güzargah değiştirdik..
Eşime dedim tanımıyorum neden gidiyoruz zaten sevmiyosun bunları ofiste çeneleri susmaz dedi..
Tabiki evimde ağırlayıp görüşmicem ya da gitmicem bir daha..
Evet istenilen bu zaten tesettürü sürekli tartışma konusu yapmaya çalışıyorlar çünkü din insanların en hassas noktası.
birinden bahsederken kapalı bayan demeye korkuyoruz betimlemek için bile olsa.Haydaaa sen kapalı dedin
Ne mutlu nefsine hakim olup hakkıyla kapananlara.
Evet istenilen bu zaten tesettürü sürekli tartışma konusu yapmaya çalışıyorlar çünkü din insanların en hassas noktası.
birinden bahsederken kapalı bayan demeye korkuyoruz betimlemek için bile olsa.Haydaaa sen kapalı dedin
Ne mutlu nefsine hakim olup hakkıyla kapananlara.
din kapanınca her şey halloluyor demiyor , bizim kastettiğimiz bu idi.ister kabul edin ister etmeyin din edepli olun diyor.bu kapalı açık herkes için geçerli.
ohh ne güzel iş..
keşke kadının eşine der gibi yapıp lafı soksaydın.
madem x hanım bizimle geliyor.
siz de gelin de diğer arkadaşlar güzergah değiştirmesinler boşuna nasıla aynı yere gidiyoruz diye.
böylesini evinde ağırlamak ömründen eksiltir zaten, stres olursun boş yere..
Benim kasdettiğimi anlayanlar sizler gibi zaten anlıyosunuz
anlamayanlara yada anlamak istemeyenlere ne anlatsam boş..
Ben kimsenin dinini sorgulamıyorum dikkat ederlerse sadece görmek istediğimi ve gördüğümü yazmak istedim..
hanımhanımcık olmak suç demekki..
Kabullenmediklerine göre yapcak pek bişe yok.
farklı birşey söylediğimizi sanmıyorum? :26:
ama bi bayan kapanınca biraz daha dikkatli olmasını bekliyor insan ne bileyim görecelik işte
tabiki edep namus saçın açıklığına bakmaz benim birçok tanıdığım açık bayan birçok kapalıdan tabiri caizse daha kapalı
yani iş saçını örtüyle kapatmak değil. kalbini kötülüğe kapatmak. nefsini pisliklerden arıtmak
Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..
Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..
2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..
Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..
Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..
ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar
-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi
falan falan gülüşüyolar..
Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..
yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi
ama şöyle..
-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..
neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..
evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..
Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..
Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum
Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..
Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..
Abartıyomuyum ki:26:
siz olsanız?
İşte aynen bunu demek istiyorum hay sen çok yaşa..
Benim görselimdeki insan böyle olmalı
örnek insan olmalı herkes ona özenmeli örnek almalı ne kadarda hanımhanımcık kız demeli..
Ben diyemedim
bu arada genelleme yaptığımı sanıp abartanlara zaten bişe demiyorum ben 2 kız için örnek verdim bütün hepsi diye hiç bi kelamım yok..
Alınanlar bence bu hatunlar gibi olanlar dökülüyolar işte sorun yok :)
Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..
Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..
2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..
Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..
Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..
ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar
-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi
falan falan gülüşüyolar..
Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..
yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi
ama şöyle..
-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..
neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..
evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..
Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..
Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum
Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..
Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..
Abartıyomuyum ki:26:
siz olsanız?
Bende kapalı değilim ama evli bir adama şaka yapamam ben fıtratımda yok..Ben de konu sahibi gibi düşünüyorum. Madem inançlıyım diyorsun tesettüre giriyorsun, edebini de takınman lazım.
Benim arkadaşlarımda da var öyle. Güya kapalı ama gecenin bir yarılarına kadar erkeklerle gezer, dip dibe oturur, yanak yanağa foto çekilir, herkese cıvık hareketler, toplum içinde şuh kahkahalar ...
Ben kapalı değilim ama kendime böyle şeyleri yakıştıramam.
Dolayısıyla kapalı bi insana hiç yakıştırmıyorum.
Çünkü benim gözümde başörtüsü özeldir, öylesine kullanılan bi aksesuar değil...
siz bilirsiniz.Ağırbaşlı bir hanım olmak ya da olmamak için açık ya da kapalı olmaya gerek yok ki. Bu insanın giyimiyle değil kişiliğiyle alakalı bir durum.
Yazınızın sadece ilk paragrafını okudum hatun dediğin kapalı açık ayırt etmeksizin ağır olmalı oturmasını kalkmasını bilmeli o kadar
konuya başlangıcınız ofsayt k.bakmayın.
Hepimiz çocuklaşırız bende nazlanırım ama eşime anneme nazlanırım,Bende katılıyorum sana canım.
Örttüğü örtünün hakkını vermeli bir bayan.
Örtü dikkat çekilmemek adına kullanılan birşey.
Fakat örtülü iken hoppiidi hareketlerde bulunmak benimde hiç hoşuma gitmiyor.
Dikkat çekmemek adına taktığın şey ile maalesef ki daha çok dikkat çekmiş oluyorsun.
Yani amaca hizmet etmiyorsun ..
Eski iş yerimde de herkes birbiriyle yılışık denecek kadar samimiydi, iğrenç espriler vs ..
Onlarla aramdaki mesafeyi her zaman koruduğum için beni havalı biri olarak görürlerdi, halbuki çok sıcakkanlıyımdır fakat gereksiz insanlarla gereksiz samimiyet kurmak hoşuma gitmiyordu.
Kalitesi düşük terbiyesiz şakalar vs hiç bana göre değil.
Ayrıca bayan dediğinde azıcık oturaklı olmalı.
Yeri gelir bende çocuklaşırım ama ailemin yanında olur nişanlımın yanında olur..
Bide şu çok garibime gitti, eşinin arabasında yer yokmuyduda sizinkine geldi? :26:
Bence dikkat etmelisiniz bu bayana ..
:) niyet niyet niyet..
sen kadına kapalı dedin yok efendim götürün işte benzininizmi bitecek arabamı bozulcak yemiş içmişsizn lafını ediyosunuz bidevs vs
insanın fikri neyse zikri de o olur ne anlamk isterse onu anlar insan. Biz seni anladık boşver
Bende katılıyorum sana canım.
Örttüğü örtünün hakkını vermeli bir bayan.
Örtü dikkat çekilmemek adına kullanılan birşey.
Fakat örtülü iken hoppiidi hareketlerde bulunmak benimde hiç hoşuma gitmiyor.
Dikkat çekmemek adına taktığın şey ile maalesef ki daha çok dikkat çekmiş oluyorsun.
Yani amaca hizmet etmiyorsun ..
Eski iş yerimde de herkes birbiriyle yılışık denecek kadar samimiydi, iğrenç espriler vs ..
Onlarla aramdaki mesafeyi her zaman koruduğum için beni havalı biri olarak görürlerdi, halbuki çok sıcakkanlıyımdır fakat gereksiz insanlarla gereksiz samimiyet kurmak hoşuma gitmiyordu.
Kalitesi düşük terbiyesiz şakalar vs hiç bana göre değil.
Ayrıca bayan dediğinde azıcık oturaklı olmalı.
Yeri gelir bende çocuklaşırım ama ailemin yanında olur nişanlımın yanında olur..
Bide şu çok garibime gitti, eşinin arabasında yer yokmuyduda sizinkine geldi? :26:
Bence dikkat etmelisiniz bu bayana ..
Benim eşim onları sevmediğini bi çok kez söyledi ama aynı ofiste aynı şirket için çalışıyolar..Kadin dediğin ağır başlı olur. Bunlar işi lackalastirmislar, benim eşim laubali olmaya çalışan birine bi bakar fevri döner o kişinin. Sizin eşiniz de sınırı koysun hatta siz de belirtebilirsiniz onlara. Edep denen bi şey var. Muhakkak ki tesetturlu bir insanin tabiki de daha çok dikkat etmesi ve örnek olması tesettürün adını kirletmemesi gerekir.
Ama maalesef eşi öyle olan birinden de pek bi şey bekleyemezsiniz, Üzgünüm.
Ama şunu da unutmayın:
Hz.Lokman'a Edebi kimden öğrendin diye sormuslar, "edepsizden", demiş.
Bizimkiler dizisinden bir replikle konuya dalmak istiyorum:
'Cıvık müdürüm afedersin'
Yani cıvık olan cıvıktır konu sahibi, bunun kapalılıkla ilgisi yok. Ancak kapalı insanların daha mütevazi davrandıkları da bir gerçek. Eğer zorla kapanmadılarsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?