AGLAMAKTANN ÖLDUMM..

burcucucu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2016
88
26
8
29
Merhaba kizlar
O kadar daraldim ve o kadar bunaldim ki iki saattir ağlıyorum
Sorun okul tabiki ben ozel bi universitede okuyorum ve bu okulun yurdunda kaliyorum.
Ilk basta tabiki cevremiz olsun yanliz kalmayalim diye iki kisilik bi oda sectim ve bu kiz benim burnumdan getirdi ve psikolojimi bozdu
Sonra odalari ayirdik.tek kalmaya basladim ki keske en basta oyle yapsaydim.

Bu sene iki saat once ogrendim ki bu cemaat okullarinin kapatilmasiyla ogrenci sayisi artmis ve herkese iki kisiik odalari mecbur tutuyolar.
Ben ne baskasinin sorumlulugunu alicak kadar psikoojik acidan iyiyim nede temizlik bakimindan
Cildirdim resmen diger yurtlarin paraso almis basini gitmis ev desen sorun okulda sehrin disinda dahada sorun gerçekten napicagimi bilemiyorum bunu bize mecbur tutmalari dahada sinir bozucu buraya kadar okudugunuz icin cok tesekur ederim yorumlarinizi bekliyorum..

Yine aynı kişiyle mi oda arkadaşı olacaksınız? Oda arkadaşınız belli mi? Belki anlasabileceginiz birisi denk gelecek ya da anlastiginiz bir arkadasla ayni odada kalmayi talep etme şansınız yok mu? Hayırlısı olsun hayatta her zaman istedigimiz stabil ortam ve durumlarda olamıyoruz maalesef, gönlünüze göre olur insallah şimdiden uzulmeyin...

İşte biz buna hayata başlamak diyoruz. Üniversite sadece kalın kitaplardan ibaret değil. Farklı insanlarla bir arada olmayı öğrenirsin. Farklılıkları kabullenmek, bunu yaparken de kendinden ödün vermemektir ogrenmen gereken. Özel üniversiteye gidemeyen, devlet yurtlarının o muazzam (!) Haline katlanmak zorunda olan, bunu yaparken de uç kuruş parayla okumaya çalışan çocuklar senden biraz daha erken öğreniyor hayatı.

Senin payına dusen de psikolojini taharet muslugu gibi hemencecik bozulan bir unsur olarak görmemektir. Daha iş hayatı var önünde. Ki emin ol üniversite yillarını ozletecek. 30 yaşına birkaç ay kalmis, çocuğunun boklu bezini değiştirirken okul yıllarını hatırlamış biri olarak yazıyorum bunu. İçinde bulundugun zaman çok kıymetli.

Afedersinde çok şımarık geldi yazın.millet 12kişilik odalarda kalıyor parasızlıktan sen iki kişi kalamam diosun.hayat herzaman güllük gülistanlık olamaz.sevmediğin istemediğin durumlara bir çok kez katlanmak zorunda kalacaksın hayatın boyunca.bunu hayatın bir alıştırması gibi düşün..

Farkli biri olcak ama canim o kadar yandi ki emin olun kimseyi kaldiracak düzeyde degilim artik dertlesmek icin konuyu actim en yakin arkadasla bile bi odayi paylasan ve sonradan nasil sorunlarla karsilasan insanlar tanidim

Simarikliktan ziyade yasadigim psikolojik durumdan dolayi demek isterim bi insanin tahammul seviyesi vardir iste ben onu 1 sene boyunca cok zorlayan bi insanim tam olarak bittiginiz etrafinizda kimsenizin olmayisi ve ailenin ne kadar onemli olduğunu dusundugum kac gun gecirdim ben bu size gore simariklik olabilir öyle degerlendirebilirsiniz

Her zaman şartlar istedigimiz gibi olmayabiliyor. Tek kalmak istiyorsanız başka bir yurda veya eve çıkabilirsiniz.

Hem gelecek olan kişiyi tanımadan bu kadar üzülmek neden? Belki size yoldaş olacak biriyle tanışacaksınız.

Üniversiteyi aileden uzakta okumak, bazı zorluklarla baş etmeye çalışmak insanı güçlendirir. Devlet yurdunda iki sene on kişilik odada kaldık. Sizin kadar yıkılan olmadı. Güçlü olun biraz. Ya da dediğim gibi alternatif arayın.

Ama "özel üniversiteye o kadar para veriyorum, karşılığını alamıyorum" derseniz, ona diyecek sözüm yok. O konuda haklı olursunuz.

Bunu simariklik olarak algilamayin ben daha cok insanlara guvenimi yitirdim gecmiste oda arkadasimla yasadigim sorunlar geliyo aklima kimseye guvenemez oldum etrafimda kimseyi birakmadim kendi kabuguma cekildim bu yuzden birinin daha bana zarar vermesinden korktum belki anlatamadim yazimda ama bi insanin bittim dedigi noktada yasadim ben

Sorunlarınızı bu şekilde halledemezsiniz.Hayat bazen bir şeylere katlanmaya zorlar.Her şeyde böyle olursanız ohoo

Bunlar bahane değil ...Herkes yaşıyor bunları ..Özel üniversitede okuyor ve iki kişilik odalarda kalıyorsun .Bunlar bir çok yaşıtına göre nimet ..Bırak iki kişilik odaları senin yaşıtların hafta sonları çalışıp harçlığını kazanıyor .Ailenin sana verdiklerinin kıymetini bil ,şükret ve derslerine asıl ..

Iste bende baska biriyle arkadaslik kurmak istiyorum ama ...
Siz nasil kaldiginiz nasil anlastiniz onlarla sizdende fikir almak isterim

Ben tek kalınca sıkılıyodum ,
3-4 kişi olunca illa bi sivri oluyodu, ya da ben sivriliyodum kavga ediyodum.

Takma kafanaaa 2 iyidir , iyi
Sen de biraz geçimli ol canım , kocaman kızsın aaaa.

Sorunlarınızı bu şekilde halledemezsiniz.Hayat bazen bir şeylere katlanmaya zorlar.Her şeyde böyle olursanız ohoo
Ben zaten o arkadasima katlandim yeterince ve artik tahammul edemez duzeye geldim bi insana cok cabuk baglanan biriydim hemen guvenen simdi ise kimseye guvenemez oldum dahada cok artik kimseyi kaldiramaz oldum cok dusundum cok kafama taktim benim 1 senem laylaylom gecmedi ben ilm seneden herseyi yasadim iste bu yuzden ...

Ben sizi anliyorum simariklik olarak da gormuyorum. O kadar garip tuhaf insan turleri varki bunlardan birine ya da birilerine denk gelen insan baskasiyla ayni odada yasama fikrine bile katlanamiyor. Yurdunuz sizden fedakarlik yapmanizi bekleyemez cok sacma orasi devlet yurdu degilki ne deseler kabul etmek zorunda olasiniz. Ayrica hanimlar kimse 10 12 kisilik odalarda kalmak zorunda degil. Ben kalamam mesela bu direnc tahammul meselesi. Bunu yapamayanlar da simarik degil. Herkesin hayat standarti farklidir.

Ozaman bir an önce pskolojinizi güçlendirmeniz şart.doktora görünün gerekirse ilaç kullanın.çnkü hayat insana tahammül sınırlarını zorlayan bir çok seçenek sunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…