AGLAMAKTANN ÖLDUMM..

Yeni oda arkadaşın bir gelsin.
Bu kadar önyargılı olman kötü.
Belki iyi biri olucak

10 kisilik odalarda kaldim.. uyurgezerler... os.ran s.can... aglayan gulen ciplak gezen sigara icenler vardi... heey gidi heyy

Temizlik konusunda demişsiniz" bir takımınız mi var acaba psikolojik olarak ?

Yeni gelen kişiyle anlasirsiniz belki ki kimbilir ? Ilk başta bütün kuralları tatlı dille konuşursunuz. Sinirinizi belirlersiniz.

Ben okul birincisi olarak kazandığım devlet uni.nin yurdunda o iğrenç şartlarda birsürü kız aynı odada kalırken senin bu yazın o kadar simarikca ki inanamadim.
Özel uni.lere gıcık olurken bi de iki kişi odaları begenmeyen kızımız çıktı !kendine gel bence

İyi de kız özel okulda okuyor. Parasının karşılığını isteme hakkı var. Ben 12 kişilik odada kaldımcı arkadaşlar, herkes maddiyatı ne kadarsa o şartlarda yaşıyor...kızı taşlayacağınıza serbest piyasa ekonomisi konseptini sindirin :)

Biraz abartiyor olabilir misiniz? Yurtta kalmak bazi seylere katlanmaktir universitenin önemi budur. Üniversitede hayati öğrenirsin diye boşuna demiyorlar.

Biraz ortama alismaya calissaniz ? Yani bi kişinin neyi olabilir bu kadar abartacak bende çoğu arkadas gibi 6 kişilik odalarda kaldım.

Gece uyumayan sabah dibimde parfüm sıkan odayi pisleten temizlemeyen odaya sonradan geldim diye dislamaya calisan vssvs daha bir sürü sey ben bile bu kadar hayiflanmadim bide sizinki 1 kisi sadece. Abartmayin yani.

Eger bu kadar şikayetciyseniz tek eve çıkmak gibi seceneginiz de var ayrıca.

Ben 2 dönem boyunca 5 kişilik odada 3 kişiyle konuşmadan yaşadım, en iyi ben anlarım kulağımda kulaklık varken dedikodumu yapıyorlardı beni müzik dinliyorum sanıp... Allah yardımcın olsun, kuralları baştan belirleyin

Bu derse ağlamaktan ölmek.. ALLAH HERKESE DAĞINA GÖRE KAR VERİYOR bir kez daha anladım.. çözülmeyecek bir sorun değil büyütmeyin alışın.

Valla bunca yıldır unideyim ben de bu yıl şansa iki kişilik odaya duştu diye üzüldüm daha kalabalık olsun yeni insanlarla tanışayım istiyordum
1) kimsenin sorumluluğunu almak zorunda değilsin
2)sırf aynı odadasınız diye hoşlanmadığın sevmediğin biriyle muhabbet etmek zorunda değilsin. Takarsın kulaklığı müziğini dinler filmini izlersin.
3)sen de biraz uyumlu olmaya çalış bazı şeyleri görmezden gel kimse dört dörtlük değil. Senin de hataların vardır emin ol.
4)temizlik konusu göreceli. Her şeyi ilk tanıştığınızda aranızda mesafe varken konuşun. Haftanın 2 günü temizlik yapılacak pazartesi ben perşembe sen gibi mesela..özel yurtta temizlik gorevlileri olması lazım ayrıca?
4)kesinlikle tartışma odaklı olma, sesini yükseltme ve her şeyi takma. Asla emir kipiyle konuşma. Çok sıkıntı yaratan Bi tip gelirse konuşursun idareyle gerekirse şikayet edersin oda değiştirirsin daha uyumlu birine denk gelirsin belki.

benimki sadece tavsiye ve tecrübe, alıp almamak sana kalmış. Ama oda arkadaşıyla yaşanacak klasik sorunların güzellikle tartışmaya girmeden çözülebileceğine inanıyorum.

Bu duruma "ağlamaktan ölünmez.."

Madem rahatsızsın bastıracaksın parayı, paşalar gibi keyfine göre yere çıkacaksın.. Ha param yok diyorsan susup kabulleneceksin..Çok armut piş ağzıma düşçülük bu.. Ne var yani 2 kişi yatacaksan paşa babanın evi değil orası..

Mümkünse sınıf arkadaşın ile kalmaya bak. Olmazsa yapacak bişey yok sabredeceksin inan o beğenmediğin oda arkadaşın bile bir deneyimdir.

Pozitif düşün..
Benim kardeşim gibi olan iki arkadaşım var ikisi de oda arkadaşım. Evlencegim zaman arayıp maddi manevi ara nolur kardesimsin benim diyen annem gibi nikahimda ağlayan iki kız kardesim oldu benim
Bir kere şansın yaver gitmemis olabilir ama aynı odayı paylaşıp kardes gibi dost da edinebilirsiniz
Ki o bahsettiğim kızla ilk iki ay nefret derdik birbirimizden şimdi cidden ailemden biri gibi.
Umarım bu sefer şansın guler.

Hayatta her şeyin çözümü var.
Aslında ihtimalletiniz hiç de ağlanıp ölünecek gibi değil;
-kız siZin kafadan çıkar, gül gibi geçinirsiniz
-kızla anlaşamazsınız, pek muhatap olmazsınız
-kız sorunlu bir tiptir, kurallara uymuyordur, yurt yönetimine şikayet edersiniz, bir nevi özel yurt olduğu için şikayetiniz makul sürede incelenir ve sorun çözülür
Bonus; son ihtimalde sorun çözülmezse işte o zaman ağlayarak buraya konu açarsınız, asırlık kv lerin hakkından gelen kk kadınlarının oda arkadaşınız için yaratıcı taktikleri olacaktır.

ben yazmak istesem ancak bunu yazardım
Ben güya o nezih(!) devlet yurdunda kalmadım yarı özel bi yurtta kaldım. 4kişilik odada neler çektiğimi bir ben bilirim.

Babam öleli bir kaç ay olmuştu Yılmaz erdoğanız şiirini bilirsiniz-sizin hiç babanız öldümü, benim öldü- şiirini günde kaç defa dinleyip orayı seslice söylerlerdi. Arkamı dönüp ağlar içimden benimde öldü derdim. Yinede okulumu bişekilde okuduğum için şükrederdim.

2. Kişiye tahammül ne denli psikoloji bozmuşki daha gelen arkadaşı görmeden böyle depresyonlara girilmiş..
Çok yazık, üzülüyorum böyle arkadaşlara çünkü hayat çoook acımasız kimseyi şımartmıyor!!

Bende kimseyle kalamam
Bunu simariklik olarak adlandirmiyorum
Herkesin sartlari farkli ..
Cogu insan 12 kisilik kogus gibi kalmak zorunda kaliyorsa bu senin sucun degil
Tek basina kalmak isteyebilirsin bu da senin hakkin ..
Milleti anlamak icin illa eziyet cekmen gerekmiyor
Bence apart bul ya da pansiyon tek kisilik
Ama sanirim bu zamanda dolmuslardir
Bunu bastan soylemeleri lazimdi simdi illa birini al demeleri cok sacma
Almiyorum de
Kavga et

Canım bir elin beş parmağı bir değil ki, belki çok iyi anlaşacaksınız? Şimdiden bunları düşünüp kendinize hayatı zorlaştırmayın akışına bırakın. Hele bir oda arkadaşınız belli olsun, anlaşamazsanız o zaman düşünürsünüz

ne kadar da dramatik yazmissin hepimiz ailemizden uzakta okuduk. eger yapamiyorsa tek basina eve cik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…