eşinin arabası yok onun
o misafirlikteki diğer abide vardı araba yer vardı olmazmı sadece abi ve hatunun eşi gitti arabayla boştu yani araba
bu 2 hatunda bizim arabayla geldi
6 kişiydik yani
4 bizim arabayla 2 kişi eşi ve abi abinin arabasıyla bizim arabamızla gelmek istemeleri bilemem niyeydi
demedilerdi biz sizle gelelim diye direk arabaya bindiler..
evimizin güzergahında değildi mekan eşide diğer abinin arabasıyla aynı mekana geldiler orda buluştuk
Ben anlamadım yada anlatamadım galiba. affola..
Eşine bişe diyemem ya ilk defa görmüşüm tanımam etmem sadece bir merhaba diyip sonrada güle güle diyip tokalaştım adamla hiç ortak muhabbetim olmadı
sustum ben.
Mekandan ayrılırken abinin arabasına bindi hepsi siz bırakın demedi Allah'dan ısrarla bu da iyi bişi
ayrıca işyeri yemeğine giderkende abi bizi al giderken demiş
Bende ne münasebet bizim güzergahımızda değiller otobüs kalkıyomuş binsinler gelsinler dedim
(laftan lafa atladım gecen haftada iş yerinin bir resturandda yemeği vardı orda tanışmıştım bunlarla)
ordada onları alıcakmışız dönüşte yine bizim arabayla geldiler biz bıraktık otobüse binmediler otobüs kalkıyodu oysa
Ben bişi anlamadım bizim arabadamı bişi var ki =)
aynen ben eşime ben yapsam dediğimde kızarım dedi..Ne kadar tuhaf. Her şey tamam desek de araba eşinin yanına gitmesi lazımdı.
Bu eşine saygıdır. Kimseye saygı duymuyorsa, bu kendi evliliğine saygıdır..
kapalılık kuralları:
1...gülemez
2.espri yapamaz
3.yiyemez
4.oturama z kalkamaz
5.davete gidemez
.....
böyle uzar gider
kapalılara ölüm
aynen ben eşime ben yapsam dediğimde kızarım dedi..
Eşine sormadan paat takıldı peşimize diğer kızada sarıldı sarmalandılar ben anlamadım ya
komik olduğunuzu sanıyorsunuz ilginçsiniz.
Anladim.
Verdigin orneklere bakilirsa,
tabiri caizse 'isini bilen' tipler. Belli..
Gorusmezsin olur biter. Esin dusunsun is yerini
Benim eşim onları sevmediğini bi çok kez söyledi ama aynı ofiste aynı şirket için çalışıyolar..
Ben de daha örnek insan olmaları gerektiğinin altını çizmek istedim sadece
Ben onları örnek almam örnek alıncak yanları yok.
Çok rahatlar adamlar sohbet ederken çekirdeklerini alıp karşılarına oturdular çay-çekirdek sohbet muhabbet rahat edemem ben ya adamlar iş konuşuyolar ayıptır..
Bilmiyorum zorlamı nasıl tanımıyorum ki
O zaman ortamı ayarlayan bu büyük olan. Yani cıvıklaştıran ya da toplayan. Zaten çömez olanın buna otoritesi yetmez.
Kadın eşine de böyle demek ki adam tarzına alışmış.
Bu kadınla aynı ortamda çalışmak istemezdim.
O da ben odamdayım bişi olursa çağırıyorum yada soruyorum falan diyo ofis yani herkesin ayrı odası var patronların falan orda bukadar cıvıtamazlar sanmam ama ilk defa onlarla aynı ortamda bulundum beni tanımadıklarından daha bi tanıcı görsel beklerdim tanıttılar sağolsunlar..
Bu yaşına kadar nasıl davranacağını öğrenemediyse bu saatten sonra da öğrenemez. Fıtratında var demek ki.
Belki çok rahat büyümüşlerdir aile terbiyesi ben böyle yetiştirilmedim açıkca söylemem gerekirse..
Bizde evli bir er kişiyle çok cıvık muhabbetler yapılmaz edepli oturulur misal dikkat edilir hal ve hareketlere benim kendi büyüme şeklimden bahsediyorum sıçramasınlar aman..
Hepimiz çocuklaşırız bende nazlanırım ama eşime anneme nazlanırım,
yerine göre davranmalı insan ben ilk defa evlerine gitmişim huyumu bilmezler suyumu bilmezler bence daha ağır olmalılardı ben netice ortamlarını bilmiyorum..
Çok teşekkürler
başımla beraber arabamızla gelsinler hepsi gelsin ne demek
ama eşiyle ayrı gitmek istemesi ilginç neticede aynı mekana gidilecek.
saol tatlım.
Görüşmeyeceğim eşimede beyan ettim..Garip yani dikkat et :26:
kapalılar gülemez eğlenemez diyolarda ben böyle bişi demedim daha usturuplu olamalrı örnek olmaları gerekmezmi gibi bişiydi benim kii.kesinlikle haklısın....
bize zaten öyle öğretildi. Kapalıysan, kapalılığın gerektiği şekilde hareket etmelisin. Eskiden dediğiniz şekildeydi etrafımızdaki kapalılarda bu hassasiyet vardı. Bizlerde bu hassasiyeti görerek bir algı oluştu. Kapalılar ağır başlı olur. Karakter kişilik meselesi diyen olabilir ama belli bir ağırlığın olması şart..Hele ki muhattap olunan kişi bir erkekse...
Şu zamanda kapalı algısı o kadar değiştiki. Sadece aksesuar olarak takanlar çoğaldı..Giyim tam bir faciaya dönüştü. Hal tavırlar tamda bahsettiğiniz şekilde laubali ve bir tesettürlüye uymayan tarza büründü..Bütün bu karmaşıklığın içinde hele ki günümüzdeki tesettürlüleri düşünürsek eski den kafamızda oluşan "tesettürlü" algısı tamamen sönüp gidiyor..
Birde şu var başı kapalı olmayanlar tam tersi bir hal tavır da? hayır. Bazen görüyoruz edebi, hayası terbiyesi parmak ısırtıyor...
O da sizin gözleminiz teşekkürler..Araba olayı bana çok normal geldi .Abes karşılanmasını anlayamadım.
sonuçta iki araba var diğer arabada kendi arabaları değil.. Siz onların misafiri gibisiniz hali hazırda ve bir mekana gidiyorsunuz birlikte ,ayıp olmasın ve o ona niye bindiler bize niye binmediler olmasın diye her iki misaride paylaşarak arabaya binmişler ve siz arabada kadın olduğunuz için kadınlar sizin arabanıza binmiş ..Çok anormal bir durum yok bence illa kocasının gittiği yere gidecek diye bir kural yok bence.. size samimiyet göstermeye çalışmış
sanırım.
Cıvıklık konusuna gelince. Kapalısıda açığıda farketmez cıvık insanlardan hoşlanmam..
Bir de bazı kadınlar mesela kıskançtır, ne bileyim dikkatlidir, anaçtır.. senin hangi renk olduğunu bilemezler dediğin gibi.
Ben burada 10 yıldır çalışıyorum ve tek bayan benim beyaz yaka. En yakın iş arkadaşım erkek ama bayan gibi konuşuruz dertleşiriz falan..
Bir iş yemeği vardı eşli biz de daha öncesinden iddiaya girmiştik pirinçli böreğine. O bana alacaktı ctsi..
Bana ne dese beğenirsin: sakın eşimin yanında size börek alacağımı söylemeyin.
Ben aynen böyleeeee.
Nasıl yani kötü bir şey mi yapıyoruz oturduğumuz bilgisayar başında börek yerken..
Yani demek karısı kıskanç.
yanlış anladııııın :) estağfrullah götürmene falan bişey demedim mesela yani laf etmek istersem çok şey bulurum babında
amaaan çok uzadıgörüşme bida onlarla
Ben demek istediğinizi anladım.. Yani yapacak bir şey yok gibi duruyor. Mümkün olduğunca az görüşün.
Evet evet kapalısı , açığı diye ayrım yapmaktan hep kaçındım ama gerçekten bana göre kapalı namazlı niyazlı bir hatun daha ağır başlı olmalı..
Benim görselimde böyle bilmem sizinkinde nasıl?
Benim görselimde daha hanım hanımcık,daha ağır,daha davranışlarına dikkat eden toplum içinde hareketlerine dikkat eden olarak görselime öyle çizmişim..
Tam tersini görünce tuhafıma gidiyo..
Ben yapı gereği 3 dinleyip 1 konuşurum..
Boş konuşmayı sevmem onun yerine dinlemek "hı hı" demek daha bi işime gelir..
2 gün önce bir iftar yemeğine davetliydik..
Daveti veren eşimlerin ofisten muhasebe tutan bir hatun 30 yaşında 1 aylık evli..
Birde onun yardımcısı konumunda bir kız vardı o da misafir vasfıyla ordaydı muhtemelen 23 yaşlarında..(ilk defa gördüm)
birde 1 abi vardı 40 yaşlarında eşini getirmemiş (?)
2side gayet kapalı, hatta sohbetlere giden(kendileri söyledi),namazlarını kılan mütevazi !?! insanlar gibi görselledim..
Sonra ortamda yaptıkları şakalar,söylemler,eşime yada diğer çalışan abiye takılmaları hoşuma gitmedi..
ben sadece oturdum dinledim , izledim..
Eşimin iş gereği telefonu çalıyo (genelde hep telefonla hallediyo işini) kızlar gülüyolar
-abii bıktık senin telefonundan
-Allah eşine sabır versin
-ne çektin be abi
falan falan gülüşüyolar..
Eşimde pek haz etmiyo bunlardan sık sık da söylüyo (hatta giderken arabada hiç birini sevmiyorum işim var deseydim bana ofiste demediklerini bırakmazlardı dedi) ama bizi aile gibi gördüklerinden böyleler diyo.. bana tuhaf geldi..
yemek sonrası sahile inelim dondurma yiyelim dedi ev sahibesi
ama şöyle..
-abi(eşim oluyo) bize dondurma ısmarlarsan hazırlanalım x yere gidelim..
ve eşide eşimin yanında oturuyo..
neyse o çalışan diğer abi de arabayla gelmiş bizimde arabamız var..
evin dış kapısında napıyoruz kim neyle gidiyo dediler..
Hatunların ikisi bizim arabaya yöneldi kadının eşi abinin arabasıyla gittiği halde..
Bana çok tuhaf geldi..
Eşim nerdeyse ben orda olurum
Hatta eşime ben o kızın yerinde olsam sen başka arabayla gitsen ben onların arabasıyla gitsem dedim kızarım dedi..
Ama ben napim gelmeyin bizim arabaylamı diyim kendileri düşünmüyosa dedi haklı ne diyim..
Ben mi abartıyorum ya ne tuhaf insanlar bunlar
Birde çok konuşuyolar, çok gülüyolar,çok şaka yapıyolar,çok takılıyolar nasıl bişi bunlar ya..
Abartıyomuyum ki:26:
siz olsanız?
Kadınların kapalı olduğunu belirtmeseydiniz de konu yine anlamını kaybetmiyordu aslında. Biraz kapalılığa dokundurmuşsunuz sanki. Tepki almanız çok normal. Yorumları biraz okudum, sizinle aynı görüşte olmayanlara, ya da kapalı konusuna değinenlere çok tepki göstermişsiniz. Engellerim, cevap vermem falan gibi şeyler çarptı gözüme. Hoş değil.
Konuya gelince, ben kadın dediğin ağırbaşlı olur kısmına karşıyım. İnsanlar neşeli olabilir, şakalaşmayı seviyor olabilir. Bir insan bekarken neyse evliyken de o olmalı bence. Neden kadınlardan değişmesini, durulmasını bekliyoruz evlenince? Evli insanlar birbiriyle şakalaşınca, sohbet edince ne oluyor anlamıyorum.
Araba mevzusuna gelince, hatun belki kız arkadaşıyla birlikte olmak istedi yolda. Ne var bunda? Karı koca ayrı arabalara binince ne oluyor? Kıyamet mi kopuyor? Hem belki eşine söyledi de siz duymadınız. Belki öyle anlaştılar. Çok büyütmüşsünüz bence ufak mevzuları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?