adımı değiştirmemiçin yardım

ismim hangisi olsun

• piraye

OY: 60 23,3%
  • begüm

OY: 47 18,3%
  • songül

OY: 2 0,8%
  • öykü

OY: 119 46,3%
  • özge

OY: 29 11,3%

• Ankete Katılan
    257
ayrıca isim konusunda takıntılı kişilerin kompleksli olduğunu düşünürüm bizim ordaa bir kız adını kıvılcım diyordu onuda birtek bana söyledi benim adım nufusta bu bana kağıt gelecek fehriyemiydi adı aslında güzel anlamı olan birşeydi

Anladım
Yani anne yada babasi vermesi gerekiyo dilekçeyi

reşit değil ise anne veya baba dan herhangi biri dava açabilir, dava açıldıktan sonra gerekçeniz ile beraber iki de şahit gerekli konu komşu akraba fark etmiyor nüfuste adı Fadime olan kişiyi Begüm diye tanıdık, biliyoruz demeleri yeterli oluyor, saygılar.

evet işin bu kısmıda var canım kararsız kaldım peki tavsiye edibilecegin bir isim var mı
Ya alakası yok, piraye sadece roman karakteri mi, romanlarda Ayşe de kullanılıyor o da koyulmasın o zaman. Nazımın nerede diye dalga geçeni ne duydum ne gördüm saçma sapan laflar sırf muhalefet olsun diye. Öykü çok genç kız ismi kaçmış, Begüm de öyle. Bence siz Piraye'den vazgeçmeyin daha romantik bir ad olabilir mi?
Gerçek adın mı diye sorsalar ne olmuş evet dersin bu kadar basit. Fadime anneanne babaanne adı mı?

Hahhaaa aynen öyle Yani Fadime de bunlar gibi bi isim. Hem belli bi saatten sonra isim değişikliği de çok tuhaf yaa. Neyse konu sahibi, sana madem eşin de Piraye diyor, adını Piraye koy. . .
Benim kuzenim de yaptı aynı şeyi.Erkek adı koymuşlar kıza.Evlenmeden hemen önce değiştirmişti.İyi gelir,sevmediğin ismi taşımanın anlamı yok,destekliyorum ben arkadaşı.

Teşekkür ederim canım
Hayır reşit değil henüz
Çok çok istiyoruz değiştirmeyi okulda kisaltma yapıyormuş arkadaşları çok üzülüyor bende üzülüyorum açıkçası kimliginde iki isim var biz ilk ismi kullanıyoruz sürekli oğlum ikinci ismini kullanmak istiyor sadece kimlikten ön adı sildirmek istiyoruz

herkes size piraye diye seslenmeye başladıysa bence de piraye uygun tercih.
kızınız olursa da, ona da X Piraye koyarsınız.
bu aralar meşhur.
oğlana babanın ismini ve bir de başka isim koyuluyor.
kıza da annenin ismi ve bir isim daha konuluyor.
hoş bi düşünce tarzı bence.
oyumu pirayeden yana kullandım.

Benim kuzenim de yaptı aynı şeyi.Erkek adı koymuşlar kıza.Evlenmeden hemen önce değiştirmişti.İyi gelir,sevmediğin ismi taşımanın anlamı yok,destekliyorum ben arkadaşı.

Yani tabi ki orası öyle. Ben kendi açımdan düşündüm, arkadaşın kararını verdiyse kimseye düşmez zaten gerisi. .

Lütfen bilenler bu konuda banada yardım etsin rica ediyorum
Oğlumun 2 ismi var kimlikte ön adı sildirmek zormudur
Beğenmiyor ön adını 2.sini kullanmak istiyoruz

Herkes piraye diye soyleniyorsa esinizde baya benimsemis kalbinizden o geciyosa piraye olsun

Kesinlikle piraye. Ben adim piraye olsun cok isterdim. Benim adim begum olcakmis ki begum ismini hic sevmem, begumlerle de anlasamam. Amcam bir kitapta gordum kizim olsa su ismi koyacaktim bir dusunun demis, dusunmusler ve Allahtan amcamin dedigi isim olmus. Begumu eleyin bence

yapacağınız şey dava açarken ilk ismi ile tanındığını, ikinci ismini kullanmadığını bu nedenle de sildirmek istediğinizi böylemeniz yeterli olacaktır, iki de şahit isterler muhakkak şahidin birisi aile dışından olmalı konu komşu iş arkadaşı vs. çok basit ve kolay bir işlem islında çocuğunuz daha fazla rahatsızlık yaşamadan bu sorunu ortadan kaldırın gerçi çocuklar çok acımasız oluyarlar bir süre daha devam ederler belki ama eninde sonunda onlarda alışacaklardır bu duruma, saygılar.

Bence piraye koyma ya özge ve begümde güzel ama pirayeyi hiç sevmedim senin fikrin tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…