Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlar benim sorunum da şu...
20.haftaya girdiğim günden beri sol en alt kaburga kemiğim nasıl ağrıyor anlatamam...
En son kontrolde doktorumla da konuşmuştum ve yerini de gösterdim (hep aynı yer ve sanki çatlak_kırık gibi) bağlarda yırtılma olmuştur yapılacak birşey yok doğuma kadar dayanacaksın dedi ok dedik bizdeee...
Şu 6-7 gündür ağrıyan bölgenin etrafında bir hissizlik sanki uyuşturucu iğne vurulmuş gibi hissetmiyorum yani..
Dün aradım sordum dr. a...Sinirlerinide etkilemiştir istiyorsan ağrı kesici al dedi ama almayacağım çünkü parol bu acıyı kesmeye yetmez...
Ne yapacağımı şaşırdım elim kaburgamın üstünde geziyorum resmen ve gece uyku haram oldu (
Aranızda benim gibi ağrısı ollan var mı ???

Canım içini ferah tut .....gecen yıl bir arkadaşım hamileydi aynı şey onun bebişinde de vardı pelvis çap ölçümleride sana yakındı...ben biyoloji öğretmeniyim sen anlarsın benim için araştırırmısın dedi...bende tıp fakültesinde yayınlanan makaleleri inceledim...genellikle erkek bebeklerde görülen bir olay tabiki kızlardada görülebiliyor...böbrek gelişimi bebilşlerimizde hızlı olduğu için kanallar okadar hızlı büyüyemeyip idrarı dışarı atamayabiliyor..ÇAPA tıpta yapılan bir araştırmaya göre %80 oranında doğumdan önce düzeliyor..
hiç üzülme arkadaşım güzel düşün iyi olsun ..arkadaşımda çok üzülmüştü ama oğluşu doğduğunda turp gibiydi maşallah.....
Seni en kötüsü durumundada bilgilendirmek isterim risk sınırı 10-15 mm ....bu sınırı geçerse hiper pyelaktazi deniliyor ..dögumdan 1 hafata sonra bebek nöroloğu kontrol ediyor ve tedavisi kolay ....tabiki bu en kötüsü bunu düşünme bile endokrin dk. dediği gibi idrar dolmuş ve daha sonra büyüdükçe güçlenip daha kolay atabiliyorlar..
eminimki seninde güçlü bebişin boşaltır pelvisini ve hiç bir sorun cıkmaz ...dualarımız seninle..

purmelal inşallah dediğin gibi olur. sizlerle konuştukça, paylaştıkça o kadar çok rahatlıyorum ki anlatamam. şu 3 ay geçse de ne yaşayacaksak yaşasak, görsek diyorum bazen :)

ben de duydum süt-muz ikilisini. gerçi günde en az 2 bardak süt içiyorum zaten ama bu ikiliyi deniyorum şimdi. inşallah bende de işe yarar.

Canım fazla diyorsunda ben 13 kilo aldım unutma.. Düşün benim yasaklarım var. Ben aldığım onca kiloya rağmen bebeğim o kiloda... Sen kaç kilo aldın.

ben şimdiye kadar 7 kilo aldım. bundan sonra da ayda 1.5 kiloyu geçmiceksin dedi doktor. valla daha nasıl beslenicem bilmiyorum. bebiş için ne yararlıysa silip süpürüyorum ama almıyor kerata :)

cansın, bende sırt ve bel ağrısı sürekli var. geceleri uyutmuyor, bazen sırtımı kütletme ihtiyacı hissediyorum. bebek küçükken kolay oluyordu da şimdi yapamıyorum, ağrısını çekiyorum. iki gündür ise sağ kaburgamın en altında bir sızı-acı tarzında bi his var, çok rahatsız ediyor. acaba bebişimizin kolu bacağı falan mı denk geldi diye düşünüyorum ama değildir heralde. son üç ayda alınan ağrı kesiciler dudak-damak yarıklarına yol açabiliyormuş. o yüzden sonradan tüh vah çekmek yerine ağrıyı çekmek daha çok işime geliyor.

Merhaba arkadaşlar dün gece itibariyle umreden geldim elhamdülillah herkes iyidir inşallah hepinize çok dua ettim.benim bebis oraları çok sevdi herhalde hep tekme yedim

Canım benim hem kaburga hem omurilik ağrım var. Geçen bende gittiğimde doktoruma söyledim kaburga ağrım öldürüyor beni bazen nefes alamıyorum dedim. Bekle biraz bebekler iyice yerleşsin dedi. Eğer devam ederse göğüs cerrahına gösteririz. Gerekirse operasyona kadar gider bunun sonu dedi. Operasyonda kaburgaların yeriyle oynuyorlarmış. Çünkü bazen bu şikayetler bebeğin gelişmesini engelliyormuş. Sende öyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama şu olmuştur bu olmuştur tahmini yerine bir göğüs cerrahına göstermeni tavsiye ederim. Benim ağrılarım geçmedi ama eskisi kadar nefesimi kesmiyor. Neredeyse her akşam kocaya masaj yaptırıyorum. Bu biraz rahatlatıyor kaburgamı da omuriliğimi de.. Ama doktora mutlaka git..

Merhaba arkadaşlar dün gece itibariyle umreden geldim elhamdülillah herkes iyidir inşallah hepinize çok dua ettim.benim bebis oraları çok sevdi herhalde hep tekme yedim

Canımmm hoşgeldin.. Allahım dualarını kabul eder inş. Demek tekmeler de kuvvetlendi. Çok sevindimmm...

Kaburgaya yapılacak birşey yok doğuma kadar idare edeceksin dedi ama doktorum...Göğüs cerrahı ne yapabilir acaba??? Röntgen yasak...Kas gevşetici yasak...
Kendine yer açarken bağlarda yırtılma yaratmış benim ufaklık...
Hatta 7 yıl önce yakın arkadaşlarımdan biri düşüp kaburga kemiğini kırmıştı hamileyken ve o da yapılacak bir şey olmadığı için dinlenerek geçirmişti hamileliğini...

Herkesin bünyesi farklı farklı tepkiler veriyor benim de göğüs altında yanma şeklinde ağrı var ve şuan belim fena kopucak sanki. İlaç alma taraftarı değilim dayanılmıyacak kadar değil çünkü ama canım sen bir Dr.gözük bak Gökçeninde ağrısı benzer ağrı. Oy biz bu ağrılara sızılara kuzucuklar için katlanıyoruz:)
Sağlıkla gelsin bütün hamişlerin ..

Merhaba kızlar.. ağrısı olanlara rabbim tez şifa verir inşallah... Çicekcim korkma problem yoktur allahn iznyle.. hem dr mantıklı bisey söylems bak... Gokcecim resminiz Cokcok sirin... Fmfm allah razı olsun dualrimz karşılıklı inşallah.. hosgeldn... Kızlar takıp ediyorum topiki amma velakin sinavlarim yakin malum ders calsyrm... Aknti bendede var. Özellikle biyere gidersem yada Cok oturursam beyaz akintimda oluyor. Sanirim normal bu aylarda artik... Hepinizi Cok opuyoruz oglusumla..

canım ayrıntılı ultrasona girdim 2 hafta önce, herşeyi dopllerinde gayet normal çıktı. yanlızca kalp bölmelerinden birisinde minicik bi parlaklık görüldü. ultrasonu yapan kadın ikili test ve üçlü test sonuçlarıyla beraber dr. değerlendiricek dedi. sonra dr. çağırdı işte sordum nedir diye, o da dediki senin ikili test falan gayet iyi çıkmış dedi eğer onlar iyi çıkmasaydı, bu belirti down sendromu belirtisi olabilirdi dedi. ama takipte kalıcaz bu tek başına bir sorun teşkil etmiyor dedi. 1 ay sonra gel şeker yüklemesi yapalım dedi ama ne biliyim moralim çok bozuldu tabi..

Canım daha geçen hafta Çarşamba konuştuk. Eğer ikizleri etkileyecek bir durum olursa kaburgalarda ameliyat gerekebilir dedi.

Allah kabul etsin canım ne güzel bize de nasip olur inşallah.. duaların için Allah razı olsun teyzesi saol:)

hoşgeldin canım allahım dualarını kabul etsin bende çok istiyorum gitmryi inş rabbim bizlerede nasip eder

hepinize geçmiş olsun benimde sol kürek kemiğimin yan tarafı ağrıyor ne masaj ne sıcak havlu hiç bişi kar etmiyoo ağrı çekmekte zor yani bide arada diz kapağımın olduğu bölgede bi haraketlilik oluyoo sanki eklem içinde yer değiştşrio gibi ama ağrım olmuyooo o bölgede
geçmiş olsun canım

canım inşallah zaten o adamcağızda olmasaydı rahatlayamazdım eşimde kızıyor birşeyi yok onun boşuna üzülüp kızımıda üzüyosun diye ama elimde değil dua bekliyoruz hepinizden

canım üzülme inş bi sorun çıkmıcak inş güzel sonuçlarını beklioruz inş

Ben gunluk ped neden kullanilmamali ? Bebege zarar mi veriyo ? ..Calissirken camasir degstirmek zor oluyo Bende surekli ped degistiriyorum.Gunde 3 -4 kere..
yok canı bebeğe değilde enfeksiyona neden oluyomuş ben kullanamadım mesela hemen kaşıntı başladı sen kullanabiliyosan sık sık değiştir sorun olmaz o zaman

Evet bandede var aynı sorun akıntı ve sürekli ıslaklık hissi ..günlük ped kullanmama rağmen bazen camasırım bile ıslanıyor....gelecek hafta gitcem doktora o zaman
sorcam ...belkide mantardır

Sari ve kokulu degilse korkma cnm.. Normal diyeceklerdir , dr.una sor yinede tabi ama birsey yoktur gor bak.ama dr.un eger bilgi vermezse suyunun durumunu ve rahim agzi acikligini sor..

selam kızlar bnde 21 haftalık hamileyim doğumum agustasa geliyor 28 dedi doktor bakalım ilerleyen zamanlara bnim göbişim yok 5 aylık olmama ramen siz nasılsınız öptüm hepinizi...

beni bu saatte bu kadar güldüren fıkrayı size anlatayım kızlar

Feministlerin yıllık kongresinde, Amerikan Delegesi hanımefendi kürsüye gelmiş ;

- Geçen yılın kararlarını aynen uyguladım. Eve gider gitmez kocama:

“Bundan sonra temiz çamaşır istersen, kendi çamaşırını kendin yıka!
İşte makine orada” dedim.

- İlk gün bir şey görmedim,

- İkinci gün bir şey görmedim,

- Üçüncü gün bir baktım, makinenin başında sade kendi çamaşırlarını değil, benimkileri de yıkıyor!

Alman Delegesi söz almış ;

- Ben de kararımız gereğince kocama:

“Bundan böyle temiz tabakta yemek istiyorsan, bulaşığını kendin yıka! İşte makine orada” dedim.

- Birinci gün birşey görmedim.

- Ikinci gün bir şey görmedim.

- Üçüncü gün baktım, makinenin başında sadece kendininkileri değil, benim bulaşıklarımı da yıkıyor!

Üçüncü konuşmacı bizden,TÜRK feminist kardeşimiz...

- Türkiye'ye döner dönmez kararımız gereğince kocama :

“Bundan böyle yemek yemek istiyorsan, kendin pişirmen gerekecek.
İşte mutfak orada!” dedim.

- Birinci gün bir şey görmedim.

- İkinci gün de bir şey görmedim.

- Üçüncü gün, sol gözüm biraz açılır gibi oldu... Hafiften görmeye başladım !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…