evet canım doğruyu söylüyorsun dediğini yaparım...fikrin için teşekkür ederim...o zaman resmiyete dökmeden seçeceğiniz ismi bir süre kullansanız. en azından alışma dönemini bu şekilde geçirirsiniz.
benim çok tanıdığım var, kimlikte yazan ismini kullanmayan.
fadime canım evet kezban isminin anlamıda cok kötü işte büyükler koyuyarlar anlamlarını bilmeden güzel isim seçmiş anneniz hayırlı olsun....Ben piraye dedim
Yoksa adınız Kezban mi
Annemin adı kezbandi
Bergüzar yaptı :)
O zaman kesinlikle piraye hem degisik hem prezentabl bi isimkalbimden en çok gecen isimdir o ama kızım olursa onun mu olsun diye düşünüyorum arkadaşlarım hep piraye der hatta eşim anahtarlığına piraye diye yazdırdı....
evet işin bu kısmıda var canım kararsız kaldım peki tavsiye edibilecegin bir isim var mıpiraye gerçekçi bir isim değil..
eminim ilk duyan herkesten gerçek adın mı diye tepki alacaksın..
bir süre sonra sıkar bu seni..
çocuğun olsada koyma bence ilerde kızına nazımın nerde diye dalga geçerler..
yaşadığın şeyi çocuğuna yaşatma..
canım bende şuan kilo verdim tam 16 kg turizmciyim ve sezon bitti insanlar sezon sonu hem zayıf hem saçlar sarı birde ismimin degiştiğini ögrenince baya şok olucaklar ay beni güldürdün ya rabbimde seni güldürsünHürrem yapardım ben olsam
Yaşınız da uygunmuş valla süper bi geri dönüş olur
Tavsiye edebileceğim isimler:
Miray
Deniz (bi olgunluk ve ağırlık katar bence kendi adım)
evet işin bu kısmıda var canım kararsız kaldım peki tavsiye edibilecegin bir isim var mı
fadime canım evet kezban isminin anlamıda cok kötü işte büyükler koyuyarlar anlamlarını bilmeden güzel isim seçmiş anneniz hayırlı olsun....
canım bende şuan kilo verdim tam 16 kg turizmciyim ve sezon bitti insanlar sezon sonu hem zayıf hem saçlar sarı birde ismimin degiştiğini ögrenince baya şok olucaklar ay beni güldürdün ya rabbimde seni güldürsündeniz olabilir
Fadime çok güzel bi isimm bence
Çok sıcak ve Candan
Benim fikrim tabi
benimde ananem 100 yaşını geldi ve yaşıyor rabbim sağlık versin ama beni hiç sevmedi anlıyormusunuz bunuda çok belli etti bende içten içe kızdım okulda alay konusu oldum hatta sınıfımda temel diye birsi vardı liste isimlerimiz altlı ve üstlüydü ögretmenler bile dalga geçmiş....Üff benim de ismim unisex ve çok sıkıntı çıkarıyor sormayın gitsin.Hayır şu ismi koyarken babamın aklından geçeni çok merak ediyorum. La sanki babaannemle bir alakam var, milim benzemeyiz yani. Hem ben doğduğumda babaannem yaşıyordu yani, bir 20 yıl da yaşadı. E ama olan bana oldu.
evet canım teşekkür ederim hepimizin için hayırlısı inşallah yeni ismim olursa burada yazarım....Yaa icime doğmuş demek ki bi değişim olduğu
Yeni isminin tadini çıkar insallah en iyisi olur
Hayirlisi olsun canim
evet beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim...şu dalga geçilme mevzusu olmasaydı benim oyum da Fadime'ye olurdu.
ama konu sahibi baya uzaklaşmış kendi isminden.
evet inşallah avukat ile görüşürsem çözücem bu işi artık kurtulmak istiyorum...
ya tabikide öyeldir ama insanlar benim dalga gecmek için hep bir malzeme buluyorlar yok karadenizli misin yok temel miydi evlenmeden önceki erkek arkadasın yok hangi devirdeyiz böyle bir isim olur mu sıkıldım artık sevmiyorum adımı duymak bile korkunç benim için....Fadime çok güzel bi isimm bence
Çok sıcak ve Candan
Benim fikrim tabi
teşekkürler canım bu bilgi ve cevabın için ben avukat ile hemen sonuçlanmasını istiyorum teşekkürler sevgiyle kalın....Begüm den yana benim oyum, anlamıda güzeldir
Begüm; Hanım, hanımegendi, Kadın Hükümdar demek
mahkeme safhasına gelince, size bir yardımı olursa diye paylaşmak istedim ayrıca bir avukata gerek yok kendi kendinize de hallede bilirsiniz. ekstra avukat masrafı da ödemezsiniz. Saygılar
Ad Soyad Değişikliği İçin Haklı Bir Sebebin Varlığı
Medeni Kanun ad ve soyad değişikliği için “haklı bir sebep” olması gerektiğini belirtmiş fakat hangi sebeplerin haklı sebep olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmemiştir. Bu yüzden ad ve soyad değişikliği için dava açarken haklı sebep olarak Nüfus Kanunu’nun 21. Maddesi ve Soyadı Kanunu’nun 3. Maddeleri göz önünde bulundurulacaktır. Bu maddeleri incelediğimizde;
Milli kültüre,
Yukarıda sayılanların dışında, özellikle ad (isim) değişikliği davaları için uygulamada ayrıca kullanılan haklı sebep ise, kişinin gerek sosyal, gerekse iş çevresinde kimlikte yazan isimden başkaca bir isimle tanınması, kimlikte yazan ismini sadece resmi işlemlerinde mecburiyet dolayısı ile kullanmasıdır.
- Örf ve adetlere uygun olmayan,
- Gülünç ve çirkin anlamları olan
- Kişisel ilişkilerde veya meslek ve sanatın icrasında yanlış anlamalar doğurabilecek hususlar haklı sebep olarak sayılacaktır
Ad ve Soyad Değiştirmek İçin Mahkemeye Başvuru Yapılması
Medeni Kanun ve Nüfus Kanunu gereğince ad ve soyadın değiştirilmesini talep hakkı ad ve soyadın sahibine aittir. Talep hakkı olan kişi bu başvuruyu bizzat kendisi yapabileceği gibi Avukat marifetiyle de yapabilir. Ad ve soyad değiştirme davaları sadece 1 defa açılabileceği için yapılacak başvurunun, hazırlanacak dilekçenin dikkatli yapılması gereklidir. Evli kadınlar, evlilik devam ettiği sürece soyadı değiştirme davası açamazlar.
Ad ve Soyad Değiştirmek İçin Hangi Mahkemeye Başvurmak Gerekir
Adını veya soyadını değiştirmek isteyen kişi, bizzat kendisi veya bir Avukat marifetiyle, yerleşim yeri (ikametgah) Asliye Hukuk mahkemesine bir dilekçe ile başvuru yapar. Ad ve Soyadı değiştirilmesi davası görülürken;
Cumhuriyet Savcısı,
Nufus Müdürü veya nüfus memuru hazır bulunur.
- Ad ve soyadı değişmesi kişisel durumları etkilemeyecektir. Kişi erkek ise erkek, kadın ise kadın, bekar ise bekar olmaya devam edecektir.
- Ad ve soyad değiştiğinde , Hakim, bu değişikliği yerel gazetede ilan ettirir ve nüfus müdürlüğüne bildirir.
- Kocanın soyadı değiştiğinde, evlilik birliği içerisindeki kadının, küçük çocukların ve evlatlığın soyadı da değişecektir.
ya tabikide öyeldir ama insanlar benim dalga gecmek için hep bir malzeme buluyorlar yok karadenizli misin yok temel miydi evlenmeden önceki erkek arkadasın yok hangi devirdeyiz böyle bir isim olur mu sıkıldım artık sevmiyorum adımı duymak bile korkunç benim için....
evet rahmetli babam çok ileri görüşlüydü.üstelik ben doğduğumda 40 yaşındaymış.babanızı canı gönülden tebrik ederim...eskidenmiş aile büyüklerinin ismi 30 senedir taşıdım artık istemiyorum..ve kararlıyım dava açmam gerekiyormuş ve birde tanık onlarda tamam birde nedeni o da tamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?