Ağır başlı olmak herkesin harcı değil sanırım..

güzargah değiştirdik..
Eşime dedim tanımıyorum neden gidiyoruz zaten sevmiyosun bunları ofiste çeneleri susmaz dedi..
Tabiki evimde ağırlayıp görüşmicem ya da gitmicem bir daha..

ohh ne güzel iş..
keşke kadının eşine der gibi yapıp lafı soksaydın.
madem x hanım bizimle geliyor.
siz de gelin de diğer arkadaşlar güzergah değiştirmesinler boşuna nasıla aynı yere gidiyoruz diye.

böylesini evinde ağırlamak ömründen eksiltir zaten, stres olursun boş yere..

din kapanınca her şey halloluyor demiyor , bizim kastettiğimiz bu idi.ister kabul edin ister etmeyin din edepli olun diyor.bu kapalı açık herkes için geçerli.

Benim kasdettiğimi anlayanlar sizler gibi zaten anlıyosunuz
anlamayanlara yada anlamak istemeyenlere ne anlatsam boş..

Ben kimsenin dinini sorgulamıyorum dikkat ederlerse sadece görmek istediğimi ve gördüğümü yazmak istedim..

hanımhanımcık olmak suç demekki..
Kabullenmediklerine göre yapcak pek bişe yok.

din kapanınca her şey halloluyor demiyor , bizim kastettiğimiz bu idi.ister kabul edin ister etmeyin din edepli olun diyor.bu kapalı açık herkes için geçerli.

farklı birşey söylediğimizi sanmıyorum? :26:
ama bi bayan kapanınca biraz daha dikkatli olmasını bekliyor insan ne bileyim görecelik işte
tabiki edep namus saçın açıklığına bakmaz benim birçok tanıdığım açık bayan birçok kapalıdan tabiri caizse daha kapalı
yani iş saçını örtüyle kapatmak değil. kalbini kötülüğe kapatmak. nefsini pisliklerden arıtmak

evimizin güzergahında değildi mekan eşide diğer abinin arabasıyla aynı mekana geldiler orda buluştuk
Ben anlamadım yada anlatamadım galiba. affola..
Eşine bişe diyemem ya ilk defa görmüşüm tanımam etmem sadece bir merhaba diyip sonrada güle güle diyip tokalaştım adamla hiç ortak muhabbetim olmadı
sustum ben.

Mekandan ayrılırken abinin arabasına bindi hepsi siz bırakın demedi Allah'dan ısrarla bu da iyi bişi

ayrıca işyeri yemeğine giderkende abi bizi al giderken demiş
Bende ne münasebet bizim güzergahımızda değiller otobüs kalkıyomuş binsinler gelsinler dedim

(laftan lafa atladım gecen haftada iş yerinin bir resturandda yemeği vardı orda tanışmıştım bunlarla)
ordada onları alıcakmışız dönüşte yine bizim arabayla geldiler biz bıraktık otobüse binmediler otobüs kalkıyodu oysa

Ben bişi anlamadım bizim arabadamı bişi var ki =)

Son düzenleme:

boşverin anlamayan anlamaz biz kendimize bakalım Allah herkesi ıslah etsin

İşte aynen bunu demek istiyorum hay sen çok yaşa..

Benim görselimdeki insan böyle olmalı
örnek insan olmalı herkes ona özenmeli örnek almalı ne kadarda hanımhanımcık kız demeli..
Ben diyemedim

bu arada genelleme yaptığımı sanıp abartanlara zaten bişe demiyorum ben 2 kız için örnek verdim bütün hepsi diye hiç bi kelamım yok..
Alınanlar bence bu hatunlar gibi olanlar dökülüyolar işte sorun yok :)

Yazınızın sadece ilk paragrafını okudum hatun dediğin kapalı açık ayırt etmeksizin ağır olmalı oturmasını kalkmasını bilmeli o kadar
konuya başlangıcınız ofsayt k.bakmayın.

Ben de konu sahibi gibi düşünüyorum. Madem inançlıyım diyorsun tesettüre giriyorsun, edebini de takınman lazım.
Benim arkadaşlarımda da var öyle. Güya kapalı ama gecenin bir yarılarına kadar erkeklerle gezer, dip dibe oturur, yanak yanağa foto çekilir, herkese cıvık hareketler, toplum içinde şuh kahkahalar ...

Ben kapalı değilim ama kendime böyle şeyleri yakıştıramam.
Dolayısıyla kapalı bi insana hiç yakıştırmıyorum.
Çünkü benim gözümde başörtüsü özeldir, öylesine kullanılan bi aksesuar değil...

Ağırbaşlı bir hanım olmak ya da olmamak için açık ya da kapalı olmaya gerek yok ki. Bu insanın giyimiyle değil kişiliğiyle alakalı bir durum.

:) niyet niyet niyet..
sen kadına kapalı dedin yok efendim götürün işte benzininizmi bitecek arabamı bozulcak yemiş içmişsizn lafını ediyosunuz bide vs vs

insanın fikri neyse zikri de o olur ne anlamk isterse onu anlar insan. Biz seni anladık boşver

Bende katılıyorum sana canım.
Örttüğü örtünün hakkını vermeli bir bayan.
Örtü dikkat çekilmemek adına kullanılan birşey.
Fakat örtülü iken hoppiidi hareketlerde bulunmak benimde hiç hoşuma gitmiyor.
Dikkat çekmemek adına taktığın şey ile maalesef ki daha çok dikkat çekmiş oluyorsun.
Yani amaca hizmet etmiyorsun ..
Eski iş yerimde de herkes birbiriyle yılışık denecek kadar samimiydi, iğrenç espriler vs ..
Onlarla aramdaki mesafeyi her zaman koruduğum için beni havalı biri olarak görürlerdi, halbuki çok sıcakkanlıyımdır fakat gereksiz insanlarla gereksiz samimiyet kurmak hoşuma gitmiyordu.
Kalitesi düşük terbiyesiz şakalar vs hiç bana göre değil.
Ayrıca bayan dediğinde azıcık oturaklı olmalı.
Yeri gelir bende çocuklaşırım ama ailemin yanında olur nişanlımın yanında olur..
Bide şu çok garibime gitti, eşinin arabasında yer yokmuyduda sizinkine geldi? :26:
Bence dikkat etmelisiniz bu bayana ..

Bende kapalı değilim ama evli bir adama şaka yapamam ben fıtratımda yok..
Ben kendi eniştelerime bile yapmam..
yakışık almaz ki sadece iş yerinde olan iş arkadaşıma yapıcam ki eşim müdür vasfıyla çalışıyo eşimin işlerini yapıyo bunlar..

Ağırbaşlı bir hanım olmak ya da olmamak için açık ya da kapalı olmaya gerek yok ki. Bu insanın giyimiyle değil kişiliğiyle alakalı bir durum.
siz bilirsiniz.
Yazınızın sadece ilk paragrafını okudum hatun dediğin kapalı açık ayırt etmeksizin ağır olmalı oturmasını kalkmasını bilmeli o kadar
konuya başlangıcınız ofsayt k.bakmayın.

siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
Hepimiz çocuklaşırız bende nazlanırım ama eşime anneme nazlanırım,
yerine göre davranmalı insan ben ilk defa evlerine gitmişim huyumu bilmezler suyumu bilmezler bence daha ağır olmalılardı ben netice ortamlarını bilmiyorum..
Çok teşekkürler

başımla beraber arabamızla gelsinler hepsi gelsin ne demek
ama eşiyle ayrı gitmek istemesi ilginç neticede aynı mekana gidilecek.
saol tatlım.

Kadin dediğin ağır başlı olur. Bunlar işi lackalastirmislar, benim eşim laubali olmaya çalışan birine bi bakar fevri döner o kişinin. Sizin eşiniz de sınırı koysun hatta siz de belirtebilirsiniz onlara. Edep denen bi şey var. Muhakkak ki tesetturlu bir insanin tabiki de daha çok dikkat etmesi ve örnek olması tesettürün adını kirletmemesi gerekir.
Ama maalesef eşi öyle olan birinden de pek bi şey bekleyemezsiniz, Üzgünüm.
Ama şunu da unutmayın:
Hz.Lokman'a Edebi kimden öğrendin diye sormuslar, "edepsizden", demiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizimkiler dizisinden bir replikle konuya dalmak istiyorum:
'Cıvık müdürüm afedersin'

Yani cıvık olan cıvıktır konu sahibi. Ancak kapalı insanların daha mütevazi davrandıkları da bir gerçek. Eğer zorla kapanmadılarsa.

Son düzenleme:

eşinin arabası yok onun
o misafirlikteki diğer abide vardı araba yer vardı olmazmı sadece abi ve hatunun eşi gitti arabayla boştu yani araba
bu 2 hatunda bizim arabayla geldi
6 kişiydik yani
4 bizim arabayla 2 kişi eşi ve abi abinin arabasıyla bizim arabamızla gelmek istemeleri bilemem niyeydi
demedilerdi biz sizle gelelim diye direk arabaya bindiler..

Benim eşim onları sevmediğini bi çok kez söyledi ama aynı ofiste aynı şirket için çalışıyolar..
Ben de daha örnek insan olmaları gerektiğinin altını çizmek istedim sadece
Ben onları örnek almam örnek alıncak yanları yok.
Çok rahatlar adamlar sohbet ederken çekirdeklerini alıp karşılarına oturdular çay-çekirdek sohbet muhabbet rahat edemem ben ya adamlar iş konuşuyolar ayıptır..

Bilmiyorum zorlamı nasıl tanımıyorum ki

Ne kadar tuhaf. Her şey tamam desek de araba eşinin yanına gitmesi lazımdı.
Bu eşine saygıdır. Kimseye saygı duymuyorsa, bu kendi evliliğine saygıdır..

kapalılık kuralları:
1...gülemez
2.espri yapamaz
3.yiyemez
4.oturama z kalkamaz
5.davete gidemez
.....
böyle uzar gider
kapalılara ölüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…