Erkek İnfertilitesi Aglamaktan kalbım duracak gıbı .. Lutfen bana yardım edın..:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
gecmiş olsun öncelikle.3 yıllık evliyim yaklaşık olarak.aynı olay evliliğimizin 10. ayında adana başkentte sperm tahlili yaptırdıgında eşiminde başına gelmişti,ileri hareket 0 sayı 0..dünya terse dönmüştü bizim için.lakin başkent hastanesinde o dönem sperm odası tadilatta oldugu için eşim tuvalette verdi örnegi ve taabiki stresden dolayı böyle bir sonuç çıktı.daha sonra özel bir laboratuara gidip verdiğinde 3 milyon civarı sayı cıktı ama ileri hareket yine 0 dı.eşime varikosel teşhisi kondu,hemen mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat oldu eşim,ameliyattan 6-7 ay sonra ölçdürdüğümüzde sayı 58 milyon ileri hareket ise yüzde 37 lere cıkmıştı (daha önceleri hikayemi yazdım zaten okuyan arkadaşlarım vardır belki).tabii bu 6-7 aylık süreçte özel karışımları sürekli kullandı eşim(bal,çöreotu,keciboynuzu,susam,antepfıstıgı,badem,harnup pekmezi,fındık hepsini karıştırıp macun haline getirior ve sabah ile akşam olmak üzere 1 er kaşık alıyorsunuz,harnup pekmezini gerçegi olacak tabii çakma deil ekstra olarak içmek de faydalıdır diye düşünüyorum).bütün bunlardan sonra Allahıma cok şükür müjdeli haberi aldık doktordan,hamile kalmıştım..şimdi 9 aylık bir kızım var cok şükür Allaha.diyecegim şu ki,asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin,bilmek istediğiniz ögrenmek istediğiniz bir konu olursa özelden de ulaşabilirsiniz,adana da yaşıyorum,tabii isteyen arkadaşlar herşeyi sorabilir,bu stresi bende eşimle yaşadıgım için nasıl bişey oldugunu iyi bilirim çünkü..

sabahı zor bulduk arkadasım , ne yaparız ne ederız bılmıyoruz işte doktor arayıslarına baslıyacaz artık sızde de aynı problem mi varr ?

evet cok haklısınız ama bizim umudumuz tamamen bitti toparlamaya calısacam hep kendımı hep dunyalara degışeyemeğim eşimi.
Suan gıtmemız ımkansız temmuz ayında Turkıyeye ıkı aylıgına ızne gıtmeyı dusunuyorduk burda tedavıye baslayacazz .. Rabbim sabır versin bana
nasıl bulabılır mıyım ki acaba ! Tavsıyenız için teşekkeür ederim arastıracam

Biz burda normal bır labaratuvarda verdik ve tuvallette vermiş gene onu beklıyordum ben ama cok stersliydi acaba bir etkısı varmıdır? Eşimde hep ayakta oldugu için varıkoseli var ihtimali ona verdık bılmıyorum ki ayrıca burda kurlerı nasıl uygulayabılırım ki ona kecıboynuzu bulamam hos harnup pekmezinin hakıkısını hayatta bulamam, arap bir ulkedeyım ne yapacagım bılmıyorum hele tedavıye baslıyım mutlaka sıze yazacam sımdıden tesekkur ederım , Rabbım benım de yuzumu guldurur ındallh sizin yuzunuzu guldurdüğü gibi Allah kızınızı sıze bagıslasın..

Son düzenleme:
Kaan aydos.com.tr den bulabilirsin.hatta ordan sorularını da sorabilirsin.türkiyede kime sorsan tanır bu hocayı.tabi bu hastalıkla uğraşan bizim gibilere

stres ve tuvalet ortamı..? sana tek bir tavsiyem var,acilen 1 haftalık izin alsın eşin,gelin buraya ve evinize en yakın laboratuar da tekrar tahlil yaptırın.neden eviniza yakın dedim sebebi şu,eger spermiyogram örnegini kısa bir sürede laboratuara iletebilme durumunuz varsa (20-25 dk civarı) size tahlil kabını verip evde örnegi vermenize izin veriyorlar.bu süreçte iyi bir üniversite hastanesinde eşiniz uzman bir doktora görünüp varikosel sorunu olup olmadıgını(ya da her neyse) ögrenebilir.hem gidene kadar kür için gereken malzemeleride buradan temin eder gidersiniz.gerekirse bu yazılanları eşinize okutun.biz öyle yaptık eşimle.sonuçta içinize kapanıp hüzne bogulursanız daha beter olursunuz,ama ısrarla bu işin üstesinden geleceginize,çözümü üretebileceginize inanaırsanız işallah başarılı olacaksınız..

Son düzenleme:
Kaan aydos.com.tr den bulabilirsin.hatta ordan sorularını da sorabilirsin.türkiyede kime sorsan tanır bu hocayı.tabi bu hastalıkla uğraşan bizim gibilere

Tesekkur ederımmm .. Allah bıze ve bızım gıbılerı once sabır sonrada mucızevı bır bebek nasıp etsın

Insallh ablacım yaa elimden keldıgınce ona destek verecem onu hayatta kaybetmek ıstemıyorummm malesef bır haftalıgına gıtme sansımız yok eşimde elinden geleni yapacakmış işte burda baslıyacaz ıste en kısa zamanda buranın devlet hastahanelerı cok ıyı ınsallh ustesınden gelirizde bıze bır umut dogar ,, ve kure ıhtıyacım da olursa kargoyla gondermelerini istıyecem ailemın yada burda arayıslara baslıyacam yılmıyacam ..

Kızlar bugun eşim baska bır labaratuvara gıttı ama dun tahlıl verdıgı ıcın gun perhız olmadan yapmadılar.. Persembe gunu tekrar yapacak mucıze olurda dusuk olsada sperm olmasına razıyız yeterkı yuzumuz bıraz olsa gulsun ıstıyoruz ama 0sıfırken cok umutsuz kalacam ama aynı sonucla karsılasırsak bıle hemen hastahaneye bır doktora gıdecez lutfen dualarınızı eksık etmeyın
Dun aglıyorumdun dıye evden gıtıı o gelene kadar kendımı toparlayıp onunla konustuk. . Bana dıyorkı; sen cocukları cok seversın ve benım cocugum olmaz ıse ne zaman ıstersen bosanırız !
Biz onunla neler yasadık neler6. Yıllık mucadele sonunda evlenebıldık ve ben bu hayatta asla ama asla onu kaybetmek ıstemıyorummm

Böle şeyler duyunca çok üzülüyorum dualrım sizlerle
rabbim isteyen herkese bebek nasip etsin arkadaşlar
yokluğunu aratmasın:26::26::26::26:

canım merhaba bende adanada yaşıyorum yaptığın macunu banada yazabilirmisin rica etsem aarayamadım senin yazdığını benim eşiminde değerleri 18 milyon ve çocuk olmadı malesef şimdi aşılama yapılacak birde benim sağ tüpüm de şüpheli çıktı rahim filminde ben balcalıya gidiyorumm ya inan burdaki herkes aynıdır benim için ama insanın kendi memleketinden birinin olması daha iyi yaa en azından burdaki yerleri doktorları falan biliyorsunuz benimlede irtibata geçersen çok sevinirim arkadaşım lütfeeeenn bu arada Rabbim kızını size bağışlasın inşallah bizlerede nasip etsin hayırlısından

canım öncelikle başta sizin olmak üzere Allah hepimiizn yardımcısı olsun boşanmak kesinlikle çözüm değildir öncelikle bunu söyleyebilrim sen dimdik ayakta durki eşinede destek olabilesin biz kadınlar herkese derdimizi anlatıp paylaşabiliyoruz derdimizi yada ağlayıp sızlayabiliyoruz ama onlar bunu yapamıyorlar ve içlerine atıyorlar vee bu daha kötü oluyor onlar için nice imkansız dertler vardırki Rabbim sayesinde şifa bulmuştur inan yurdışındayım hiç bir yere çıkamıyorum birşey bulamıyorum demişsin inan bana aslında o kürler bile bazen bana bahane gibi geliyor çünkü herşey Rabbimin elinde bu kürleri yapmaya imkanın yoksa bile eminim dua etmeye imkanın vardır o heryerde Rabbime ulaşır bol bol dua et canım Allaha sığınalım inşallah kuran biliyorsan meryem suresini oku bol bol Zekeriyya aleyhi selamın evlat diye yanıp tutuşmasını ve en sonunda evladı Yahya aleyhi selamla müjdelendirilmesini anlatıyor ve unutma Rabbim isterse sperm bile olmasa erkek bile olmasa evlat verebiliyor Meryem anamızı getir aklına nasıl getirdi dünyaya İsa aleyhiselamı bunları düşün ve bol bol dua et canım yazım biraz uzun oldu sanırım nolur kusuruma bakma ben biraz destek olmak istedim yer gök dua üstüne inan bol bol kuran oku bilmiyorsanda türkçesini oku sen yeterki canı gönülden et duanı geri çevrilmez zaten çevrilse bile inan olmaması gerektiği içindir her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır canımm hayırlı akşamlar diliyorum inşallah biraz su serpebilmişimdir o güzel yüreğine...

Cnm emin ol yalniz degilsn bnm esiminde bu hafta bütün değerler i sifir cikti dr eşim e cocugun olmaz demis ve örneği verirkn temizlk malzemeleri olan saglksz biyerde vermiş biz testi bu hafta tekrar yaptrcz ben keçiboynuzu kürü ne basladim iciriyorm rabbim bize mucizelerimizi yollar inşallah

can cıkmadıkca ümit kesilmez.
rabbim bizlere hayırlı evlatlar nasip etsin

.

Haklısınız ben dunden berı aglıyorummm ama onun agzını bıcak acmıyor ıcıne kapanmasından korkuyorum, ben onunla sonuna kadar varımm ama ikimizinde zamana ıhtıyacı var .. ıkı gundur ruhen dolaşıyorum evde , ne dusunecem bılmıyorum konusmaya dılım donmuyor bıraz toparlanıyımm meryem suresını okumaya baslıyacam ( turkce ). Zaten bu surecte beklemekten ve dua etmekten baska bırsey yapamam.. Rabbım bana ve benım gıbı umutsuz olan her aıleye cocuk nasıp etsın bızde mutlu haberler alırız ınsallh.. Sizin samimiyetiniz içinde cok tesekkür ederim , sizler olmasanız sakınleşemezdim.

Benim eşimde tuvalette yapmış testı , persembe gunu baska bır labaratuvarda tekrarlıyacaz bızde işte inşllh ıkımizde güzel haberler alırız ..

rica ederim canım dertler paylaşarak azalır evet bol bol dua et Rabbim inşallah bir kapı açar bizlerede öyle tabii hiçbir problemi olmayıpta yıllarca çocuk bekleyenlerde var bu herşeyin kader kısmet olduğunu gösteriyor unutma eşine en büyük destekçi sen olmalısın biliorum kolay bir durum değil ama yeterki eşler birbirine destek olsun elele verilip aşılamayan yol yoktur ve şunuda unutma ne kadar eğerleri sıfırda olsa tıp okadar ilerlediki arayıp bir tane dahi bulabiliyorlar buda yetiyor zaten doktorlar için unutma kaderinde ne varsa onu yaşarsın başkası gelmez elinden şu sözü çok seviyorum ben nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden kendini boşyere üzme canım inşallah birgün güzel haberleri sendende duyarız ve bu günleri bi tebessümle anarsın her durumda metanetli olmak lazım canım nelerle karşılaşacağımızı nilemiyoruz maleseff bize sabırlı olmak ve çaba göstermek düşüyorr

olmaz diye bir şey yok... umut vardır hep birde uzunca bir yol...12 yıldır bekliyoruz... hiç sorun yokken bir dolu tedavi grip tedavisi diyorum artık ben ...ama şu varki sen nekadar ağlasanda üzülsende rabbimin gönlüne kalmış ''kün fe yekün''...allah hepimizin yardımcısı olsun yolumuza taş değil aydınlık versin, herşeyden evvel hayırlısını versin ...üzülmeyin lütfen umut edinnnnnn

Canım bu kadar zayıf olma, güçlü olmaya çalış.
sen böyle davranırsan asıl eşin ozaman üzülür.
bende kendim için korkarken, asıl sorun bende degil sevgili eşimdeymiş.
eve döndüğümüzde 40 derece değişti adam. Normal davranmama rağmen elimi ne tutmak istedi, nede yemek yedi.
Oysa 13% kadar şansı var. Ben o an ona sarılarak uyudum:) şimdi moreli iyi sayılır. Koçişlerimizi sitresden uzak tutalım :)

doktor bize hemen eşimin sigarayı bırakmasını söyledi. Keçi biynuzu ve pekmesi bula bilirsen mutlaka dene.
folik asit hapını kadınlar gibi erkeklerde kulana biliyor! B12 vitamini içerir
hem sayı oranında değişiklikler, hemde hareket kalitesinde bir yarar olduğunu düşünüyor araştırmacılar.
eşim yarın kendisi için alacak. Cehennemde olsan yine bulursun bunu

eşine bol iç çamaşırı giydir ve sıcak su ile yıkanmasın bir Zahmet( ılık olcak)

bu arada yarın çörek otunu bilenlerden geçirip bal ile karıştırıp eşime vereceğim. Sende deme, hem sağlıklı:)

Eminim bir çözümü var! Ha bu arada doktor mümkün degil derse, mutlaka bir kac doktora daha görünün. Belki her 3 ayda bir test yaptırsanız iyi olur. Çünkü her 3 ayda yeni sperm depolaniyor, iyi hatırlıyorsam:) ayrıca 0 çıkadıysa bir kac test yapmalı doktor, nedeni , neyden kaynaklanıyor bilmelisiniz. Tedavisi ola bilir.
Her 2,3 günde birde cinsel ilişkiye girin, bu spermleri tembeleşmesini engeler yada nasıl diyeyim,
ayda Zadece bir iki kere beraber olmak sanırım kısırlığa yaklaştıra biliyo. En azsindan belki bizim sıkıntımız bu yuzden oldu:)

allah inşallah herkese Nasip eder:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…