Ağır başlı olmak herkesin harcı değil sanırım..

Garip yani dikkat et :26:

Anladim.
Verdigin orneklere bakilirsa,
tabiri caizse 'isini bilen' tipler. Belli..
Gorusmezsin olur biter. Esin dusunsun is yerini

Ne kadar tuhaf. Her şey tamam desek de araba eşinin yanına gitmesi lazımdı.
Bu eşine saygıdır. Kimseye saygı duymuyorsa, bu kendi evliliğine saygıdır..
aynen ben eşime ben yapsam dediğimde kızarım dedi..
Eşine sormadan paat takıldı peşimize diğer kızada sarıldı sarmalandılar ben anlamadım ya
kapalılık kuralları:
1...gülemez
2.espri yapamaz
3.yiyemez
4.oturama z kalkamaz
5.davete gidemez
.....
böyle uzar gider
kapalılara ölüm

komik olduğunuzu sanıyorsunuz ilginçsiniz.

aynen ben eşime ben yapsam dediğimde kızarım dedi..
Eşine sormadan paat takıldı peşimize diğer kızada sarıldı sarmalandılar ben anlamadım ya

komik olduğunuzu sanıyorsunuz ilginçsiniz.

O zaman ortamı ayarlayan bu büyük olan. Yani cıvıklaştıran ya da toplayan. Zaten çömez olanın buna otoritesi yetmez.
Kadın eşine de böyle demek ki adam tarzına alışmış.
Bu kadınla aynı ortamda çalışmak istemezdim.

Anladim.
Verdigin orneklere bakilirsa,
tabiri caizse 'isini bilen' tipler. Belli..
Gorusmezsin olur biter. Esin dusunsun is yerini

O da ben odamdayım bişi olursa çağırıyorum yada soruyorum falan diyo ofis yani herkesin ayrı odası var patronların falan orda bukadar cıvıtamazlar sanmam ama ilk defa onlarla aynı ortamda bulundum beni tanımadıklarından daha bi tanıcı görsel beklerdim tanıttılar sağolsunlar..

kesinlikle haklısın....
bize zaten öyle öğretildi. Kapalıysan, kapalılığın gerektiği şekilde hareket etmelisin. Eskiden dediğiniz şekildeydi etrafımızdaki kapalılarda bu hassasiyet vardı. Bizlerde bu hassasiyeti görerek bir algı oluştu. Kapalılar ağır başlı olur. Karakter kişilik meselesi diyen olabilir ama belli bir ağırlığın olması şart..Hele ki muhattap olunan kişi bir erkekse...
Şu zamanda kapalı algısı o kadar değiştiki. Sadece aksesuar olarak takanlar çoğaldı..Giyim tam bir faciaya dönüştü. Hal tavırlar tamda bahsettiğiniz şekilde laubali ve bir tesettürlüye uymayan tarza büründü..Bütün bu karmaşıklığın içinde hele ki günümüzdeki tesettürlüleri düşünürsek eski den kafamızda oluşan "tesettürlü" algısı tamamen sönüp gidiyor..
Birde şu var başı kapalı olmayanlar tam tersi bir hal tavır da? hayır. Bazen görüyoruz edebi, hayası terbiyesi parmak ısırtıyor...

Bu yaşına kadar nasıl davranacağını öğrenemediyse bu saatten sonra da öğrenemez. Fıtratında var demek ki.

Son düzenleme:

yardımcısı olan ben yalnız kaldım, sende evlendin ben evlenemedim gibi söylemlerine denk geldim (mutafağa oda arası bi ara gittim geldim masayı toplamaya yardım etmek için)
Kendini yalnız mı hissetti pek anlayamadım

ayrıca sana yenge dicemde bin şahit ister çok gençsin falan dedi..

teşekkürler dedim kibarca sorarlarsa bişe cevap verdim
tatile gidicez eşimle onu sordular nereye gidiyosunuz falan diye öyle muhabbet ettim onun harici izledim dinledim..

Araba olayı bana çok normal geldi .Abes karşılanmasını anlayamadım.
sonuçta iki araba var diğer arabada kendi arabaları değil.. Siz onların misafiri gibisiniz hali hazırda ve bir mekana gidiyorsunuz birlikte ,ayıp olmasın ve o ona niye bindiler bize niye binmediler olmasın diye her iki misaride paylaşarak arabaya binmişler ve siz arabada kadın olduğunuz için kadınlar sizin arabanıza binmiş ..Çok anormal bir durum yok bence illa kocasının gittiği yere gidecek diye bir kural yok bence.. size samimiyet göstermeye çalışmış
sanırım.
Cıvıklık konusuna gelince. Kapalısıda açığıda farketmez cıvık insanlardan hoşlanmam..

Bir de bazı kadınlar mesela kıskançtır, ne bileyim dikkatlidir, anaçtır.. senin hangi renk olduğunu bilemezler dediğin gibi.
Ben burada 10 yıldır çalışıyorum ve tek bayan benim beyaz yaka. En yakın iş arkadaşım erkek ama bayan gibi konuşuruz dertleşiriz falan..
Bir iş yemeği vardı eşli… biz de daha öncesinden iddiaya girmiştik pirinçli böreğine. O bana alacaktı ctsi..
Bana ne dese beğenirsin: sakın eşimin yanında size börek alacağımı söylemeyin.
Ben aynen böyleeeee.
Nasıl yani kötü bir şey mi yapıyoruz oturduğumuz bilgisayar başında börek yerken..
Yani demek karısı kıskanç.

Bu yaşına kadar nasıl davranacağını öğrenemediyse bu saatten sonra da öğrenemez. Fıtratında var demek ki.

Belki çok rahat büyümüşlerdir aile terbiyesi ben böyle yetiştirilmedim açıkca söylemem gerekirse..
Bizde evli bir er kişiyle çok cıvık muhabbetler yapılmaz edepli oturulur misal dikkat edilir hal ve hareketlere benim kendi büyüme şeklimden bahsediyorum sıçramasınlar aman..

Ben demek istediğinizi anladım.. Yani yapacak bir şey yok gibi duruyor. Mümkün olduğunca az görüşün.

yanlış anladııııın :) estağfrullah götürmene falan bişey demedim mesela yani laf etmek istersem çok şey bulurum babında
amaaan çok uzadı görüşme bida onlarla

Garip yani dikkat et :26:
Görüşmeyeceğim eşimede beyan ettim..
hoşlanmadım sen görüş bana sormadan benim hakkımda karar verme dedim..
kapalılar gülemez eğlenemez diyolarda ben böyle bişi demedim daha usturuplu olamalrı örnek olmaları gerekmezmi gibi bişiydi benim kii.
herkes gülcek eğlencek yerine göre tabiki..
Tabiki herkesin iyisi kötüsü var ben başıma geleni anlatmak istedim
çok teşekkürler
O da sizin gözleminiz teşekkürler..

kıskançlık tabiki eşimi kıskanırım ama bunlardan değil..
Burda eşimi kıskanmaktan ziyade tavır hal davranışlar tuhaf geldi bana..
Eşim her gün bunlarla aynı ortamda
Bilmiyorum sizin ortamınızı siz daha iyi bilirsiniz..

yanlış anladııııın :) estağfrullah götürmene falan bişey demedim mesela yani laf etmek istersem çok şey bulurum babında
amaaan çok uzadı görüşme bida onlarla

ayy canım ben o mesajı başkasına yazmıştım alıntı yapamamışım kusura bakma sende çıkmışş
Birisi götürsen nolur gibi yazmıştı
alıntıyı şedememişim sen beni anladın ya sana dermiyim hiç öle bişi:)

Ben demek istediğinizi anladım.. Yani yapacak bir şey yok gibi duruyor. Mümkün olduğunca az görüşün.

çok teşekkür ederim eşimde böyle diyo zaten
Bunlarla sık görüşmemek lazım iş yaptırıyorum ben bunlara laf dinlemezler diyo
Eşim bile böyle dedi demekki ofis ortamında kendi aralarında tembellikmi yapıyolar nedir..
Eşim bazen bağrıyomuş onuda o hatun söyledi abi bize bağırıyo yanlış yaptığımızda bıktırıyo çok sinirli gibi bişiler dedi..

Kadınların kapalı olduğunu belirtmeseydiniz de konu yine anlamını kaybetmiyordu aslında. Biraz kapalılığa dokundurmuşsunuz sanki. Tepki almanız çok normal. Yorumları biraz okudum, sizinle aynı görüşte olmayanlara, ya da kapalı konusuna değinenlere çok tepki göstermişsiniz. Engellerim, cevap vermem falan gibi şeyler çarptı gözüme. Hoş değil.

Konuya gelince, ben kadın dediğin ağırbaşlı olur kısmına karşıyım. İnsanlar neşeli olabilir, şakalaşmayı seviyor olabilir. Bir insan bekarken neyse evliyken de o olmalı bence. Neden kadınlardan değişmesini, durulmasını bekliyoruz evlenince? Evli insanlar birbiriyle şakalaşınca, sohbet edince ne oluyor anlamıyorum.

Araba mevzusuna gelince, hatun belki kız arkadaşıyla birlikte olmak istedi yolda. Ne var bunda? Karı koca ayrı arabalara binince ne oluyor? Kıyamet mi kopuyor? Hem belki eşine söyledi de siz duymadınız. Belki öyle anlaştılar. Çok büyütmüşsünüz bence ufak mevzuları.

komik olduğunuzu sanıyorsunuz ilginçsiniz.[/QUOTE]

aaa rica ederim....insanların duygu ve davranışlarını kapalılıkla sınırladığınızdan siz benden daha komiksiniz kendinize haksızlık etmeyin.........

kusura bakmayın konunuzun ana fikrinden çok ' görsel' kelimesini kullanmaktaki ısrarınız dikkatimi çekti, hiç böyle bir kullanıma tanık olmamıştım.

ben kimseye hakaret etmeden fikrimi beyan edip saygı gösteriyosam banada saygı gösterilsin isterim..
tartışacaksamda saygı çerçevesinde olmalı bana hakaret eden olursa engellerim evet..
1 kişi engelledim de..
Konuya yorum yapılsın benim şahsıma değil..

Ben gayet sakin bi şekilde hepsinide cevapladım ısrarla tek cümleyi alıp defalarca alıntı yapılırsa cevap vermem..
kız arkadaşıyla birlikde eşinin gittiği arabada da olabilir
eşi önde oturur arkası boş..
eşine söylemedi hanfendi ben bunamadım birlikte indik birlikte ayrıldık
aydınlandınız umarım iyigünler
sevgiler..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…