yalan mı arkadaşım ya?
son zamanlarda, bu adet? leri çok duyuyoruz :)
yok efendim, damadın annesi yıllardır düğünlere gidip takıyormuşda, kendi oğlunun düğününde de onun karşılığı geliyormuş..
madem öyle, sen takıyorsan, oğluna takılsın diye takıyorsun..kendine değil ya!
yoksa ben altın yaptım, bunlar bana takıldı, yok öyle bişey,
sanki altın fonu !!!
ne geri kafalı oluyor bunlar, anlamıyorum..
ALLAH kimsenin başına vermesin, boşanırken bile hakim kadına veriyor takıların hepsini..
eski geleneklerde de kadınındı ama bu yeni yetme kaynana bozuntuları açgözlü aç..
takıları gördükçe gözlerini yuvalarından fırlatarak ellerini oğuşturuyorlar
terbiyesiz görgüsüz bunlar..
Resmen hırsızlığın kibarcasıdır bu, yumusatılmış kılıf uydurulmuş halidir..
sakın yaklaşma derim beimde aram limoniydi 9 ay karnımda taşıdım bir kez aramdılar çocuk olduktan sonra akıllandılar ben yaklaştım torunudur dedim gittik geldik arada sene de bir kaç gün ne oldu her defasında yemediğim laf klamadı güldüm geçtim şakaya vurdum br anlatsam ohoo sen delimiydin dersniz en son da ayın onunda gittik mecburen tabi kaynana da bir surat bende artık dayanamadım bende surat astım karnım tok yemeklerini yemedim die işitmediğim küfür hakaret kalmadı kapı dışarı edildik gecenin soğunda tir tir titredik arabamızda paramızda yoktu ki bir otelde falan kalalım 3 yaşında çocuğum bağrışmlardan korktu hala nasıl çığlık çığlığa ağlıyor b,r şey olsa ve eşim uyukladı raba kullanırken kaza yaptık az daha ölüyorduk arabada hasarımız var bir sürü borca girdik neden onlara yaklaştığım için her bayram aradığım için her defasında alttan aldığım için anne baba die peşlerine dolaştığım için ayaklarımın altı ağrıyana kadar önlerinde hizmet ettiğim için
değd mi değmediii
balık baştan kokar canım hiç yüz verme
ama arada konuşabilirsin bayramlar da kandllerde ara ama sakın kalmaya gitme gelirlerse kabul etme bir taraflarını kaldırma şımartma yüz verme eğer baştan istenmediysen sürtüştüyseniz hiiiççç bulaşma sonra üzülen sen olursun tıpkı benim gibi
bir kez aradığı için kavga etmiştik eşimle neden aradın teşekkürmü ettin dedim bize eziyet ettikleri için.sonrasında aramadığını söyledi.sen arayabilirsin diyene kadar aramam dedi beni vebal altında bırakıyor .huzursuz oluyorum aradaki engel benim ne kötü olsa da o da eşimin annesi diyorum ama yapacaklarından korkuyorum kadının((eşime çok üzülüyorum bizimkiler gelecek doğuma ordan kimse olmayacak sanırım üzülür
yalan mı arkadaşım ya?
son zamanlarda, bu adet? leri çok duyuyoruz :)
yok efendim, damadın annesi yıllardır düğünlere gidip takıyormuşda, kendi oğlunun düğününde de onun karşılığı geliyormuş..
madem öyle, sen takıyorsan, oğluna takılsın diye takıyorsun..kendine değil ya!
yoksa ben altın yaptım, bunlar bana takıldı, yok öyle bişey,
sanki altın fonu !!!
ne geri kafalı oluyor bunlar, anlamıyorum..
ALLAH kimsenin başına vermesin, boşanırken bile hakim kadına veriyor takıların hepsini..
eski geleneklerde de kadınındı ama bu yeni yetme kaynana bozuntuları açgözlü aç..
takıları gördükçe gözlerini yuvalarından fırlatarak ellerini oğuşturuyorlar
terbiyesiz görgüsüz bunlar..
Resmen hırsızlığın kibarcasıdır bu, yumusatılmış kılıf uydurulmuş halidir..
dogru diyorsun tabiki, iste minareyi calip, kilifini da hazirliyor iste, uydurmak zor degil bu aileler icin.. e bizde de erkek tarafina eve altin geldikiz tarafina gelir de erkegi bilmezdim.. kaynanamin arkadaslari eve gelin görmeye geldiler, mutvak kapisinda kaynanamin eline sIkIstIrdIlar.. Allah büyük ya görecem ya, mutvaga gidecegim tuttu... e sonra noldu ayni lafi duydum ben de.. yillarca o kendi kesesinden takmis da felan fisman... sonra yine bi kadin geldi altini televizyonun üstüne birakti.. hic elimi bile sürmedim, ne kendimi düsürcem bi altin icin.. karsimdaki olgun, kaliteli biri olsa zaten bu duruma getirmezdi.. hem kadina nikah kiyarken hocanin karsinda hava atmayi biliyorlar ya, bütün altinlar mehir hakki olarak veriyoruz diye.. adamalar allahin önünde verdikleri sözü tutmuyorlar.. amaaannn...
büyüklerin gönlünü alımaya çalışmak kırgınlık olmasın diye uğraşmak erdemli bir davranıştır ama sizin de eşiniz ve doğacak bebeğiniz ile huzurunuz önemli.bişey demek zor
Takılan takıları almak iyi yapmışsınız ..Bence çok ayıp bişey yaa takılar takıldıktan sonra gelin odasına gidio boynundan çekip hemen alırlar ya sinir olurum..
Bizimde öyle oldu çünkü..ve benim eşiminde arkadaş çevresi çok geniş hepsi en az küçük altın taktı noldu onlarda kaynanaya gitti..
Tmm onlar biz geri takcaz diye düşünüolar da bizim eşimin arkadaşlarınada onlar takmicak hoş yine biz takcaz noldu onlar altınların üstüne yatmış oldular..
Bizde eşşek gibi hepsini tek tek kendi kesemizden yaptık taktık..Bir iki tane olsa neyse dicem belki lafını etmicem ama bir sürü arkadaşı var eşimin hala da bitmedi ..
Ama eşinin öz annesi sonuçta sen bence onların arasına girme eşin annesini aricaksa arasın..Ama sende mesafeli tavrını koru onlara karşı..
Eşini görüştür çünkü ALLah korusun ana ahdı alırsın ana bedduası alırsın sende çocuğunda aynı şeyi yaşarsın ..
Sende saygıyı mesafeyi bozmadan devam et..Fazla samimiyet tez ayrılık getirir herzaman
Bırak esın ıstıyorsa görussun hıc karısma bence karısmanda doğru değil sonucta onu doğuran bır anne bunu değiştiremeyız,ama eğer ıstemıyorsan onlarla görusmek sırf esın ıcın de ya da bebeğiniz için görusmeye kalkma daha sonra uzulebılırsın,keske aramasaydım konusmasaydım dıyebılırsın..Sahsen ben cok buyuk konusmayayımda dusuncem su allah verırde cocuğum olsa onlara göstermıyecem(kendımce haklı sebeplerım var cokca,ezıyet cektırmekteler bıze,maddı yardımları olmadığı gibi maddi zarar yarattılar yukluce yenı evlı olduğumuz halde üstelik)esım görebılır ailesini,annesı babası sonucta..Altın dısında cok buyuk bır olay yoksa ve vıcdanın rahat değilse görusebılırsın.Benım vıcdanım cok rahat görusmem ıcın sebebımde cok cunku..O mafya olayını cok takma artık öyle seyler pek yok ortadan kalktı ayrıca öyleleri göstermelık(havlayan köpek ıssırmazmıs ya)allahtan baska kımseden korkma:)
dogru diyorsun tabiki, iste minareyi calip, kilifini da hazirliyor iste, uydurmak zor degil bu aileler icin.. e bizde de erkek tarafina eve altin geldikiz tarafina gelir de erkegi bilmezdim.. kaynanamin arkadaslari eve gelin görmeye geldiler, mutvak kapisinda kaynanamin eline sIkIstIrdIlar.. Allah büyük ya görecem ya, mutvaga gidecegim tuttu... e sonra noldu ayni lafi duydum ben de.. yillarca o kendi kesesinden takmis da felan fisman... sonra yine bi kadin geldi altini televizyonun üstüne birakti.. hic elimi bile sürmedim, ne kendimi düsürcem bi altin icin.. karsimdaki olgun, kaliteli biri olsa zaten bu duruma getirmezdi.. hem kadina nikah kiyarken hocanin karsinda hava atmayi biliyorlar ya, bütün altinlar mehir hakki olarak veriyoruz diye.. adamalar allahin önünde verdikleri sözü tutmuyorlar.. amaaannn...
arkadaşlar bu altın meselesi nedir ya tabiki alacaksınız.ben örnekler vereyim hayatımdan sizlere.15 yasında iş hayatına atıldım ben.o kadar cok eziliyordum ki her gelen bana ayak işlerini yaptırıdı.daha yeni toylandığım için saf kalpliydim.aradan 1 yıl falan geçmiştir.taki bi gün isyan edip birinin üstüne yürüyene kadar.o günden sonra ezilmedim hiç.sonra düşündüm dedimki ya asi gelince ezilmiyorsun hayret bişey ya dedim iyilikle olmuyor hiç birşey o günden sonra 16 yıllık çalışma hayatımda ezdirmedim kendimi kendime ben saygı duydukça cevremde bana saygı duydu.ben evlendim altınlar takıldı tabi.ama evlenmeden önce eşime dedimki gelin arabamda kimseyi istemiyorum 1.2 takı takıldıktan sonra kimse odaya gelip saldırmasın üstüme basıma ben toplarım cahil değilim.tabi bunları ben kendi aileme de dedim .çünki hiç hoşlanmam.düğün günüde takıları aldım küçük bohça vardı elimde dolarlar vardı aldım.altın liraları aldım.biraz da tl aldım gerisi ancak zaten düğün salon parasına gitti.aslında almaya yelteneceklerdi de baktılar ben dişli.evlendikten 3 gün sonra arıyorlar biz borç varda para lazım.eşim bende para yok ne varsa verdim dedi.liralar varya dediler.eşimde altınlar eşimin ben benim hakkımı verdim dedi.onun hakkına karısamam dedi.daha sesleri yok:))kızlar biraz saf gördülermi tepeden inmiyorlar.boşverin.
büyüklerin gönlünü alımaya çalışmak kırgınlık olmasın diye uğraşmak erdemli bir davranıştır ama sizin de eşiniz ve doğacak bebeğiniz ile huzurunuz önemli.bişey demek zor
Arkadaşlar günlerdir bu konuyu düşünüyorum.vicdanımla öfkem arasında kaldım.en sağlıklı kararı verebilmek için fikirlerinize ihtiyaç duydum.ben yaklaşık 1 senelik evliyim.eşimin ailesi ile çok sıcak ilişkilerimiz olmadı beni istemediler.ama bunu bana asla söylemediler hep eşime söylendi ama o vazgeçmedi.en çok babası istememişti daha önce boşandığımdan ve başım açık olduğu için.konunun özüne gelirsek düğünde takılan küçük altın ve paraları bize vermek istemediler.daha doğrusu annesi istemedi biraz olaylar büyüdü ağız kavgasına dönüştü benimda hakkım olduğunu düşündüğümden bende biraz ağır konuştum .ağır derken hakaret değil borcumuz var o nedenle bu para bize gerekli ama vermem derseniz ve hakkım varsa haram olsun dedim düğün gecem ağlayarak geçti eşim tek kelime etmemişti çünkü.bizde adet böyle dedi.neyse onların evinde hastalandım eşim hastaneye götürdü fakat annesi neyin var bile demedi.bende evden ayrılırken vedalaşmadım elini öpmedim.o günden beride görüşmüyorum.şuan hemileyim .oda beni aramadı sadece babası aradı 1 kez neden aramıyorsun diye sordu bende kırgınlığımı anlattım ve o kadını asla görmek istemediğimi söyledim.beni kovmaktan beter ettiniz dedim şimdi ramazan geliyor.aramak istemiyorum.ne beni ne bebeğimi soran yok.sizce hayırlı ramazanlar dileyip bu olayı tatlıya bağlamaya çalışmalımıyım yoksa hazır kopmuşken böyle kalmalımı.eşim ,sen ara diyene kadar annemi aramayacağım dedi.aramıyor.ben karışmam desemde senin rızan olmadan aramam dedi.aklım ve vicdanım karışık fikir verirseniz sevinirim.teşekkürler...
boşverr cnm büyüklük sende kalsın eşinde arkandaymış daha ne istiyosun
Burada okudugum konulardan sonra eslerini destekleyen erkekleri takdir etmeye basladim ama bana esinizni ailesiyle konusmamasi tuhaf geldi. Siz her konuda hakli ve yipranmis olabilirsiniz yasadiklariniz hos olmayabilir ama sonucta kayinvalideniz bir anne. Anneyse oglunun huzurunu dusunsun diyebilirsiniz, haklisiniz da ama bu sekilde size daha cok bileneceklerdir. Bugun olmasa da yarin barisacaksiniz yani eger ilelebet gorusmeyecek degilseniz cahil insanlarla ugrasmak zordur sloganiyla rahatlayip bir sans daha verebilirsiniz.
Esim arayinca her gun arar kayinvalidem diyorsunuz peki su an aramiyor mu? Size nisbet icin ariyorsa bu halde dahi aramasi lazimdi.
Hicbir evde huzursuzluk olsun istemem gercekten zordur elbette ozellikle 3. kisiler icinse ama balik bilmezse halik bilir sozune uygun olarak bence aramiyorsaniz bile esinize aratin. Allah huzur versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?