sabahı zor bulduk arkadasım , ne yaparız ne ederız bılmıyoruz işte doktor arayıslarına baslıyacaz artıksızde de aynı problem mi varr ?
evet cok haklısınız ama bizim umudumuz tamamen bitti toparlamaya calısacam hep kendımı hep dunyalara degışeyemeğim eşimi.
Suan gıtmemız ımkansız temmuz ayında Turkıyeye ıkı aylıgına ızne gıtmeyı dusunuyorduk burda tedavıye baslayacazz .. Rabbim sabır versin bana
nasıl bulabılır mıyım ki acaba ! Tavsıyenız için teşekkeür ederim arastıracam
rica ederim canım dertler paylaşarak azalır evet bol bol dua et Rabbim inşallah bir kapı açar bizlerede öyle tabii hiçbir problemi olmayıpta yıllarca çocuk bekleyenlerde var bu herşeyin kader kısmet olduğunu gösteriyor unutma eşine en büyük destekçi sen olmalısın biliorum kolay bir durum değil ama yeterki eşler birbirine destek olsun elele verilip aşılamayan yol yoktur ve şunuda unutma ne kadar eğerleri sıfırda olsa tıp okadar ilerlediki arayıp bir tane dahi bulabiliyorlar buda yetiyor zaten doktorlar için unutma kaderinde ne varsa onu yaşarsın başkası gelmez elinden şu sözü çok seviyorum ben nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden kendini boşyere üzme canım inşallah birgün güzel haberleri sendende duyarız ve bu günleri bi tebessümle anarsın her durumda metanetli olmak lazım canım nelerle karşılaşacağımızı nilemiyoruz maleseff bize sabırlı olmak ve çaba göstermek düşüyorr
olmaz diye bir şey yok... umut vardır hep birde uzunca bir yol...12 yıldır bekliyoruz... hiç sorun yokken bir dolu tedavi grip tedavisi diyorum artık ben ...ama şu varki sen nekadar ağlasanda üzülsende rabbimin gönlüne kalmış ''kün fe yekün''...allah hepimizin yardımcısı olsun yolumuza taş değil aydınlık versin, herşeyden evvel hayırlısını versin ...üzülmeyin lütfen umut edinnnnnn
Canım bu kadar zayıf olma, güçlü olmaya çalış.
sen böyle davranırsan asıl eşin ozaman üzülür.
bende kendim için korkarken, asıl sorun bende degil sevgili eşimdeymiş.
eve döndüğümüzde 40 derece değişti adam. Normal davranmama rağmen elimi ne tutmak istedi, nede yemek yedi.
Oysa 13% kadar şansı var. Ben o an ona sarılarak uyudum:) şimdi moreli iyi sayılır. Koçişlerimizi sitresden uzak tutalım :)
doktor bize hemen eşimin sigarayı bırakmasını söyledi. Keçi biynuzu ve pekmesi bula bilirsen mutlaka dene.
folik asit hapını kadınlar gibi erkeklerde kulana biliyor! B12 vitamini içerir
hem sayı oranında değişiklikler, hemde hareket kalitesinde bir yarar olduğunu düşünüyor araştırmacılar.
eşim yarın kendisi için alacak. Cehennemde olsan yine bulursun bunu
eşine bol iç çamaşırı giydir ve sıcak su ile yıkanmasın bir Zahmet( ılık olcak)
bu arada yarın çörek otunu bilenlerden geçirip bal ile karıştırıp eşime vereceğim. Sende deme, hem sağlıklı:)
Eminim bir çözümü var! Ha bu arada doktor mümkün degil derse, mutlaka bir kac doktora daha görünün. Belki her 3 ayda bir test yaptırsanız iyi olur. Çünkü her 3 ayda yeni sperm depolaniyor, iyi hatırlıyorsam:) ayrıca 0 çıkadıysa bir kac test yapmalı doktor, nedeni , neyden kaynaklanıyor bilmelisiniz. Tedavisi ola bilir.
Her 2,3 günde birde cinsel ilişkiye girin, bu spermleri tembeleşmesini engeler yada nasıl diyeyim,
ayda Zadece bir iki kere beraber olmak sanırım kısırlığa yaklaştıra biliyo. En azsindan belki bizim sıkıntımız bu yuzden oldu:)
allah inşallah herkeseNasip eder:)
Bizim komşumuza da tek bir canlı spermin yok dedni. Ve kendiliğinden oldu herşey. 2 tane çocuğu var şimdi lütfen gönlünü ferah tut
benzer diyelim. çok düşük çıktı... nasip, bu yollardan geçmemiz gerekiyormuş... ilk olayın şokuyla bizde çok üzüldük. ama sonra vardır bir hayır dedik. Allah başka şeylerle sınamasın. napalım... bu yoldan gitmemiz gerekiyormuş...
Bugun esım tahlil yaptı .. Sonucunu ıyı beklemıyorduk ama bukadar da kotu beklemıyorduk..malesef sperm sayısı sıfır cıktı. Biz şimdi ne yaparız ben saatlerdım aglıyorum eşiminde agzını bıcak acmıyor benden uzaklastı .. Yurtdısındayız ona kurde hazırlayamam ne olacak şimdi yaaa...
Aglamaktan mahfoldum kalbim duracak gibi ne olur yardım edın bana ..
Ciddimisinizzz ! İnanın gozyaslarım aktınormal yolla cocuk sahıbı aman Allahım ! Allah korusun o cocuklarııı ve bana da nasıp etsinnnn ...Umutlarım bıtık bır durumda ama Derdı veren Allah dermenınıda verir inşllah . Cok teşekkür ederimmm siizeee
Bizim komşumuza da tek bir canlı spermin yok dedni. Ve kendiliğinden oldu herşey. 2 tane çocuğu var şimdi lütfen gönlünü ferah tut
Bıze umut oldu bu yazdiklarn cnm çok sağol. .. inşallah yeniden test yaptgmzda sonuclr iyi olur
Arkadaşımın eniştesi anestezi uzmanı yer belirtmem doğru mu bilmiyorum ama burda çok ünlü bir laboratuvar da sperm yıkatmışlar. O sırada da tüp bebek merkeziyle görüşüyorlar ki klinik istemiş. Yıkatıyorlar işte sonuçları alıyorlar 0 canlı sperm. O kadar yıkıldılar ki. ve tüp bebeğe bile gerek kalmadan 3-3,5 ay içinde eşi hamile kaldı. şu anda 3 yaşında çok güzel bi oğlu var. O bahsettiğim komşumuzda 9 yıl aradılar. Tıp fakültesi 0 sperm dedi. Ama yine normal oldu. Söylemesi kolay değil kendim de yaşıyorum (bizde hiç problem yok ama olmuyor. Şimdi bir klinikte detaylı arama yaptırıyoruz. Eşimin genetik hasarlı sperm örnekleri inceleniyor) ama morali yüksek tutmak lazım.
Canim ya o dedigin test(genetik hasarli sperm)i nerde nasil yaptiriyoruz.bide nasil karar verildi merak ettim bizimde bir problem yok.acaba boyle birsey olabilirmi..
Canim bi klinikte tup bebek tedavisine basladik. Ama oncelik problem ne bunu arastiracaklar. Tabana iniyorlar yani. Benden 7 tane hormon testi istediler.
Rabbimden umudunuzu hiç kesmeyin sonuçta vücuttan bir parça alınıp o şekildede sperme bakılıyor. Bizede bir doktor çocuğunuzun olması şansı hiç yok dedi ve bende ağla ağla tükenmiştim o zamanlar birde eltim benden önce hamile kaldı kafayı yemiştim. Ama çok iyi bir tüp bebek merkezinde tedavi olduk ve Rabbim uzun ömürler versin inş. bir oğlum oldu Allah'ıma çok şükürler. İlk denemede oldu çok şükürler olsun. üzülmeyin bol bol dua edin ve secdede dualarınızı edin. Rabbim kuru taştan ot bitirir sonsuz lütüfları var inş. tez zamanda müjde verirsin buradan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?