Ağlama anne

Sekerkizads

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
785
429
23
İyi geceler kizlar benimki dert değil fakat yeni bi dizi başlamış izleyen var mi bilmiyorum ağlama anne diye ablasindan çocuğu olan adamla birlikte oluyor kadin ben anlam veremiyorum.tek gecelik ilişkileri önemli saymayan anlayış var artik dizilerde.ablasiyla 1 gece birlikte olmus sarhoşmus sevmiyormus falan filan... Bunlar rahatlatici o adamla olmak icin mantıklı nedenler mi gercekten rahatsiz oluyorum böyle dizilerden

Diziyi hiç görmedim de şu dizilerdeki iğrençlikler benim de midemi bulandırıyor ya bir dizi izliyoruz taraflardan bir tanesi evli ve evli olan adamla birlikte olan kadın öyle masum öyle acınası yansıtılıyor ki adamın karısı da düzenbaz şeytan olarak gösteriliyor ya gıcık oluyorum sonra gerçek hayatta bu iğrenç ilişkileri yaşayanlar da kendine pay çıkarıp daha gönül rahatlığıyla iğrenç ilişkilerini güzel güzel yaşıyorlar toplumu maf eden zaten dizilerdeki subniminal mesajlar!!

Gündüz kuşağı programlarından yola çıkılıyor, yani hayatın ta kendisinden...
Müge Anlı tüm köyün sevgililerini dökeli 1 seneden fazla olmadı.
Ar kavramı, zengin fakir cahil eğitimli dinlemez.
Ama izlenilebilirliği için bazı maddeler vardır, senaryolara onlar serpiştirilir.
Örneğin kötü kalpli bir eş vehayut maddi dengesizlik, zorba bir baba vs.

Diyeceğim o ki, dizilerde sakız çiğner gibi silah sıkıldıkça, kadınlar evde oturan ve erkek hegamonyasına bağlı şekilde yaşayan gösterildikçe, erkliği güç ve şiddet ile ilişkilendirip illegal yollarla zenginliği betimledikçe toplum düzelmez.
Toplum düzelmedikçe senaryolar hiç düzelmez.
Muhteşem işler yapılıyor ama 4 bölüm sonra yok, çünkü onu algılayabilen hedef kitle yüzde 1 ve zaten bu kitle tv yapımı izlemiyor.

Topluma (dini,siyasi,kültürel.. )herşey farklı amaçlarda ve şekillerle empoze ediliyor artık.
Rahatsız olmaktansa biraz uyanık olmak lazim sanırım.
Şikayet edersiniz,izlemezsiniz zaten reytingi düşünce 2 bölüm sonra kalkar

Yıllar önce unutulmaz diye bi dizi vardı yine bu kadın oynuyordu onda da eniştesiyle sevgili oluyordu falan.
Koca koca yalanlar
Yasak elma
Hepsi rezalet

Unutulmazin basrolundeki adam da her dizide 2 kariliydi tovbe tovbe yemindi sanirim diger oynadigi dizi de.

Zengin fakir aldatma varsa bu insanlar neden evleniyor anlamiyorum cevabi sevmeden evleniyorlar galiba.

Gerçek hayatta daha da marjinal şeyler oluyor Ne yazıkki çoğunu tv de izleyip görsekte ..ne yazıkki böyle hayatlarda var insanların iyi Ya da kötü kendi tercihleri

Şiddet , taciz , tecavüz sahneleri ???

Ben televizyon izlemiyorum. Neyi izleyeyim ki, ağlak kadınlar ve delikanlı(!) erkeklerden başka bir şey yok.
Orada demek istediğim bir kadının tek gecelik ilişkisine sıra gelene kadar neler neler olduğuydu. Konu sahibi bile ablasının çocuk yaptığı adamla birlikte olan kadından çok, tek gecelik ilişkiye takmış gibi görünüyor.
Türk dizilerindeki bu tarz şeyleri eleştiren insanlar hiç mi yabancı film izlemiyor ya da izleyince hemen etkilenip her şeyi bir anda "normalleştiriyor" mu anlamıyorum.

Dizi-sinema sektörü şiddet, taciz, tecavüz gibi konuları işleyebilir. Çarpık ilişkileri de işleyebilir, bunda bir sakınca yok. Bunlar hayatın içinde olan şeyler. Sürekli fanstastik filmler ya da komedi mi çekilsin yani?

Sorunlu olan şey Türkiye'de bunun işleniş şekli. Tecavüzcüsüyle evlendirilen kadınların o yaratıklara aşık olup mutlu hayatlara yelken açmaları, silah çekip çekip problem çözen adamların "bakın ne kadar da delikanlılar" şeklinde resmedilmeleri, kocasından şiddet gören kadınların ancak başka bir erkek sayesinde kocasından kurtulabilmesi vs hepsi ayrı leş yapımlar zaten.

Ama en sorunlu kısım, koca koca yetişkin insanların bu dizilerden iyi-kötü etkileneceğinin düşünülmesi ve maalesef bu toplumun gerçekten etkileniyor oluşu. İzlediği şeylerden bu kadar çocuk gibi etkilenen ve normalleştiren başka bir toplum var mıdır bilmiyorum.

Tek sorunu içki-sigara olan denetim mekanizmaları, izlediği her şeyi sadece kendi ahlak kuralları çerçevesinde eleştirip "ama etkileniyoruuuuz" diyen izleyici kitlesi ve hangi konuyu nasıl işleyeceğini bilmeyen ya da işine geldiği için halkın hassas noktalarına göre dizi çeken yapım şirketleri... Hepsi ayrı sorun.
Ben olsam bütün dizi ve programları kaldırıp sabah akşam teletabi yayınlarım, herkes pamuk gibi olur.

Anlamadım, rahatsızlığınız nedir?
Evlilik dışı ilişki mi, yoksa tek gecelik ilişki mi?
Velhasıl, hangisi olursa olsun görmeyin, izlemeyin.
Tercihe bağlı sonuçta, değil mi?
Hic biri degil canim ablasinin cocugu var o adamdan onunla sevgili olacak.bundan rahatsiz oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…