• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affet Anne

• Konu Sahibi Konu Sahibi elune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu konuda babandan cok annene kizman lazim. Boyle bi babayla sizi buyuttugu icin. Senin bunu ogrenmene sebebiyet verdigi icin. Evlilik kumardir. Adam sapik cikabilir. Gay cikabilir. Biseksuel cikabilir. Hayatta basimiza ne gelicek bilemeyiz. Bizim karakterimizi olusturan basimiza gelenlere karsi verdigimiz tepkilerdir. Istedigi kadar caresiz parasiz yalniz olsun. Evlere temizlige gidilir yine de buna katlanilmaz. Kendi acisini yasamis. Bunu icinde normalleatirmis alismis babanin bu iategine. Kabul etmese de adamin o ozelligine alismis. Ve senin de ogrenmene sebebiyet vererek sana da bir aci yasatmis.
Ve hala beni ortaya surerek konuya cozum ariyor. Uzuldum, o kadar agladim, simdi sinirleniyorum. Dengemi bozdu kadin resmen. Hala en az zararla siyrilma pesinde.
Belki babam bana anlattigini duyunca bosayacak annemi. Belki evi terkedecek. Bunlari onlemenin yolunu ariyor hala.

Aynen asude. Anne bi yerde oluyorda baba ile konusmak cok guc. Benden yardim istiyor ama ne sis yansin ne kebap anlayacagin.
Ben babama "anneme boyle birsey var mi diye sordum, reddetti baba. Ama icimde kaldi, bu yazismalari gordum. Var mi boyle birsey" diyecekmisim.
Kendisi siyrilacak yani, babam sen niye cocuga anlatiyorsun diyemeyecek ona, pes diyorum.

Bunun ustune ne halin varsa gor anne derdim.

aanneler kutsaldir,melekdir bitanedir
senin annen nasil çozemedim aksamdan beri

aanneler kutsaldir,melekdir bitanedir
senin annen nasil çozemedim aksamdan beri
Ben anlatayim canim.
Annem esin mi cocuklarin mi diye soruldugunda, alsinlar cocuklarimi gitsinler, kocam oldugu muddetce umurumda degil der.
Babamla kavga etti diyelim, bizim acigimizi arar ki bu bahaneyle barisabilsinler.
Dun bu meseleyi ilk duydugumda, acaba kadin bizi korumak icin mi bu asktan kafayi bozmus, koca delisi kadin rolunu mu yapti bunca sene dedim. Hatta buna emin oldum.
Bakin kendi mesrulugumu sorguladim sabaha kadar. Ta ki tekrar konusuncaya dek.
Benden ne istedigini okudunuz.
Yorum sizin.

Oyle mi dersin kulitta? Aslında bunlar annemin kendi secimlerinin sonuclari, altinda yatan neden ne olursa olsun karari evliligini surdurme yonunde olmus simdiye kadar. Bir tarafim sessiz kal diyor, diger tarafim herseyi ortaya dok diyor.
Konuyu takip etmeye çalışıyorum ama sanırım bi yerde kaçırmışım; baban gay ve anneni başka biriyle olmayamı zorluyor, baban gaymi, baban anneni başkalarıyla olmaya mı zorluyor? Bunları bir türlü çözemedim, belki cevap verdiniz ama ben kaçırdım.
Sonuç ne olursa olsun, ben bu olaya karışmanızı doğru bulmuyorum. Anneniz size kendi rızasıyla anlatsaydı, dert yansaydı, istemediğini ama babanızın zorladığını söyleseydi kısaca sizden yardım isteseydi tamamdı ama bunları sizin ısrarınızla anlatmış. Kusura bakmayın ama ben pişman yada çaresiz göremedim annenizi. Üstelik dediğiniz gibi aklı başında bir kadınsa tüm bunları ( hemde yıllarca) rızası olmadan yaşamasını-yapmasını anlayamadım. Bi yerden sonra dur demesi gerekmezmiydi maaşıda varmış, boşansa olmazmıydı? Annenizi böyle bir durumda ne bağlardıki.
Siz şimdi babanıza çıkıp ne diyeceksiniz? Ters bir durumda annenizin yön değiştirip, babanızın tarafında olmayacağı ne malum?
Siz daha fazla kurcalamayın, anneniz bundan rahatsızsa kendisi bulsun çözümünü, hiç sizi araya sokup kötü etmesin.
Eşinize anlatmayı düşünüyormuşsunuz, eğer ailenizle tüm bağlarınızı koparacaksanız anlatın yoksa hiç anlatmayın.

Ben anlatayim canim.
Annem esin mi cocuklarin mi diye soruldugunda, alsinlar cocuklarimi gitsinler, kocam oldugu muddetce umurumda degil der.
Babamla kavga etti diyelim, bizim acigimizi arar ki bu bahaneyle barisabilsinler.
Dun bu meseleyi ilk duydugumda, acaba kadin bizi korumak icin mi bu asktan kafayi bozmus, koca delisi kadin rolunu mu yapti bunca sene dedim. Hatta buna emin oldum.
Yorum sizin.
Bi önceki yorumumda yazacaktım ama sizi üzmek istememiştim. Bunu okuyunca yazmaya karar verdim. Anneniz çok bencil, sadece kendini düşünüyor , sizi bu şekilde kullanmasına izin vermeyin. Hayatınız alt üst olacak, eğer gerçekten rahatsızsa kendisi çıksın babanızın karşısına. İşte o zaman sizde destek olursunuz. Ama daha fazlasını yapmayın lütfen hele eşinize hiç anlatmayın.

Konuyu takip etmeye çalışıyorum ama sanırım bi yerde kaçırmışım; baban gay ve anneni başka biriyle olmayamı zorluyor, baban gaymi, baban anneni başkalarıyla olmaya mı zorluyor? Bunları bir türlü çözemedim, belki cevap verdiniz ama ben kaçırdım.
Sonuç ne olursa olsun, ben bu olaya karışmanızı doğru bulmuyorum. Anneniz size kendi rızasıyla anlatsaydı, dert yansaydı, istemediğini ama babanızın zorladığını söyleseydi kısaca sizden yardım isteseydi tamamdı ama bunları sizin ısrarınızla anlatmış. Kusura bakmayın ama ben pişman yada çaresiz göremedim annenizi. Üstelik dediğiniz gibi aklı başında bir kadınsa tüm bunları ( hemde yıllarca) rızası olmadan yaşamasını-yapmasını anlayamadım. Bi yerden sonra dur demesi gerekmezmiydi maaşıda varmış, boşansa olmazmıydı? Annenizi böyle bir durumda ne bağlardıki.
Siz şimdi babanıza çıkıp ne diyeceksiniz? Ters bir durumda annenizin yön değiştirip, babanızın tarafında olmayacağı ne malum?
Siz daha fazla kurcalamayın, anneniz bundan rahatsızsa kendisi bulsun çözümünü, hiç sizi araya sokup kötü etmesin.
Eşinize anlatmayı düşünüyormuşsunuz, eğer ailenizle tüm bağlarınızı koparacaksanız anlatın yoksa hiç anlatmayın.
Canim babam swinger (es degistirme) fantezisi istiyormus annemden. Kendileri gibi evli bir cift bulup... ya neyse midem bulaniyor.
Bu saate kadar nasil yardimci olsam, alip gelsem mi, gittigimde benimle gelir mi, babamdan taraf cikar mi, acaba ben babamin oz cocugu degil miyim? Bu yuzden mi katlandi gibi sorularla hem kendimi hem buradakileri yedim.
Sonuc annem benden babamla konusmami istiyor. Guya anneme sorunca o kizip reddetmis. Ben inanmiyorum ona baba sen dogruyu soyle diyecekmisim.
Anneme artik soyleyecek bir sey kalmadi.
Ne hali varsa gorsun. Kendi kizi anladi yuzune vurdu hala olaydan hasarsiz cikma pesinde.

Ben anlatayim canim.
Yorum sizin.

Durum edebiyat alıntısı yapabilmeyi kaldırmıyor, özür dilerim ama "hiç kimseye hikayesini sorma, o unutur ama sen unutamassın." lafı tam oturuyor. Annen kendini düşündüğü kadar, keşke seni de düşünüp soruyu sorduğunda bunca yıldır yaptığı gibi saklama yolunu tercih etseydi, gülerek "elune, nerden geliyor aklına böyle şeyler." deyip konuyu değiştirseydi, bunca senedir katlandığı sır en azından bu şekilde ortaya çıkmazdı, senden bu yükü taşımanı istemesi bunca senedir çektiği çileyi anlamsız kalıyor. Boşanır, sebebini geçiştirir, sonra itiraf ederdi çocuklarına, unutmaya çalışır birbirinize sarılırdınız, ama bu haliyle yok, ne düşünsem olmuyor. Babandan nefret etmen ve anneni gözünde bitirmesi dışında hiç bir şeye faydası olmayacak şu durum, ilişkilerimi makul bir şekilde en aza indirip etkilerini hayatımda tamamen bitirme yoluna giderdim ben olsam, sebeplerim farklı olsa da uzun süredir ben de o yolda olduğumdan yazabiliyorum. Büyük sabır diliyorum, annenin babanın yüzüne bir daha aynı saf duygularla bakamamak hatalarını tekrar etmediğin sürece güzel bir hayat yaşamana engel değil.

Son düzenleme:
Durum edebiyat alıntısı yapabilmeyi kaldırmıyor, özür dilerim ama "hiç kimseye hikayesini sorma, o unutur ama sen unutamassın." lafı tam oturuyor. Annen kendini düşündüğü kadar, keşke seni de düşünüp soruyu sorduğunda bunca yıldır yaptığı gibi saklama yolunu tercih etseydi, gülerek "elune, nerden geliyor aklına böyle şeyler." deyip konuyu değiştirseydi, bunca senedir katlandığı sır en azından bu şekilde ortaya çıkmazdı, senden bu yükü taşımanı istemesi bunca senedir çektiği çileyi anlamsız kalıyor. Boşanır, sebebini geçiştirir, sonra itiraf ederdi çocuklarına, unutmaya çalışır birbirinize sarılırdınız, ama bu haliyle yok, ne düşünsem olmuyor. Babandan nefret etmen ve anneni gözünde bitirmesi dışında hiç bir şeye faydası olmayacak şu durum, ilişkilerimi makul bir şekilde en aza indirip etkilerini hayatımda tamamen bitirme yoluna giderdim ben olsam, sebeplerim farklı olsa da uzun süredir ben de o yolda olduğumdan yazabiliyorum. Büyük sabır diliyorum, annenin babanın yüzüne bir daha aynı saf duygularla bakamamak hatalarını tekrar etmediğin sürece kendinin güzel bir hayat yaşamana engel değil.
Ben de buna karar verdim kelebek.. Teşekkür ederim, yazdıkların bana güç verdi.

Aynen asude. Anne bi yerde oluyorda baba ile konusmak cok guc. Benden yardim istiyor ama ne sis yansin ne kebap anlayacagin.
Ben babama "anneme boyle birsey var mi diye sordum, reddetti baba. Ama icimde kaldi, bu yazismalari gordum. Var mi boyle birsey" diyecekmisim.
Kendisi siyrilacak yani, babam sen niye cocuga anlatiyorsun diyemeyecek ona, pes diyorum.
Annen de biliyo konusmayacagini topu kendi ustunden atmaya calisiyor. Yani sen kapat bu konuyu kilitlensin konu diye.. ekonomik ozgurlugu olan bir hanim bosanmak istemiyorsa, sen cok kahirlanma, o bir sekilde idare ediyor demek ki. Keske hic bu konunun pesine dusmeseydin. Hadi oldu duydun neyse burada kapat artik uzatma. Annene detay sorma bosa kendini uzme. Ona sadece anne ben senin yanindayim bunu bil mesaji ver ve olaya daha fazla dahil olma bence. Isin icinden daha cirkin seyler cikabilir gerek yok

yani ne desem bilemedim
sen bir evlatsin bakis acin farkli
ben olaya anne ve baban yonunden bakmak istiyorum
annen her ne kadar sanki hersey babandan kaynaklaniyor gibi gostermeye calismis olsada oyle oldugunu sanmiyorum
kolay kolay hic bir erkek esine boyle bir rezilligi teklif etmez
inanin kelime bulamiyorum yada yazmak istemiyorum
yanlis dusunuyorsam soyleyin lutfen
babanin boyle bir sey icin baski yapmasi annenden kaynaklaniyor olamazmi ?
hani bazi kadinlar hep kocalarini hakli gorur ne yapsa olagan karsilar
annen belki bu durumu olagan karsiladi yada gereken tepkiyi gostermedi
cok duydum oyle kadinlari
eslerini kaybetmemek icin her turlu ahlaksizliga boyun egen
aman yuvalari yikilmasin
erkektir ne yapsa yeridir
ay benim sinirlerim zipladi
kafam dagildi kelimeleri toparlayamadim
yuvasi dagilmasin diye her rezillige susan kadinlar var
oyle bir yuva olucagina tek basina onuruyla yasamak daha guzel degilmi?

Ve hala beni ortaya surerek konuya cozum ariyor. Uzuldum, o kadar agladim, simdi sinirleniyorum. Dengemi bozdu kadin resmen. Hala en az zararla siyrilma pesinde.
Belki babam bana anlattigini duyunca bosayacak annemi. Belki evi terkedecek. Bunlari onlemenin yolunu ariyor hala.
Canim kac yasindasin merak ettim
Allah yardimcin olsun
annen ekonomik ozgurlugu var buna ragmen babani tercih ediyorsa sen naparsan yap ise yaramaz
ve ustune bide sen suclu olursun

yani ne desem bilemedim
sen bir evlatsin bakis acin farkli
ben olaya anne ve baban yonunden bakmak istiyorum
annen her ne kadar sanki hersey babandan kaynaklaniyor gibi gostermeye calismis olsada oyle oldugunu sanmiyorum
kolay kolay hic bir erkek esine boyle bir rezilligi teklif etmez
inanin kelime bulamiyorum yada yazmak istemiyorum
yanlis dusunuyorsam soyleyin lutfen
babanin boyle bir sey icin baski yapmasi annenden kaynaklaniyor olamazmi ?
hani bazi kadinlar hep kocalarini hakli gorur ne yapsa olagan karsilar
annen belki bu durumu olagan karsiladi yada gereken tepkiyi gostermedi
cok duydum oyle kadinlari
eslerini kaybetmemek icin her turlu ahlaksizliga boyun egen
aman yuvalari yikilmasin
erkektir ne yapsa yeridir
ay benim sinirlerim zipladi
kafam dagildi kelimeleri toparlayamadim
yuvasi dagilmasin diye her rezillige susan kadinlar var
oyle bir yuva olucagina tek basina onuruyla yasamak daha guzel degilmi?
Asude'nin tavsiyesi ile konumun kapatılması için ricada bulundum. Kapatılmadan önce senin sorunuda yanıtlamak isterim;
Evet sağlıklı düşünebilenler için olması gereken zaten bu. Ben her şekilde anneme destek olurdum fakat o, olaydan beni kullanarak sıyrılmayı seçti.
Malesef kendisine bu konuda yardımcı olamayacağım gibi , ilişkilerimizi asgari müşterekte tutmaya çalışacağım.
Yardım çağrısında bulunan öncelikle kendi de kurtulmak için çaba sarfetmeli. En başındna beri annemden emin olamadığım için gidip almaktan çekindiğimi söyledim. Nitekim bu çekincem doğru çıktı.
Benim yapacak birşeyim kalmadı. Sindirmeye çalışacağım sadece.

Canim kac yasindasin merak ettim
Allah yardimcin olsun
annen ekonomik ozgurlugu var buna ragmen babani tercih ediyorsa sen naparsan yap ise yaramaz
ve ustune bide sen suclu olursun
27 yaşındayım ve evet annem kendi seçimini kendisi yaptı.

Bu konuda babandan cok annene kizman lazim. Boyle bi babayla sizi buyuttugu icin. Senin bunu ogrenmene sebebiyet verdigi icin. Evlilik kumardir. Adam sapik cikabilir. Gay cikabilir. Biseksuel cikabilir. Hayatta basimiza ne gelicek bilemeyiz. Bizim karakterimizi olusturan basimiza gelenlere karsi verdigimiz tepkilerdir. Istedigi kadar caresiz parasiz yalniz olsun. Evlere temizlige gidilir yine de buna katlanilmaz. Kendi acisini yasamis. Bunu icinde normalleatirmis alismis babanin bu iategine. Kabul etmese de adamin o ozelligine alismis. Ve senin de ogrenmene sebebiyet vererek sana da bir aci yasatmis.
Benim dedem pis ve azılı bir subyanci. Ama nenem tam 60 yildir evli onunla.

Kendimi yerine koyup dusuneyim dedim.. yok olmuyor. Bu bi evladin kaldirabilecegi bişey deil sanki. Daha fzla müdahil olmayın bence. Bu sizin ruh sağlığınız açısından önemli. .

Back
X