ağlamaktan uyuyamıyorum :(

annesine söyledim çocuğu yanımda dövmeye başladı kıyamadım yapma dedim o da çocuk sonuçta :( off benim kafamı kurcalayan asıl şey acaba daha önce de oldu ben farketmedim mı oda da oyuncularınız la oynayın derdim sadece ne bileyim çocuğun içinden bir sapık çıkacak :( çocuk gelişimi mezunuyum bildiğim kadarıyla çocuk kendini bu yaşta tanır evet ama başka bir çocukta deneyecek kadar değil

annesi sürekli oğluna özel bölgelerine kimsenin dokunmamasını öğretiyor ben de dedim ki abla bence onun da aynı şekilde başkalarının özel bölgelerine dokunmaması gerektiğini öğret :(

Çocuklar bu yaşta tıpkı kamera gibi herşeyden etkileniyorlar. Ya çocuğu bişi tetikledi. Kendinden ziyade arkadaşının mahrem bölgelerini görmek dokunmak istemesi of çok zor bi durum ya :KK43:
5 buçuk yaşında kızım var uzun süredir maalesef ki bu konu hakkında bilgi veriyorum.Mahrem bölgelerin sana özel kimse dokunamaz diye yaşına uygun olarak anlatmaya çalışıyorum.
Ne yazık ki bu duruma geldik. Arkadaştan,akrabadan,okullardan herşeyden korkar olduk.
Biraz görüşmeye ara verin. Ben olsam bi daha gitmem. He ne kadar doğru ne kadar yanlış bi hareket bilmiyorum ama. En iyi önlem bu maalesef.
Sizde çocuğunuzla konuşup anlatmaya çalışın. Allah tüm yavrularımızı esirgesin..

çocuğunuza eğitim vermeniz gerekiyor. 3,5 yaş erken değil bu eğitim için. internette bi sürü makale, görsel vs var. yanlış olduğunu bi şekilde öğretmeniz lazım. o çocukla da bi daha yalnız bırakmayın. imkan varsa annesine de söyleyin.

Çocuklar bu yaşta tıpkı kamera gibi herşeyden etkileniyorlar. Ya çocuğu bişi tetikledi. Kendinden ziyade arkadaşının mahrem bölgelerini görmek dokunmak istemesi of çok zor bi durum ya :KK43:
5 buçuk yaşında kızım var uzun süredir maalesef ki bu konu hakkında bilgi veriyorum.Mahrem bölgelerin sana özel kimse dokunamaz diye yaşına uygun olarak anlatmaya çalışıyorum.
Ne yazık ki bu duruma geldik. Arkadaştan,akrabadan,okullardan herşeyden korkar olduk.
Biraz görüşmeye ara verin. Ben olsam bi daha gitmem. He ne kadar doğru ne kadar yanlış bi hareket bilmiyorum ama. En iyi önlem bu maalesef.
Sizde çocuğunuzla konuşup anlatmaya çalışın. Allah tüm yavrularımızı esirgesin..
maalesef ki haklisiniz beş yaşında ki çocuktan bile sakıncağım hiç aklıma gelmezdi :(

çocuğunuza eğitim vermeniz gerekiyor. 3,5 yaş erken değil bu eğitim için. internette bi sürü makale, görsel vs var. yanlış olduğunu bi şekilde öğretmeniz lazım. o çocukla da bi daha yalnız bırakmayın. imkan varsa annesine de söyleyin.
teşekkür ederim alakanız için:( yukarıda da söylediğim gibi annesine söyledim çocuğu dövmeye başladı yanimda kıyamdım yine de yapma dedim :(

bayanlar kardeşim 3 4 yaşlarındayke bizim de başımıza gelmişti bu durum komşumuzun oglu 5 6 yaşlarındaydı o zaman erkek kardeşimin pantolonunu indirip külotunu falan indirirmiş bakarmış dokunurmuş sonra bi anda kardeşim annem üzerinini falan degiştirirken söylemişti böyle yaptı falan diye tabi biz hemen annesinin yanına gittik annesi durumu kabul etmedi çocugum yapmaz falan dedi çocugu sıkıştırdık yaptım dedi gerçekten de yapmış mahallede ki çocuklarda söylemişti kesinlikle görüşmedik birdhaa malesef olabiliyor böyle şeyler aslında daha küçükler neyin ne oldugunu ne yapılıp yapılmaması gerektigini bilmiyorlar ama yinede yaptıgı dogru degil kesnilikle
peki kardeşin psikolojik olarak kötü etkilendi mı unutabildi mı :(

Çocuğundan önemli mı bi komşu ? Başlarım onun çocuğunun vücudunu tanımasına. Hemen anlatmalısın ve gerekırsede arkadaşlığını bıtır. Sensin çocuğunun paıkolojısınden daha mı önemli. Ya bısey oldu dıyelım belkı sensin oğlunda da başlayacak bu merak. Bılmıyor ki neyın ne olduğunu daha 3.5 yasında kesınlıkle önlem al

arkadaşlar merhaba. ben üç buçuk yaşında bir erkek çocuğu annesiyim. beş yaşında oğlu olan bir komşum ile sürekli gidip geliyorum. bundan bir ay önce bu beş yaşında ki çocuğu benim oğlum un poposu na dokunurken gördüm çocuktur dedim fazla önemsemedim daha sonra bir hafta önce ben onların evinde iken o çocuğun mastürbasyon yaptığını gördüm fallik dönemdir dedim ama bugün de oğlum un baksırını çıkarmış vaziyette yakaladım ne yaptı bilmiyorum benim oğlum un dil gelişimi pek iyi değil ama kim çıkardı bunu oğlum diye sorunca abiş çıkardı dedi. eve geldiğimizde bi hayli huzursuz du oğlum. o kadar kötü bir durum ki yani karşı taraf da çocuk birşey diyemiyorsun falan ama oğlum bu defa yabancıların dokunmasını normal görmeye başlayacak. ne yapacağım bilmiyorum yardım edin kızlar acaba oğlum psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş midir
Yanliz bırakmayın ikisini diğer cocugun aliskanligini normal karsilayabilir Allah korusun bende böyle bir olaya şahit olmustumkiz çocuğunun üstünde yakalamistik komsunun çocuğunu kız çocuğunun tepkisi daha korkunçtu anne senin oğlun da yapiyo demisti

Hayatta ne gider nede gelmesine müsade ederdim..ayy düşüncesi bile korkunç...hem aileye söylesenizde size inanılırmı?sonra olaylar farklı konularada gelebilir..en iyisii mesafeee koymak..

arkadaşlar merhaba. ben üç buçuk yaşında bir erkek çocuğu annesiyim. beş yaşında oğlu olan bir komşum ile sürekli gidip geliyorum. bundan bir ay önce bu beş yaşında ki çocuğu benim oğlum un poposu na dokunurken gördüm çocuktur dedim fazla önemsemedim daha sonra bir hafta önce ben onların evinde iken o çocuğun mastürbasyon yaptığını gördüm fallik dönemdir dedim ama bugün de oğlum un baksırını çıkarmış vaziyette yakaladım ne yaptı bilmiyorum benim oğlum un dil gelişimi pek iyi değil ama kim çıkardı bunu oğlum diye sorunca abiş çıkardı dedi. eve geldiğimizde bi hayli huzursuz du oğlum. o kadar kötü bir durum ki yani karşı taraf da çocuk birşey diyemiyorsun falan ama oğlum bu defa yabancıların dokunmasını normal görmeye başlayacak. ne yapacağım bilmiyorum yardım edin kızlar acaba oğlum psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş midir
Bu konuyu daha önce araştırmıştım uzmanlar Çocukların kendi bedenlerine dokunmasında bir sıkıntı olmadığını hatta bunun normal olduğunu ifade ediyorlar , ancak iş başka bir çoçuğun bedenine dokunmaya geldiği zaman o çocuğun yaptığı davranışın normal olmadığını bunun üstüne gidilmesi gerektiğini ifade ediyorlar bu sebeple benim fikrim komşunuzu çoçuğunuzun iş çamaşırını çıkarmaya çalıştığını söylemeniz ve çocuğu onunla aynı odada yalnız bırakmamanız bunun yanında çocuğunuza da kendi bedenine yabancılar dokunmaya çalıştığı zaman izin vermemesini onun anlayacağı dille ifade etmeniz. Üzülmeyin erken fark etmişsiniz.

Yanliz bırakmayın ikisini diğer cocugun aliskanligini normal karsilayabilir Allah korusun bende böyle bir olaya şahit olmustumkiz çocuğunun üstünde yakalamistik komsunun çocuğunu kız çocuğunun tepkisi daha korkunçtu anne senin oğlun da yapiyo demisti
:KK57::mad:

yalnız bırakmasanıza şu çocukları
çok mu zor ya
boxer i indirene kadar nerdesiniz siz ??

3 buçuk yaşındaki çocuğunuzu neden gözünüzün önünden ayırıyorsunuz?
Oğlunuza biri vücuduna dokunduğu zaman çığlık atmayı öğretin lütfen!

Cocugunuz kendini arkadaslari arasinda savunabildiginde sadece yalniz birakin tavsiyem.
Yasitiyla oynatirken bile on kere yanlarina gidiyorum, ki kizim birsey oldugundan bagiriyor ya da yanima geliyor.
Birinin ona dokunmasina tepkili, bana babasina dahi yapma diyor mesela gidiklanmaktan hoslanmiyor, dokunulmaktan da.
Tamam diyoruz saygi duyuyoruz.
Cok ama cok dikkat edin, gözünüzün onunden ayirmayin.
Allah hepimize kolaylik versin sag salim büyütelim cocuklarimizi.

yalnız bırakmasanıza şu çocukları
çok mu zor ya
boxer i indirene kadar nerdesiniz siz ??
yerden göğe kadar haklisiniz ama oğlum la aralarında bir yaş var yani beş dakika da bir tehlikeli birşey e el atmasınlar diye bakıyordum . saniye içinde oldu zaten aşağı kata su almaya indim yukarı çıktım oğlum un altında sadece baksr vardı baktım yok bu neden çıktı dedim abiş çıkardı dedi

Cocugunuz kendini arkadaslari arasinda savunabildiginde sadece yalniz birakin tavsiyem.
Yasitiyla oynatirken bile on kere yanlarina gidiyorum, ki kizim birsey oldugundan bagiriyor ya da yanima geliyor.
Birinin ona dokunmasina tepkili, bana babasina dahi yapma diyor mesela gidiklanmaktan hoslanmiyor, dokunulmaktan da.
Tamam diyoruz saygi duyuyoruz.
Cok ama cok dikkat edin, gözünüzün onunden ayirmayin.
Allah hepimize kolaylik versin sag salim büyütelim cocuklarimizi.
amin canım allah razı olsun. allah korusun karşı da ki büyük olsa kan kıyamet koparırdım ama daha beş yaşına bile basmamış. bu saaten sonra yapman yapmam gereken alakayı kesmek olacak :(

Back
X