik borç aslında anaparası düşükmüş ama faiziyle birlikte büyümüş gecen yılda kendı üstüne devralmış. bugun notere gidip vekaletnamemi bulduracağım 10 yıl evvel verdiğim.

şu an sadce amcamla uzlaşmaya çalışıyorum ama o da ben ödeyeceğim diyor fakat güven vermiyor ya ödemezse ya ömrü yetmezse

şu an sadce amcamla uzlaşmaya çalışıyorum ama o da ben ödeyeceğim diyor fakat güven vermiyor ya ödemezse ya ömrü yetmezse

Güzel arkadaşım. Uzlaşmaya çalış tabi ki. Benim sana ilk tavsiyem bu yönde. Ama ödemeyecek olma ihtimali çok yüksek. Bu borç 5-10 bin iken ödenirdi. Ama şuan çok zor bir meblağ. Kendi borcu değil senin borcun devlet nezdinde. Buna mecbur bile hissetmeyecektir. Yapılandırsa bile ne kadar düşer bu borç, haydi 300 bin olsun. Yine ödenmez bu para. Çok üzüldüm senin adına.

Vekalet vermişsiniz bu saatten sonra yapacak pek bişe yok . amcanızın borçlarını ödemesi bekleyin yada bazı zamanlar vergilere af çıkıyor ve siliniyor.

ağlamaktan kafamı toparlayamamıyorum
İnsana zarar hep en yakınından gelir
Çok üzülüp çok ağlama sağlığına zarar gelir
Olmus artık bu zararın neresinden donulse kar
Keşke bizim yapabileceğimiz birşey olsaydı inan başıma gelmiş gibi bende çok üzüldüm

Kısa sürede sorun çözülür inşallah...

Bu nasıl vicdansızlıktır, adınıza çok üzüldüm. Amcanıza abisinin emaneti sayılırsınız nasıl koruyup kollamış sizi, yüzünüze nasıl bakabiliyor utanmadan? Allah yardımcınız olsun.

Vekalet vermişsiniz bu saatten sonra yapacak pek bişe yok . amcanızın borçlarını ödemesi bekleyin yada bazı zamanlar vergilere af çıkıyor ve siliniyor.
Bu yazınıza istinaden belirtmek istedim.7220 sayılı kanun çıktı.Son yapılandırma tarihi 30 hazirandı zaten.
Lakin bence konu sahibi amcanın ödemeye niyeti yok gibi eğer ödeyecek olsa yapılandırmaları falan takip ederdi.

peki ben ne yapacağım uyuyamıyorum bunu düşünmekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…