Ağlayamıyorum, boğazıma düğümleniyor.. Ne olur bana akıl verin..

Merlin906

Mutlu Yalnızlık
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2016
1.293
699
123
34
Merhaba arkadaşlar.. Biraz uzun oldu ama gerçekten yorum istiyorum.. Cidden akıl almak istiyorum. Zira her şeyden soğudum.
Nişanlımın doğumgünü yaklaşıyor ve ben telefon almayı düşünüyorum. Çalışıyorum ve ekonomik gücüm yerinde çok şükür.
Ailem evde kıyameti kopardı.
Sen yolunacak kazık mısın ? Daha mobilyaları bile sen aldın evin için onlarda tık Yok.
Biraz değerini bil ağırdan al seni zengin sanıp bütün masrafı ailesi sana yaptıracak diyip durdu..
Psikolojimi bozuyorlar artık.
Nişanlım aradı sonra annesi demişki elinde peşinat tam olunca beyaz eşyanın bir kısmını sen al oğlum demişler köyden dönünce biz veririz sana kalanını nişanlım da bana soruyor ben aliyim bi kısmını filan. Bende kimseye gerek Yok biz ikimiz alırız dedim.
Güya bugün tv alacaktı yılbaşından sonra alırız diye söylüyor şimdide. Sonra ben tepki gösterince bizim evde saklayamam onu çalınır filan alıp sizin eve yollayım diyor bende al ama ne yaparsan yap dedim.
Sonra baban vermişti ya yarısını düğün salonuna dedi bende evet dedim babamın para elinde hazırmış, Köyden gelince diğer küçük başlarıda satınca gelecekmiş falan filan. Bende o beni ilgilendirmez o senin babanla benim babam arasında dedim.
Ya kızlar bu aile ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Uzattıkça uzatıyorlar. Yok şu kadar kaldı küçükbaş Yok şu kadar kuzu kaldı.
Şehirde evleri var köyü satıp gelecekmiş para hazırmış.. Para elinde hazırmış hazırsa banka denen şey var babamın hesap nosuna atamaz mı Allah aşkına..
1 buçuk ay oldu salon tutulalı..
Ben ne yapayım..
Ailem bana yükleniyor sen parayla koca mı satın alıyorsun diyor.
Nişanlım bana dürüst mü değil mi bilmiyorum belki de ailemin konuşmasından etkileniyorum
Ne yapayım ? Tutumum ne olmalı ? Nişanlıma karşı da soğuyorum artık yalan mı söylüyor ailesinin üstünü mü kapatıyor bilmiyorum..
Kavga ettik ailemle ağır sözler söylediler bana ve kendimi odama kapattım. İnanın evlenesim gelmiyor artık..
Nişanlım gitar çalmış bana onu attı izledim oda sezdi herhalde tavrımdan.
Ne yapayım ?
Bu arada 5 gün önce babam ve ben kampanyada diye yatak odası takımı yemek odası ve oturma gurubunu aldık.
Kaynana aramadı bile duyduğu halde benimde zoruma gittiği için nişanlıma söyledim haklı buldu ve kadın herhalde oğlu ile görüştü aradı hemen.
Ama yapmacık gibi.
Nişanlım şehir dışında. Ailesi benim yaşadığım şehirde ama köydeler.
Kadın çok sever beni kızım der sarılır ama ben yapmacık olduğunu düşünüyorum nedense..
Tek oğlan 32 yaşında 2 ablası var. Bende 25 yaşındayım. Birisi aradı hayırlı olsun diye diğeri aramadı bile.
Ya kızlar varya kafam bi milyon ya..

Son düzenleme:
evlendikten sonra ''bosanayım mı sizce?'' diye akıl almaya gelmemek için şu an ne yapacaksan çok iyi tartarak yap.

ailen eger seni uyarıyorsa bir bildikleri, gördükleri vardır bizden önce onlara kulak ver. dogum günü hediyesi olarak içinden telefon almak geliyor olabilir ama yolunacak kazık olmaktan ziyade su an o masrafa girme bi kere ne gerek var? sembolik bir sey al önemli olan düsünmek degil mi? tüm detayları bilmiyoruz ama buradan bakınca sizinkiler haklı cıkacakmıs gibi duruyor.

ailen haklı gibi

paraları yoksa oyalıyorlar gibi sizi biraz.

bence de şimdi telefon almayın. evlendikten sonraki doğum gününde alırsınız o zaman tam bir aile olacaksınız.

şimdi daha manevi bir hediye verin derim ben.

Nişanlını iyi gözlemle.
Ailesi ile mesafesi nasıl?
Güvenin tam mı, güvenilecek adam mı?
En iyi sen anlarsın.
Feraha çıkmanı dilerim.
Emin olmadan da evlenme.

Canım ablan sayılırım o nedenle lütfen nasihat olarak algıla ve ailenin sözlerine kıymet ver ne kadar verici olursan o kadar kullanılırsın eşin dahi olsa bu kadar iyi niyetli olma evlendiğin zaman eşin ve onun ailesi hep bekler!! beklentiler hiç bitmez çok yıpranırsın.....

Nişanlın ne yapıyor bu arada? Ailesi yardim etmese hiç bir şey yapamayacak mı?
Çalışıyor nişanlım bir arabası var ailesinden bir şey beklediği Yok bunu sezdim ama benim aileme başı eğilmesin diye herhalde böyle Benim ailemde yapıyor ediyor havasında. Ama tık Yok. Ve soğuyorum ciddi anlamda.

belki maddi durumları kötüdür şu an nişanlının ailesinin. Ama ben olsam yine de telefon almazdım. O parayı giderler için kenarda tutardım ne olur ne olmaz
Ailemde onu diyor. Almayacağım herhalde. Çok üzülüp ağladığım için buraya yazmak zorunda kaldım..

tmm abla..

aynıları başıma geldi
evlenme meraklısı yerine kondum
başlarda ailesi tarafından sonrada eşim tarafından
bir sürü de masrafa girmişsiniz
boşverin telefonu da eksik kalıversin

Nişanlını iyi gözlemle.
Ailesi ile mesafesi nasıl?
Güvenin tam mı, güvenilecek adam mı?
En iyi sen anlarsın.
Feraha çıkmanı dilerim.
Emin olmadan da evlenme.
Amin canım inşallah.. Ailesi ile arası iyi ama böyle bir b...k bile vermese (kaba konuştum kusura bakmayın ama çok sinirliyim) küçücük bir şeyi yaptı diye şaha kalkıyor nişanlım.
Allah var benim anne babamı da arar sorar kaç kere söyler baban Harika bir insan diye sever sayar.
Ama işte ben bi hinlik seziyorum ailesi açısından.

Şuana kadar sizden maddi olarak faydalandigini düşündüğünüz bir an oldu mu ? Buluşmalarınizda nasıl davranır ?

Karakteri saglamsa, gururlu , caliskansa, belkide sıkışık bir durumdadır.

Telefon almayın şimdilik bence. Düğünden sonra alırsınız. Düğün hazırlıkları için zaten yeterince para harcanıyor. Rahat olduğunuzu düşünmesin. Sıkıntıya dustugunuzu bilsin.

Kayinvalidenizin , eşyalar hayırlı olsun diye aramasına gerek yok bence.

Siz siz olun her seyi uslenmeyin. Ne telefonu alacan allah askina zaten yeteri kadar masraf ediyorsun. Yoldurma kendini ne biliyorsun belki de kiz her seyi ustleniyor aliyor demediklerini. Belki de nisanlin da seni bu kadar comert oldugunu coktan farketti. Yapma bacim yapma kullandirma kendini. Millet nerde beles oraya yerles mantiginda. Sevgi askin arkasina siginip boyle yapaiyorlar bak.

Yani çok gururlu bir insan benden faydalandığını düşünmüyorum. Zaten seviyor beni bayağı kaç kere kaybetme korkusu verdim hep o geldi o adım attı.
Genelde o öder ben bazen öderim onuda zorla.

Tmm almayacağım..

konuyu tam olarak okuyamadim, musait degilim. okuyup, yorumlayacagim ancak guzel kardesim nisanli kizsin ne diye alacagin hediyeyi ailene sorup-soyluyorsun?
aileleri bu kadar karistirmayin isin icine.

Ne kadar süredir berabersiniz? Biraz yenisiniz gibi hissettim ben?

Telefon almak istiyorsan al, yani buna kimse yorum yapmamalı aslında çünkü bu ikiniz arasında. Hediye bu tür hesaplar yapılıp alınmaz ki.. sen sana ve ailene karşı kötü bi niyet varsa sezip bunun kararını verebilirsin diye düşünüyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…