• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affet Anne

• Konu Sahibi Konu Sahibi elune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim aklıma da senin düşündüğün gibi acaba baban gerçekten senin baban mı sorusu geldi ama yazmak istememiştim sen diyene kadar...belkide annenin sana karşı tavırları ve evini terk edememesi bu yüzden belkide beni aldattı derim filan diye tehdit alıyor ve çokta geçerli sebeb bu....
Evet benimde kafamadaki soru bu. Belki olayin vehametinden abartiyorum, belki annem herseye ragmen babami sevdigi icin yaninda. Bu yastan sonra artik degismez deyip katlaniyor olabilir. Ancak babamin gozumde yaslanilacak cinar seviyesinden alelade bir adam duzeyine dusmesini nasil atlatirim bilmiyorum.

Oooo olay nerelere baglanmis, ama acikcasi hicte yanlis tahminler degil... Annenizle aranizin iyi olmamasi belkide gercekten sizi gördükce bunlari hatirlamasi, yani acaba yapti bu istegide baba kim bilmiyormu... Aslinda annenizin boyun egdigini düsünüyorum ama zaman zaman pisman olmus gibi, yani yapmak istemeyen kadin terk eder ama o hala terk etmeyi düsünmüyor, hem normal geliyor hem igrenc buluyor, yani oda ne düsündügünü bilmiyor... Vallah ben olsam sessiz kalamazdim, icimde ne varsa dökerdim tüm gercekleride ögrenmek isterdim, babamin yüzüne bakmazdim, annemede secenek sunardim bosanirsa arkasinda olurdum yok devam derse onunda yüzüne bakmazdim... Bilmiyorum ama bu isi destikce baska gercekler cikacak gibi... Özür dilerim ama Onurlu bi Kadin heleki iki kizi olan bi kadin esi böyle bi teklif sundugunda arkasina bakmadan terk etmeliydi zamaninda...:KK14:
Evet dilay. Butun gece bunlari dusundum durdum. Umarim sadece annemin acizligidir bunca sene dayanmasi. 3 gun sonra bayram icin yanlarina gidecegim, esime sen gelme dinlen, benim gitmem yeterli dedim.
Ha olurda bana evet elune sen babanin oz cocugu degilsin derse, veya oyle birsey yok ben bosanmak istemiyorum derse kenara cekilecegim. Sadece neye karar verirse versin arkasinda olacagimi soyleyecegim.
Bu adam yillarca bana babalik yapti, en iyi imkanlari sagladi, korudu kolladi. Dusunuyorum vicdanen rahatsiz oluyorum, hasta belli ki. Annemin oldugu kadar onunda yardima ihtiyaci var. Galiba duygu karmasasi icindeyim aglamaktan saglikli dusunemez oldum.

Çok üzüldüm, berbat birşey bu. Ben sanmıyorum anneniz umursamıyor olsun bu konuyu. Sadece sindirildiğini düşünüyorum babanız tarafından. Anneniz size zarar gelmesin vs diye boşanmıyor olabilir.
Sizede kolaylıklar dilerim, çok acı verir insanın bu denli değer verdiği birinin bu kadar kötü olduğunu anlaması.

Eğitimli kariyer sahibi bir insanın, annen dahi olsa sorumluluğunu almamalısın.
Senin de bir ailen, hayatın var. Annen ayakları yere basabilen kararlarını verebilecek konumda.
Sen seni ilgilendiren soruların cevabından başkasına ihtiyaç duyma bence.

Eğitimli kariyer sahibi bir insanın, annen dahi olsa sorumluluğunu almamalısın.
Senin de bir ailen, hayatın var. Annen ayakları yere basabilen kararlarını verebilecek konumda.
Sen seni ilgilendiren soruların cevabından başkasına ihtiyaç duyma bence.
Oyle mi dersin kulitta? Aslında bunlar annemin kendi secimlerinin sonuclari, altinda yatan neden ne olursa olsun karari evliligini surdurme yonunde olmus simdiye kadar. Bir tarafim sessiz kal diyor, diger tarafim herseyi ortaya dok diyor.

Evet dilay. Butun gece bunlari dusundum durdum. Umarim sadece annemin acizligidir bunca sene dayanmasi. 3 gun sonra bayram icin yanlarina gidecegim, esime sen gelme dinlen, benim gitmem yeterli dedim.
Ha olurda bana evet elune sen babanin oz cocugu degilsin derse, veya oyle birsey yok ben bosanmak istemiyorum derse kenara cekilecegim. Sadece neye karar verirse versin arkasinda olacagimi soyleyecegim.
Bu adam yillarca bana babalik yapti, en iyi imkanlari sagladi, korudu kolladi. Dusunuyorum vicdanen rahatsiz oluyorum, hasta belli ki. Annemin oldugu kadar onunda yardima ihtiyaci var. Galiba duygu karmasasi icindeyim aglamaktan saglikli dusunemez oldum.
Su an gerçekten en sağlıklısini düşünüyorsun tebrik ederim ben olsaydim senin kadar soğukkanlı olamazdim ama inan en doğrusu senin davranışin.

Ortaya dökmek değil de annenle konuşmanız lazım. Bayram bunun için fırsat. Bi kenara çekil seni ilgilendirmez diyemiyorum açıkçası, normal bir insan bunu dile getirmese bile içi içini yer. Bu şüphelerin en büyüğünü yazmışsın sen zaten. Bunlar işte bilmemekten oluyor. Bilsen durumu bu şüpheden de kurtulacaksın belki de.

Bir de annenin hayatına aile hayatınıza başka bir gözle bak. Bazı olaylar olmuş zaten sana ipucu olan. Msn konuşmalarını yakalamak gibi başka şeyler de geliyor mu aklına?

Az once telefonda konustuk. Geldiginde ayni benimle konustugun gibi babanla da konus. Bunu bitirirsen sen bitirirsin dedi.
Sizce kabul edip konusayim mi? Babama nasil sorarim ki?
Niye sorumlulugu bana atmaya calisiyor? Yoksa yanlis mi dusunuyorm?
Ben konusana kadar kendisi kizin ogrenmis, bana boyle diyor dese olmaz miydi?

Az once telefonda konustuk. Geldiginde ayni benimle konustugun gibi babanla da konus. Bunu bitirirsen sen bitirirsin dedi.

Ben olsam böyle bir şeyi söylemekten çok çok korkardım iyi düşün :( :(

Oyle mi dersin kulitta? Aslında bunlar annemin kendi secimlerinin sonuclari, altinda yatan neden ne olursa olsun karari evliligini surdurme yonunde olmus simdiye kadar. Bir tarafim sessiz kal diyor, diger tarafim herseyi ortaya dok diyor.
Zamana ihtiyacın olduğu açıkça anlaşılıyor elune. Her geçen saat daha sağlıklı düşünebildiğin yorumlarından izlenebiliyor. Duyduklarının şokuyla altüst olan kimyanın düzene girmesini bekle.
Zihninde akıp duran senaryoların en ekstremini olası bulmadım. Araştırdığım kadarıyla kişiler planlı programlı şekilde ortamı oluşturuyor, gazoza tevessül etmiyorlar.
Sanırım bazı deliller konusunda annenden açıklama isteyen sen oldun ve bu sırrı öğrenmek durumunda kaldın.
Açıklama istemeseydin büyük olasılıkla, bu sır onlarla birlikte gömülecekti.
Belki annen de daha detaylı konuşabilmek için kendini hazırlama çabasındadır.
Annen için de açıklama yapabilmek hiç kolay olmamalı.

Yanlis anlamisim ben canim son yazdigini özür dilerim.

Bence sen karisma karisirsan eşinin kulagina gitme ihtimali var. Seninde huzurun kacmasin sonra.

Aaa ilginç bir konuşma olmuş. Allah yardımcın olsun.

Benden bunu istedi kulitta. Yapabilir miyim bilmiyorum.

Zamana ihtiyacın olduğu açıkça anlaşılıyor elune. Her geçen saat daha sağlıklı düşünebildiğin yorumlarından izlenebiliyor. Duyduklarının şokuyla altüst olan kimyanın düzene girmesini bekle.
Zihninde akıp duran senaryoların en ekstremini olası bulmadım. Araştırdığım kadarıyla kişiler planlı programlı şekilde ortamı oluşturuyor, gazoza tevessül etmiyorlar.
Sanırım bazı deliller konusunda annenden açıklama isteyen sen oldun ve bu sırrı öğrenmek durumunda kaldın.
Açıklama istemeseydin büyük olasılıkla, bu sır onlarla birlikte gömülecekti.
Belki annen de daha detaylı konuşabilmek için kendini hazırlama çabasındadır.
Annen için de açıklama yapabilmek hiç kolay olmamalı.

ne yapıcaksın peki ?konuşucakmısın babanla elune elune
Anneme sormak her ikimizde kadin oldugumuzdan mutevellit daha kolaydi. Babama bunu sormak su an cok zor beni icin. Kurtulusunu bunda goruyorsa, belki esime anlatip konusmasini rica edebilirim? Yanlis mi olur?

bence babanla konuşma hatta sorun olduğunu anlamasın bile konu çok kötü daha sen annenle açık açık herşeyi konuşamamışken babana neyi soracaksın o sana nasıl söyleyecek bence annenle herşeyi eksiksiz anlatmasını iste babanla konuşmak en son ki iş

Anneme sormak her ikimizde kadin oldugumuzdan mutevellit daha kolaydi. Babama bunu sormak su an cok zor beni icin. Kurtulusunu bunda goruyorsa, belki esime anlatip konusmasini rica edebilirim? Yanlis mi olur?
Eğer annenle ya da babanla tekrar görüşeceksen eşine anlatma.

Elune babanla konuşmak senin görevin değil, sen zaten bir kız evlat olarak yeterince sarsıldın. Bu hastalıktır değildir bilemiyorum bana göre sapıklık ama bu sapıkdediğimiz adamla yıllarını geçirmek annenin tercihi. Bunca yıl söylemeyip sana bunları söylemesini doğru bulmadım, evladını düşünen bir anneye de yakıştıramadım. Yani ne kadınlar var yıllarca neler yaşıyorlar da evlatlarından sevgilerini esirgemiyorlar. Zaten anneyle uzaksın bir de babanı kaybetme. Bunu aşabilir misin bilemiyorum, netice de okurken bile insanın tüyleri diken diken oluyor ama yerinde olsam beni düşünmeyen annenin sözüyle hareket etmezdim. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Eğer annenle ya da babanla tekrar görüşeceksen eşine anlatma.
Bende ayni kanıdayım. Eger yüz yüze bakilacaksa esinin bilmesi cok gereksiz. Aslinda görüşmeyi kesecekseniz bile esinizin bilmesi bence uygun degil. Gun gelir yüzünüze vurulur esiniz tarafindan. Canimiz babamiz bile neler yaparken el oğlundan hersey beklenir.

Back
X