adımı değiştirmemiçin yardım

ismim hangisi olsun

• piraye

OY: 60 23,3%
  • begüm

OY: 47 18,3%
  • songül

OY: 2 0,8%
  • öykü

OY: 119 46,3%
  • özge

OY: 29 11,3%

• Ankete Katılan
    257
Yosma.. (Neymiş efendim güzel kadın manasına geliyormuş) hadi ordan herkes toplumda günümüzde yosmanın ne anlamda kullanıldığını bilir.etimolojisine gerek yok

Oyumu Piraye'ye verdim.

ama ne bileyim, yıllarca kullandığı ismi değiştirmek büyük cesaret ister bence, çünkü isim bir yerden sonra bizim kimliğimizle eşleşiyor, kendi ismimi çok sevmem, ama birisi başka isimle hitap edecek olsa garipserim mesela.

sizin durumunuza çok uygun değil vereceğim örnek ama;
çocukların ismini değiştirmekle alakalı pedagog Ahmet Güneş'e soruyorlar. işte adı neyse çocuğun artık, arkadaşları alay ediyor vs gibisinden değiştirmek istiyoruz diyor aile. Adem Bey önce iki isim kullanmalarını ancak 1-2 yıl sonra 2. isme tamamen geçmelerini öneriyordu. İsmin insan kimliğiyle derinden bağlantısı olduğunu söylüyordu.

aslında işin bu kısmını düşünmedim desem yalan olur ama artık kararlıyım hayırlısı inşallah alışırım..

piraye gerçekçi bir isim değil..
eminim ilk duyan herkesten gerçek adın mı diye tepki alacaksın..
bir süre sonra sıkar bu seni..
çocuğun olsada koyma bence ilerde kızına nazımın nerde diye dalga geçerler..
yaşadığın şeyi çocuğuna yaşatma..

aslında işin bu kısmını düşünmedim desem yalan olur ama artık kararlıyım hayırlısı inşallah alışırım..

o zaman resmiyete dökmeden seçeceğiniz ismi bir süre kullansanız. en azından alışma dönemini bu şekilde geçirirsiniz.

benim çok tanıdığım var, kimlikte yazan ismini kullanmayan.

Ben piraye dedim
Yoksa adınız Kezban mi
Annemin adı kezbandi
Bergüzar yaptı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…