Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Gokcecim gobek deliginin etrafında igne batar gibi acıma oluyor bebek orda cok tepiklerse.tepiklemezse de gobek deligine dokununca agrı farkediliyor.gobek deligi dısarı fırlamıs halde duruyor hep .ben gobek deligime bisi olmus diodum acıo diodum esim bebektendir normaldir diodu.annem tabi basından gectigi icin gorunce anladı hemen

geçmiş olsun tedavi ediiyomu peki yoksa gebelikten sonra geçmesimi bekleniyo.
bu arada benim göbeğimde kayboldu gitti...

Sagol canım.anneminkinde doktor dogumdan sonra kendiliginden gecer gecmezse de fıtık ameliyatı olursun demisti.ama gerek kalmadı cok sukur.dogumdan sonra kendiliginden gecti.benimkini de bu aksam farkettik daha doktora gitmedim.sorcam bakalım insallah benimkide kendiliginden gecer

Canım senin doktorunun gözü görmüyor mu peki ultrasonda.Madem böyel bir rahatsızlık var nasıl görmezden gelebiliyor?

geçmiş olsun tedavi ediiyomu peki yoksa gebelikten sonra geçmesimi bekleniyo.
bu arada benim göbeğimde kayboldu gitti...

Ya bende geçen gün göbek deliğim pislenmiş midir böyle küçücük kaldı diyip bakmak istedim. Nasıl canım yandı nasıl kasıldım anlatamam. Nasıl bir etkisi var anlamadım.

Ya bende anlamadım gecen hafta doktor kontrolum vardı adam o kadar ultrasona bakıyor gobek acıkta hic de demedi sende fıtık var diye.cok rahatsız eden bisi degil ya acaba ondan mı bende farkında degilim diye soylemedi ki

doktorlar cin cins ya. benim doktorum bebekle iyi ilgileniyo , sağlık ocağındaki ebede benimle güzel ilgileniyo ilgeliniyo... ebemde 2,5 aylık hamileymiş geçen cuma gittiğimde dertleştik biraz. hem isimlerimizde aynı...

ağustosçular selam olsun...
hepinize günaydın.
hepimiz için sorunsuz sıkıntısız bir gün olsun inşallah.

kızlar 23 haftalık gebeyim ama karnım hiç çıkmadı daha sizce bi sorun varmıdır..bebğim çokmu küçük en son 1 ay önce doktr normal demişti çıkar ama daha çıkmadıı(

kızlar 23 haftalık gebeyim ama karnım hiç çıkmadı daha sizce bi sorun varmıdır..bebğim çokmu küçük en son 1 ay önce doktr normal demişti çıkar ama daha çıkmadıı(

Canım iç karnın geniştir çıkar merak etme... Çıkınca da karnım çok çıktı diye isyan etmek yok ama :)

bebeğin sağlıklıysa problem yok...benimde karnım çok çıkmadı...merak etme ..

Herkese selam arkadaşlar.Dün 50 mg şeker yükleme sonucunda ilk önce verdiğim kan değeri 87 şekeri içtikten sonra verdiğim değer 150 çıkmış.Bunları biraz önce hastanenin web sitesinden gördüm.
Şimdi kızlar:
Ben şeker yüklemesinden bir önceki gün içinde nasıl tatlı yiyorsam aynı şekilde yedim.Sadece saat 22.00dan sonra pek bir şey yememeye çalıştım.Sabah aç olarak gittim.Doktor zaten aç gelmeni istemiştim dedi.Neyse glikoz hazırlandı bunu hemencicik 5 dakika içinde bitir dediler ama ne mümkün damla damla içtim nerdeyse.Toplamda yarım saat sürdü içmem.
Birde glikozu içtiğim ilk dakikadan değilde bitirdiğim dakikadan itibaren 1 saat sonra kan verdim.Danışma o şekilde vermemi istedi.
Kızlar bebeğin kilosu normal seyrinde,benim de herhangi bir şikayetim yok.Zaten tamamen şeker sonucuna bakıp sen diyete gir yada sen insülüne başla demiyorlarmış.Aynı zamanda verdiğim(şekeri içmeden önce) idrarda çıkan değerlerde önemliymiş duyduğum kadarıyla.
Sanırım bu 50 mg sonucum pek sağlıklı değil.Nitekim dediğim gibi bebeğim kilosu normal,benim bir şikayetim yok,şekeri yükletmeden bir gün önce her zaman yediğim gibi çikolata tatlı tüketmem,birde glikozu tam yudumladıktan sonra mı yoksa bitirdikten sonra mı 60dk tutmam konusunda pek fazla bilgimin olmayışı yüksek çıkardı diye düşündüm.Pazartesiye tekrar randevu aldım.Sanırım sonucu görünce 100 mg iç diyecek.Ben de soracağım:
Öncesinde birkaç gün şekeri kesmeli miydim?
Glikozu yudumlayınca mı yoksa bitirince mi dakika tutmaya başlayım diye...
Sizlerin bilgisi varsa yazar mısın? Pazartesine öyle gideyim.
Tabi bu sefer giderken yanımda bir file limon olacak.Uçarı kaçarı yok :)

Canım yüklemeden çnceki günler tatlı yemen sonucu değiştirmez. Aksine yemelisinki günlük tükettiğin şekerin şekerini yükseltip yükseltmediğini ölçebilirsin.

Glikoz yarım saatte içilmez. Bunu kabul etmeleri bile saçma. 5 dk içinde içeceksin ki saatler arası farkı ölçsünler. Sen zaten yarım saatte içmişsin şeker kana karışmış bir kere. 5. dk içinde glikozu bitirip sonra 60 dk saymalısın. Limonu tavsiye etmem canım. Tansiyonunu oynatır. Ayrıca glikoz aromalı değil miydi? Benimki limonata gibiydi. Ama sıcak limonata. :) Ayrıca 150 sınır demek. Çok yüksek demek değil. Belki 100 lük ister ama emin olmak için. Belki tatlıyı patatesi ve pirinci yasaklar..

guzel anneler merhaba...benimde 29 nisanda şeker yüklemem doktorum 50 lik yapcaz aç gelmene gerek yok dedi ..kafam karıştı hepiniz aç gitmişsiniz benim doktor neden tok gelebilirsin dedi , önemli olan tokluk sekerimi acaba?

Canım benimde p.tesi yüklemem vardı İlk değer 96 ikincisi yüklemeden sonra 153 çıktı. 50 gr içtim glikozu. Ben bi dikişte içtim ve 1 saat sonra verdim kanı. Çok yüksek değil fakat 100 gr daha yüklücez dedi benimde p.tesi olucak. Tatlı yeme işine gelince ben normal ne yiyorsam o şekilde gittim kesmek doğru değil bencede neyse çıksın anlamında. Sende öyle yap ve senin değerinde yüksek değil sadece sınırın üstünde çıktığı için 100 gr yüklücekler bence tedbir amaçlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…